Ne yapmalıyım ?

sanslikiz1483

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2024
99
30
8
27
Avukat olarak çalışıyorum 1 yıldır , 3 aydır çalıştığım ofisten çıkarıldım . Şu anda ödeme de yapmadılar çok sorunlu bir yerdi içerde kalan maaşımı alırsam şükür edicem

Ailem ya memur olursun yada yaşamaya hakkın yok kafasında annem de memur olmamız takıntı . Bana her gün işe giderken moralimi bozacak şeyler söylüyordu sen kölesin diyordu sürekli maaşımı yüzüme bağırıyordu 32 bin diye

Bu işten çıkartıldım şu an izinde olduğumu düşünüyorlar annem sürekli bir yerde çalışmanın ne kadar kötü olduğunu hiç durmadan anlatıyor . Bende cv atıyorum hiç durmadan ama iş bulmak çok zor . Daha önce düz memurluk ve hakimlikten elendim hiç umudum yok ailemin hiç çevresi yok hiç kimseyle görüşmeyen bizim de görüşmemizi istemeyen kişiler birinden rica edemem iş için

Sizce ne yapmalıyım? Evdeyim ama stresten nefes alamıyorum ya bidaha işimi yapamazsam ? Geçici olarak mağaza gibi bir yere girmek mantıklı mı ? Annem laflarıyla insanı bitiren biri geçen cuma işten çıktım ama şu an bile çok söyleniyor napıcam çözümsüzğm

Üniversitesiyseler bu dönemde alım yapıyorlar çevremizde ki üniversitelere bakın isterseniz belki güzel bir şans denk gelir

Avukatsınız ve mağazaya girip çalışmayı mı düşünüyorsunuz?

Daha kendi hakkınızı savunamıyorken avukatlığı layığıyla nasıl yapacaksınız ki? Bende mühendisim ama memur değilim kimse de bana memur olmadım diye yüklenmedi. Bence bu insanlara bir dur demelisiniz.
Ailem evde durduğum sürece üstüme çok geliyor annem sürekli köle olduğumu kölelik yapacağımı mahvolacağımı 4-5 senedir durmadan söylüyor

İşimi seviyorum ofiste sürekli insanların girip çıktığı sorunlu bir yer olmasına rağmen dişimi sıkıyordum ama uzun süreli dayanılacak bir yer olmadığının da farkındaydım. Aslında bu sınavlar uğruna iş uğruna yıllardır tatil görmedim denize gitmedim tekrar bir ofise girersem yine aynısı olursa kendime zarar vericek duruma gelicem.

Ailem evde durduğum sürece üstüme çok geliyor annem sürekli köle olduğumu kölelik yapacağımı mahvolacağımı 4-5 senedir durmadan söylüyor

İşimi seviyorum ofiste sürekli insanların girip çıktığı sorunlu bir yer olmasına rağmen dişimi sıkıyordum ama uzun süreli dayanılacak bir yer olmadığının da farkındaydım. Aslında bu sınavlar uğruna iş uğruna yıllardır tatil görmedim denize gitmedim tekrar bir ofise girersem yine aynısı olursa kendime zarar vericek duruma gelicem.
Kendine zarar verme düşüncesini önce bir sil at kafandan. Ve ailene çalışmanın ve karşılığında para almanın ister özel sektör olsun ister memuriyet ; kölelik olduğunu hatırlat. Kendilerinin var mıymış bir fikri çalışmadan getiri sağlayacağı? Ayar oluyorum şöyle doyumsuz ailelere okumuşsun avukat olmuşsun yok köleymişsin yok bilmem ne. Kendilerinin çok iyi yaşantıları olsa da çalışmak zorunda kalmasan mesela, yada zengin koca bulup evlenip çalışmasan okey miydi bu onlar için?

