Ne yapmalıyım?

Vetsiz01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
74
33
88
36
Merhaba arkadaşlar
Aslında nasıl anlatır bende bilmiyorum. Benim eşimin annesi ve babası çok küçükken ayrılmış.esim en son 6 yaşında görmüş. Kayınvalidem birdaha göstermemiş çocukları. Bugün bir komşuya gittim. Bana dediki senin eşinin babası kız çocuğuna taciz etmiş ve hapis yatmış ondan ayrılmışlar . Şok geçirdim inanın. 15 senelik gelinim yeni duydum. Eşim ve kardeşleri babasından nefret ediyor. Adı geçince çıldırıyor. Ben hep abarttigini insanların ayrilabilecegini falan söylerdim . Ben bu konularda çok hassasım. Resmen kalbim çarpıyor. Bir yandan yalan olabilirmi diye düşündüm. Eşime hiç sormadan bu konuyu kaptsammi. Komşu dedi mahallede herkes biliyormus. Yarın birgün biri çıkıp çocuğuma senin deden böyle yapmış derse. Evi satmayı bile düşündüm. Kimseye diyemedim nasıl sorulur. Yok sayıp üstünü kapatmalı mıyım bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar
Aslında nasıl anlatır bende bilmiyorum. Benim eşimin annesi ve babası çok küçükken ayrılmış.esim en son 6 yaşında görmüş. Kayınvalidem birdaha göstermemiş çocukları. Bugün bir komşuya gittim. Bana dediki senin eşinin babası kız çocuğuna taciz etmiş ve hapis yatmış ondan ayrılmışlar . Şok geçirdim inanın. 15 senelik gelinim yeni duydum. Eşim ve kardeşleri babasından nefret ediyor. Adı geçince çıldırıyor. Ben hep abarttigini insanların ayrilabilecegini falan söylerdim . Ben bu konularda çok hassasım. Resmen kalbim çarpıyor. Bir yandan yalan olabilirmi diye düşündüm. Eşime hiç sormadan bu konuyu kaptsammi. Komşu dedi mahallede herkes biliyormus. Yarın birgün biri çıkıp çocuğuma senin deden böyle yapmış derse. Evi satmayı bile düşündüm. Kimseye diyemedim nasıl sorulur. Yok sayıp üstünü kapatmalı mıyım bilmiyorum.
Esiniz anlatmadigina göre böyle birşey olmus olabilir.O komsu ile de fazla gorusmeyin derim patavatsız birisi.

Bu zamana kadar siz bile öğrenmemişsiniz demek ki bu kadar ağıza sakız olan bir konu değil, çok rahatsız olduysanız eşinizle konuşup taşının ama bence bu eşinizin babasının günahı ve bir evlat ya da torun bu konudan ötürü komşular tarafından zan altında bırakılmayacaktır, küçük bir çocuğa gelip bunları söyleyecek, hedef gösterecek bir çevre ise zaten bu konudan da bağımsız, orda asla bir çocuk yetiştirilmez

Merhaba arkadaşlar
O komşuyla ilişkinizi kesin. Dedikoduya çerez yapmak için biraz fazla ileri gitmiş. Eşinize ne diyeceksiniz ki? Babanın tacizci olduğunu duydum mu diyeceksiniz? Sizi ilgilendirdiğini düşünse zaten söylerdi.

O komşuyla ilişkinizi kesin. Dedikoduya çerez yapmak için biraz fazla ileri gitmiş. Eşinize ne diyeceksiniz ki? Babanın tacizci olduğunu duydum mu diyeceksiniz? Sizi ilgilendirdiğini düşünse zaten söylerdi.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama ister istemez şaşkınım ve ve akşam yemeğinde yüzüne baktığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam. Eşimde bilmiyor olabilir biliyorsadada ben bile

Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama ister istemez şaşkınım ve ve akşam yemeğinde yüzüne baktığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam. Eşimde bilmiyor olabilir biliyorsadada ben bile
Sizin bildiğinizi öğrenmesi onun açısından bakınca çok yıpratıcı olurdu. Makul bir insana benziyorsunuz. Bence hiç duymamış olun.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama ister istemez şaşkınım ve ve akşam yemeğinde yüzüne baktığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam. Eşimde bilmiyor olabilir biliyorsada çok ağır bir yük. Bugün şaşkınlıkla birşey demedim. Yarın o kadının haddini bildireceğim.

