Ne yapmalıyım?

slm arkadaşım. öncelikle evet şiddete hepimiz karşıyız. fakat bende sana hemen ayrıl demiyorum, diyemem.
Arkadaşın her sinirlendiğinde bu olacaktır, çünkü sinirliyken öfkesine yenik düşüyor. Böylesi insanlar öfkeliyken ya hıncını birisinden çıkaracak, yada etrafındaki eşyalardan hıncını alacaktır, yıkıp dökmek gibi şeylerden bahsediyorum.Bu hiç hoş şey değil. Ben bunu evlendikten sonra senin yaşadıklarını yaşadım, sen HAKSIZ da olsan, arkadaşının şiddet uygulayamaz!!! Beni sinirlendirme ozaman şiddete uygulamam demekde nedemek?? Sen bir CAN değilmisin?! Senin sinirlenmeye hakkın yokmu?
Diyelim ki, senin yanlış bir gününde sinirlenip durduk yere sorun çıkarttığında, erkek arkadaşın gelip sana şiddet uygulama hakkımı doğuyor? onun bahaneleri.
Benim eşimde böyle oluyor. Ben konuşacağımı konuşuyorum bağırmadan, fakat haddimi aştığım zamanlar sinirlerime hakim olamadığım zamanlar odayı terk ediyorum ki, şiddete başvuracak biliyorum. Bana zarar vermesede eşyalardan alacak hıncını. yazık günah, o eşyalarda ne emekle alındı.
Diyeceğim oki, arkadaşınla konuş, öfkesine hakim olmasını el birliyle çözeceğiz dersin. Benim yaptığım gibi, şimdi çok şükür öfkelense bile, benim nerde susup, tartışmaya ara vermem gerektiğini biliyorum. Eğer ara vermezsem, sorun eşimden dolayı kaynaklandığı için, kendime zarar vermiş olurum. Bunu bile bile niçin yapiğim.
Hatta eşim bi ara sana nasıl vurdum diye de oturup ağlamıştı. Neyse, yani demem oki, eğer sana telefonda ben oraya gelince görürsün gibi, sözlü şiddete mağrus kalıyorsan,
telefonunu o ara kapat, ve bile bile gidip görüşme, arkadaşının siniri yatışana kadar. Eğer gidersen, kendi kendine yapmış olursun.

ilk üçünde tokat..
dördüncüde tekme
beşincide yumruk
altıncıda kafa göz yarma
yedinciye allah kerim...

sakinken iyiyiz,öfkeliyken tokat diyorsun,eğer ilerde bu adamla evlenirsen,kaynana,kayınpeder,düğün stresi,maddi sıkıntılar,cinselik felan fistan derken 365 günün 250 si kavgayla geçer.bu arada ne kadar dayak yersin ben hesaplayamadım..

ayrıl dememizi istemediğin için demiyorum.düzeltirim diye uğraşacağın zamana acıyorum o kadar.:50:

tokadı üçlemiş ben 6 yıldır eşimle birlikteyim ne förtte ne nişanlıyken ne de evliyken bir kere tokat yemedim okadar üstüne gittiğim halde
seninki abartmış evlenince nikahın verdiği rahatlıkla sana daha fazla şiddet uygulayabilir
ayrıl demiyorum ama göz dağı verme için ayrılmalısın burnunu sütelisin sebebinin de sırf bu tokatlar oldunu sölemelisin ki senin bu konuda nekadar gözn kara oldunu anlasın
eğer ses etmessen affedersen daha çok dayak yersin kardeş..tokat demiyorum dayak...çünkü tokatın soonu genelde öle oluyor

slm arkadaşım. öncelikle evet şiddete hepimiz karşıyız. fakat bende sana hemen ayrıl demiyorum, diyemem.
Arkadaşın her sinirlendiğinde bu olacaktır, çünkü sinirliyken öfkesine yenik düşüyor. Böylesi insanlar öfkeliyken ya hıncını birisinden çıkaracak, yada etrafındaki eşyalardan hıncını alacaktır, yıkıp dökmek gibi şeylerden bahsediyorum.Bu hiç hoş şey değil. Ben bunu evlendikten sonra senin yaşadıklarını yaşadım, sen HAKSIZ da olsan, arkadaşının şiddet uygulayamaz!!! Beni sinirlendirme ozaman şiddete uygulamam demekde nedemek?? Sen bir CAN değilmisin?! Senin sinirlenmeye hakkın yokmu?
Diyelim ki, senin yanlış bir gününde sinirlenip durduk yere sorun çıkarttığında, erkek arkadaşın gelip sana şiddet uygulama hakkımı doğuyor? onun bahaneleri.
Benim eşimde böyle oluyor. Ben konuşacağımı konuşuyorum bağırmadan, fakat haddimi aştığım zamanlar sinirlerime hakim olamadığım zamanlar odayı terk ediyorum ki, şiddete başvuracak biliyorum. Bana zarar vermesede eşyalardan alacak hıncını. yazık günah, o eşyalarda ne emekle alındı.
Diyeceğim oki, arkadaşınla konuş, öfkesine hakim olmasını el birliyle çözeceğiz dersin. Benim yaptığım gibi, şimdi çok şükür öfkelense bile, benim nerde susup, tartışmaya ara vermem gerektiğini biliyorum. Eğer ara vermezsem, sorun eşimden dolayı kaynaklandığı için, kendime zarar vermiş olurum. Bunu bile bile niçin yapiğim.
Hatta eşim bi ara sana nasıl vurdum diye de oturup ağlamıştı. Neyse, yani demem oki, eğer sana telefonda ben oraya gelince görürsün gibi, sözlü şiddete mağrus kalıyorsan,
telefonunu o ara kapat, ve bile bile gidip görüşme, arkadaşının siniri yatışana kadar. Eğer gidersen, kendi kendine yapmış olursun.

