Ne yapmalıyım?

Borçtan hiç korkmam, Allah sağlık verdikten sonra ödenir gider.

Eşimle biz de eşimin ilk evliliğinden kalan borçları ödedik yıllarca, bir gün bile yüksünmedim ki rahat rahat bir ev alınabilecek miktardı borcu.

Ama sizinki başka bir şey.

Her 3-5 yılda bir bu adamın sizden gizli yaptığı borçları mı ödeyeceksiniz? Kusura bakmayın ama o evin enayisi siz misiniz?

Evlilik boyunca kıt kanaat yetiştirmeye çalışıyorsunuz çünkü eşiniz sizden ve kızınızdan gizli yiyor sizi rahat ettirecek paraları. Almadığınız o bot, kızınızın içinde kalan o pahalı oyuncak vs, adam sizin yerinize harcamış işte, keyfi ona ödemesi size. Yine.

Madem boşanmayacaksınız ben olsam tüm finansal kontrolü elime alırım.

Bundan sonra nasıl güvenebilirsiniz ki. İlk vukuatı da değil.

Size sonuna kadar katılıyorum. Kestirip atmama sebebim kızım aslında. Kendisine aşırı düşkün nasıl sadece haftasonları görmek kızıma yeter bilemiyorum. Ama boşanmazsamda 3 sene so ra yine aynı şeyin olmayacağı kesin değil.

Ama kizina daha iyi kiyafet, oyuncak/okul masrafi yerine parasini kumara harcamis. Yani babalik öyle bir iki oynamak ile olmaz. Ve 7 yillik böyle kit kanaat geçiriyorsunuz. Sana sürekli yalan söylemis.

Daha öncede göz dagi verdin, birsey degismedi. Simdi ne degisecek? Cocugun sürekli maddi zorluk içindemi yasasin?

Ki kumar bagimliligi en zor bagimliliktir. Yenmesi, tedavi ile bile çok zordur. Eger bosanmayacaksin, hesaplarin hepsini kendi adina ve kontrolüne al. Ve tedaviyi sart kos. Paralar hep sende olsun, ona en fazla harçlik. Sakin onun elinde kart felan olmasin.

Ki bu sartlarda bile yine zor. Adam istese baska bankanda kart çikarip kredi çeker.

Bana sorsan, bosanmak en mantiklisi.

Ama kizina daha iyi kiyafet, oyuncak/okul masrafi yerine parasini kumara harcamis. Yani babalik öyle bir iki oynamak ile olmaz. Ve 7 yillik böyle kit kanaat geçiriyorsunuz. Sana sürekli yalan söylemis.

Daha öncede göz dagi verdin, birsey degismedi. Simdi ne degisecek? Cocugun sürekli maddi zorluk içindemi yasasin?

Ki kumar bagimliligi en zor bagimliliktir. Yenmesi, tedavi ile bile çok zordur. Eger bosanmayacaksin, hesaplarin hepsini kendi adina ve kontrolüne al. Ve tedaviyi sart kos. Paralar hep sende olsun, ona en fazla harçlik. Sakin onun elinde kart felan olmasin.

Ki bu sartlarda bile yine zor. Adam istese baska bankanda kart çikarip kredi çeker.

Bana sorsan, bosanmak en mantiklisi.
Okadar haklısınız ki.. Ama şöyle de birşey var deyip yorumunuzu yumuşatamıyorum bile. Kızımın ihtiyaçlarını kısmıyoruz tabi ama daha iyisi olabilirdi..

Borçtan hiç korkmam, Allah sağlık verdikten sonra ödenir gider.

Eşimle biz de eşimin ilk evliliğinden kalan borçları ödedik yıllarca, bir gün bile yüksünmedim ki rahat rahat bir ev alınabilecek miktardı borcu.

Ama sizinki başka bir şey.

Her 3-5 yılda bir bu adamın sizden gizli yaptığı borçları mı ödeyeceksiniz? Kusura bakmayın ama o evin enayisi siz misiniz?