Avukat olarak çalışıyorum 1 yıldır , 3 aydır çalıştığım ofisten çıkarıldım . Şu anda ödeme de yapmadılar çok sorunlu bir yerdi içerde kalan maaşımı alırsam şükür edicem

Ailem ya memur olursun yada yaşamaya hakkın yok kafasında annem de memur olmamız takıntı . Bana her gün işe giderken moralimi bozacak şeyler söylüyordu sen kölesin diyordu sürekli maaşımı yüzüme bağırıyordu 32 bin diye

Bu işten çıkartıldım şu an izinde olduğumu düşünüyorlar annem sürekli bir yerde çalışmanın ne kadar kötü olduğunu hiç durmadan anlatıyor . Bende cv atıyorum hiç durmadan ama iş bulmak çok zor . Daha önce düz memurluk ve hakimlikten elendim hiç umudum yok ailemin hiç çevresi yok hiç kimseyle görüşmeyen bizim de görüşmemizi istemeyen kişiler birinden rica edemem iş için

Sizce ne yapmalıyım? Evdeyim ama stresten nefes alamıyorum ya bidaha işimi yapamazsam ? Geçici olarak mağaza gibi bir yere girmek mantıklı mı ? Annem laflarıyla insanı bitiren biri geçen cuma işten çıktım ama şu an bile çok söyleniyor napıcam çözümsüzğm
Küçümsemek haddime değil elbette ama avukat birinin de mağazada çalışması cv yi etkilemez mi ?

Kendine zarar verme düşüncesini önce bir sil at kafandan. Ve ailene çalışmanın ve karşılığında para almanın ister özel sektör olsun ister memuriyet ; kölelik olduğunu hatırlat. Kendilerinin var mıymış bir fikri çalışmadan getiri sağlayacağı? Ayar oluyorum şöyle doyumsuz ailelere okumuşsun avukat olmuşsun yok köleymişsin yok bilmem ne. Kendilerinin çok iyi yaşantıları olsa da çalışmak zorunda kalmasan mesela, yada zengin koca bulup evlenip çalışmasan okey miydi bu onlar için?
Aslında ben okuldayken bile hakimlik sınavına girmek istemediğimi söyledim babam bana girmeyip de ne bok yiceksin sana şurda bir çarparım yüzün gözün dağılır demişti ben bu zihniyeti değiştirmeye çalışmaktan vazgeçtim ofis 08.00 ile 18.30 arasındaydı insanca koşulları yoktu ama evde geçirdiğim vakti aşırı sınırlıyordu o yüzden mutluydum laf edemiyorlardı ordan da oldum annemin 32 bin köle diye küçümsediği o maaşım ve işim de yok artık adli tatile girdik ilanlar da çok az bidaha işimi yapamazsam diye çok korkuyorum

Annen sana söylediklerinin seni ne kadar kötü etkilediğinin farkında değil muhtemelen. Kendince iyiliğin için söylüyor. Güçlü dur mesleğin elinde kendine güven

Anneniz memur olmanın kolay olduğu neredeyse kapıdan geçenin memur alındığı zamanda atanmış üstelik lise mezunu ve sınav stresi bile yaşamamış,şimdi boş boş konuşuyor .Madem avukat oldunuz mesleğe kendinizi savunarak başlayın anne babanızın ego tatmin aracı değilsiniz.Zamanın şartlarını, gerçeklerini pat pat yüzlerine vurun.Dikenin acısını bilmeyen gülü hor görür.Ailenizi sevmedim.....

Anladığım kadarıyla ailen iş bulmanın, atanmanın, iş hayatındaki zorlukların bilincinde değiller. Hele o Kpss sürecinde çevrenin anlayışsızlığından yakınmayan yok, yaşamayan bilmiyor gerçekten.
Bu konuda yalnız değilsin. Yapacağın tek şey o seslerin tamamına kulak tıkayıp ne yapacağına karar vermen ve hedefine odaklanman. Alanın dışında geçici bir işte çalışmak sadece vakit kaybı olur, kendi alanında önce memurluğa mı, şirket avukatlığına mı, yoksa başka bir alana mı yöneleceğine karar ver ve ailenle tartışmak ile vakit kaybetme. Sen çalışmana, kendini geliştirmeye bak, hedefine ulaştığında hepsinin çenesi kapanacak çünkü :) etrafından takdir bekleyerek ilerlersen hep hayal kırıklığına uğrarsın... Bazen en yakınların bile anlamıyor, bilmeden de olsa en dibe sürükleyecek davranışları sergileyebiliyor, bunu zaman zaman hepimiz yaşıyoruz. Heee, heee de geç.

Back
X