Ne yapmalıyım?

Ben de psikoloji eğitimimle biliyorum ki bir insanı iyiye teşvik etmek gerekir.Çünkü her insan eğitilebilir.Eğer gerektiği gibi tepkiler verilir, davranışları kendisini yargılamasını sağlayacak şekilde cezalandırılırsa istenmedik davranışı yok olur.Bu kadar yıkıcı olmayın lütfen

sence bunu kimse bilmediği için mi şiddet bu kadar yaygın kadınlar her gün dayak yiyo ? bence gerçekleri görmelisin. amacım tartışmak değil yanlış anlama ama ben şiddet dendiği an bile deliriyorum yaaa :5:

İlişkiler de 2 tarafında yapıcı olması gerekiyor.Sen ilişkimi 3 tokat için bitirmeyeyim diyorsan onun da seni daha fazla üzmesi için tedavi olması gerekiyor.Gerçi sen ona tedavi olmalısın dediğin zaman kesinlikle kabul etmeyecektir.Sen de daha fazla tölerans gösterdikçe şiddetin boyutu artacaktır.4 yıldır evliyim eşim bir kere el kaldırdı egerki o elin bana vurursa çıkar giderim asla da dönmem dedim ki nasıl da kararlı olduğumu bilir,elini geri indirdi.Artık tartıştığımız da elini bile kaldırmıyor asla ............

Evet her uzun süren ilişki için evlilikler için mücadele etmeliyiz ama kimsenin kimseye vurma hakkı yoktur. Bence kararlı olup tavrını koymalısın.Yoksa üzülen sen olursun

Madem eğitimcisiniz eğitimde pekiştirmenin ne olduğunu bilirsiniz. O size tokat atıyor siz de affediyorsunuz. Sonra tekrar ve tekrar. Sevgilinizin tokat atma davranışını çoktan pekiştirmişsiniz. Üç kere yapmış ve hala onunlasınız. Artık tekrar bir tokat atmaması için hiç bir sebebi olamaz. Üzülerek söylüyorum ki bu davranışları devam edecek. Üstelik size telefonda "oraya geliyorum sen yiyeceğin dayağı düşün." diyor siz de kalkmış sırf bu yüzden ilişkimi harcayayım mı diyorsunuz. Benim için telefonda kurduğu o cümle dahi ayrılma sebebidir. Lütfen iyi düşünün hiç kimse sizden değerli değil. En çok kendinizi sevin.

ne desek yok diyorsunuz bizden ne istiyorsunuz o zaman anlamadim ben:44:

Sizden bir şey istemiyorum.Diğer bayanlardan istiyorum.Siz eksik olsanız da olur...Kızlar dayağın hiçbir gerekçesi olamaz.Dayaga da karsıyım, aman dövdüyse hiç durma ayrıl diyen feminist düşüncelere de.Ben sadece onu nasıl daha olumluya teşvik edebileceğimi soruyorum.

Bu forumda şu sıralar çok sık okumaya başladım.Sevgililer son derece anlayışlı,düzgün,sorunsuz,canım cicimli ama bu süper adamlar nasıl bir anda kurt adama dönüşebiliyorlar anlayamıyorum.
Kendime bakıyorum,arkadaslarıma bakıyorum,sözlüme bakıyorum hep huyları aynı gidiyor ilk tanıdığımdan beri.Yani kısaca ben insanların bir anda değişeceğine hemde ufak ufakta değil 360 derece değişeceğine inanmıyorum.Siz daha önce görmemişsiniz sinirli olduğunu ya da görmek istememişsiniz takii size vurana kadar.Zaten sinirlenmesi değil sizce mevzu tokat olayı olmasıydı gene görmezlikten gelecektiniz.Size vurduğu için bir afalladınız. Ama verdiğiniz 1. tavizin ardından geldi 2.taviz 3.taviz.Ve siz hala beni sevdiğine eminim diyorsanız onun yerine bence önce siz tedavi olmaya başlayın.

