• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Herseyin bir zamani var , Annesi yengesi ev hanimi olabilir.
Sende ilerde cocuk dusubdugunde , elbette cocugunla evinde ilgileneceksin ama onceligin isin meslegin olsun....
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum ve işim konusunda taviz vermeme kararı aldım kendisi bilir.

Bir şey sizi ve ailenizi, aynı anda da evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi üzüyorsa...

Bırakın o üzülsün...

"Onun üzülmesini istemiyorum" dediğiniz konuya bakar mısınız?

Çok güzel bir üniversitede okuyan bir kızın ileride çalışmaması...

Sizin durumunuz onlar kadar iyi değilken neden babanız sizi o güzel üniversitede okutmaya uğraştı?

Bakın hali hazırda çalışmayan birine değil, üniversitede okuyan bir kıza çalışmayacaksın deniyor.

Yani buradaki mesaj çok net:

Bizim durumumuz çok iyi, benim gibi zengin çocuğu buldun tabii ki çalışmayacaksın.

Baştan üstünlük tavrı konmuş...

Çalışmak sadece para kazanmak değildir ki, bir duruştur, güçtür, varoluştur, "burdayım" demektir.

"Onların durumu ailemden daha iyi bu ileride sorun olur mu?" demişsiniz, çalışmazsanız olur.

Sizi üzerlerse, ezerlerse neye güveneceksiniz?

Sizi okutmalarına rağmen elin oğlunu dinleyip meslek sahibi olmadığınız ailenize mi?

Yıllarını verdiği eğitim hayatını, emeğini silip atan birinin duruşundan şüphe edilir.

Ayaklarınızın yere sağlam basmadığı kanısını oluşturur bu ve ileride sizden daha çoook taviz bekler bu aile...

Ayrıca çocuğun iki yıllık bölüm okuması ve sizin çalışmamanızı istemesi de kompleks resmen... :KK12:
Taviz tavizi doğurur haklısınız bende mesleğimden vazgeçmeyeceğim.

Ailem beni okutmuş emek vermiş, ihtiyaçlarından kısmış beni meslek sahibi etmek için.
Elin oğlu gelecek, istemeyecek; aşk aşk diye ben de çalışmayacağım annemi, babamı güldürmeyeceğim öyle mi?

Kendimden, hayallerimden vazgeçecek kadar sevmedim, sevmek de istemem..

Back
X