Ne yapmalym yardm edin ltfen ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ewp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ewp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
64
1
86
Samsun
merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında bir kızım ve 5 yıllık bir ilişkim var ve bunu güzel sonlandırmak istiyoruz ama olmuo bir türlü:1closedeyes: geldiler ailesi istediler babam ev diyor başka birşey demiyor:1no2: biizm iilimiz için diyor hak veriyorum babama ama erkek arkadaşımın babasının fazla bi durumu yok emekli olacak emekli parası ile ev alacaklar babam bende yardım ederim dio birlikte alalım yeterki evleri olsun diyor ama gel gelelim babası aldığım ikramiye çok az yine katmaya hazırım ama çok az nasıl olacak bilmiyorum diyor kendisi kalp hastası birşeyde diyemiyorum bizden herşey geçti büyüklerin konuşması lazım bakalım bu hafta sonu babası gelip konuşacak babamla işhallah çözülürüz de bende sevdiğime kavuşurm erkek arkadaşımla da karar aldık ev alsınlar bizde evlendikten sonra her iki tarafada borcumuzu ödeyeceğiz ama evimz olsun yeterki dua edin kızlar ama benim merak ettiğim babası ptt çalışıo acaba emekli ikramiyesi ne kadardır ya ?:uhm:

Son düzenleyen: Moderatör:
herkesin kendi evi olmasına gerek yok.sonuçta ilk evliliğiniz ve çok gençsiniz çalışırsınız birikim yaparsınız ailelerde desstek olur bi ev alınır ama adam bütün ikramiyesini sizin ev için yatırmak zorunda değil..ev almak kolaymı bu devirde..o zaman 40 yaşında ununu elemiş eleğini asmış biriyle evlenin herşeyi vardır o kişinin..yeni mezun ya da çalışma hayatına yeni atılmış birinden bu tür isteklerde bulunmak çok saçma...

bence baban bıraz yanlış düşünüyor. belkı sevgılının aılesının başka ıhtıyaçları var. adam yıllarca köle gıbı çalışıp aılesını geçındırmış, emeklı ıkramıyesını de belkı başka bır şey içın kullanacak. annemle babam 20 yıldır evlıler ama bız hala kıradayız mesela.

herkesın kendı evı olacak dıye bır şey yok. ben babanızın davranışını bıraz saçma buldum.

ev niye bu kadar gerekli? ev olmasa olmaz mı sizin orada düğünler?:bbo:

bu devirde ev sahibi olmak kolay birşey mi ki "ev isteriz" diye yükleniliyor karşı tarafakötükedihüso

anlamak çok güçkötükedihüso

erkek arkadaşınız tek kardeş mi?

haklısın cnım ya valla. şartmış gıbı tutturulmuş bı ev de ev diye :) huzur mutluluk olsun ev araba vs. zaten olur çalışınca. ama şıp dıye herşey hazır olsun ıstıyolar galıba.
bence evlılık bütün zorlukların üstesinden beraber gelmektır, beraber çalışıp başarmaktır.

Samsun'da ev almak ne kadar bir bütçe gerektirir bilmiyorum ama..
Ev şartı koşmak bence pek amntıklı değil,adam emekli ikramiyesini size harcamak zorunda da değil.
Evlenin,herşeyinizi yapsınlar evi de siz alın.Baban alsın hatta..

ev için bu ne acele... bence çok gereksiz bir muhabbet olmuş babanın talebi. şimdiden boğazına kadar buuk borcun içine sokuyor sizi. evlılık zaten zor bir şey,evlılıgın ilk tomurcuklerı atılırken para ve ev hesabı yapılması hiç doğru degıl, evlendınız, bakalım bir evlılıgınız otursun evınızı alırsınız. o guzelım ılk gunlerınız zaten taksıtlerle geçecek ev düzeceksiniz,ustune bir de bu agır yük. ayrıca ben anne babalarımızn emeklılık ikramıyelerını vermelerıne son derece karşıyım, o ikramıye için bir ömür vermiş onlar, ne hayaller kurmuşlardır yıllar içinde. bunu çocuklarına vermelerıne çok uzuluyorum. evlenınce öderiz kısmına da inanmıyorum canım, çunku evın ıhtıyacı hıç bıtmıyor, gezmek tozmak ıstıyrsun, alınan eşyaların taksıtlerı de ödendıgı için ılk yıllarda elde birşey kalmıyor. bırakın buyuklerınızın parasını ödemegı de evlılıgınızın tadını çıkarın, kendı tırmaklarınızla evınız olsun, kımse sizin kafanıza kakmasın ileride.biz aldık o evi size diye.

