ne yapmalıyım

Ölümlü dünyada yapayın bunu . Anneniz kapınıza gelmis ayagınıza siz kapıyı acmamışsınz simdide neden beni merak etmiyolar diye mi dusunuyosunuz ? Sizinde bir evladiniz var Allah size bagislasin anneligin ne demek oldugunu biliyorsunuz zaten bir Anne Babanin evladiyla sinanmasida ne kadar zordur onuda tahmin edersiniz. Bir gun cok pisman olmadan hersey icin gec kalmadan en azindan bir helallik alın . Emin olun esiniz ailesini coktan affetmisti erkekler ailelerinin hatalarini cabuk unutuyor o yuzden esinizi bir sekilde ikna edin kesinlikle ondan gizli saklida yapmayin gidin ikna edin genede siz bilirsiniz pisman olmayin diye diyorum.

Bir kızım bir oğlum var epeyce sağlık sorunu yasiyorum hamilelik doğum sonrası süreçlerim cok zor geçti çoğu anne gibi ve binbir emekle büyüyorlar kizim 7 yaşında gözüm bebegim kıymetilimiz ama bir herifi bulup bu benim.kaderim deyip kaçar giderse ömrü boyunca bir daha göremez beni çok yazik etmişin ailene emeklerine sen de evlat büyütüyorsun kafani vurucak duvarlar ara bence
Annene çok ama çok üzüldüm içim sizladi sana gelincd dikkat et kaderin dedigin o adam bir gün akli karışıp seni yüz üstü birakmasin fazla güvenme yani o zaman için kenara birikim yap derim zira çalacak bir kapin yüzüne bakicak bir ailen olmayacak
eşimin beni bırakacagını bır gun dusunsem neden herseyı hıce sayayım kı ne guzel dıyorsun dımı kızım gozum bebegım ben en son cocugum ve ben hıc bır zaman goz bebegı olamadım cunku ondekı 2 kısı daha cok oldular goz bebegı evet babam ıcın goz bebegı oldugumu sanıyordum sadece ve bende cahıldım kı kapıyı acmadım sadece 19 yasındaydım suandada 21 evet bunda haklı olunabılır ama bılınmeyenler var

Siz ailenizi bir erkek ugruna terk ederken umursamamissiniz ki,annenizin sizi arayip sormamasina neden sasiriyorsunuz? Sizin de evladiniz var,yarin o da sizi cigneyip kacsa hosunuza gider mi? Haksizsiniz hem de sonuna kadar
Annenize cok cok uzuldum. Yazik kadina. Kendinizi affettirmenin yolunu arayin. Esinize asla laf dusmez,duzgun bir adam zaten bu olumsuz evlilik kararina ragmen esini annesiyle baristirmaya calisirdi.

Siz de haksızsınız hem de sonuna kadar. Kendisinin neler yaşadığını tam olarak bilmiyoruz? Belki ailesi tarafından çok haksızlığa uğradı, ya da onlar kabul edemeyecekleri şeyler yaptılar. Olamaz mı?

Eşine laf düşmez diye bir durum da yok, çünkü evliler ve eşi bu kadr düşman olduğuna göre ailesi eşine karşıda büyük hatalar yapmış.

Burada mantıklı olan öncelikle ailesiyle tekrar iletişim kurduğunda ailesinin tekrardan sorunlara sebep olmayacağından, eski sorunları tekrardan gündeme getirip huzurunu kaçırmayacağından emin olmalı.

Hatta bence ailenle görüşmeye başlarsan belirli bir süre eşinle onları karşılaştırmaman en iyisi. Sen gidip gelirsin, eşini işin içine katmazsın. kuzy_in_anne_si kuzy_in_anne_si

Tabi ailenle iletişime geçmeden önce eşini bu konuda hazırlamalısın.

Eşimin kabullendiği şeyleri duysanız böyle duşunmezdiniz.
anneme kapyı acmadım çunku annemin bana karşı bır suru ama bır suru hatası oldu hemde çok
ne varsa oğlu beni sevgısını herseyını ogluna ve ablama yaptı bana ne yaptı hıc bırsey bende bır anneyım ve yenı olmama ragmen evladım ıcın herseyı yapıyorum ama annem bana karsı hep gerı planda durdu butun sevgısını ogluna gosterdı bır gun bır anne kızının basını oksayıp hadı gel bırlıkte bırseyler yapalım demez mı yapmadı bılınmeyenler var
Şu kötülük dolu bilinmeyenleri olan anneyle yeniden görüşme isteği nedir öyleyse?