Evlilik boyunca kıt kanaat yetiştirmeye çalışıyorsunuz çünkü eşiniz sizden ve kızınızdan gizli yiyor sizi rahat ettirecek paraları. Almadığınız o bot, kızınızın içinde kalan o pahalı oyuncak vs, adam sizin yerinize harcamış işte, keyfi ona ödemesi size. Yine.

Madem boşanmayacaksınız ben olsam tüm finansal kontrolü elime alırım.

Bundan sonra nasıl güvenebilirsiniz ki. İlk vukuatı da değil.
Sanırım boşanma eylemini gerçekleştirmeye saçma bir biçimde korkuyorum. Halbuki maddi manevi arkamda duracak bir ailem var ama cesaretim yok sanırım.

Başka bir derdi olsa sizinle paylaşır, fikir alır öyle borç isterdi arkadaşınızdan. Sizden sakladığına göre yine kumar borcu.
Ve yine devam edecek. Ömür boyu üzülmektense birkez üzülün. Yalan söylemenin savunması ne olabilir ki güven bittimi o evde huzur kalmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İşin kötü yanı bankaları kontrol etseniz bile, elden borç yapar.
Tanımadığınız pek çok insandan ister.
Hatta tefeciye kadar bulaşabilirler Allah korusun.

Kontrolü ele almak diye bir şey yok yani.
Hesaplara baksanız bile ya elden bir şey yapıyorsa diye düşünüp yine huzursuz oluyorsunuz.
En büyük sorun evlilikte güvenin kaybolması..
İlişkiyi baltalıyor resmen.

Ben uzunca bir zaman kontrol ettim, hesap sordum.
Yine huzursuzdum. İletişimimiz berbat bir hal almıştı.
Üstelik içim yine rahat değildi.
Ne anladık dedim sonra.
Ciddi bir ayrılık dönemimiz oldu.
Boşanmadan dönerken dedim ki artık çocuk takip eder gibi seni denetlemek istemiyorum.
35 yaşında adamsın. Kafasızlığın yüzünden başına gelmeyen kalmadı.
Beni de perişan ettin.
Bu saatten sonra ister, akıllan kurtul, düz yola çık.
İster b.ka batmaya devam et.
Araştırmama gerek yok elbet çıkar önüme.
İşte o zaman tüm hayatından olursun.
Ben hesap sormam artık, hesap da vermem.
Ev arkadaşı gibi giderleri paylaşırız.
Kalanını isteyen biriktirir.
İsteyen çöpe atar.
Bana ne..
Bıktım seni düşünmekten.
Bundan sonra sadece kendimi düşüneceğim.

Pek çok evlilikten farklı bir evlilik benimki artık.
Ne kadar sağlıklı tartışılır.
Ama ben kendimi daha iyi hissediyorum.
Kendi hesabımı güvende tuttuğum, onu sürekli denetlemediğim için.
Öyle yaşamak çok zordu gerçekten..

Günümüzde o kadar yaygın ki bu bela..
Evin kirasını, faturasını ödemek yerine buna veren varmış.
Benim eşim onu yapmadı ama yaptıkları yeterince kötüydü benim için..
Çocuk olmamasına rağmen çok zordu.
Çeken bilir.
Size kolaylıklar dilerim.
Allah yardımcınız olsun.
Doğru yolu bulsunlar inşallah..

Sanırım boşanma eylemini gerçekleştirmeye saçma bir biçimde korkuyorum. Halbuki maddi manevi arkamda duracak bir ailem var ama cesaretim yok sanırım.
Eşten gizli kredi çekmek güven sarstığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir, boşanmasanız bile gizli kredi çektiği için bunu boşanma sebebi sayıp tek celsede boşanabileceğinizi söyleyin bence, kredi kartı kimin üzerine? Sizin üzerineyse ve eşinizde olan ek kartsa karta limit koydurun, kart onun üzerineyse iptal ettirip siz kendinize kart çıkartın ve mutlaka kumar bağımlılığı için tedavi olmasını sağlayın çünkü maalesef kumar ev, araba sattıracak, tefeciden para aldıracak kadar kötü bir bağımlılık, önüne geçmezseniz sonu iyi olmaz ne yazık ki:(

