ne yapmalıyım?

Geldiği yeri beğenmeyen ezik tipler boşver. Sanki bundan sonra annelerine hiç ihtiyaçları olmayacakmış gibi. Yazık...

Yüzüne karşı söyleyemedim hoca vardı ancak mesajla söyledim cevap atmadı.

bu konuya bu kadar takılmana gerek yok bence
boş yere kendini üzüyorsun

civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş
bir daha sana öyle şeyler derse ''fazla dizi izleme''dersin..

Bişe sorcam arkadaşlarınızın ailesi ile sizinki arasında büyük farklar var mı? Mesela sizin anneniz çok kültürlü ya da sizinle çok ilgili seven bir anne onlarınki ilgisiz ya da beraber topluma çıkmaya utanacakları tipler mi?

canım hiiiiiç üzme kendini arkadaşların bence saçmalamış. gayet normal kadıncagız bıraz otrmus kalmıs butun gun tepenızde dikilmemiş ya. bence büyüdüm ben tribine giren beyni daha olgunlaşmamıs bu arkadşarının. en güzeli arkads cevreni degiştirmen ilk zamanlar bıraz uzulebılırsın ama inan dogru düzgün kişilerle tanısıp arkads cevresı edınınce ne kadar iyi bi karar aldıgını anlayacaksın. tahminimce bi kişi bile o arkadslarını onaylar bı yazı yazmaz burda. kendını suclu falan hıssetme yada utanılacak bısey yaptıgını asla dusunme. kac yasıma geldim annem hala cevremı ortamımı didikler. belkide içten içe ailenle olan bagını kıskanmıs olabilirler. özgürlük kavramı canının istediğini yapıp ailenın müdahale etmesi demek değil . ailen özellikle anneni takdir ettim sakın ama sakın utanma. ay ne o öle cocuk gıbı telefonla mesajlaşma alttan alta delirdim resmen okurken... sen yine kibar davranmısın hiç elime geçirmiyim o kızları :)

Tam tersi diyebiliriz :) Benim annem ilkokul mezunudur kapalıdır.Ama bana taş çıkartır bilgisiyle.
Onların anneleri işte çalışan lise mezunu falan biraz rahat aile yaşamları var.

Tam tersi diyebiliriz :) Benim annem ilkokul mezunudur kapalıdır.Ama bana taş çıkartır bilgisiyle.
Onların anneleri işte çalışan lise mezunu falan biraz rahat aile yaşamları var.

Hmm aman bak şimdi bu arkadaşın seni gerçekten sevip saysaydı böyle saçma bi olayı geç, gerçekten ezikçe birşey yapsaydın bile bunu yüzüne vurmazdı! Anneni getirmen de gayet safça bir davranış. Ben lisede böyleydim işte annemden bağımsızım kafalarındaydım. Şimdi her belli bir olgunluğa erişmiş insan gibi gayet herşeyle barışık bunun normal bir durum olduğunun farkındayım. Hiç de öyle bir kompleksim olmaz hatta gurur duyarım. Bence sen sorgulamamalısın yanlış mı yaptım diye. Hatta o kıza sormamalıydın sanki karar verici önemli biriymiş gibi. Bırak onlar sana uysun. Onlar daha ergen kafasından çıkamamış belli şeyleri aşamamışlar. Bırak diğer çok seviyorum dediğin kız da onu tutuyorsa ondan da hayır gelmez. Üniversitede ilk sene arkadaş olduklarınla sonuna kadar gitcen diye bişe yok. Ne kavgalar ortam değişimleri oluyor. İlerde güler geçersin boşver küçük insanlar küçük beyinler..

Hiç ağırınıza gitmesin bence, öncelikle bu tür insanları hayatınızdan çıkarın .

Anne bu onların anneleri sorumsuzsa sen napabilirsin ? Kadıncağız oturup saatlerce muhabbetinize karışmamış eminim konuşcak laf olsun diye sormuştur

Farzedelim ki öyle değil onlara ne ? Bu nasıl bi eleştiridir sinirlerim zıpladı .

Son düzenleme:

saçma bir sebepten arkadaşlığını bitiriyorsa annenden utanmışsa güle güle demelisin. anne bu başka birşeye benzemez

boşver o arkadaşını inan ki senin tek dostun,arkadaşın anneciğin...sen ağlarsan o da ağlar sen gülersen o da güler annenin kıymetini bil sen giden gitsin yol ver ve boşver :)

okuyunca başa döndüm yanlış mı anladım acaba liseydi de üniversite mi okudum dedim.kompleksi olmayan,kendinden emin insanlarla arkadaş ol

bir tek farklı düşünen ben olucam sanırım :26: ya da biraz daha farklı yerlerden bakıcam

yani annenizle tesadüfen arkadaslarınızla beraberken karşılaşmak başka birşey, üniversiteye giden bir kızın arkadasları ve hocasıyla buluşmasına annesinin bende gelicam tanışmaya demesi cok farklı birşey

bence de annenin gelmesi sacma olmuş. sizi denetler gibi hiç gerek yoktu bence. sanki aileniz sizin büyüdüğünüzü farkedemiyor gibi. şahsen benim annem olsa ben desem dahi ne işim var sizin aranızda derdi. anneniz sanırım herşey kontrolümde olsan diyen biri

annenizi oraya getirmeniz ve ya getirmemeniz ondan utanmanız ya da utanmamanız anlamına gelmez bence. yani annelerimizin öyle ortamlarda bulunması biraz abes kaçabiliyor. bu onları sevmediğimiz anlamına gelmez.