Yazıklar olsun sizin gibi evlada. Umarım yaşattığınızı yaşarsınız. Nickiniz bile kuzeyin annesi anne olmanın ne olduğunu biliyorsunuz buna rağmen ailenizi kocanıza tercih ediyorsunuz. Oğlunuz evlendiğinde kapısına gidersiniz de açmaz size kapıyı ben kaderimdeki kızı üzmek istemiyorum der umarım. Kendisine kapı açmayan evladını insan neden merak etsin? Kocanızla mutlu mesut yaşıyorsunuz işte. Merak edilecek neyiniz var? Annenizle iletişime geçmeyi bile şeytan aklınıza sokmuş... Allah sizi bir gün yüz çevirdiğiniz ailenize muhtaç etmez inşallah
Eşiniz ailenizle görüşmek zorunda değil ama sizin kendi ailenizi silmenizi destekliyorsa ondan çekindiğiniz için görüşemiyorsanız ailenizle o çok düzgün eşinizi de sorgulayın

Kocanızı salak yarine koyun lütfen... Üzülerek yazıyorum ki sizi gerçekten seven bi eş sizin ailenizle olan ilişkinize saygı duyar sizin aileniz ne yapmış olsa da sizin hatrınıza kabullenir sevmek zorunda değil ama aile olmak için evlenmedinizmi benim annemin babamın olmadığı bi aile yapısını düşünemiyorum... Eşinize bu konuda net ılun gerçekten sizi seviyorsa ailenizle ilişkinize karışmaz zaten insanlar iç içe değil sizin için tahammül edemeyecek mi görüşmek istediğinizi belirtin o isterse mesafeli olur bu da bi kul hakkıdır çoçuğu ile anne babayı görüştürmemek doğru bi davranış mı sizçe
eşim ilk zamanlar zaten aileme karsı yumuşaktı ben olmadan babamın doğum gununu kutladı ben yokken aılemle zaman gecırdı ama aılemın sahıpsızlıgı ve evlendıkden sonrada benı ıstemedıklerını bellı etmelerı oldu esım zaten ılk zamanlar aıleme karsı cocugumuz olursa onlar bakar dıyerek ılerledı ama sonrasında annem ben yapamam dedı

Eşimin kabullendiği şeyleri duysanız böyle duşunmezdiniz.
anneme kapyı acmadım çunku annemin bana karşı bır suru ama bır suru hatası oldu hemde çok
ne varsa oğlu beni sevgısını herseyını ogluna ve ablama yaptı bana ne yaptı hıc bırsey bende bır anneyım ve yenı olmama ragmen evladım ıcın herseyı yapıyorum ama annem bana karsı hep gerı planda durdu butun sevgısını ogluna gosterdı bır gun bır anne kızının basını oksayıp hadı gel bırlıkte bırseyler yapalım demez mı yapmadı bılınmeyenler var

Eşiniz olmasaydı o kapıyı açardınız ama değil mi?

Annenizin bilinmeyen kötülükler yaptıysa neden görüşmek istiyorsunuz o zaman ?

Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyim ve evlenirken birçok sorunla evlendim her şeyi göze alarak ailemi silecek şekilde. Ailemin rızası olmadan evlendim çünkü eşim benim kaderimdi bunu biliyorum ve şuan oldukca güzel eşim benimle çok güzel bir şekilde ilgileniyor bensiz asla bir yere gitmez ben olmadan üzerine bile birşey alamaz (alırsada giyemiyor aldığı eşyalar dolapta yep yeni duruyor ) ve güzel anlaştığımız bir evliliğimiz ve 1 tane oğlumuz var. Her neyse akıl almak istediğim konuya geliyorum
Ailemle görüşmüyorum bazı nedenlerden dolayı düğün yaparak evlenmedim ve dediğim gibi onların rızası yoktu ve eşim ailemden nefret ediyor onlara karşı düşman ve benide öyle biliyor çünkü kader dediğim gibi huzursuzluk olmaması için bu olması gerekiyor
annem evlendiğimde kapıma geldi ve ben kapıyı açmadım açsam eşimle çok fazla sorun yaşayacağız o yüzden eşimi çağırdım konuştuk ettik ve annem ondan sonra hiç gelmedi.(Bir nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
ve diyeceğim o ki annemin instagram adresini buldum ben de bir instagram adresi açıp iletisime geçmek gibi bir düşünce oluştu aklımda ve bebeğim oldu bir yandan onlarında görmesini istiyorum ama diğer yandan eşim bilmez evet ama eşim bana bu kadar güvenirken beni bu kadar severken bensiz hiç birşey yapmaz yapamazken bana bu kadar değer verirken ve düşman olduğu nefret ettiği ve benimde nefret ettiğimi bilirken arkasından bu işi nasıl cevirebilirim vicdan olarak rahat olamam asla ama şeytan işte aklıma soktu yukardada Allah var eşim görmesede Allah görüyor kafam iyice karıştı sizce ne yapmalıyım kocamı salak yerine asla koymak istemiyorum
Canım eşin senin beynini ne güzel yıkamış.Sen aılenı yok saydıgın için hayatlarına devam edıyolardır.Eşin senı sevse aılenle aranızı ıyı tutardı.

Agzin bal yesin arkadasim
Ne kadar iyi kocaymis hey masallah. Sinirlendim.
Anaya babaya sirt don,elin herifine kac. Iki yildir evliymis,kaderiymis,adam kiyafetini bile esi olmadan alamazmis. Iyilik kriteri bu.
Konu sahibi olmasa donsuz gezerdi maazallah.
ben bana verdığı onemı burda gostermek ıstedım

eşimin beni bırakacagını bır gun dusunsem neden herseyı hıce sayayım kı ne guzel dıyorsun dımı kızım gozum bebegım ben en son cocugum ve ben hıc bır zaman goz bebegı olamadım cunku ondekı 2 kısı daha cok oldular goz bebegı evet babam ıcın goz bebegı oldugumu sanıyordum sadece ve bende cahıldım kı kapıyı acmadım sadece 19 yasındaydım suandada 21 evet bunda haklı olunabılır ama bılınmeyenler var
Yok bu cahillik olamaz ben 4 kardeş büyüdüm kimse de aile gözbebegi falan değildi. Ama ben evlatlarima farkli yaklaşmayı tercih ettim evlenene kadar babam yapmadigini birakmadi neler demedi nişanlandım düğünüme 10 gün kala sirf makyajı için demedik laf birakmadi herkesin icinde daha da anlatilacak cokkk sey var amma aklima gelmedi onlari ezip geçmek silmek simdi babam pişman tabi bende unuttum.
Sana tekrar soyliyim eşine o kadar güvenme kimin ne olacağını asla bilemezsin kadin 30 sene evli kalıyorda çözemiyor daha dur yolun cok basindasin ve seninde evladin var bak azicik büyüsün için hep sizlicak bi 10 sene geçsin aradan ben ne yaptim diceksin
Gerçekten içim sizladi keske gormeseydim bu konuyu hele anneni kapida birakman ne biliyim umarim evladinda sana yaşatmaz

Aynı yoldan gecen arkadaslarım iyice esi tarafından sindirildikten sonra bir cöp muamelesi gördüler sonrası ailesine muhtaç hale düsen kadınlar .hayat öyle su gibi degil hayat atmosfer gibi başınıza şimsekler caktıgında evinize yıldırımlar düstügünde ben ne yaptım dersiniz kimse kimseyi annesinden babasından cok sevemez. Heleki yavrunuz var onunda düsünmek zorundasınız onunda dede ve anneannesi var onu bu sevgiden mahrum bırakmayın hayırsız evlat oldugunuzu düsünmüy orum aklınızı basınıza alıp esinizle ciddi ciddi konusup ben annemi cok ozledim ne olursa olsun ailem benim onlar bana destek ol bu durumu atlatalım de ailenden özür dile yavrunu al kapısına git affet deyin hayat kısa sonra cok pisman olursunuz... seninde evladın var ne ekersen onu bicersin unutma...

