Ne yapmalıyım? :(

Aliyeh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
24
0
36
Diğer
Merhabalar,

Konuya nasil baslasam bilmiyorum. Suan kafam cok ama cok karisik. 5 ay once nisanlandim, kendi isteyimle oldu bu. Tek sorun cok kisa zaman icinde gelismis olmasi. Birbirimizi 4 ay taniyorduk ve nisanlanmaya karar verdik.
Asik degildim ve olmadim hic ama kendimi ileriye yonelik onunla mutlu olabilirim diye dusundum. Yas nedeniyle cevremden gelen tepkilerdende sIkIlmistim acikcasi. Ne zaman evlenceksin, hala kimse yokmu tarzinda sorular.

Gelelim bugune..Nisanlim ve ben ayri ulkelerde yasiyoruz. Bundan dolayi sadece msn ve telefondan gorusme imkanimiz oluyor. Ve acikcasi msn ve telefon araciligi ile olan gorusmelerimiz surekli sIkIntidan ibaret. Ister istemez birbirini yansli anliyosun, farkli algilamalar oluyor ve bu kavgalara neden oluyo.

Bundan 3 hafta once is yerinde biriyle tanistim. Isyerinden arkadaslarla yemege cikmistik ve bu kiside orada bulunuyordu. Aramizda uzun bir konusma gecti ve daha sonraki is toplantilarinda, ve meetinglerde oda oldu.
Asil derdim: ben bu cocuga asik oluyorum...cok hoslaniyorum. ve bu duygulari senelerdir yasamadim. (simdiye kadar tek asik oldugum kisi ilk sevgilimdi, ve ondan sonra bir daha bunu hissedemedim)
Ne yapmaliyim? Cok karisigim..Nisanlimdan ayrilmam en dogrusumu? Ask bu gelip gecicidir diyemi dusunmeliyim???

tesekkurler

duygularından emin olmadıkça sakın yanlıs kararlarverme aşk gelip geçiici bi duygu mantıksa hep yanımızda ayrıca uzakda olunca ister istemez kavga oluyo bende yasıyorum bunu sözlümle telefon veya msn cabuk yanlıs anlasılmalara yol açıyo ii düşün kendine ve kalbine zaman ver öyle hareket et

Evet haklisin bende oyle dusunuyorum. Ani karar almak istemiyorum. Ve seninde dedigin gibi ask gelip gecici bir duygu olabilir. Ama ayni zamanda o cocugu gordugum anda icim bi tuhaf oluyo! Ve bunu hissetmek o kadar garipki. Nisanlima karsi bile hissetmemistim. Ve bu beni dusunduruyo.
Evet msnden ve telefondan iliski yurutmek gercekten cok ama cok zor.

çevrenizdeki baskıdan dolayı aşık olmadığınız biriyle nişanlanmış ve mutlu olamadığınızı fark etmişsiniz artı nişanlılık süresi içinde başka birine karşı yeni duygular hissetmişsiniz peki ayrı ülkede sırf elalemin sözünden dolayı nişanlandığınız beyfendinin sucu ne? lmaz:

Sirf elalemin sozunden dolayi nisanlanmadimki...Oyle olsaydi 5 sene once nisanlanirdim, suan evli olurdum. Nisanlimdan hoslandim, ve kisiligini sevdim. Ileriye yonelikte birbirimizi mutlu edebilecegimize inanarak boyle bir adim atmaya karar verdim.

canım eğer nişanlına aşık değilsen ki baskasına karsı bişiler hissetmişsin nişanlına asık deilsin sanırım ayrıl bence cunku hayatın hep böyle sıkıntılı gececek sen birgun belkide baskasına deli gibi asık olacaksın ama evli olmus olacaksın kafanda soru işareti varsa hiç bekleme

Nisanlına asık olmadıgın icin ayrılmalısın baska birinden hoslandıgın icin veya asık oldugun icin degil.:1closedeyes:

Nisanlına asık olmadıgın icin ayrılmalısın baska birinden hoslandıgın icin veya asık oldugun icin degil.:1closedeyes:

bence de sorun bi başkasından hoşlanman değil nişanlına karşı bir şey hissetmiyo olman.ya sen evliyken böyle biri çıksaydı karşına.bunun garantisi var mı.yani sana şimdi ki gibi şeyler hissettirecek birinin evliyken çıkmayacağının.duygılarından emin değilsen ki değilsin bence de ayrılman ya da bu kararını daha ciddi bi şekilde gözden geçirmenin

nişanlı iken başka birinden hoşlanabiliyorsan ,evliykende olabilir bu ,neticede eşinle sevmeden aşık olmadan evlnemiş olacaksın ,bence ilişkini bir gözden geçir derim ,bu şekilde gönlün kalbin ,aklın başkalarında iken bu kişi ile evlenmen hiç hoş değil ,hem senin hem nişanlın açısından düşünürsek can yakıcı bir durum ..

