• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım???

nişanlılık döneminde çok kavgalar edilir , önemli olan büyütmemek ama sen bunu büyütüp sorun haline getirmişsin..
üzüldüm gerçekten, en güzel zamanlarını zehir ediyosun kendine:12:

ayrılmalıyım öylemi? dün olayın sıcaklığıyla öyle demiş olabilirim. bende zaten lüx bir kral dairesinde balayı yapmak istemiyorum ama bana sormadanda otel değişikliğine kızıyorum. benim tepkim nişanlımdan çok kaynanama.

arkadaşım konuyu ilk okuduğumda gerçek anlamda severek evlendiğini ama nişanlının bir anlık düşüncesizliğine karşı senin de bir anlık öfkeyle tepki verdiğini düşünmüştüm. Güzel güzel konuşulmazsa neden çözülmesin demiştim kendi kendime.Amaaaaa yoğun bir sevgi yok, daha da kötüsü bu ilişkiyi "emek vermeye değer" olarak görmemeye başlamışsın. Vahim...

Keşke düğün olmadan nikahınızı yapmasaydınız, şuan nişanlı değil evli durumundasınız.
Nişanlılık kişilerin birbirini tanıması için olması gereken bir dönem ve uyum sağlanamazsa nişan atıldığında kimse resmi işlemlerle uğraşmak durumunda olmadığı için ayrılmak daha kolay.
Herhalde atama durumundan falan erken yaptınız nikahı. Şimdiden ailenin nasıl olduğunu görmüşsünüz yani hiçbişekilde bu iş olmaz diyorsanız bence de şimdiden ayrılın. Evlenip çoluk çocuk olunca işler daha zor olabilir.

tabiki sana sormadan böyle kendince karar vermesi gıcık bi durum ama sonucta sen nişanlını cok seviyorsan konus bundan snra sana sormadan baska bişey yapmasın ikinizle ilgili en azından fikrini alsın.şimdi konusmazsan ilerde evlendigindede kafasında karar verir sendende uygulamanı bekler.konus eger değişmezse sende bu şekilde devam edemem dersen ayrıl.tamam balayı önemli ama balayındada zaten önemli olan ikinizin başbaşa kalması sizi kimsenin rahatsız etmemesi bence sorun yapma bu kadar olmadı bikaç ay sonra yıne baska bi otelde tatıl amaclı gidersiniz nolucak ki.

Bence siz ona buna kızıp öyle yazmadınız.
İçinizde nişanlınıza, yani eşinize karşı yeterli sevgi yok.
Çok seviyor olsanız bu duruma bozulurdunuz ama keşke nikahı şimdi yapmasaydım, lanet adam gibi cümleler sarfetmezdiniz.
Bence duygularınızı bir daha gözden geçirin, en azından düğün olmadan.
Çünkü bir ömür geçirecek kadar sevmiyorsunuz gibi geldi bana.

çok lanet bir nişanlılık dönemi yaşıyorum. evlenmek benim harcım değilmiş,herkes bu şekilde evleniyorsa... lanet adam bana sormadan balayı otelimizi değiştirmiş neymiş çok pahalıymış. ama senin anan 3binlik damatlık bakıyor oğlmun canı sağolsun diye. benimki can değilmi? hayatımda 1 kez gitmeyecekmiyim balayına... çok kararsızım çok mutsuzum.. nikahım bile kıyıldı ama hiç umrumda değil. ben bu şekilde yapamam. bir kişi çıkıp ayrıl dese düşünmeden ayrılacağımmmmm.

bence hemen ayrılmayı düşünmeyin..nişanlılık evresi en zor dönemlerden biri.bu süreçte aileler sürekli herşeye karışma ihtiyacı duyuyorlar.halalar amcalar yani çevredeki herkes dolduruşa getiriyorlar.biz bayanlar bu süreçten çok etkilenmesekte damatlar nedense dinliyorlar karar değiştiriyorlar.yani erkekler bizim gibi değiller.sahiplenme kararda ısrarla durmaları yok.stres de oluyo bide

benimde nişanlılık evrem çok kötü geçmişti.yanlış mı yapıyorum diye çok düşünmüştüm..ama şimdi iyi ki evlenmişim diyorum.herşey rayına oturdu ve çok mutluyum...

