• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım ?

Hanımlar konuya falanca yerden ihraç edildiler, meslekler vb konuları dahil etmeyin sonra tartışma çıkıyor.
Yalın olarak mevzu şu bir aile buz gibi balkonda el kadar köpeğe baktığını sanıyor, bu durumda ne yapılmalı?

S sirinsh çevrenizdeki hayvan koruma dernekleriyle iletişime geçin, o köpeği oradan aldırtın.

Bir de kamu spotu yapayım, evin balkonunda bakmak için evcil sahiplenmeyin, bahçeniz vardır bahçenizde kendine ait kulübesi, barınağı olur yazın pişmez kışın üşümez, sağlığı keyfi yerindedir, sizden yeterli şefkati ve sevgiyi görüyordur amenna ama kusura bakmayın gerçekten özür dilerim, evde bakacaksanız ya doğru düzgün bakın balkona atmayın ya da hiç sahiplenmeyin, balkonda bakılan canları görüyorum, köpekler için diyorum kimisi hiç gezmeye çıkarılmıyor, o garibim taşın üstünde yatıyor, wc ihtiyacını orada görüyor, yemeğini orada yiyor, kışın üstüne yağmur kar, yazın güneşin kavurucu sıcağı vuruyor, yazıktır günahtır böyle sahiplenme olmaz.

Zaten kakasını taş a yapmış yavrum , ilk gecesiydi daha minicikti mune ..
İçeri aldirabildim bugün iki kere kapılarını dinledim ses falan gelmiyor içerde yok gibi .
Nefret ediyorum böyle insanlardan ..

Adaleti sağlamak tüm insanlığın görevi. Bahsettiğiniz konunun komşunuzun mesleği ile bir ilgisi yok. Keşke şu ayrımları yapabilsek artık. Köpek bakmakla avukatlık yapmak arasındaki bağı kuramadım affedin.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama aynı durumu ben sizin mesleğinizi örnek vererek anlatmış olsam, size ve meslektaşlarınıza ayıp etmiş olmaz mıyım?

Ya burda meslek duyari kasmayın avukat dedim çünkü gecenin 3 ünde kapısına dayansam bütün yaptırımları uygulayabilirdi .
Avukat dememin amaci o , konusulacak medeniyette insanlar değiller ..
Yoksa onun avukatlığından banane , konuya odaklanın bıraz ya

Zaten kakasını taş a yapmış yavrum , ilk gecesiydi daha minicikti mune ..
İçeri aldirabildim bugün iki kere kapılarını dinledim ses falan gelmiyor içerde yok gibi .
Nefret ediyorum böyle insanlardan ..
Ah kuzum ya:( bizim burada vardı öyle bir gariban köpek, bir de zaten kesinlikle evde bakılacak ırk değildi, büyük ırklardan sürü çobanlığı yapan köpeklerdendi
Attı balkona, balkonda taş üstünde iyi kötü büyüdü, dışarı çıkarma yok, kulübesi yok, tabii büyüdü oldu sana kocaman, balkona sığmamaya başladı ama kimin umurumda, ne dediysek ikna edemedik, hayır bakıyorsun bari evin içine al dışarı çıkar gezdir, hiçbiri yok.
Sonunda başkaları iyi bir yol değil belki ama zorla tehditle başka birine vermesini sağladılar da garibim kurtuldu, şimdi gittiği yer büyük bir çiftlik, kendi ırkından birkaç köpekle birlikte daha rahat bir ortamda yaşıyor.

Bir canlıyı uzaktan sevmek ayrı, onu sahiplenip ailenin bireyi yapmak apayrı bir şey, ciddi emek, sevgi, sabır istiyor, balkona koydum yemeğini de verdim demeyle olmuyor, bebek büyütür gibi büyütüp çok sevmeniz lazım, tabii sahiplenince de ortalama 15 yıl sizinle olacağını hesaba katacaksınız, tatiliniz, şehirdışına çıkmanız gereken haller, bebek sahibi olmayı planladığınız gibi durumlarda ne yapacağınızı bilmeniz şart.

Lütfen evcil sahiplenmek isteyenler iyi düşünüp taşınsın yapamayacaklarsa hiç girişimde bulunmasınlar.

Ah kuzum ya:( bizim burada vardı öyle bir gariban köpek, bir de zaten kesinlikle evde bakılacak ırk değildi, büyük ırklardan sürü çobanlığı yapan köpeklerdendi
Attı balkona, balkonda taş üstünde iyi kötü büyüdü, dışarı çıkarma yok, kulübesi yok, tabii büyüdü oldu sana kocaman, balkona sığmamaya başladı ama kimin umurumda, ne dediysek ikna edemedik, hayır bakıyorsun bari evin içine al dışarı çıkar gezdir, hiçbiri yok.
Sonunda başkaları iyi bir yol değil belki ama zorla tehditle başka birine vermesini sağladılar da garibim kurtuldu, şimdi gittiği yer büyük bir çiftlik, kendi ırkından birkaç köpekle birlikte daha rahat bir ortamda yaşıyor.

Bir canlıyı uzaktan sevmek ayrı, onu sahiplenip ailenin bireyi yapmak apayrı bir şey, ciddi emek, sevgi, sabır istiyor, balkona koydum yemeğini de verdim demeyle olmuyor, bebek büyütür gibi büyütüp çok sevmeniz lazım, tabii sahiplenince de ortalama 15 yıl sizinle olacağını hesaba katacaksınız, tatiliniz, şehirdışına çıkmanız gereken haller, bebek sahibi olmayı planladığınız gibi durumlarda ne yapacağınızı bilmeniz şart.

