Ne yapmaliyim?

Şu an için konuşuyorum: Bir kolejde öğretmen statüsünde çalışmak için ‘pedagojik formasyon’un olması gerekli. Yeminli tercüman olabilmesi için LİSANS mezunu olma şartı var ki onda da sınava girmek zorunda (noter onaylı belge için), Turist rehberliği belki kaldı ki onu da bırakmazlar, ya çevreniz olacak ya da çok sosyal sevilen biri olursanız olur. Belki internet üzerinden çeviri yapabilir onu da üniversite okuyan/ana dili gibi Almanca bilen insanlar kaptırırlar mı, sanmıyorum. Kaldı ki dil unutulan bir şey, yıllardır hanımefendi bölümünden uzak kalmış. Okuyup bitirmesi gerekli, anladığım kadarıyla ona da yanaşmıyor. Bir şeyi yaptıktan sonra bahane bulmak çok kolay. Hangi meslek olursa da olsun mezun olmak yeterli değil o alanda kendini geliştirmiş olmak gerekli.

okulu muhakkak bitirmelisiniz.. alman dili ve edebiyatı da olsa bir çok iş dalı bulunur. en basitinden almancı müşterilerin almanya ile işlemleri oluyor bankalarda, internetten çeviriler alabilirsiniz mesela. veya almanca dersi verebilirsiniz. iş kolu çok siz isteyin yeter.

bolumunuz cok guzel, muhakkak bitirin, sonrasinda secenekleriniz su an oldugundan cok daha fazla olacak.

bu tarz bolumler dogru sizi direk bir meslek sahibi yapmaz, ama cok fazla seceneginiz olur,
bakin ornekleri yazmislar zaten.

Benim esim fen edebiyat fakultesi mezunu, su an IT alaninda calisiyor mesela.
Sizin de alan geregi bir cok yan sektore kayabilme potansiyeliniz var. Sakin okulunuzu birakmayin.

"Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa" iste tam olarak boyle bir insan esim ama bazen evlenip ayni cati altina girmeden tam olarak taniyamiyor insan esimi seviyorum iyi bir insan ayrilmayi dusunmek bile istemem ama lafi geldigi zaman kizginlikla bana vasifsiz dedigi sirf para kazanmiyorum diye kucumser seyler soykedigi cok olmustur aslinda bu arayisimin en buyuk sebebide o laflari kendime yedirememem uzuyor bu durum

Böyle düşünen ve baskı nedeniyle güvenini kaybeden kadınları/kızları gördükçe oturduğum yerde tepiniyorum. Elinden tutup hadi kalk diye çekiştiresim, sırtından ittiresim, seneler sonra evliliklerinde hayal kırıklığına uğrayan kadınları saatlerce anlatasım geliyor.

Tabi ki inşallah konu sahibinin sonsuza dek mutlu bir evliliği olsun, ama eşeğini sağlam kazığa da bağlasın. Hiç bir şey olmasa ölümlü dünya! Karısının bu kadar masumca bir isteğine bile köstek olan adam da ne bileyim...

Neydi acelen okulun bitmesine 1 sene kala evlenecek kadar? Hadi evlendin okulu bitireceğine bebek yapmak neden hemen?

Şimdi de eşim izin vermiyor durumları...Ona o derece söz hakkını neden veriyorsun ki? Adam devleti nasılsa kazanamaz diye devlet olursa demiş...Hayatınızın iplerini bir adama teslim ederseniz hiçbişey yapamazsınız malesef...
Alman edebiyatına devam et af falan oluyor onlardan yararlan ve tercümanlık işi yaparsın en azından

Vah ki vah sana....Garanti iş bulursam eşimi ikna etmeli miyim sorusunu soruyorsun...Daha ortada iş yok ama sen bulursan eşini ikna edip etmemekte kararsızsın...bu ne cesaretsizlik...vah vah

Tam olarak yasadigim durumu ve hislerimi ozetlemissiniz beni cok iyi anladiniz..Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…