ve nikahı evlilikten önce yapmasaydınız tabi.ama böyle hissedeceğinizi bilemezdiniz..hakkınızda hayırlısı olsun

Arkadaşım nişanlı değil evlisiniz siz bir kere... Düğün sadece nikahın eğlencesidir, asıl olay nikah. Onu bir formalite gibi görüp sadece düğüne odaklanırsanız böyle istemediğiniz durumlarla karşılaşmayı da göze almalısınız. Bundan sonrası nişan atmak değil boşanmak olacak, ki bir yıl dolmadan boşanamazsınız bir sürü problem var... Resmi nikah formalite değildir resmi nikah çiftleri evli yapan tek şeydir, düğün isteğe bağlıdır yani hikayeden bir olaydır. Bu yüzden şimdi olayları evli bir insan gözüyle tartmalı, boşanma sürecini göze alabiliyorsan ayrılmalısın...

teşekkür ederim. nişanlım genelde nasıl davranacağını bilen birisi kültürlü en önemlisi dindar. şimdiden kitaplar okuyor eşin karısı üzerindeki hakları diye. ama kayınvalidem tam tersi ne zaman ne dediği belli olmaz. her dediğime bozulur trip yapar. çok samimi oldum başta hata ettim. şimdi her konuda kendine karışma hakkı doğuruyor. nişanlım türkiyede olmadığı için daha çok kaynanamla muhattap oluyorum. o da bana tamam diyor sonra kadir istemedi diyor kestirip atıyor kadirde annem olmaz dedi diyor. iletişimsizliktenmi anlamıyorum. kararlarıma saygı duyulmuyor.

benimde zaten istediğim bu,bir haber ya. Ama durumlarıda çok iyi cimriler. Sinirim geçti.

canım durumları iyi demişsin eşin mi yapacak herşeyi aileside yapacak mı
bir damatlığa 3.000 tl paha biçen bir erkek ailesi bana göre baya bir zengindir açıkçası
yani senin blayın olsa olsa ne kadar oalbilir ki ben geçenlerde araştırdım
7 yıldzılı otelde 2 kişilik balayı için 4500 tl dediler
hani bir damatlığa o kadar değer biçen bir aile bir balayı otelinin fiyatını büyütmemesi lazım

heee hoş herşeyi nişanlının ailesi yapıyorsa buda kaçınılmaz bir sonuç maalesef
ama sen hemen ayrılmayı düşünme bence

çok sevmiyorum demişisn doğrusun sana katılıyorum biraz sonuçta kimse kimseyle evlenirken ölecek kadar severekte evlenmiyor ki tamam arada sevgi oluyor vs ama çılgın gibide aşık olanrak evlenende görmedim ben

balayı oteli değiştirdi diye ayrılayım diyorsanız bencede ayrılın çünkü evlilikte böle her konuda ayrılcam demek olmaz...
nişanlınıza sevginiz azsa gözden geçirin...her hatasına tahammül edemiyorsanız gözden geçirin..
ve en önemlisi birbirinizde dürüst olun..
bu konuyu nişanlına söle..eğer 3000 telik damatlığı alamayakcasınızda düzgünce söleki anlar sanırımm

Nikahınızı neden 4-5 ay öncesinden yaptınız? konu sonuna kadar okuyamadım.

Tayin durumu mu vardı veya yurt dışına gitmek gibi bir şey?

Nikah olunca dayatmalar başlıyor. NAsılsa nikah kıyıldı, kız bizimdir.

Ne istersek ona kabul gelmeler..

Allah a şükür ki ailesi yurt dışında değil. sadece o ve ben. seviyorum nişanlımı ben sadece çok sevmediğimi söyledim.

evlenince ipler senin eline geçer gibime geliyor.dereyi geçene kadar sabret.adam alışmış ikna olmaya.sen de ikna edersin olur biter :84:

Millet evlendigimde huzurlu evim olsun sadik kocam olsun der..senin dert ettigin seye bak. Evet evlilik her yigidin harci degil. Yol yakinken o adami birakman senin icinde onun icinde en hayirlisi..Adaminda hayatini yakarsin..Simdi maddiyat diyecem, hayir konu maddiyat degil ilk kez gidecem balayina diyeceksin.O yuzden o konuyu acmiyorum bile.Onun yerine bi evlilik programina cik, arabali evli istedigim balayina goturecek birini istiyorum de, belki karsina harfiyen cikar. Ama insanin her istedigi olmuyor, bunu boyle kabullenmek lazim..Yada terketmek..

