ne yapmalıyım

O anneye kapıyı açmadığınız da vicdanınız izinde miydi de şimdi sizi SEVMEYEN kocanıza karşı vicdan yapıyorsunuz?

Şunu unutmayın herkes ektiğini biçer.

Annenizi salak yerine koymak koymadı ama eşinizi salak yerine koymak size koyacak sanırım...
Siz o olmadan devam ediyorsanız o da siz olmadan devam eder...

sizin de oğlunuz var yaptıklarınıza dikkat edin
Karmaya inanırım ben....
Ne bu böyle buldumcuk tavırlar.....
Ben de böyle bir evladı isteyemem şahsen...
Kalbim kırılır elbette bana çok iyi davranmak zorunda değil tabiki istediğim yolda yürümek zorunda değil...

Ama kapıyı açmamak ne insan kediye köpeğe evini açıyor...
Bir de baştan nasıl ailenizi sildiyseniz şimdi her olgun insan gibi arkasında durun....

anneniz kapıya geliyor açmıyorsunuz bu ne demek?eşinize söyleyin gizli iş çevirmeyin.izin alır gibi yapmayın bunu ailemle tekrar iletişim kurmak istiyorum çocukta oldu buzlar erisin istemiyorsan senin görüşmen gerekmiyor ben arada çocukla gider görüşürüm deyin.ailenizi silerseniz yarın birgün sorun çıkarsa arkanızda kimse olmaz.ayrıca o kadar sizi bu yaşa getirmişler aileyi silmek bu kadar kolay mı?

Ben hala ailenizle aranızda geçenleri anlamadım. Anneniz size dinini öğretmedi, öğretemedi diye mi bunca küslük?

Öğretmedi diye düşman mı olmak gerekiyor? Annenize kapıyı açmadan geri gönderince iyi müslüman mı olmuş oluyorsunuz?
Herkes anasindan mi ogreniyormus dini? Ay ne alakasiz sacmasapan seyler okuyorum surda yaaaa. Cok isteyen kendi ogrenirdi dinini,zaten kendimiz ogrenip secmezsek ne anlami var ki?

Aileniz aşırı problem çıkaran insanlar mı? Eğer öylelerse ve size geçmişte çok kötü davrandılarsa yani sadece sizi dünyaya getirmeye yaradılarsa evet haklısınız kapı açmamakla.

Ama tam tersiyse eşinize haddini bildirin ailenizle görüşün yaptığınız çok büyük bi hata.

Herkes anasindan mi ogreniyormus dini? Ay ne alakasiz sacmasapan seyler okuyorum surda yaaaa. Cok isteyen kendi ogrenirdi dinini,zaten kendimiz ogrenip secmezsek ne anlami var ki?
Ben muhafazakar bir aileye sahibim ama annem babam kendilerine yetecek kadar biliyordu herşeyi. 20 yaşlarımda kendim öğrendim birçok şeyi hatta anne babami çoğu konuda yönlendirdim. Bilmiyor yada öğretmediler diye anne babamiza düşman mı olalım?

Bunlar hep eş ve ailesinin konu sahibini doldurmasının ürünü malesef.

Yok dini ögretmemisler, yok hatalar yapmiş peşinde dolaşmamişlar.
Bir insanin başinda devamli biri olmak zorunda degil kendi akliyla birşeyleri düşünmek yerine aileyi sucluyor hep. Etrafinda hiç muslumanin olmadigi biyerde doğmuş sanki, kaldi ki onlar bile araştirip ogrenebiliyor.

Sonunda kendisinin düşünmesine gerek kalmayacagi bir evlilik yapmiş rahat etmiş. Koca ne derse o, kocasinin ve ailesinin akliyla harkeekt ediyor.

