Ne yapmaliyim

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
35
Merhaba arkadaşlar
Eltim bebeğimi koltuktan düşürdü.
Yüksek yastığa yatırmış ve öyle bırakmış. Koltuk çok yüksek değil. Dönerken ağır cekimle düştü. Ama önce kafası geldi yere onden. Ben görüp yetisene kadar gerçekleşti bu. Yerde parke üstünde ince kilim vardı. Küt diye ses çıktı. Bebeğim dort aylık. Çok aglamadi,hafif kusma oldu ama normalde de kustugu için ayırt edemedim. Sonra keyfi yerindeydi. Her şeyi normal görünüyordu. Nette çok arastridim bulamadım. Kafa darbelerinin riskleri neler. Şuan ne yapabilirim. Kafama taktım bir çıkar yol bulamıyorum.

Geçmiş olsun. Doktora gidildiğinde de 24 saat takip et diyorlar. İki saat boyunca uyutmayın. Gözde kayma, beyazlık fark ederseniz hemen doktora götürün. Kusma fışkırır tarzda ise endişe edilmesi gerekiyor. İnşallah bir şey olmamıştır. Hafif oldukları için böyle darbeleri daha hasarsız savuşturabiliyorlar.

Kafasını önden vurmuş arkadan vursa direk hastaneye gitmenizi öneririm ama önden vurduysa bir nebze rahatlatıcı yine de sürekli kontrol altında tutun başı şiş mi herhangi bir sıkıntı var mı çok dikkat edin şu dönemde hastaneler daha riskli oyğzdrn tamamen sizin gözleminize bağlı. Allahın izniyle inşallah bir şey olmaz

Geçmiş olsun. Doktora gidildiğinde de 24 saat takip et diyorlar. İki saat boyunca uyutmayın. Gözde kayma, beyazlık fark ederseniz hemen doktora götürün. İnşallah bir şey olmamıştır.
Teşekkürler. Birkaç saat geçti anormallik sezmedimm nette tomografi falan diyor ama o da tehlikeli deniyor. Şuan her şey normal gibi ama ileriye dönük bı risk var mıdır bunu merak ediyorum

Gitmeye içim el vermiyor

Benimki de öyle yataktan düştü, kusma da oldu hemen acile götürdük kusma oldu deyince hemen röntgen tomografi hangisi ise ona aldılar. İhmal etmeyin derim ben yaa en azından içiniz rahat eder bir götürüp gösterseniz

Teşekkürler. Birkaç saat geçti anormallik sezmedimm nette tomografi falan diyor ama o da tehlikeli deniyor. Şuan her şey normal gibi ama ileriye dönük bı risk var mıdır bunu merak ediyorum
Önemli olan ilk 48 saattir. İleriye dönük risk olabiliyor elbette, ama bu çok nadir oluyor.

Onların da zararl olduğu söyleniyor. İki arada kaldım.

Gözlerde tuhaflık, fışkırarak kusma, sersemlik, mizmizlik, emmek istememe, bıngıldak şişmesi, her zamankinden farklı bir şey olursa hemen doktora gidin. İki saat uyumasin, sabaha kadar da takipte kalın. Genel olarak 24-48 saat gözlenmesi gerek.
Parmağınızı gözlerinin önüne getirip sağa soka yukarı aşağı hareket ettirin takip ediyor mu diye M Melahatabla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…