• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Okadar emek harcayip okumussun , tabiki kendi kararlarinin arkasinda durmalisin...

Esin ilerde ne kadar zengin olursa olsun , kendi ayaklarinin ustunde durmalisin. Ustelik hangi cagda yasiyoruzda , senin calismabi istemiyor.

Calismak sadece para içinddeğildir. İnsanin hayati ona gore daha düzenli ve sosyal oluyorsunuz.emeginizi boşa heba etmeyin güzelce konusun .
Ayrica neler okuyor neler görüyoruz her kadinin eli ekmek tutmali

Şimdiden böyle tavizler vermeyin. Okul bittikten sonra çalışmayacaksan hala neden okuyosun? Ailene yazık değil mi?
Bunun kararını sevgilin veremez. Ay azıcık kararlı olun kendiniz olun yahu.
Evlendikten sonra o sizin sahibiniz siz onun kölesi olmuyosunuz arkadaşlar.

Okadar emek harcayip okumussun , tabiki kendi kararlarinin arkasinda durmalisin...

Esin ilerde ne kadar zengin olursa olsun , kendi ayaklarinin ustunde durmalisin. Ustelik hangi cagda yasiyoruzda , senin calismabi istemiyor.
Evet beni en çok da bu düşüncesi üzüyor nasıl böyle düşünür diyorum annesi yengesi falan hep ev hanımı ne güzel evlerinde çocuklarını büyütüyorlar kendini yıpratmaya ne gerek var diyor :(

Çok istiyorum zamanın ne getireceği belli olmaz her bayan kendi ayakları üstünde durmalı
Ben de boyle dusunuyorum. O yuzden pesin pesin bunu soyleyin. Maddi durumumuz ne kadar iyi olsa da ben calismak isterim evde yapamam diyin. Evlendikten sonra da 1-2 sene gecince baktin her sey yolunda, calisma hayati da yoruyor, o zaman ayrilirsin istersen isinden. Zaten coluk cocuk olunca is hayati cok zorluyor. ama simdiden tamam calismam demeyin. Bu sekilde calisacagini kabul etsin, sonra isyedigini yaparsin

ben yerinizde olsam çalışmazdım madem ihtiyacınız yok , ne diye çalışıp insanların agız kokusunu çekeyim ki ben bu sen memur oldum , insanlarla ugraşmak birilerinin emri altında çalışmak çok kötü bişey sorunlu ınsanların triplerini çekiyorum, okudum okadar emek verdim illa çalışmam lazım diye birşey yok, genel kültür de önemli , kendini yetiştirdin vs. kısacası ben çalışmazdım , çalışma hayatına atılınca anlarsınız beni , evde ayaklarımı uzatıp boş boş oturmaya hasretim keşke benimde durumu iyi olan kocam olsa da ilerde çalışmasam :KK51:

ben yerinizde olsam çalışmazdım madem ihtiyacınız yok , ne diye çalışıp insanların agız kokusunu çekeyim ki ben bu sen memur oldum , insanlarla ugraşmak birilerinin emri altında çalışmak çok kötü bişey sorunlu ınsanların triplerini çekiyorum, okudum okadar emek verdim illa çalışmam lazım diye birşey yok, genel kültür de önemli , kendini yetiştirdin vs. kısacası ben çalışmazdım , çalışma hayatına atılınca anlarsınız beni , evde ayaklarımı uzatıp boş boş oturmaya hasretim keşke benimde durumu iyi olan kocam olsa da ilerde çalışmasam :KK51:
Belki haklısınızdır yaşamadan bilemem ama emeğime saygı duymaması beni çok incitiyor bu bölümü kazanana kadar o kadar emek verdim ki :(

Evet beni en çok da bu düşüncesi üzüyor nasıl böyle düşünür diyorum annesi yengesi falan hep ev hanımı ne güzel evlerinde çocuklarını büyütüyorlar kendini yıpratmaya ne gerek var diyor :KK43:

Herseyin bir zamani var , Annesi yengesi ev hanimi olabilir.
Sende ilerde cocuk dusubdugunde , elbette cocugunla evinde ilgileneceksin ama onceligin isin meslegin olsun....

Merhaba kızlar, erkek arkadaşımın ailesi çok zengin bizimde durumumuz çok şükür iyi ama onlar kadar değil.Bu ileride onun ailesi tarafından sorun olur mu acaba? Ve ben güzel bir üniversitede okuyorum. Ama o ileride çalışmamı istemiyor ihtiyacım olmayacağını söylüyor ve bu beni çok üzüyor çünkü çok emek verdim bu noktaya gelene kadar. Ama onu da üzmek istemiyorum. Ne yapmalıyım sizce? Şuan onun beni sevmesinin 5. ilişkimizin 1. yılı. Birde kendisi 2 yıllık bir bölüm okuyor bu sıkıntı olur mu sizce?

Bir şey sizi ve ailenizi, aynı anda da evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi üzüyorsa...

Bırakın o üzülsün...

"Onun üzülmesini istemiyorum" dediğiniz konuya bakar mısınız?

Çok güzel bir üniversitede okuyan bir kızın ileride çalışmaması...

Sizin durumunuz onlar kadar iyi değilken neden babanız sizi o güzel üniversitede okutmaya uğraştı?

Bakın hali hazırda çalışmayan birine değil, üniversitede okuyan bir kıza çalışmayacaksın deniyor.

Yani buradaki mesaj çok net:

Bizim durumumuz çok iyi, benim gibi zengin çocuğu buldun tabii ki çalışmayacaksın.

Baştan üstünlük tavrı konmuş...

Çalışmak sadece para kazanmak değildir ki, bir duruştur, güçtür, varoluştur, "burdayım" demektir.

"Onların durumu ailemden daha iyi bu ileride sorun olur mu?" demişsiniz, çalışmazsanız olur.

Sizi üzerlerse, ezerlerse neye güveneceksiniz?

Sizi okutmalarına rağmen elin oğlunu dinleyip meslek sahibi olmadığınız ailenize mi?

Yıllarını verdiği eğitim hayatını, emeğini silip atan birinin duruşundan şüphe edilir.

Ayaklarınızın yere sağlam basmadığı kanısını oluşturur bu ve ileride sizden daha çoook taviz bekler bu aile...

Ayrıca çocuğun iki yıllık bölüm okuması ve sizin çalışmamanızı istemesi de kompleks resmen... :KK12:

Back
X