Eşten gizli kredi çekmek güven sarstığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir, boşanmasanız bile gizli kredi çektiği için bunu boşanma sebebi sayıp tek celsede boşanabileceğinizi söyleyin bence, kredi kartı kimin üzerine? Sizin üzerineyse ve eşinizde olan ek kartsa karta limit koydurun, kart onun üzerineyse iptal ettirip siz kendinize kart çıkartın ve mutlaka kumar bağımlılığı için tedavi olmasını sağlayın çünkü maalesef kumar ev, araba sattıracak, tefeciden para aldıracak kadar kötü bir bağımlılık, önüne geçmezseniz sonu iyi olmaz ne yazık ki:KK43:
Borç yaptığı kart kendi üzerine ve oradan harcama yaptığına dair bir bilgimde yoktu. En son onun borcunu kapatıp benim kartımı ortak kullanmaya başlamıştık.

Borç yaptığı kart kendi üzerine ve oradan harcama yaptığına dair bir bilgimde yoktu. En son onun borcunu kapatıp benim kartımı ortak kullanmaya başlamıştık.
Maalesef çok kötü bir durum ve belki biraz da rencide edici ama eşinizin hala kendine ait bir kartı varsa iptal ettirin, sizin kartı da ona vermeyin, kumarı aynı sigara, alkol bağımlılığı gibi düşünün hiçbir farkları yok, kumar tamam bıraktım denilip bırakılan bir şey değil, yeminler valla billa'lar işe yaramıyor ne yazık ki, ciddi bir tedavi gerekiyor, bu sefer son denip devam ediliyor zira ucunda para kazanma şansı olduğundan cazip geliyor, insanlar 2 kuruş param böyle 5 kuruş olur belki, birazda kazanıyorum bu sefer şansım yaver gider diye diye saplanıp kalıyor bu illete.

Daha geçen gün çok basit gibi görünen ve eskilerin sokaklara ait üçkağıt yöntemi olan bul karayı al parayı hilesi yine hortlamış, insanlar 5-10 lira koyup o parayı 15-20 lira yapacaklarını sanıp dolandırılmış, az buz da değil 8-10 kişilik çete yakalandı, ki bunlar yakalananları, bunlar gibi nicesi sokak köşelerinde, internet siteleri üzerinden, bazı lokallerde vs el atından kumar oynatıyorlar, her oynayan giden parası 3-5 lira diye önemsemiyor ama ay sonunda o 3-5, 300-500 oluyor, eşiniz gibi kart limiti zorlama, kredi çekme, eşten dosttan borç istemeye kadar varıyor, ki Allah korusun bu kumar çetelerinin bir de boş senet imzalatanı var, onlara denk gelirse hepinizin hayatı mahvolur, bu sebeple lütfen işin ciddiyetini önce siz kavrayın ve ona göre adım atın.

Hanımlar Merhaba;
Hiç kimseyle paylaşamayacağım, haliyle de akıl alamayacağım bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
7 yıllık evliyim, 2,5 yaşında bir kızım var Allah bağışlarsa. Eşimle severek isteyerek evlendik. İkimizde çalışıyoruz ve evimizin ihtiyaçları ve ev kredimize anca yetişiyoruz. Genel anlamda eşimle evliliğimiz gayet yolunda diyebilirim.