Sevgilinizde pek bir değişiklik yok adam sabah akşam aynı vurup ağlıyor.Değişen sizsiniz bunu kabullenen sizsiniz.Bence siz önce ruhunuzu tedavi ettirin sonrasında zaten arkanıza bakmadan o adamdan uzaklaşacaksınız.
Zaten sevgilinize 3 kere şans vermişsiniz(bana kalırsa şans 1 kere verilir)şimdi artık kendinize 1 şans verin ve o adamdan kurtulun.

Ben de psikoloji eğitimimle biliyorum ki bir insanı iyiye teşvik etmek gerekir.Çünkü her insan eğitilebilir.Eğer gerektiği gibi tepkiler verilir, davranışları kendisini yargılamasını sağlayacak şekilde cezalandırılırsa istenmedik davranışı yok olur.Bu kadar yıkıcı olmayın lütfen

Hımm demek sen birincide doğru davranışlarda bulunmadın eğitemedin ki
İkinci üçüncü oldu
Neyse sen psikoloji eğitiminden dolayı belki dördüncüden sonra gerekli tepkileri verir engellersin
Zaten erkekler de hiiiiç kabahat olmaz :19:

3. olan dayak olayında konuşmanızın telefonda geçmesine rağmen öfkesi yanınıza gelene kadar geçmemiş, sırf bunun için gelmiş, hani anlık olmuş olsa da kendini kontrol edememiş desek ama bence kendini kontrol edememesinin dışında size karşı başka bir öfkesi var gibi, kendinizi biraz geri çekmenizde fayda var...

Madem eğitimcisiniz eğitimde pekiştirmenin ne olduğunu bilirsiniz. O size tokat atıyor siz de affediyorsunuz. Sonra tekrar ve tekrar. Sevgilinizin tokat atma davranışını çoktan pekiştirmişsiniz. Üç kere yapmış ve hala onunlasınız. Artık tekrar bir tokat atmaması için hiç bir sebebi olamaz. Üzülerek söylüyorum ki bu davranışları devam edecek. Üstelik size telefonda "oraya geliyorum sen yiyeceğin dayağı düşün." diyor siz de kalkmış sırf bu yüzden ilişkimi harcayayım mı diyorsunuz. Benim için telefonda kurduğu o cümle dahi ayrılma sebebidir. Lütfen iyi düşünün hiç kimse sizden değerli değil. En çok kendinizi sevin.

Evet haklısınız davranışlarını pekiştirmiş oldum ama biz kavgalı zamanlarımız dışında çok iyi anlaşan bir çiftiz.Onun beni sevip sevmediğini anlayacak yaştayım.O beni çok seviyor,sürekli mutlu etmek istiyor.Sinirliyken yaptıgı davranışlarsa affedilemez biliyorum ama bu durumda ben tam ortadayım bir çelişki içerisindeyim

şiddeti hangi eliyle gösterdiyse o eli cezalandırmalı.. her dayak aklına geldiğinde o elide aklına gelip ağlatmalı... bu tip eğitimler ancak böyle olur şimdi bana kızacaksınız. ben kocamdan şükürler olsun hiç öylle bişi görmedim lakin çok küçüktüm bir iki kez babamı gördüm anneme vurdu hatta annemin kayınpederi biile anneme vurduğu içindayak deyince deliriyorum..

Birde son olarak evet seni anlamıyacağım.
Sözlüm beni döverse anlamıyacağım,
babam annemi dövse gene anlamıyacağım,
çocuklar hayvanlara vursa anlamıyacağım,
anne çocuğuna vursa gene anlamıyacağım,
yoldaki adam kız arkadasına vursa ne olursa olsun o adama dikleneceğim ama genede sen ve senin gibi düşünenleri anlamıyacağım.