başlık parası şekil değiştirdi "ev" oldu :hulya:

alkisalkisalkis

ismini biraz sevimli hale getrmişler galiba

aynen

beraber hayat kuruyorsun.. o kurduğum hayatın her zzerresinde benim emeğim olsun isterim.. o emekle birbirimize daha bi kenetleniriz...ev almak için sıkıntı çekmek isterim .. herşey önüme hazır sunulmasın... ben hayatımı hayatımla yaşamak düzenlemek isterim

Son düzenleme:
bir arkadaşımın anneside ev diye tutturmuştu
sonuç arkadaşım sevdiğiyle evlenemedi bekar
32 yaşında ve hala annesi evi olmayana vermicem diyor
babanızın neden ev diye tutturduğunu anlamadım evi olmayan mutlu olamazmıymış
yeni evlilerin kaç tanesinin kendine ait bir evi var acaba
evlenince ikinizde çalışıp ev sahibi olabilirsiniz
kayınpederinizin kendine ait evi varmı
şayet yoksa kendisi dururken oğluna ev alması çok saçma
kaç yaşına gelmiş insanlar öncelik onların hakkı
sizde galiba babanız gibi düşünüyorsunuz ki ne kadar ikramıye alacağını hesaplıyorsunuz
ne diyeyim herşey gölünüzce olsun

bence baban çok mantıklı düşünüyor..tabiikide erkek arkadasinın babasına ver kardesim ne kdr alıyosan demiycek..oturup konuşup mantıklı bı yol bulurlar..herkesin bütçesi ne kdrsa koyucak..baban söyle onlara ev alsınlar demiyo ki..iki aile birlikte alalım diyo..cokta doğru diyo..sizi kıradan kurtarmaya calisiyo..
bizimde düşüncemiz o hatta erkek arkadasım ev almadan evlenmem bile diyo bana..annemde aynı sekilde siz bu gecersiniz evlenince ben başka bı eve gecerim diyo..bizde de eğer kendi ailesi alamazsa iki aile birleşip alicak..
bekle bakalım konuşsunlar nasıl bı ortak yol bulucaklar..bence uzulcek bir şey yok..sıkma canını baban sizi düşünüyor ne güzel..

başlık parası diyosunuz arkadaslar ama kızın babası bende yardım ederim birlikte alalım demiş..oğlan tarafına ev alın dememiski iki aile birlikte yardım edelim demiş..

kızlar ben babamı haklı buluyorum dedim bu ondan yana oluyorum anlamına gelmiiyor ki sadece hak veriyorum şimdi herşey zor ikimiz için söylüyor zorlanacaksınız diyor hiç birşey istemiyorum eviniz olsun babası ile el birliği yapıp size alalım bi ev oturun rahat rahat ikimizinde aldığı maaşlar belli ben sadece arada kaldım biizm düşüncemiz yani bu isteme olayları olmadan önce kirada otururuz sonra kredi çeker birşeyşer yapar alırız evimizi falan diye planlama yapmıştık fakat babam işte ailede herkez bize hak verio ama babam illada ev alalım diyor sonuçta birlikte alacaklar yani gerekirse tek taraf alsınlar biz evlendikten sonra kim alırsa alsın ödeyeceğiz uzun bir süre olsa da bu kimsenin emeğinin üzerinde oturmaya hakkım yok

bankadan kredı cekıp bankaya faızıyle odeyıp bankaya borclanacagınıza kendı babalarınıza borclanıyorsunuz ıste..cok mantıklı bence hıc kızma bozulma..cok dogru dıyor baban..cocuga da cocugun aılesıne de yuklenmıyor ıkı aıle bırlıkte yapalım dıyor..bence cok dogru

