• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım?

prensesannesi34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
3.165
3.320
198
Merhaba Hanımlar;

Hemen konuyu anlatayım.Evliliğimizin 6. senesindeyiz.6 aylık bir prensesimiz var.Çalışıyorum.Bebeğimize annem bakıyor sağolsun.Yalnız annem anadolu yakasında olduğu için (ben avrupa yakasında ikamet ediyorum) pazartesi geliyor cuma akşamı gidiyor.(Babamla birlikte)

Bu ramazan ayında annemler memlekete gidecekler.(yaklaşık 6 hafta kadar).Asıl mevzuya gelecek olursam;

Kayınvalidem başka şehirde oturuyor.Kendisi ile fazla yüzgöz değilim.3 haftada bir arar sorarım.Ben eşimle aynı memleketli olmadığım için onlarda beni pek tanımazlar.Öyle her sene gelmezler.

Bu ramazan ayında bebeğe bakmaya gelecekler.Ylnız şöyle bir durumda var Kaynım ayrıldığında 3 çocuğu kayınvalideme bıraktılar.Validem kendisi bakıyor.Yaşları erkek:16 ,kızlar 12 ve 10.Çocukları bırakacak kimse olmadığından(çocukların anneleri evlendi babalarıda almanyada orada evlendi) topluca gelecekler.Kirada oturuyorum evim büyük ALLAH tan.Kız çocuğun bir tanesinin gece altına kaçırma durumu var.Bende çok titiz bir bayanım :(((

Şimdi sorum şu;
Eşim hiçbir zaman aileme karşı bir kusur etmedi.Bende onun ailesine kusur etmedim ama Kayınvalidem benden çekiniyor.Nasıl davransam bilemedim.Sizlerden bu konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

Şimdiden teşekkürler.Uazun oldu hakkınızı helal edin

sızın cocuklarınıza bakmaya gelecekler sonucta sızın yararınıza yanı
cocukların gelmesındede sorun yok yasları buyuk zararları olmaz bence

kendi annenize nasıl davranıyorsanız ve eşinizin annenize nasıl davranmasından hoşlanıyorsanız öyle davranmanız gerekir..ki gelme sbepleri keyfi değil sizin bir işiniz için geliyorlar..o gelen evlatlarda yetim sayılırlar, kalacakları 1kaç hafta bir şey sabırlı olun ve mutlu etmeye çalışın..

sızın cocuklarınıza bakmaya gelecekler sonucta sızın yararınıza yanı
cocukların gelmesındede sorun yok yasları buyuk zararları olmaz bence

kendi annenize nasıl davranıyorsanız ve eşinizin annenize nasıl davranmasından hoşlanıyorsanız öyle davranmanız gerekir..ki gelme sbepleri keyfi değil sizin bir işiniz için geliyorlar..o gelen evlatlarda yetim sayılırlar, kalacakları 1kaç hafta bir şey sabırlı olun ve mutlu etmeye çalışın..

Çok teşekkür ederim.Saygıda kusur etmem ama ilk defa böyle uzun kalacakları için sanırım heyecanlıyım:))

Çok teşekkür ederim.Saygıda kusur etmem ama ilk defa böyle uzun kalacakları için sanırım heyecanlıyım:))

tek sorun kızın altına kaçırması gibi görünüyor.
kayınvalideniz bir çözümünü bulmuştur elbet ama yinede
onlar gelmeden yatağa serecek bir muşamba tarzı örtü ayarlayın.
yada büyük çocuklar için satılan hazır bezlerden alıp her gece altını bezleyin.

tek sorun kızın altına kaçırması gibi görünüyor.
kayınvalideniz bir çözümünü bulmuştur elbet ama yinede
onlar gelmeden yatağa serecek bir muşamba tarzı örtü ayarlayın.
yada büyük çocuklar için satılan hazır bezlerden alıp her gece altını bezleyin.

hani bez aklıma geldi ama psikolojik olarak kötü duruma düşer diye düşünüyorum.Acaba gece depend felan kullansam mı? Birde validenin o çekingenliği benim biraz mesafeli olmamla ilgili.Bunu devam ettirmelimiyim?

kesinlikle mesafeni korumalısın.tabiki çok ii davran.güleryüzlü ol.ama senden çekinmesi çok güzel. ben kayınvalideme tavırda alsam suratta yapsam kadın benden hiç çekinmiyor:)

çocuklarda büyükmüş.sorun olacağını sanmıyorum.hem onlarada bi farklılık olur yazık.anne baba yok.zaten sizin için geliyorlar.ihtiyacınız var. yatağın altına koruyucu bişey alırsın çok iş çıkarmaz sana.

hani bez aklıma geldi ama psikolojik olarak kötü duruma düşer diye düşünüyorum.Acaba gece depend felan kullansam mı? Birde validenin o çekingenliği benim biraz mesafeli olmamla ilgili.Bunu devam ettirmelimiyim?