Evet benim yaşadığım da tam olarak bu...Oraya buraya yumruklar atıyor,etrafına zarar veriyor, eğer hala susmuyor inatlaşmaya devam ediyorsam vuruyor.Ben de bulunduğum ortamı terk etmeyi defalarca denedim, kavga anında sakinleşelim dedim ama bırakmıyor peşimden geliyor kendimle başbaşa kalamıyorum

Size saygısı olmayan bir adama(!) niçin saygı duyuyorsunuz?Dayak bu ya şiddet,sanki kavga etmişsinizde tartışmaya alevi siz hazırlamışsınız gibi bahsediyorsunuz,onu haklı çıkarmak için neden bu gereksiz çaba?

Evet birliktelikler kolay kurulmuyor ama ilişkiyi ayakta tutan en önemli direk,saygıdır...O yıkılırsa herşey yerle bir olur.

Sonucu da iyi niyete bağlıyorsunuz ya,pes dedim artık...Adam kötü niyeti olmadan,öfke kontrolsüzlüğünden hastanelik etse ozaman ne olacak?Eğitimliyim diyorsunuz,öğretmenim diyorsunuz...Bunu kendinize yapmayın lütfen....

şöyle cevaplara bır baktım genelde herkes aynı düşünüyor..Aklın yolu bir..:19:kadına şiddetin her türlüsüne HAYIR...:47:

(benim için) İlişkide affedilmeyecek 2 şey;
1. Aldatma
2. Şiddet
Aklı başında bir insansınız, seven kişinin sevdiğine kıyamayacağını bilmiyor musunuz? Benim eşim de önceleri öfkesini kontrol edemezdi. Telefondan sandalyeden vs. çıkarırdı bana olan öfkesini. Bence bunun sonu daha da büyüyen, artan şiddet olur.

evet birlikteyim...çünkü yıkıcı olmak çok kolay, önemli olan yapıcı olmak,bir şeyleri kazanabilmek.Beni çok sevdiğine inanırken hatalarını düzeltme fırsatı vermeden neden ayrılayım ki..Bu zamanda aşklar hiç kolay bulunmuyor

aşkla tokat atma arasında paralel bi durum var sanırım size göre.
ne kadar dayak yerseniz yiyin yine de ayrılmazsınız siz belli.
burda yapıcı olucak bişey yok. ne diyelim, yiyin tokatları oturun mu?

Bu kişi bir kere değil size 3 kere tokat atmış hatta bir seferinde sırf bu yüzden yanınıza kadar gelmiş benim fikrim de bir kere oldu ise yine olur daha evli bile değilsin... Nasıl olsa özür diliyor siz affediyorsunuz devamı geliyor tabi... Karar sizin ben de olsam bırakırdım.

Son günlerde kafama çok takılan bir konuda fikir istiyorum kızlar ama lütfen önyargılı olmayın.Ciddi, uzun süreli bir ilişkim var.Erkek arkadaşım beni hiç üzmedi.Her kadının isteyeceği gibi çok romantik ,yakışıklı, anlayışlı,kibar ve beni çok seviyor.Hatta hep şikayet ederdim neden bu kadar ince düşüncelisin diye.Şimdiye kadar hiçbir hatası olmadı.

Son birkaç ay içerisinde ondan hiç beklemediğim şeyler yaşadık.Sinirlendiğinde gerçekten çok agresif oluyor.Sinirlerine hakim olamıyor bunun en başından beri farkındaydım.Bir akşam bana karşı bir yanlış yaptı, ilişkimizdeki ilk hatasıydı ki kendisi de suçlu oldugunun farkındaydı.Tartışmaya başladık,ben cok sinirliydim, bağırdım çağırdım o da çok sinirlendi.Daha sonra sanırım suçluluk psikolojisiyle üste çıkmak için bana vurdu.Sonra kendisi de çok pişman oldu özür diledi,çok yalvardı ve üzgün olduğunu görebiliyordum.Ben sana nasıl kıyabilirim çok sinirlendim,sinirime hakim olamadım birdaha beni bu kadar sinirlendirme lütfen dedi.Konuyu bir şekilde kapattık.