Ben herşeyimi kendi tırnaklarımla kazıyarak elde ettim. Aynı şekilde eşim de... O da ben de evlerimizi daha flört ederken aldık ve evlenene kadar da kredi borçlarını kapattık.... Şu an 2 tane evimiz var ama biz gene kirada oturuyoruz.. Çünkü iki ev de çalıştığımız yerlere çok ters... Çünkü maaşlarmızla şehir merkezinde ev alma şansımız yoktu. yatırım amaçlı şehre uzak yerlerden evler aldık...
Eşimin ailesinin ne nikahımda ne nişanımda ne takılarda ne kınada bir tek toplu iğnesi dahi yok.. Babasının takacağı blezği bile kendisi aldı...
Çokşükü benim ailem üstlerine düşen hertüü şeyi yptılar.. Ben zaten çalıştığım için kendi çeyizimi kendim düzdüm, ailem bir tek yatak odasıtakımımı aldı....
Biz sırf ev borçlarımız bitsin ye evliliğimizi erteledik. Ev borcunun üzerine bir de düğün eşya borcu binmesin diye....
Kendi kızım oğlum da olsa asla ama asla ne emekli ikramiyemi verip hadi ev alalım size evleninderim ne de başka bişey.... Kusura bakmasın, evlenmeyi biliyorsa evliliğin aile olmanın sorumluluklarını taşıyablecekse evlensin.. iki ıplak bir hamama yakışır, çıkışta da aileler birer havlu sarıverir belimize mantığıyla evlenilmez....
Herkes evlenirken ev sahibi olmak zorunda da değildir. nemli olan evlendiğinde kiranı fatralarını düğün masraflarını karılayabilecek bir gelirinin yada birikiminin olup olmadığıdır....
Ne zavallı adamcağız yılarca çalışıp tam rahat edeceği yaşlarında hadii emekli olup şimdiye kadar ocuğun okul masrafı aman ayakkabısı eskidi aman kıyafeti yırtıldı derdinden kurtulup şöyle bir of çekecek, emekliliğinin keyfini alacağı emekli ikramiyesi ile çıkaracakken..
Hoop babalık, beni doğrurdun büyüttün okuttun adam ettim iş güç sahibi ettin ama durrr kurtulamazsın, keif yapmak senn neyine ver enekli ikramiyeni bakayım ben evleniyorum ev almam lazım..
Hadi yaaa...
Yok öyle....
Yazık adam çok kötü zamanda emekli olmuş daha emekli ikamiyesi eline geçmeden kendisi daha kaç para ikramiye alacağını öğrenmeden gelin adayı o paraya göz dikmiş ve acaba kaç para alır diye kamuoyu yoklaması yaıyor..
Çok yazık...

aynen katılıyorum vereliniortak

ashemez gerçekten tam söylemek ıstedıklerımı ıfade etmışsınız..

ya arkadaşlar beni yanlış anlıyorsunuz ne üstüme üstüme gelioyorsunuz benim ya ben bunaldım iyice ben yanlış birşey demedim ki ya bunlar ev derdine düştüler daha yüzük takmadım yaw kızlar iki tarafta almayı düşünüo zaten kimse almayacağım demiyorki ya birleşip alacaklar birşeyler olacak işte ama sonuç da alınacak yani onun babası yapmazsa benim babam yapacak bi şekilde olacak yani sonuçda yine parayı biz ödeyeceğiz ama babalarımıza tabi bankalarla kredilerle uğraşmıcaz ailelerimize ödeme yapıcaz bunda ne varki anlamadım beni kötü gelin yaptınız iki dak. ya :)

şimdi canım bütçeniz darsa,ailelerde varsa size ev almaları normal..
e zaten alcaz diyorlarmış
sen neyi dert ediyorsun ben onu anlamadım..
emekli ikramıyesını mı?
artık eskisi gibi fazla değil o para
ama samsunun ev piyasasını,sizin standartlarınızı da bilmem. 50bine de ev vardır,550bine de ..
artık sen hangısını secersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…