onlar gelmeden dediğim gibi yatağa serecek birşey bulun ama yumuşak bir muşamba olsun
yani ses çıkartmasın sonuçta kız çocuğu utanır yazık.
kayınvalidenize sorarsınız siz evde nasıl idare ediyorsunuz diye,onun söylediğine göre bi çözüm bulunur elbet
ama siz çocuğa bişey demeyin kayın valide ilgilensin.
siz gerekli şeyleri alın,depend gibi,bez gibi her ne gerekiyorsa.

mesafe konusundada aynen bu şekil devam edin,ama çok kasmayın kendinizi
tatlı-sert olun,sizden çekinsinler.

kesinlikle mesafeni korumalısın.tabiki çok ii davran.güleryüzlü ol.ama senden çekinmesi çok güzel. ben kayınvalideme tavırda alsam suratta yapsam kadın benden hiç çekinmiyor:)

çocuklarda büyükmüş.sorun olacağını sanmıyorum.hem onlarada bi farklılık olur yazık.anne baba yok.zaten sizin için geliyorlar.ihtiyacınız var. yatağın altına koruyucu bişey alırsın çok iş çıkarmaz sana.

Çok teşekkür ederim.hemen yatak koruyucu bakayım.

Teşekkür ederim.Çocukların zararı olmaz ama şu altına kaçırma durumu devam eden çocukla ilgili ne yapabilirim.Depend alsam olumu ki?

alezler fılan oluyor ada yatmadan tuvalete fılan goturursun mahcup etmeden bence halledılmeyecek bırsey yok
baskasının cocugu dıyede tıksınme kendı cocugunda 20 kez tuvaletını altına kacırırr:52:

onlar gelmeden dediğim gibi yatağa serecek birşey bulun ama yumuşak bir muşamba olsun
yani ses çıkartmasın sonuçta kız çocuğu utanır yazık.
kayınvalidenize sorarsınız siz evde nasıl idare ediyorsunuz diye,onun söylediğine göre bi çözüm bulunur elbet
ama siz çocuğa bişey demeyin kayın valide ilgilensin.
siz gerekli şeyleri alın,depend gibi,bez gibi her ne gerekiyorsa.

mesafe konusundada aynen bu şekil devam edin,ama çok kasmayın kendinizi
tatlı-sert olun,sizden çekinsinler.

tavsiyelerinizi aynen uygulayacağım.

eğer senin için çözüm olursa o çocuğun yatacağı yatağın yerine idarelik bi yatak ve sıvı geçirmez alez al.
çocuk gittiğinde de eğer yatağı kullanmak içine sinmezse atarsın yada başka birşey yaparsın.
benim işim yatak olduğundan öyle çok müşteri geliyor 1 aylığına idarelik yatakların fiyatlaı 70 80 90 tl den başlıyor.
titiz olduğundan huzursuz olabilirsin bu konu yüzünden ama çözümü kolay.
hem çocukların yaşları büyükmüş bi problem olmaz diye düşünüyorum.
kayınvalidede çekiniyorsa senden dahada dikkatli olurlar.
bez konusu çocuğun psikolojisini bozabilir.

Arkadaşlar güzel cevaplar vermişler..Ben başka bir şeyi merak ettim.10 yaşında çocuğun altına
kaçırması pek tabiki çok normal değil. Muhtemelen anne ve babanın ayrılık durumundanda olabilir ama bu
hususta bi yardım alıyorlarmı ,yada aldılarmı tedavi konusunda ..En azından geldiklerinde bu konudada bişeyler yapılabilir
belki .. ??

Arkadaşlar güzel cevaplar vermişler..Ben başka bir şeyi merak ettim.10 yaşında çocuğun altına
kaçırması pek tabiki çok normal değil. Muhtemelen anne ve babanın ayrılık durumundanda olabilir ama bu
hususta bi yardım alıyorlarmı ,yada aldılarmı tedavi konusunda ..En azından geldiklerinde bu konudada bişeyler yapılabilir
belki .. ??

Çocuğun altına kaçırması bence anne babanın çocuk felan dinlemeden yanlarında tartışıyor olmasıdan kaynaklı olabilir.doktora gitmişler.ama burada da götüreceğiz inşallah.Çözüm bulunursa valide için çok iyi olur.

eğer senin için çözüm olursa o çocuğun yatacağı yatağın yerine idarelik bi yatak ve sıvı geçirmez alez al.
çocuk gittiğinde de eğer yatağı kullanmak içine sinmezse atarsın yada başka birşey yaparsın.
benim işim yatak olduğundan öyle çok müşteri geliyor 1 aylığına idarelik yatakların fiyatlaı 70 80 90 tl den başlıyor.
titiz olduğundan huzursuz olabilirsin bu konu yüzünden ama çözümü kolay.
hem çocukların yaşları büyükmüş bi problem olmaz diye düşünüyorum.
kayınvalidede çekiniyorsa senden dahada dikkatli olurlar.
bez konusu çocuğun psikolojisini bozabilir.

Bez zaten kullanmam.çocuk iyice içe kapanır.alez yada dediğiniz gibi ucuz yatakla iş çözülür.teşekkür ederim

Back
X