ne yapmalıyım?!!

ashk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
42
6
kızlar merhaba,
şu son bir kaç aydır mengeneye sıkışmış gibiyim.ne yapacağımı bilemiyorum ve işin içinden kendim çıkamadım.başka bir bakış açısına ihtiyacım var.
eşimle 5 yıldır evliyiz.çok sağlam karakterli,anlayışlı,saygılı vicdanlı bir adam.ancak evlendiğimizden beri belimizi doğrultamadığımız gibi boyumuzu aşkın borçlarımız var. bir işe gir asgari bile olsa aylık gelirimiz olsun diyorum. kendi mesleğimi yapıcam diyor. kendisi dövmeci ve gerçekten bu konu da iyi. ama işi iyi olsa bile reklama çevreye ihtiyacı var. ve bunların hiç birini de yapmıyor. 2 tane dükkan açtık sonuç hüsran. benim istediğim beklediğim ise borcumuz olmasın,yetecek kadar paramız olsun ileriye bakacak ,çocuklarımıza bakacak güvencem olsun.ama geleceğe de bu şekilde bakamıyorum.32 yaşındayım çocuk için bile bir şey yapamıyorum.yine bir işe girsen beraber üstesinden geliriz diyorum.o da yok 5 yıldır her zorluğa göğüs gerdim.birlikte savaştık. ama artık her şeyin sorumluluğunu almaktan o kadar yoruldum ki!! artık pes ediyorum. ayrılıcam diyorum ama ona da karar veremiyorum.ya pişman olursam!!devam etsem bu şekilde önümü göremiyorum. şu an o kadar kararsızım ki mantıklı olup yollarımı ayırayım.yoksa yanında kalıp devam mı edeyim bilemiyorum.seviyor muyum? bilmiyorum.çünkü alışkanlık mı sevgi mi onu da ayırt edemiyorum artık.onu karşıma alıp konuştum.bu böyle devam edemez,nasıl bakıcaz ileriye

Sorumluluğunu bilmesi gerekir
çocuğunuz olmasa bile siz varsınız
bu borçlar bankaya falan değil herhalde

Kendi işimi yapacağım diye direten insanları hiç sevmiyorum.
Kolay mı öyle.
Siz çalışıyormusunuz?

Seninki gibi kocasi olan arkadaslarim vardi bosandilar.seviyorsan katlan idare et diyecegim

Neden bu kadar istekli hayali ise once ailesi sonra hayali bence
2 kere dukkan batirmis daha nasi dikis tutturcak?
Bi ise girsin birikim yapsın eksikleriniz kapansin birikim parasiyla napiyosa yapar
Esiniz bencil biri mi?
Siz calisiyor musunuz?
Gelir olarak zorlaniyor musunuz yoksa borclarinizdandolayi mi

Ben çalışıyorum kendimi bildim bileli,borçlar bankaya da sağa sola da var.aslında bencil biri değil.hatta bu konu dışında baktığımda tanıdığım bir çok kişiye nazaran karakter olarak adam gibi adam.zaten kararsızlığımda bu nokta da başlıyor aslında.ama gelgörki bu konuyu aşamıyorum :KK43:

Once ne hissediyorsunuz ondan emin olun. Bunu bilmeden ne yapabilirsiniz Ki?
Seviyorsanız, yanında mutluysaniz eviniz, hayatınız neseliyse yanında kalın.
Hani bir türkü vardır " neyleyim Sarayı, neyleyim Köşkü? Içinde salınan yâr olmayınca" diye.
Yok, biktiysaniz siz bilirsiniz.

Benim babamda yıllardır böyle. Annem hep düzenli bir işin olsun dedi ama o başkasının emri altında çalışamam alışmadım diye karşılık verdi. Her başladığı işi de batırdı ve sonuç olarak elimizde şu an bankalara olan on binlerce lira borç kaldı. Bir adım ileri gidemeden hep geriye gittik. Annemde yıllarca sıkıntı çekti ve hala çekmeye devam ediyor. Umarım sizde böyle olmazsınız.

Ayrıca kendi işini yapmak en güzeli tabi, herkes onu ister. Deneyip başarılı olsa zaten sorun yok ama ortada bir başarısızlık varsa diretmenin de anlamı yok maalesef. Bakın sizde çalışıyormuşsunuz durumu kurtarmak için. Yani siz bir şeyleri için çabalarken evin erkeğinin de elini taşın altına koyması gerekiyor.

mesleği çok geçerli bir meslek deil..o yüzden başka bir işte çalışmalı hatta ek iş gibi dövme yapmaya devam edebilir..zaten denemiş dükkan açmış artık yapacak birşey yok..oda bu borcu ödemek için uğraş verecek...

