slm arkadaşım. öncelikle evet şiddete hepimiz karşıyız. fakat bende sana hemen ayrıl demiyorum, diyemem.
Arkadaşın her sinirlendiğinde bu olacaktır, çünkü sinirliyken öfkesine yenik düşüyor. Böylesi insanlar öfkeliyken ya hıncını birisinden çıkaracak, yada etrafındaki eşyalardan hıncını alacaktır, yıkıp dökmek gibi şeylerden bahsediyorum.Bu hiç hoş şey değil. Ben bunu evlendikten sonra senin yaşadıklarını yaşadım, sen HAKSIZ da olsan, arkadaşının şiddet uygulayamaz!!! Beni sinirlendirme ozaman şiddete uygulamam demekde nedemek?? Sen bir CAN değilmisin?! Senin sinirlenmeye hakkın yokmu?
Diyelim ki, senin yanlış bir gününde sinirlenip durduk yere sorun çıkarttığında, erkek arkadaşın gelip sana şiddet uygulama hakkımı doğuyor? onun bahaneleri.
Benim eşimde böyle oluyor. Ben konuşacağımı konuşuyorum bağırmadan, fakat haddimi aştığım zamanlar sinirlerime hakim olamadığım zamanlar odayı terk ediyorum ki, şiddete başvuracak biliyorum. Bana zarar vermesede eşyalardan alacak hıncını. yazık günah, o eşyalarda ne emekle alındı.
Diyeceğim oki, arkadaşınla konuş, öfkesine hakim olmasını el birliyle çözeceğiz dersin. Benim yaptığım gibi, şimdi çok şükür öfkelense bile, benim nerde susup, tartışmaya ara vermem gerektiğini biliyorum. Eğer ara vermezsem, sorun eşimden dolayı kaynaklandığı için, kendime zarar vermiş olurum. Bunu bile bile niçin yapiğim.
Hatta eşim bi ara sana nasıl vurdum diye de oturup ağlamıştı. Neyse, yani demem oki, eğer sana telefonda ben oraya gelince görürsün gibi, sözlü şiddete mağrus kalıyorsan,
telefonunu o ara kapat, ve bile bile gidip görüşme, arkadaşının siniri yatışana kadar. Eğer gidersen, kendi kendine yapmış olursun.