Ne yapmalıyım?

Merhabalar Geçenlerde konu açmıştım Kv ve görümcem sürekli akıl veriyor uyuz oluyorum diye.
Bebeğim hastaydı (önce görümcem in çocuğu hastaydı ben onun bulaştırdığına inanıyorum) çok şükür iyileşti. Bu süreçte kayınvalidem iyi bak çocuğa hiç bişeyi ni ihmal etme şunu yedir bunu yedir görümcem de aynı şekildeydi sanki ben bunları yapmıyormuşum gibi ki hasta olmadan öncede hep böyleler di. Herşeyi onlar bilir onlar anlardı geri kalan herkes cahil onların gözünde. Daha başka salak yerine koyan çok davranışları var. Hep tamam deyip geçiyordum. Ama en sonunda canıma tak etti eşime söyledim eşimde kardeşini güzel bir dille uyardı. Kötü hiç birşey söylemedi. Ama onlar herzaman yaptıkları gibi küstüler bize.
Bikaç gündğr ne arıyorlar ne soruyolar. Çok seven babanne ye ne oldu merak ediyorum torununu hiç sormuyor bile ıyi oldumu nasıl durumu diye?
Onlar böyle yapınca eşiminde üzüldüğünü farkettim bugün. Ben ona istersen sen görüş sonuçta senin annen diyorum. Ben buna engel olamam diyorum yok diyor.
Sizce ben arayayım mı? Kendimi ezdirmekte istemiyorum ama eşimde üzülüyor sanırım ne yapmalıyım?
Ay inanmiyorum . Ayni benm kayinvalidem ve gorumcem.. ben soyle taktik buldum. Kendimi ovuyorum , her dediklerine cevap veriyorum. Kocami karistirinca kusmuslerdi kocami artik karistirmiyorum. Onlardan daha burnu yukarda ve havali ve meaafeli bilgili duruyorum. Bisey dediklerinde aciklarini bulunca hemen hmmm keemm kumm gibi boyle begenmez ama naparsan yap edalari takiniyorjm. Boylece hem saydilar hem uzaklastilar. Onlara onlar gibi davranin. Cunku gercekte hic bir yontem islemiyor.

Büyüklerin tavsiyelerine artık günümüz insanları tahammül edemiyorlar.. yanlış anlamayın ben bile bazen kızıyorum sonra düşünüyorum ve gereksiz yere tavır yaptığıma inanıyorum. Bence onların da kötü niyeti yok. Eşinle Arani bozmuyorlarsa bence sorun yaratma. Sana fikir nasihat verince sen de kendini belli et ve fikrini söyle. Böyle böyle zamanla oturacaktır. Ha baktın olmuyor he de geç. Ben öyle yapıyorum valla bı zararı yok. İşin güzel tarafı he diyince onlar da susuyor ve ben rahatlıyorum 🤭

Merhabalar Geçenlerde konu açmıştım Kv ve görümcem sürekli akıl veriyor uyuz oluyorum diye.
Bebeğim hastaydı (önce görümcem in çocuğu hastaydı ben onun bulaştırdığına inanıyorum) çok şükür iyileşti. Bu süreçte kayınvalidem iyi bak çocuğa hiç bişeyi ni ihmal etme şunu yedir bunu yedir görümcem de aynı şekildeydi sanki ben bunları yapmıyormuşum gibi ki hasta olmadan öncede hep böyleler di. Herşeyi onlar bilir onlar anlardı geri kalan herkes cahil onların gözünde. Daha başka salak yerine koyan çok davranışları var. Hep tamam deyip geçiyordum. Ama en sonunda canıma tak etti eşime söyledim eşimde kardeşini güzel bir dille uyardı. Kötü hiç birşey söylemedi. Ama onlar herzaman yaptıkları gibi küstüler bize.
Bikaç gündğr ne arıyorlar ne soruyolar. Çok seven babanne ye ne oldu merak ediyorum torununu hiç sormuyor bile ıyi oldumu nasıl durumu diye?
Onlar böyle yapınca eşiminde üzüldüğünü farkettim bugün. Ben ona istersen sen görüş sonuçta senin annen diyorum. Ben buna engel olamam diyorum yok diyor.
Sizce ben arayayım mı? Kendimi ezdirmekte istemiyorum ama eşimde üzülüyor sanırım ne yapmalıyım?
Bu yüzden mi konuşmuyosunuz cidden 😐 kendi anneniz ablanız size akıl verse sıkıntı yoktur ama eşinizinkiler verince sorun bu. Üstelik eşede şikayet aileyle arayı açma .... Sorun tam olarak nerde görmek bu kadar sor olmamalı kusura bakmayın hiç eleştiri yapmam normalde ama bu olayda sizden başka suçlu yok bence. Ne var akıl verdilerse gerekli geliyosa dinle gelmiyosa gül geç. Ailelerin kültürel olarak bire bir uyum sağlamaları imkansız zaten herşey istediğiniz gibi olamaz ki görmezden gelmeyi bilmek gerekiyo. Eşinizin aileside sizin aileniz annesi anneniz ablası ablanız lafları batmasın iyi niyetliyse

Bu yüzden mi konuşmuyosunuz cidden 😐 kendi anneniz ablanız size akıl verse sıkıntı yoktur ama eşinizinkiler verince sorun bu. Üstelik eşede şikayet aileyle arayı açma .... Sorun tam olarak nerde görmek bu kadar sor olmamalı kusura bakmayın hiç eleştiri yapmam normalde ama bu olayda sizden başka suçlu yok bence. Ne var akıl verdilerse gerekli geliyosa dinle gelmiyosa gül geç. Ailelerin kültürel olarak bire bir uyum sağlamaları imkansız zaten herşey istediğiniz gibi olamaz ki görmezden gelmeyi bilmek gerekiyo. Eşinizin aileside sizin aileniz annesi anneniz ablası ablanız lafları batmasın iyi niyetliyse
Valla o is hic oyle degil. Bende aynisini yasiyorum. Hic dediginiz gibi degil inanin. Tarif edeme. İnsallah basiniza gelir insallah. O zaman anlarsiniz 🙏🥰