Yanındayken iyiyiz,ama tüm bunlar gündeme geldiğinde de ki mutlaka geliyor..işte ozaman alıyor beni bir düşünce..söylediğiniz herşeyi düşündüm hatta onunla konuştum zamanında. Tam ayrılıcam diyorum ağla ağla bi hal oluyorum.. Ayrılmayın devam edelim diyorum alıyor beni bir düşünce..ayrıldıktan sonra ne olucak onları da tabii düşünüyorum.. Boşanmış arkadaşlarım var..zorlu bir süreç olduğunu söylüyorlar.bu sürece pişmanlıkta eklenirse nasıl atlatırım.karakter olarak zaten genelde kararsız bir yapım varken,bu durum iyice çıkmaza soktu beni..bir de sürekli olarak sanki erken pes ediyormuşum gibi hissediyorum.aslında yapılabilecek herşeyi yapmış olmama rağmen..

bir büyüğün ona durumu ciddi ciddi izah etmesi lazım , senin sevgine guvenip sonuna kadar sürdürecektir iş kurma planını ama gel gör ki dovme yapma işi baska bir işin yanında ek iş olarakta yapılabilir , hafta sonları gibi en azından cevre edinene borclar hafifleyene kadar , Allah yardımcın olsun

Küçümsemek için söylemiyorum ama dövmecilik meslek olarak kabul edilemez. Edilse bile ancak hobi olarak yapılabilir. Türk insanının dövmeye bakış açısı belli. Önyargılılar. Hiç zannetmiyorumki bir evi geçindirecek kadar para kazanılsın. Eşiniz bence tembelliğe alışmış bahane uyduruyor.

sizde bir işe girin eşinize destek olun derim ya da eğer kendi işine sahip olmak istiyorsa eşiniz ona daha farklı yeni iş fikirleri üretin derin bunları araştırabilirsiniz

Diğer forum
sizde bir işe girin eşinize destek olun derim ya da eğer kendi işine sahip olmak istiyorsa eşiniz ona daha farklı yeni iş fikirleri üretin derin bunları araştırabilirsiniz
Sorun aslında farklı yeni iş fikirleri değil sadece dövme konusunda. ki dediğiniz gibi farklı işler de önerdim.Ben zaten çalışıyorum

Buarada forumun boşanma başlığına baktığımda şiddet,aldatma,eşinin ailesinden görülen baskılar Vs. Nedenler hep bunlar.kendime dönüp baktığımda bunların hiç biri yok..sadece sorumlulukla ilgili sıkıntımız var.ama bu da büyük ölçüde ve düzelmiyor.boşanmayı isteme konusunda diğerleriyle karşılaştırdığımda acele mi ediyorum diyorum..ama düzelmesi için artık bir umudumda kalmadı. :KK43:

Dövmeciliği hobi olarak devam ettirebileceğini belirtin bence. Hem o işi hemde garanti olan bi işi pekala yapabilir.
Bence yapabileceğiniz şeyler varken en basit yol olarak boşanmayı düşünmeyin. Böyle zamanlarda insanın eşine daha çok ihtiyacı oluyor. Bu zorlukları beraber atlatabilirsiniz.

Buarada forumun boşanma başlığına baktığımda şiddet,aldatma,eşinin ailesinden görülen baskılar Vs. Nedenler hep bunlar.kendime dönüp baktığımda bunların hiç biri yok..sadece sorumlulukla ilgili sıkıntımız var.ama bu da büyük ölçüde ve düzelmiyor.boşanmayı isteme konusunda diğerleriyle karşılaştırdığımda acele mi ediyorum diyorum..ama düzelmesi için artık bir umudumda kalmadı. :KK43:
İcinde en kucuk bir sevgi kirintisi varsa bosanma devam et.bu zamanda karakterli adam bulunmuyor
Ayrilicaksan ondan baska bi erkekle yapabilirmiyim diye kendine once sor

Kızlar düşündüm şöyle bir karar verdim.bu akşam alıp karşıma konuşucam. İki seçeneğimiz var diyeceğim, biri sürekliliği olan bir iş bulup çalışırken dövme işinize ek iş olarak yapması, diğeri de sadece dövme konusunda ısrar etmesi.ikincisinde ısrarcı olur hayır sadece bunda çalışıcam derse.zaten kendi seçimini yapmış olucak.diyeceğim ki düşün taşın ver kararını. Biz mi yoksa dövme inadı mı..biraz da o düşünsün artık ben helak oldum..

Ben çalışıyorum kendimi bildim bileli,borçlar bankaya da sağa sola da var.aslında bencil biri değil.hatta bu konu dışında baktığımda tanıdığım bir çok kişiye nazaran karakter olarak adam gibi adam.zaten kararsızlığımda bu nokta da başlıyor aslında.ama gelgörki bu konuyu aşamıyorum :KK43:
Ama evli adam evinin gecimini karisinin sirtina birakip sorumluluktan kaciyor ben gonlume uygun isi yapacagim diyosa ona bencil diyebiliriz. Mesela duzenli bir is yapip dovme isini ek gelir olarak da yapabilir ama o macera pesinde. Evlilik sorumlulugu alamayan adamla hayat idame ettirmek kolay degil. Cocugun maddi manevi tek basina sorumlulugunu alamam diyosan bu adama guvenip cocuk yapma

X