Anne babaların yaptıklarının faturasını evlat yada toruna kesmek kadar iğrenç bir şey olamaz. Şuan empati kurmaya çalışıyorum da aynı pisliği benim babam yapsa kimseye söyleyemezdim ve sevdiğim biri karşıma geçip senin baban böyle bir şey yaptı dediğinde yerin dibine girerdim. Eğer eşinizi seviyorsanız ona bu mahçubiyeti yaşatmayın

Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama ister istemez şaşkınım ve ve akşam yemeğinde yüzüne baktığımda o kadar üzüldüm ki anlatamam. Eşimde bilmiyor olabilir biliyorsada çok ağır bir yük. Bugün şaşkınlıkla birşey demedim. Yarın o kadının haddini bildireceğim.
Yalan söylememiş ki kadın. Bilmek bilmemekten iyidir. Keşke komşudan öğreneceğinize aile fertleri söyleseydi size. Suç işleyene aittir, kocanız veya ailesini bağlamaz bu durum. Yapmış bir pislik cezasını da kesmişler. Kayınvalideniz iyi bir insanmış kapatmamış gizlememiş, üstelik çocuklarını uzak tutmuş bu adamdan. Böylece eşinize "herkes ayrılabilir o senin baban" falan demenize gerek kalmaz.

Abartmayın çocuğuma biri söyler taşınmak istiyorum falan diye. Sofrada eşinizin yüzüne bakarken falan niye üzülüyorsunuz? Eşiniz bile küçüklüğünden beri görmemiş adamı, çocuğunuz hiç tanımıyor. 15 senedir bilmiyordunuz demek ki herkes her yerde bunu konuşmuyor. Bir şey olmamış gibi davranın bence, kocanızın kapanmış yarasını deşmeyin.

Merhaba arkadaşlar
Eşiniz size anlatmak isteseydi anlatırdı. Mahallede söylediler diye adama gidip konuşma bence ortalık karışır. Ben çok sinirlenirdim yani hatta kimden duyduğunu öğrenip o kişiyle olay bile cikarirdim hayırdır konusacak konunuzmu yok diye bu çok ağır bişey duymamış gibi yap

Merhaba arkadaşlar
Bazen susmak en hayırlı olanıdır.
Orada herkes birbirini tanıyor bu olay biliniyorsa herkes tarafından taşınmanız daha makuldur.
Eşinizin Kv'nizin vs suçu yok, sucu olanı da def etmişler zaten.
Eşinize soyleyip onu üzmek istemezsiniz heralde?

Merhaba arkadaşlar
siz hiç karışmayın. eşiniz zaten görüşmüyormuş babası ile, ha babası ha sokaktan geçen adam size ne. o komşuyla bidaha da asla görüşmeyin bu muhabbet konusu bişe mi. herkesin sucu kendine bu arada, sucun bireyselliği dye bişe var. hiç duymamış gibi yap. komşuya da iki çemkirseydiniz keşke. kibar bi insanım ama nasıl bişe bu ya, bunu söylemek. hadsiz kadın.