kısaca soyle soyleyeyım bılmedıgınız seyler
annem kuran hocası gıbı ama ben afedersınız tovbe rabbım Allahın varlıgını bılıyordum ama Allahın yasakladıklarını umursamıyordum cunku oturupta bırı bana hayatı anlatmadı ne ana ne baba ne dua bılırdım ne bırsey sadece kafamın dıkıne gııdyordum ve kucucuktum arkama dusen olmadı abım bıle kendı hayatın kendı yaptıkların dıyerek cok medenı oldugunu gosterdı
Bir şey sorucam annesi ne gibi hatalar yapmış
Allahaşkına biriniz alıntılasınn

ya sizin beyninizi yıkamışlar vallaha demekki beyin yıkanabılıyormuş....
Umursamıyordunuz çünkü umursamak istemiyordunuz...
Eee eşiniz sonuçta kocişim kocişim diye gezdıgınız için onun dinsel fikirleri size yansımış nedenn ee sonuçta kocamın gönlü olsun aman evde huzursuzluk çıkmasın...
Dinde zorlama yokturrrrrrrrr...
Eğer size baskı kursalardı ya bana bıskı yıpıyırlır
Bini izgir bırıkmıyırlır...
İzin vırmıyırlır...
Derdiniz...

şimdi kocam köylü oldugunuzdan bence dini bu kadar benımsemeniz
Sonuçta herkesin kendi kararıdır din araştırılarak edinilir sorgulanarak edinilir...

Sen kocanı salak yerine koymayı düşüneceğine kendi olduğun duruma bak. O seni gayet salak yerine koymuş kusura bakma. Bir insan ailesinden nasıl nefret eder ya bir kere bunu isteyen adamın iyiliğinden bahsedilmez. Sen bunu kabullenmişsin evliliğim iyi diyorsun. Herşeyi kabullendikten sonra herkes iyi olur zaten. Annene kapıyı açmak ne demek! Şu an kızım yanımda uyuyor on bakıp gözlerim doldu. O kocana söyle ailenle barış. Hayırsız evlatsın.

annem evlendiğimde kapıma geldi ve ben kapıyı açmadım açsam eşimle çok fazla sorun yaşayacağız o yüzden eşimi çağırdım konuştuk ettik ve annem ondan sonra hiç gelmedi.
(Bir nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
Bu iki cümleden sonra bende şarteller attı n biçim insansın sen ya ? Hem kapıyı açmamış hemde insan evladını merak etmezmi kim merak etsin seni yaa lafa bak ay sinir bastı

Hahhaha olaya bak. Sen rızaları olmadan evlen çocuk yap kadın kapına gelsin kapıyı açma. Sonra beni neden aramadılar. Benim kızım olsan susuzluktan ölsen yüzüne tükürmem senin. Şu koca budalası olcak kadar kocanıza kıymet verip ana babanıza kıymet vermiyosunuz ya yazıklar olsun. Allah anne babana yaptıklarını da görüyor hakkettiğini verir inşallah.

Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyim ve evlenirken birçok sorunla evlendim her şeyi göze alarak ailemi silecek şekilde. Ailemin rızası olmadan evlendim çünkü eşim benim kaderimdi bunu biliyorum ve şuan oldukca güzel eşim benimle çok güzel bir şekilde ilgileniyor bensiz asla bir yere gitmez ben olmadan üzerine bile birşey alamaz (alırsada giyemiyor aldığı eşyalar dolapta yep yeni duruyor ) ve güzel anlaştığımız bir evliliğimiz ve 1 tane oğlumuz var. Her neyse akıl almak istediğim konuya geliyorum
Ailemle görüşmüyorum bazı nedenlerden dolayı düğün yaparak evlenmedim ve dediğim gibi onların rızası yoktu ve eşim ailemden nefret ediyor onlara karşı düşman ve benide öyle biliyor çünkü kader dediğim gibi huzursuzluk olmaması için bu olması gerekiyor
annem evlendiğimde kapıma geldi ve ben kapıyı açmadım açsam eşimle çok fazla sorun yaşayacağız o yüzden eşimi çağırdım konuştuk ettik ve annem ondan sonra hiç gelmedi.(Bir nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
ve diyeceğim o ki annemin instagram adresini buldum ben de bir instagram adresi açıp iletisime geçmek gibi bir düşünce oluştu aklımda ve bebeğim oldu bir yandan onlarında görmesini istiyorum ama diğer yandan eşim bilmez evet ama eşim bana bu kadar güvenirken beni bu kadar severken bensiz hiç birşey yapmaz yapamazken bana bu kadar değer verirken ve düşman olduğu nefret ettiği ve benimde nefret ettiğimi bilirken arkasından bu işi nasıl cevirebilirim vicdan olarak rahat olamam asla ama şeytan işte aklıma soktu yukardada Allah var eşim görmesede Allah görüyor kafam iyice karıştı sizce ne yapmalıyım kocamı salak yerine asla koymak istemiyorum