Birkaç hafta sonra bir tartışmamız daha oldu ama bu defa benim de hatam vardı çünkü onu çok tahrik ettim.Söylememem gereken şeyleri söyledim ve ikinci tokatı yedim.

Son tartışmamızdaysa telefonda tartışırken dur oraya geliyorum, sen şimdi yiyeceğin dayağı düşün dedi.Geldiğinde arabada tartıstık ve bir tokat daha attı.

Her defasında özür dilemesine, birdaha olmayacağını söylemesine ragmen üç defa tekrarlandı.Böyle bir şeyi nasıl kabul edersin hemen ayrıl demeyin kızlar…Çünkü ben böyle şeylere boyun eğecek biri değilim.Eğitimliyim, öğretmenim, şiddetin ne kadar yanlış bir şey oldugunu, , kendi haklarımın oldugunu, kimsenin bana el kaldıramayacağını çok iyi biliyorum ama gelin görün ki onun da kötü bir niyeti olmadığını beni çok sevdiğini,sinirini kontrol edemediğini,benim de onu çok sevdiğimi biliyorum.Arada böyle olumlu şeyler de varken bir ilişkiye kıyılmamalı.Ne yapmalıyım kızlar

şaşkınlıkla oKdum inan. benim nişanlımda çok sinirli hemde çOk.... karsısındaki kişiye direk dalar neredeyse o şekilde... eli ayağı titrer hemen. bizde çok kavga ettik neler dedim ona anlatamam ki bi suçu yokken... duvara vurdu sinirden ağladı ama yine bana vurmadı. ki ben bana o şklde ellerini sıkmasını bile yanlış buLdum ve konuşmadım bi müddet. sen 3 kez tokat yemişssin hala ne yapabilirim diyosun. bunun devamı gelmicek mi sanıyorsun sen. arkadasımın sevgiliyken şakayla vururdu biz bile gülerdik evlendik kız hergün dayak yiyip ağlıyordu

Son tartışmamızdaysa telefonda tartışırken dur oraya geliyorum, sen şimdi yiyeceğin dayağı düşün dedi.Geldiğinde arabada tartıstık ve bir tokat daha attı.

Şu laf herşeyi anlatıyor. Nede olsa iki kere affettiniz.
Öğretmensiniz, yaşayan sizsiniz elbet ama böyle sizin gibi eğitimli, kendini bilen , ayakları üstünde duran kadınların
Bile bile lades demelerine çok üzülüyorum.
Bize soruyorsunuz ama siz kararınızı vermişsiniz aslında.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur

kardeş bir kere değil iki kere değil.3 kere dayak atmış sana.tokatı dayaktan sayıyorsundur inşallah.yani en azından şiddet gördüğünü bil.defalarca.üstüne "sen şimdi yiyeceğin dayağı düşün" diyen psikopat birisi var karşında.insanın ödü kopar bırak aşk sevgi beslemeyi.biz herhalde seni düşüneceğiz.kadını korumaya çalışacağız.herkes deneyimini söylüyor sana.daha erkek arkadaşken yüzgöz olup dayak hakaret havada uçuşuyorsa sen evliliğin 5.yılını düşün.kendine bu adamı layık görme.tedaviye gideceğini hiç düşünmüyorum çünkü gitseydi bunca dayaktan sonra giderdi.o şiddeti doğal sayıyor.ve işin acıklı tarafı artık sende doğal sayıyorsun ki ayrılmıyorsun.bol şans.

Ben bu konularda diğer arkadaşlarım gibi çokta kestirip atamıyorum ne yazık ki.
Çünkü ayrılın desem yapamıcaksınız, ve üstüne kk dakiler bana yardmcı olmadı gibi bişey olucak neyse.
Bu açıdan karşınıza SAKİN bi anında alıp konuşun.
Öfke kontrolü için tedavi olabilir tabi bunun YANLIŞ olduğu kanaatine varılırsa.

üniversite mezunu kadınlar da şiddet görüyo derlerdi de inanmazdım. bazıları üniversite mezunu olmasına rağmen malesef hala cahiller.
karakter kolay kolay değişmez. ya sevgilinizi böyle kabul edin ya da değiştirmeye çalışmayın, ayrılın.
ya da hoşunuza gidiyosa dayak yiyin yapcak bişey yok.

aşık olan adam seven adam kıyamaz vuramaz.. yediginiz tokatları bıde tahrık ettım vs dıye yumasatmaya calısıyosunuz.. adam nasılsa affedıyo dıye devam eder..