Ben anlamamak için savaşacağım.
Dayağı sıradanlaştırmışsınız sana vurmuş gene yanına gitmişsin,dövecem gel demiş gelmişsin sence bu adam düzelir mi?
Ya da düzeltmeye değer mi birde onu sormak lazım

Evet haklısınız davranışlarını pekiştirmiş oldum ama biz kavgalı zamanlarımız dışında çok iyi anlaşan bir çiftiz.Onun beni sevip sevmediğini anlayacak yaştayım.O beni çok seviyor,sürekli mutlu etmek istiyor.Sinirliyken yaptıgı davranışlarsa affedilemez biliyorum ama bu durumda ben tam ortadayım bir çelişki içerisindeyim

Kavgalı olmadığınız zamanlarda bu kadar iyi olup da kavga anında bu derece gözünün dönmesi de normal değil ki. Kavga etmeyen çift yoktur zaten. İllaki kavga edilir. Ama seven bir erkek sevdiğine el kaldırmaya kıyamaz, canını yakamaz. Sinir anında gözü döndü diyelim, peki geliyorum sen yiyeceğin dayağı düşün diyor da o aradaki zamanda nasıl aklı başına gelmiyor, ben o cümleyi nasıl kurdum demiyor da üstüne tokat atabiliyor. Sizi üzmek istemem ama gerçekten dengesiz davranışlar sergiliyor sevgiliniz. Bir insan dediğiniz kadar çok sevip aynı zamanda da bu kadar acımasız davranamaz sevdiğine.

şiddeti hangi eliyle gösterdiyse o eli cezalandırmalı.. her dayak aklına geldiğinde o elide aklına gelip ağlatmalı... bu tip eğitimler ancak böyle olur şimdi bana kızacaksınız. ben kocamdan şükürler olsun hiç öylle bişi görmedim lakin çok küçüktüm bir iki kez babamı gördüm anneme vurdu hatta annemin kayınpederi biile anneme vurduğu içindayak deyince deliriyorum..

Ben ailemde hiç görmedim şiddeti.Ne babamın beni dövdüğünü bilirim ne de annemi.Düşünün dayağın benim içn ne kadar itici olduğunu

Ben olsam bu adamın beni sevdiğine bile inanmam
Daha beni ilk elini kaldırdığında bi tokat ile iade yapar ardıma bakmam çeker giderim
Herkes haddini bilmeli

Tartışma her ilişkide olur ama kızarsın belki bağırırsın bir iki gün trip atarsın sonra geçer
Tokat atmadan rahatlayamayan tipler bence evlenmemeli
Hiç bir hemcinsim onları eş olarak kabul etmemeli

Mutluyuz, iyiyiz, güzeliz de bir yere kadar
Affedilecek şey var affedilmeyecek şey var
Daha şimdiden bu cesareti bulan adam ileride neler yapmaz ki
Kendini ne zannediyorlar diyeceğim ama daha doğrusu kendilerini ne zannettiriyorlar bilemiyorum şunlara :19:

ne olursa olsun tokat işin içine giriyorsa bana sorarsan ben bitiririm nasıl ya kim kime vurabilir ya sinirlerim zıpladı bu nasıl sevgi kendini kaybediyormuş kaybetmesin efendim bir insana hadi bir bayana el kaldırıyorsa yarın öbürgün evlendiğinde çocuklarınızı bile döver bu erkekleri anlamak çok güççç

bence düzgünce alın karşınıza konuşun tartışın bu meseleyi sebeplerini nedenlerini belirleyin
her gördüğümü konunun altına ''hemen ayrıl,çek git,bırak gitsin'' tarzı yorumlar yapmıyacağım
saygılar:42:

ben gerçekleri konuşuyorum. hemcinsin olarak sonunu görebiidğim için senı uyarmak ıstedım.

sana ayrıl demiycem...
ayrılmada demiycem...

sonunu kendı ellerınle cızıyorsun demem yeterlı !!!

Back
X