Eşimle bütçemiz ortak. Ben maaşımı ona gönderirim ve her ihtiyacım olduğunda alırım. Zaten zor zanaat geçindiğimiz için bütçelerimizi ayıramıyoruz zaten. Eşim maddi konularda yaptığı borçları falan bana söylemez kendince beni üzmemek adına ve 3 yıl önce ekranına düşen banka mesajıyla rastlantı sonucu 10 bin tl kredi kartı borcu olduğunu öğrendim. kumar oynamıştı.. ha kazandım kazanacağım diyerekte bu rakam 10 bine gelmiş.. Tabiki kızdım ama yapılabilecek çok birşey yoktu. O dönem işten ayrılıp başka şirkete geçtiğim için aldığım tazminatla o borcu kapattık ve bir daha olursa affetmeyeceğimi söyledim.

Ve bugün..
Ortak arkadaşımızda bir miktar borç istemiş ve benim kesinlikle haberimin olmamasını tembihlemiş. Tabi arkadaşım hemen söyledi bana ve ben araştırmalarım sonucu birden fazla kredi çektiğini ve kredi kartının limitinin zorlandığını öğrendim... Şu an tüm bunları bildiğimden haberi yok ama akşama konuşacağım ve muhtemelen evden göndereceğim kendisini.

Yalnız benim kafam çok karışık ne yapmam gerektiğiyle ilgili en ufak bir şey gelmiyor aklıma. Boşanmalı mıyım? Gözdağı mı vermeliyim? Boşanırsam evet yıkım olur benim için.. Özellikle kızım için ama böyle de olmaz ki diyorum bir yandan da. Evliliğim boyunca hep kıt kanaat bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz ama o benden habersiz kredi çekip muhtemelen yine kumar oynadı.. Bütün hepsiyle olmasa da kesin oynadı akşam soracağım ama söylemeyecek.

Mantığım ve kalbim durmuş durumda ruh gibiyim. Tavsiyelerini bekliyorum hanımlar. Boşanabilirim tabi ki ama sanırım hemen de kestirip atmak istemiyorum. Yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

yarın bir gün borcu bitsin diye uğraştığın evde gidecek o illete kumar bu oynamıyorum deyip yine oynayacak. bir yakınımdan biliyorum borç batağında kumar yüzünden babadan kalma evi gitti halende borcu bitmedi.

yarın bir gün borcu bitsin diye uğraştığın evde gidecek o illete kumar bu oynamıyorum deyip yine oynayacak. bir yakınımdan biliyorum borç batağında kumar yüzünden babadan kalma evi gitti halende borcu bitmedi.
Evin borcu bittiğinde üstüme alacağım onu satamaz ama şuan kredisiyle isterse satabilir. Bu kadar alçalacak kadar ileri gideceğini sanmıyorum ama ihtimal dahilinde. Evden çıkmayan bir insan bide bu

Kendisiyle konuştum. Yeni bir borç olmadığını ilk zamanda yakaladığım dönemden varolan borçları olduğunu söyledi. Yani benim yakaladığım kısım buzdağının görünen kısmıymış.. İnanmadım ve internet bankacılığından tüm çektiği kredilere baktım. Doğruyu söylüyor en azından tgekrarlamamış yaptığı hatayı diye sevinmedim değil.. Bana neden söylemedin hazır bir kısmını yakalamışken dedim. Çok üzüleceğini biliyordum hem utandım dedi. Ben senden aynı şeyi gizleseydim beni boşardın dedim kalktım yanından. Bir yandan hatanın tekrarı olmadığına sevindim ama içim hala buruk hanımlar.

Evin borcu bittiğinde üstüme alacağım onu satamaz ama şuan kredisiyle isterse satabilir. Bu kadar alçalacak kadar ileri gideceğini sanmıyorum ama ihtimal dahilinde. Evden çıkmayan bir insan bide bu
umarım öyle olur canım iyi düşün kendine zaman ver ve biraz kendinden uzak tut bakalım güven verebilecek mi

Bosanmasan bile sunu yap: sen maasini ona veriyormussun tek yerden harcama yapiyorsunuz ya, hah iste o maasini sana versin sen tek yerden harcamalari yonet. Ihtiyaci olursa verirsin bi miktar. Bu borcu kapatsin oyle gelsin karsina. Anasindan mi alir babasindan mi o kendi bilecegi is

Back
X