Arkadaşım önce sana bir kaç sorum arkasından da diyeceğim bir kaç şey olacak.Şimdiden söylüyorum ki üzücü ve kırıcı konuşursam affola..
1)Buraya konu açmışsın ve ne yapmalıyım diye sormuşsun ama sana ters düşen hiç bir cevabı beğenmemişsin.Sen zaten kendi kararını kendin vermişsin o zaman neden bizlere sorma gereği duydun?
2)olmuş sormuşsun arkadaşlar senin kararına fikir beyan ettikleri anda savunmaya geçmişsin "psi. eğitimimle" filan diye.Teşekkür edip geçebilirdin.Neyin savunmasını yapıyosun? burdaki arkadaşlar senin yardım çağrına cevap vermeye çalışıyor. Tartışma platformuna çevirmişsin hem konuyu açmışsın hem kendini ve sevgilini savunmaya geçmişsin.Peki neden o zaman derdinin sonuna ne yapmalıyım değilde hadi tartışalım ben onu eğitirim felan feşmekan bir şeyler yazmadın?Bizlerde ona göre ya sana akıl verir ya da seninle önemli bir konu hakkında tartışırdık.

Baı arkadaşlarımız işte sinirlendirme oda da bulunma yanında bekleme gibi önerilerde bulunmuş..onların hayatı budur saygı duyarım ama nereye ne zamana kadar.Sende bu cevapları beğenmişsin sadece çünkü yapmak istediğin bu ve sadece seninle aynı fikirde olan bir kaç arkadaşımızıda bulup " evet ben doğru yapıyorum onu eğitmeliyim " fikrini pekiştirmeye çalışıyorsun.

Annen baban sana vurmazken , kıyamazken o kim ki sana vurma cesaretini buluyor diyeceğim ama kusura bakma senden buluyor. Şiddet eğilimi olan küçücük çocukları bile bazen anne babaları eğitemiyor.Bence ciddi bir uzmandan yardım almasında fayda var senin için olmasa bile sen alttan alıp susup dayağı engellemiş olsan bile yarın bir dün olacak çocukları için..Ya da siz evlenirsiniz toplarsın çoluğunu çocuğunu yanına başka bir odaya siner onu sinirlendirmeden oturursunuz..!! Ne diyeyim başka hakkınızda hayırlısı..

Arkadaşım önce sana bir kaç sorum arkasından da diyeceğim bir kaç şey olacak.Şimdiden söylüyorum ki üzücü ve kırıcı konuşursam affola..
1)Buraya konu açmışsın ve ne yapmalıyım diye sormuşsun ama sana ters düşen hiç bir cevabı beğenmemişsin.Sen zaten kendi kararını kendin vermişsin o zaman neden bizlere sorma gereği duydun?
2)olmuş sormuşsun arkadaşlar senin kararına fikir beyan ettikleri anda savunmaya geçmişsin "psi. eğitimimle" filan diye.Teşekkür edip geçebilirdin.Neyin savunmasını yapıyosun? burdaki arkadaşlar senin yardım çağrına cevap vermeye çalışıyor. Tartışma platformuna çevirmişsin hem konuyu açmışsın hem kendini ve sevgilini savunmaya geçmişsin.Peki neden o zaman derdinin sonuna ne yapmalıyım değilde hadi tartışalım ben onu eğitirim felan feşmekan bir şeyler yazmadın?Bizlerde ona göre ya sana akıl verir ya da seninle önemli bir konu hakkında tartışırdık.

Baı arkadaşlarımız işte sinirlendirme oda da bulunma yanında bekleme gibi önerilerde bulunmuş..onların hayatı budur saygı duyarım ama nereye ne zamana kadar.Sende bu cevapları beğenmişsin sadece çünkü yapmak istediğin bu ve sadece seninle aynı fikirde olan bir kaç arkadaşımızıda bulup " evet ben doğru yapıyorum onu eğitmeliyim " fikrini pekiştirmeye çalışıyorsun.

Annen baban sana vurmazken , kıyamazken o kim ki sana vurma cesaretini buluyor diyeceğim ama kusura bakma senden buluyor. Şiddet eğilimi olan küçücük çocukları bile bazen anne babaları eğitemiyor.Bence ciddi bir uzmandan yardım almasında fayda var senin için olmasa bile sen alttan alıp susup dayağı engellemiş olsan bile yarın bir dün olacak çocukları için..Ya da siz evlenirsiniz toplarsın çoluğunu çocuğunu yanına başka bir odaya siner onu sinirlendirmeden oturursunuz..!! Ne diyeyim başka hakkınızda hayırlısı..

Bu konunun en güzel cevabi...

Back
X