siz hiç karışmayın. eşiniz zaten görüşmüyormuş babası ile, ha babası ha sokaktan geçen adam size ne. o komşuyla bidaha da asla görüşmeyin bu muhabbet konusu bişe mi. herkesin sucu kendine bu arada, sucun bireyselliği dye bişe var. hiç duymamış gibi yap. komşuya da iki çemkirseydiniz keşke. kibar bi insanım ama nasıl bişe bu ya, bunu söylemek. hadsiz kadın.
Zaten istesemde soyleyemem ki. En iyisi dediğiniz gibi yok saymak. O kadını yarın arayacaktım. Ama ona bile değmez. Yüzüne bile bakmasam selamı kessem anlar. Zaten insanlardan uzaktim mahallede herkes bana kendini bişe sanıyor, gidip gelmiyor diye söyleniyordu. Bugünde bu komşuya salça almaya gitmiştim. Bundan sonra iyice kapanirim artık. Evdeki kedim insanlardan daha merhametli

Zaten istesemde soyleyemem ki. En iyisi dediğiniz gibi yok saymak. O kadını yarın arayacaktım. Ama ona bile değmez. Yüzüne bile bakmasam selamı kessem anlar. Zaten insanlardan uzaktim mahallede herkes bana kendini bişe sanıyor, gidip gelmiyor diye söyleniyordu. Bugünde bu komşuya salça almaya gitmiştim. Bundan sonra iyice kapanirim artık. Evdeki kedim insanlardan daha merhametli
Her şerde bir hayır da vardır. Belki içten içe kayınvalidenize sitem ediyordunuz, boşandılar diyeçocuklarını göstermemeye ne hakkı var veya çocuğum niye dedesini tanımasın falan diye geçiriyordunuz içinizden. Kadın patavatsız dedikoducu ama işinize yarar bir şey söylemiş. Orada uzakta bir baba-dede var ama herkes yok sayıyor, niye biliyorsunuz artık. Bir insan için babasının pedofili sapık olması yeterince utanç kaynağı, bir de siz söyleyip sıkıntıya sokmayın eşinizi.

Herkes hakkınızda istediğini söylesin dursun, siz uzak durmaya devam edin.

Valla söylemeleri gerekirdi size komşudan duymanız kötü olmuş.duymamış gibi yapın.

Yalan söylememiş ki kadın. Bilmek bilmemekten iyidir. Keşke komşudan öğreneceğinize aile fertleri söyleseydi size. Suç işleyene aittir, kocanız veya ailesini bağlamaz bu durum. Yapmış bir pislik cezasını da kesmişler. Kayınvalideniz iyi bir insanmış kapatmamış gizlememiş, üstelik çocuklarını uzak tutmuş bu adamdan. Böylece eşinize "herkes ayrılabilir o senin baban" falan demenize gerek kalmaz.

Abartmayın çocuğuma biri söyler taşınmak istiyorum falan diye. Sofrada eşinizin yüzüne bakarken falan niye üzülüyorsunuz? Eşiniz bile küçüklüğünden beri görmemiş adamı, çocuğunuz hiç tanımıyor. 15 senedir bilmiyordunuz demek ki herkes her yerde bunu konuşmuyor. Bir şey olmamış gibi davranın bence, kocanızın kapanmış yarasını deşmeyin.
Kadın yalan mı söylüyor doğru mu söylüyor onu da bilemeyiz ama bence uzak durulması gereken bir kadın. Yalansa zaten korkunç ama doğru ise onun ne haddine 15 sene sonra bunu gelinine söylüyor? Tüm mahalle biliyormuş da 15 yıl boyunca çıt çıkmıyor bu kadın çıtlatıyor. Uzak durulmalı bence. Siz de eşinizin yarasını deşmeyin. Olay doğru mu değil mi, eşiniz biliyor mu bilmiyor mu onu da bilmiyorsunuz. zaten gördüğünüz hayatınızda olan biri değil ve olmasın da asla.

Gerçek her zaman gerçektir. Ben eşim ve kvdeme durumu söyleyip böyle birsey varsa benim bilmem gerekiyor derdim. Bu çok önemli bir bilgi. Sizden saklanması doğru değil.

Merhaba arkadaşlar
bitmiş gitmiş eşinize söyleyip huzurunuzu bozarsınız gerek yok, yalnış bilgi bile verilmiş olabilir komşularda yalanlar söyleyebilir.

Back
X