hayatımdaki kimseden utanmıyorum. ailemle beraber vakit geçirip ailece plan yaparken bir arkadasımın bende gelicam demesi ne kadar abesse, anneminde arkadaslarınla buluşmana bende katılıcam demesi o kadar abes

NE ARKADASLARIMDAN NE DE AİLEMDEN UTANIRIM AMA HEPSİNİN YER VE ZAMANI AYRI BENDE

Son düzenleme:
ne alaka o öyle ilk okul çocuğu demekte ne oluyor.bence gayet güzel birşey annenizin hocanızla tanışması. Zaten anlamıyorum üniversite zamanlarında annesi babasıyla yan yana yürümeye utananları, böyle kimlik arayışında ne yaptıklarını bilmeden birşeyler olmaya çalışıyorlar.tuhaf geliyor bana eminim çoğu büyüyünce saçma buluyordur bu tavırlarını

Konuyu okuduğumda bir tek ben mi farklı düşünüyorum dedim, ama açıkçası bende kendi annemi gidip arkadaşlarımla oturduğum biryere götürmem öyle. Ki annemi beğenmediğimden değil, gayet modern görünümlü, kibar bir kadındır bana göre. Ama beni denetlemeye çalışıyormuş gibi hissederim kendimi kalkıp öyle birşey teklif etse. Senin arkadaşlarının da annenin karakterini, görünüşünü vs. utandırıcı bulduklarını düşünmüyorum bence onlar senin anneni getirmeyi normal karşılamana şaşırdılar, ama bu kadar yargılayıcı davranmasalar daha iyi olurdu.

Bir de şu var, evet anne-babayı kendi işlerine dahil etmemeye çalışma ergenlik olabilir, ama ergenlik korkunç bir olay değildir öyle. Bireyin kendi ayakları üzerinde durma, toplumdaki yerini belirleme, kimlik kazanma çabasıdır. Ergenliğin bir adım ötesi de kendi kendine yetebilen bir yetişkin olmaktır, Bu adımı aşamayan, üzülmesinler, kırılmasınlar ya da kızmasınlar diye aile temelli yaşayan, kendi isteklerini kabul ettirmek için kavga çıkarmamış birinin de yetişkinliğe geçebileceğini düşünmüyorum ben.

Farklı düşünüyor olabilirsiniz saygım sonsuz.Ancak annem yoldayken dedi bana tam gelmek üzereydik benim gideceğim yere hadi burdan geçerken hocanı göreyim merak ettim dedi ve bende gel dedim.Gelme diyemezdim ben ona sonuçta.

canım seni yargılamıyorum. annem banada aynı şeyi söylese ne işin var otur oturdugun yerde diyemezdim elbet.
sorun sen de değil bence annenin biraz fazla denetleyici oldugunu düşünüyorum. onun bunu teklif etmesi tuhaf.
sanırım aranızda bazı cocukluk, gençlik, büyümüşlük, yeterlilik tarzı konularda kopukluklar oldugunu düşündüm

bak sana şöyle bir olay anlatıyım:
ben üniversitedeyken bir arkadasım vardı..neredeyse asosyeldi diyebilirim..hep beraber bir yerlere gittiğimizde annesi ya izin vermez, ya elli defa arar ya da en erken ece kalkardı yanımızdan.ve annesi herşeyine karışırdı..ece halledemez, ece yapamaz, ece anlamaz.. dikkatinizi çekerim ece üniversite öğrencisiydi

annesi aradabir de okula gelir görebildiği hocaya eceyi sorardı..ece cok utanırdı cidden..ama inan annesinden değil annesinin onu düşürdüğü durumdan
sonuc olarak ece asosyeldi, hep yalnızdı, ve arkadası yoktu..tek annesi vardı onun hayatında..sonra bir olaylar oldu netten abuk subuk insanlarla görüşmüş falan ama detayını bende unuttum..aklıma okurken ece geldi

hepimiz annemizin gözünde miniciğiz..benim annemde kısıtlar beni..ama herşeyin bir sınırı vardır..karışmadıgı konular ayrıdır..inan herşeyin güzeli kararında olması..annen sanki biraz fazla üstüne düşüyor gibi geldi..bu seni sosyal yöndende etkileyebilir..bilmiyorum bu benim düşüncem

Evet haklı olabilrsiniz.Bazen bazı şeylere karışır doğru ama yani benim yetiştiğim aile tarzına göre bana normal geliyor bazı şeyler.Arkadaşlarımın yetişme tarzları çok farklı.Belkide onlara uyum sağlayamıyorumdur.Sorun burada olabilir ama arkadaşımın bana yaptığı saygısızlığı unutamam malesef.Ve herşey güllük gülistanlık gibi oturup eskisi gibi konuşamam.

Arkadaşınız çok fazla Amerikan filmi izleyen ergen triplerinden çıkamamış kısılıgı oturmamıs bırı ..
Ben olsaydım üzülmez boyle bır cevremı hemen degıstırırdım ..

İnsanın basına ne gelıyorsa cevresınden gelıyor.
Annenızı savunmanız cok hosuma gıttı , daha ıyı kendını bılen ınsanları hak edıyorsun bence bu bır sans olmus size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…