Lütfen evcil sahiplenmek isteyenler iyi düşünüp taşınsın yapamayacaklarsa hiç girişimde bulunmasınlar.

3 kedim var en üst katta oturuyorum , yazın kavruldum sıcaktan cam kapı açamadım aşağı düşmesinler diye klima da alamadım pise pise oturdum evde. Canları sağolsun benimle büyüdüler sokaktan kaptım geldim ben bu canları , biri 15 gunluktu kakasını bile yapamıyordu eşim her gün zeytinyağı ile masaj yaptı totosuna ..
Biri çöpe atılmış öyle buldum doğru düzgün kilo basmiyordu 400 Gr var yok 1.5 aylık o da bizimle
Biri travmali yerimden kalksam korkuyor , bazen ağlıyor gözleri yaş içinde ..
Sokakta beslediklerim ölüyor ben iki gün ağlıyorum peşlerinden , herkes bakmak zorunda değil ama aldıysan layıkıyla bak be kardeşim .
Hem o zavallının günahına giriyorsun hem benim sabaha kadar uyumadım , acaba hayvan aç mı , susuz mu , polis geldi diye vurdu mu, tuvalete mi kapattı naptı diye diye kafayı yedim ....
El insaf ya

Duyarlılığınızı çok takdir ettim fakat bu söylediğiniz olmamış. İnsanların mesleklerinin karakterleri ile ilgisi yoktur.

Konu sahibesinin demek istediği şey net anlaşılıyor bence. Adam okumuş etmiş bir insan, üstelik toplumda iyi yeri olan bir meslek. Bir de insanlarla iletişim gerektiren bir meslek olduğundan dolayı avukatlar genelde görmüş gecirmiş tipler oluyorlar. Yani sözü kısası bu adam dünya görmüş biri, eşşek de değil ya hayvanın üşüdüğünü akıl edemeyip dışarı koysun betonun üstüne. Üstelik hayvanın ağlamasını da duyuyor. Cahil değil ruh hastası/sosyopat takımından sanırım bu adam.

Konu sahibesinin demek istediği şey net anlaşılıyor bence. Adam okumuş etmiş bir insan, üstelik toplumda iyi yeri olan bir meslek. Bir de insanlarla iletişim gerektiren bir meslek olduğundan dolayı avukatlar genelde görmüş gecirmiş tipler oluyorlar. Yani sözü kısası bu adam dünya görmüş biri, eşşek de değil ya hayvanın üşüdüğünü akıl edemeyip dışarı koysun betonun üstüne. Üstelik hayvanın ağlamasını da duyuyor. Cahil değil ruh hastası/sosyopat takımından sanırım bu adam.

Evet biraz da bunu kastettim teşekkür ederim ben sinirden kendimi ifade edemedim .
Kadın da okul öncesi öğretmeni yani o yavru köpek de benim nazarimda bebek , çocuk ..İki ayaklı değil diye mi bir şey yerine konulmuyor .
Senin çocuğun içerde sıcacık uyuyor ama bu garibim taş üstünde ee ben napim senin şimdi okumuslugunu ,anneligini, insanlığını ..

3 kedim var en üst katta oturuyorum , yazın kavruldum sıcaktan cam kapı açamadım aşağı düşmesinler diye klima da alamadım pise pise oturdum evde. Canları sağolsun benimle büyüdüler sokaktan kaptım geldim ben bu canları , biri 15 gunluktu kakasını bile yapamıyordu eşim her gün zeytinyağı ile masaj yaptı totosuna ..
Biri çöpe atılmış öyle buldum doğru düzgün kilo basmiyordu 400 Gr var yok 1.5 aylık o da bizimle
Biri travmali yerimden kalksam korkuyor , bazen ağlıyor gözleri yaş içinde ..
Sokakta beslediklerim ölüyor ben iki gün ağlıyorum peşlerinden , herkes bakmak zorunda değil ama aldıysan layıkıyla bak be kardeşim .
Hem o zavallının günahına giriyorsun hem benim sabaha kadar uyumadım , acaba hayvan aç mı , susuz mu , polis geldi diye vurdu mu, tuvalete mi kapattı naptı diye diye kafayı yedim ....
El insaf ya

Ah benim de vardı daha göbek kordonu üzerinde konteynere atılmış bir yavrum:( Annesi doğum da mı ölmüş öldürülmüş mü emin değilim ama annesiyle beraber çöpe atmışlar:(
Kuzumu aldık biberonla besledik, tuvaletini yapsın diye poposunu pamuklarla sildik 20 gün kadar yaşadı, veteriner hiç anne sütü almayan bebeklerin yaşama şansı az demişti yaşatamadık:( lakin bu olayın üzerinden 6-7 yıl geçmesine rağmen hala unutmuyorum o bebeği.

Umarım sizin minik sağlıkla büyür :nazar: insanın içi cız ediyor, arada bir sokakta bir kap yemek bir kap su verip sevdiğiniz kedi köpeklerin ölümü dahi günlerce aklınızdan çıkmıyor, öyle kaç tane zehirlenerek öldürülmüş sokak hayvanını ağlayarak gömdüm.

Sahipli ama sevilmeyen, sırf kendilerini tatmin için bakıyormuş gibi gözüktükleri hayvanlara da ayrı üzülüyorum, balkonlara atıp ilgilenmiyorlar, vuruyorlar, sıkılınca sokağa atıyorlar:(

Hayvanlar mal değil can, bunu bir anlasalar sevgisini yürekten hissetseler böyle yapmazlar, yapamazlar.

Back
X