Siz de haksızsınız hem de sonuna kadar. Kendisinin neler yaşadığını tam olarak bilmiyoruz? Belki ailesi tarafından çok haksızlığa uğradı, ya da onlar kabul edemeyecekleri şeyler yaptılar. Olamaz mı?

Eşine laf düşmez diye bir durum da yok, çünkü evliler ve eşi bu kadr düşman olduğuna göre ailesi eşine karşıda büyük hatalar yapmış.

Burada mantıklı olan öncelikle ailesiyle tekrar iletişim kurduğunda ailesinin tekrardan sorunlara sebep olmayacağından, eski sorunları tekrardan gündeme getirip huzurunu kaçırmayacağından emin olmalı.

Hatta bence ailenle görüşmeye başlarsan belirli bir süre eşinle onları karşılaştırmaman en iyisi. Sen gidip gelirsin, eşini işin içine katmazsın. kuzy_in_anne_si kuzy_in_anne_si

Bak burada hemfikirim.
Aile çok kötü olabilir.
Kaçabilir,kurtulmak isteyebilir insan.
Kapıyı da açmaz,kendini de kaybettirebilir.
Hepsini anlayabilirim.

Şimdi görüşme isteği neden o zaman?

Eşiniz olmasaydı o kapıyı açardınız ama değil mi?

Annenizin bilinmeyen kötülükler yaptıysa neden görüşmek istiyorsunuz o zaman ?
cunku arkadasım ben kotu bır ınsan degılım sızın dusundugunuz gıbı onlar benı hıce saysalarda ben onları ozledım
ailemin sucu olmasa bu kapıya defalarca gelırlerdı ben annemı bılıyorum ya babam yukarı cıkmamıs bıle cunku hatasını bılıyor bılmeden konusuyorsunuz herseyı esımı bır yana bırakın benı uvey evlat gıbı buyuttuklerını anlamam bıraz gec oldu

Kapınıza kadar gelen annenizi eve mi almadınız? Çünkü kocacığınızla aranız bozulurdu. Yuh... Üstüne bir de niye arayıp sormadılar diyorsunuz. Yahu arayıp sormuş işte kadın ve sizin tavrınız karşısında da geri çekilmiş. Ne yapsaydı, kapınızda mı yatsaydı? Siz aileniz yok gibi bir hayat kurunca dert değil de, onlar hayatlarına devam ediyorlar diye mi sorun oldu? İçlerini ne biliyorsunuz. Bir annenin sizin gibi bir evladı varken, muhteşem bir mutluluk ve huzurla yaşayıp gittiğini hiç sanmıyorum. Size bariz bir kötülükleri mi dokundu, yoksa sadece evlenmenize mi karşı çıktılar? Yani mantıklı bir açıklaması var mı şu tavırlarınızın? Ya eksik anlatmışsınız ya da cidden mantıklı düşünemiyorsunuz. Sadece ikincisiyse, biraz hatalarınızı anlamanızı, ailenizin hayatlarına devam ediyor oluşlarını sorgulamaktansa, aranızı düzeltmenin yollarını aramanızı tavsiye ederim. Ve ailenizle aranızdaki şeyler konusunda, eşinize laf düşmez, haddine değil. Aklı başında bir insan olsa, ailenden nefret ediyorum demek yerine, sizin ne hissettiğinize odaklanırdı.

nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
Beni çiğneyip geçen evladı etmem, binbir emekle büyüttüğüm evladım kocası için bana kapıyı açmazsa bende onu silerim.

Olabilir bu da sizin fikriniz. Ben ailelerin cocuklarina anca cok buyuk bir sey yapmasi durumunda birak aileni git diyebilirim. Eften püften sebeplerle aile terk edilip de kocaya kacilmaz. Su devirde hele. Ailen namusuna dokunur,eyvallah. Aman haksizlik yapilmis da bilmem ne de. Hic bir sebep bir kocayi aileden daha ustun gosteremez benim gozumde. Bu durum sizin icin farkli olabilir,saygi duyarim. Herkes kendi bildigi gibi yasar sonucta. Ama sonra da kendine dert etmez

Back
X