Onunla birsey yasamasanda hissettigin duygular sonucunda nisanlını kandırmıs oluyorsun.O aynı seyi yapsa sen onu ne kadar sevmesen de gururun incinirdi sonucta.

Her zaman oyumu aşktan yana kullanırım.
Yine öyle yapacağım, bence aşkın peşinden git ama kırmadan kırılmadan.

Nişanlından ayrıl, aşık olmadığın biri ile mahalle baskısı yüzünden ciddi adımlar atma bundan sonra..

ask gelip gecici degildir ben bunu goz onunde tutmani isterim...
yani tabii ki ilk gunku gibi kalmiyor ama farkli bir boyuta tasiniyor.
asik oldugun, bu guzel duyguyu yasadigin bir adamla evlenmek verebilecegin en dogru evlilik karari.
bence nisanlin ve sen bosa vakit kaybediyorsunuz...
evlensen hersey simdikinden daha da rutinlesecek, yani nisanlini eger simdi sevmiyorsan cok asik degilsen evlenince ne yapacaksin bunu hic dusunmedin mi?

kendini dinle kiminle mutlu olacaksan onu seç.............evlenince anlarsan gerçeğin ne olduğunu işin içinden çıkman çok zor olur malum...

Sen ni$anliyken baska birine a$ik olabiliyorsan demekki ni$anlini okadar cok sevmiyorsun bence.. CADIARZU
Seven insan/A$ik olan bir insan hickimseyi görmez/istemez bana göre.. :1no2:
Iyi düsün ve öyle karar ver .. evlenipte ayrilmaktansa, ni$anligi at daha iyi..
Allah yardimcin olsun.. :Saruboceq:

aslında konunuzdan pek çok ders çıkarılması gerekiyor diye düşünüyorum..aile ve çevre baskısı,yaşın gelip geçiyor hissine kapınılması,aşık olmadan ciddi bir birliktelik...bazen kendimizi mecbur kararların tam ortasına bırakıyoruz....kanaatim; aşkın peşindn itmek tabii ki...ama nefesim bir düşünmek de gerekiyor...ilerisini kimse öngöremez ama şu durumda insan aldığı her karar için sonrasında pişmanlık duymamalı diye düşünüyorum...siz de ilerde pişman olmayacağınız kararı verin...

vereliniortak

bir arkadasimda sevmeden evlenmisti...sonradan eski sevdigiyle irtibat kurma ihtiyaci duydu , sitem etmek icin..
cok gozden dusurucu bir durum ( hayat bu , malesef oluyor)

pismanlik duyacaginiz olaylara karismadan, iyice dusunun. kalbinize karsi gelmenin cezasi agir olabilir, istemediginiz biriyle niye birlikte olasinizki?
bu hataya dusmeyin, iyice dusunun.
Allah yardimciniz olsun

kesinlikle ayrılmalısın nişanlından,ne kendini kandır ne de nişanlını..yol yakınken bitirin derim ben...

Ben olaya farklı bakıyorum, diyelimki nışanlından ayrıldın, şu hoşlandığın çocuğa açıldın ve red cevabı aldın ve ben tahmin ediyorumki ağlaya ağlaya nışanlına koşardın, özür dilemeler, af dilemeler..Çünkü nışanlınla farklı ülkelerde olmanızdan dolayı (şehir bile değil) onun yokluğunu çekiyorsun. Aynı ortamlara beraber katılmak, elele romantik dakikalar geçirmek, onun varlığını hissetmek. Onunla böyle şeyler yaşayamadığından bu kişinin yakınında olması, senin böyle şeyler yaşayacağın ihtimalinden seni ona yakın davranmana neden oluyor..Bir sevgi, ilgi açlığı çekiyorsun şuan..

Duygularından emin olmadıkça hayatta ciddi adımlar atmamalı insan... ohaoldumsmile Sizi yargılamak değil niyetim ama empati kurun lütfen bu durumda nişanlınız ne hissedecek ama bu aşık olmadığın nişanlınla devam et demekte değil sadece hayatınız yönlendirirken hem duygularınızla hemde mantığınızla hareket etmeyi öğrenmenizi tavsiye ederim aşkta mantık yoktur diyenler olabilir ama bence bir nebze insanın ayakları yere basmalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…