çok acımazsız seyler yazıyorsunuz. ben maddiyatına takmadım hiç bir zaman ben bana sormadan karar değiştirilmesine kızdım. siz evlilik programına çıkın allah allah. saygısızca yorum yapmayın.

yurt dışına gideceğim için önceden nikah yaptık. evet masrafları aile karşılıyor. nişanlım yardım ediyorsada bilmiyorum. bizde ailecek üstümüze düşenleri yapıyoruz ama

Sana sormadan değiştiremez. Annesi ile bu kararı beraber aldılarsa beraber gitsiler balayına da. Şimdiden bunları yutarsan her istediklerini yapmaya mecbur bırakılacaksın.

Nişanlınla konuş ve dedi bana sormadan değiştirdiğin için bunu kabul etmiyorum Pahalı otel deseydın beraber düşünür konuşur karar değiştirebilirdik ama bensız başkalarıyla benım balayı kararımı değiştirdiğin için bu hatanı düzelteceksin gidip o değişikliği tekrar eski halıne çevireceksin! Ve bundan sonra da benı ıkımızı ilgilendiren kararları alırken kimseye danışmadan önce ve sadece benım fikrimi alacaksın. Evlilik böyle olur benim bildiğim ve sen evliliği kurallarına göre oynamayacaksan evliliğe kalkışıp benim hayatımı da berbat etme!

Bu konuşmayı yap ve hatasını düzeltirse tekrar şans verip gözlemleyebilirsin. Ama tersine giderse o zaman keyfin bılır de bırak. Emin ol daha anlayışlı erkekler var. Benim eşim evlilik sürecinde her şeyi benim istediğim gibi yapmaya çalıştı her şeyde benım fikrimi önce aldı. Bazen hatalı oldugu da oldu ama onu uyardıgımda hatasını anladı kabul etti. Tabi bu durumda her şeyi maddi olarak ikimizin üstlenmesi de etkiliydii. Yani herşeyin parasını ikimiz ödedik düğünler dışında ve bu yuzden kimse şöyle yapın deme hakkına zaten sahip değildi. Sizin aileler yapıyorsa karışma hakları olabilir bir dereceye kadar. Ama eşin karşılayacaksa maddi kısımları kesinlikle senin istediğini yapmak zorunda.

İyi demişsiniz de nikah kıyılmış maalesef:(

Burdayken böyleyse yurtdışında seni yalnız bulup daha fazlasını yaparlar maalesef. Önce konuş bana sormadan değiştirdin istemiyorum diye bakalım ne cevap verecek. Sanane gibilerinden konuşursa gitme balayına filan hatta bırak ödesin parasını..Biraz tantana çıkacak ama onların dediği olcana senin dediğin olsun gitme.. Duruma bakarsın ona göre y.dışı kısmını birkez daha düşünürsün.

çok lanet bir nişanlılık dönemi yaşıyorum. evlenmek benim harcım değilmiş,herkes bu şekilde evleniyorsa... lanet adam bana sormadan balayı otelimizi değiştirmiş neymiş çok pahalıymış. ama senin anan 3binlik damatlık bakıyor oğlmun canı sağolsun diye. benimki can değilmi? hayatımda 1 kez gitmeyecekmiyim balayına... çok kararsızım çok mutsuzum.. nikahım bile kıyıldı ama hiç umrumda değil. ben bu şekilde yapamam. bir kişi çıkıp ayrıl dese düşünmeden ayrılacağımmmmm.

sen taa imza atana kadar tanımadın mı bu adamı?
yani cimri mi? imkanlar mı o kadar el veriyor?
ayrıca annesi için takılmış olduğun uslubü güzel bulmadım...
sizde adetler devam sanırım damatlığı siz alacaksanız bütçeniz zaten el vermiyorsa 3 bin lik damatlık almazsınız. kaldı ki 3 binlik damatlık hiç görmedim. iyi mekanlarda gelinlikler bile 2 bin civarı. bence sinirlerinden arın yoksa bu gidişin iyi değil.

Back
X