Akıl verme olaylarını sevmiyorum. Akıl veren kişi dediği şeyleri yapmış olsa kendi hayatında tamam dicem. Ama kendi hayatında yapamadığı şeyi özellikle kızkardeşi bana uygulamaya çalışıyor ve emri vaki bir şekilde.
Ben konuyu açarken herşeyi detaylı değil ğstünkörü yazdım.
İnsanı kanser eden cinsten lafları ve tavırları.
Ayrıca kendi ailemden de akıl almayı sevmem Allah herkese akıl vermiş herkes kendi hayatı için kullansın o aklı

Valla o is hic oyle degil. Bende aynisini yasiyorum. Hic dediginiz gibi degil inanin. Tarif edeme. İnsallah basiniza gelir insallah. O zaman anlarsiniz 🙏🥰
Genelde böyle yorum yapanlar görümce ve Kv oluyor. Başlarına gelmeyenler anlamaz.
Aynen katılıyorum valla size başlarına gelince anlarlar belki

Akıl verme olaylarını sevmiyorum. Akıl veren kişi dediği şeyleri yapmış olsa kendi hayatında tamam dicem. Ama kendi hayatında yapamadığı şeyi özellikle kızkardeşi bana uygulamaya çalışıyor ve emri vaki bir şekilde.
Ben konuyu açarken herşeyi detaylı değil ğstünkörü yazdım.
İnsanı kanser eden cinsten lafları ve tavırları.
Ayrıca kendi ailemden de akıl almayı sevmem Allah herkese akıl vermiş herkes kendi hayatı için kullansın o aklı
Ailen akıl verince verdiğin tepkiyi ver onlara ama eşin neden küstü onlarla ben orayı anlamadım. Akıl verme değil üstünlük taslama, büyüklenme desene o zaman ona bende gelemem bak. Güzel dille konuşunca anlamıyolar mı eşin arada kalmasa

Çocuğa iyi bak şunu yedir bunu içir demeleri, senin bilmediğini yada becermediğini düşündükleri için değil ki.
İlgilendiklerini göstermek için aslında.
Ayıp etmişsin bence.

Ailen akıl verince verdiğin tepkiyi ver onlara ama eşin neden küstü onlarla ben orayı anlamadım. Akıl verme değil üstünlük taslama, büyüklenme desene o zaman ona bende gelemem bak. Güzel dille konuşunca anlamıyolar mı eşin arada kalmasa
Örnek vereyim şunu şöyle yap diyor direk bu şekilde yap!ama kendi çocuğuna o bana dediği şeyi uygulamıyor

Arama nasilsa onlar sizden ses çıkmazsa bir sebep bulur ararlar.Ayrica eşinize durumdan rahatsız olduğunuzu belirtip sonra olan duruma müdahale etmeyin.Aramayin ararlarsa kötü de konuşmayin ama hadlerini bilsinler

Çocuğa iyi bak şunu yedir bunu içir demeleri, senin bilmediğini yada becermediğini düşündükleri için değil ki.
İlgilendiklerini göstermek için aslında.
Ayıp etmişsin bence.
Ben buna katılmıyorum. Düşünen biri boş laf yapmaz zaten bir çocuğu en çok annesi düşünür başkalarının şunu yedir bunu yedir iyi bak demesine gerek yok. Düşünen insan kızım birşeye ihtiyacın varmı bugün geleyimde 1saat çocuğu seveyim sen işlerini yap budur düşünmek.
Öyle şunu yedir bunu içir fası fiso. Ve emrivaki tarzı cümlelerdende asla hoşlanmam

Örnek vereyim şunu şöyle yap diyor direk bu şekilde yap!ama kendi çocuğuna o bana dediği şeyi uygulamıyor
Ego tatminidir bu büyüklenmedir ben olsam sen kendi çocuğuna yap ben kendi çocuğuma nasıl bakmam gerektiğini biliyorm derdim galiba ama yinede eşime anlatmazdım arada bırakmazdım bak şimdi sende üzülüyosun eşinde düşünsene eşin yüzünden ailenle görüşmediğini zamnla eşinden bile uzaklaşabilirdin 😐

Genelde böyle yorum yapanlar görümce ve Kv oluyor. Başlarına gelmeyenler anlamaz.
Aynen katılıyorum valla size başlarına gelince anlarlar belki
Arkamdan konuşulmuş valla süpersiniz 😂 ben gelinim ve yaşatılanları anlatsam oturur ne kadar şımarık olduğunuza ağlardınız 👍 hayır nedir bu yaptığınız anlamadım yazı yazıyosan her türlü yorumda açık olacaksın. Ben sizin yaşadıklarınızı yaşayım sizde benim yaşadıklarımı yaşayın inşallah mı demem lazım şimdi ? Hayır demicem sizin yaptığınızı yapmıcam kızlar umarım sorunlarınız neyse çözersiniz iyi geceler 🙏

Ben olsam sağlık mevzusu olmadıkça hayatta aramam. İlk o arasın ki yanlışını anlasın, galiba bizim konuştuklarımıza dikkat etmemiz lazım desin. Kocam da koca adam, az üzülsün, üzüntüden ölmez herhalde.

Back
X