Yukarda Allah var öylemi
Peki o yukarda dediğiniz Allaha analık hakkının hesabını nasıl vereceksiniz
Bi el adam uğuruna yıkıp geçtiğiniz, kapınıza geldiği halde kapıyı açmadınız annenin hesabını verebileceksiniz yani öylemi
Oğlunuz varmış. Nasıl? Annelik kolaymı? Büyüdüğü zaman evleneceği kız sizden nefret ettiği için sizi sildiği gün anlarsınız ne demek istediğimi

Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyim ve evlenirken birçok sorunla evlendim her şeyi göze alarak ailemi silecek şekilde. Ailemin rızası olmadan evlendim çünkü eşim benim kaderimdi bunu biliyorum ve şuan oldukca güzel eşim benimle çok güzel bir şekilde ilgileniyor bensiz asla bir yere gitmez ben olmadan üzerine bile birşey alamaz (alırsada giyemiyor aldığı eşyalar dolapta yep yeni duruyor ) ve güzel anlaştığımız bir evliliğimiz ve 1 tane oğlumuz var. Her neyse akıl almak istediğim konuya geliyorum
Ailemle görüşmüyorum bazı nedenlerden dolayı düğün yaparak evlenmedim ve dediğim gibi onların rızası yoktu ve eşim ailemden nefret ediyor onlara karşı düşman ve benide öyle biliyor çünkü kader dediğim gibi huzursuzluk olmaması için bu olması gerekiyor
annem evlendiğimde kapıma geldi ve ben kapıyı açmadım açsam eşimle çok fazla sorun yaşayacağız o yüzden eşimi çağırdım konuştuk ettik ve annem ondan sonra hiç gelmedi.(Bir nevi ben yokmuşum gibi devam edebiliyorlar nasıl edebiliyor insan evladını merak etmez mi)
ve diyeceğim o ki annemin instagram adresini buldum ben de bir instagram adresi açıp iletisime geçmek gibi bir düşünce oluştu aklımda ve bebeğim oldu bir yandan onlarında görmesini istiyorum ama diğer yandan eşim bilmez evet ama eşim bana bu kadar güvenirken beni bu kadar severken bensiz hiç birşey yapmaz yapamazken bana bu kadar değer verirken ve düşman olduğu nefret ettiği ve benimde nefret ettiğimi bilirken arkasından bu işi nasıl cevirebilirim vicdan olarak rahat olamam asla ama şeytan işte aklıma soktu yukardada Allah var eşim görmesede Allah görüyor kafam iyice karıştı sizce ne yapmalıyım kocamı salak yerine asla koymak istemiyorum

Pardon da 7 kat el gibi bahsettiğiniz insanlar sizin aileniz değil mi? Evlenirken ters düşmeniz dışında bir sorununuz oldu mu? Olduysa bile ana baba değil mi? Bence sizde baştan ayağa sıkıntı var. Ben de ailemle ters düşerek evlendim, ama ikna ettim, evlenirken yanımdalardı; çünkü eşim benim ana babamdan nefret edemez. Ayrıca sizin nefret ettiğinizi düşünmesi, sizin de bu evcilik oyununa uymanız ne kadar saçma? Bir de kapıya gelen annenize kapıyı açmamışsınız. Şimdi de binbir taklayla korkaklık ederken sahte hesaptan annenizi takip etme derdindesiniz, ama mükemmel kocişinizi kandırmak, salak yerine koymak istemiyorsunuz.. Kocişiniz çooook akıllı bir adam, sizi avucunun içine almış; ama siz sizsiz aldığı kıyafetleri giymediği için sizin onu avucunuzun içine aldığınızı sanıyorsunuz. Ne tatlı... Allah sizi ıslah etsin.

Back
X