merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında bir kızım ve 5 yıllık bir ilişkim var ve bunu güzel sonlandırmak istiyoruz ama olmuo bir türlü:1closedeyes: geldiler ailesi istediler babam ev diyor başka birşey demiyor:1no2: biizm iilimiz için diyor hak veriyorum babama ama erkek arkadaşımın babasının fazla bi durumu yok emekli olacak emekli parası ile ev alacaklar babam bende yardım ederim dio birlikte alalım yeterki evleri olsun diyor ama gel gelelim babası aldığım ikramiye çok az yine katmaya hazırım ama çok az nasıl olacak bilmiyorum diyor kendisi kalp hastası birşeyde diyemiyorum bizden herşey geçti büyüklerin konuşması lazım bakalım bu hafta sonu babası gelip konuşacak babamla işhallah çözülürüz de bende sevdiğime kavuşurm erkek arkadaşımla da karar aldık ev alsınlar bizde evlendikten sonra her iki tarafada borcumuzu ödeyeceğiz ama evimz olsun yeterki dua edin kızlar ama benim merak ettiğim babası ptt çalışıo acaba emekli ikramiyesi ne kadardır ya ?:uhm:
ev niye bu kadar gerekli? ev olmasa olmaz mı sizin orada düğünler?:bbo:
bu devirde ev sahibi olmak kolay birşey mi ki "ev isteriz" diye yükleniliyor karşı tarafakötükedihüso
anlamak çok güçkötükedihüso
erkek arkadaşınız tek kardeş mi?
başlık parası şekil değiştirdi "ev" oldu :hulya:
haklısın cnım ya valla. şartmış gıbı tutturulmuş bı ev de ev diye :) huzur mutluluk olsun ev araba vs. zaten olur çalışınca. ama şıp dıye herşey hazır olsun ıstıyolar galıba.
bence evlılık bütün zorlukların üstesinden beraber gelmektır, beraber çalışıp başarmaktır.
Ben herşeyimi kendi tırnaklarımla kazıyarak elde ettim. Aynı şekilde eşim de... O da ben de evlerimizi daha flört ederken aldık ve evlenene kadar da kredi borçlarını kapattık.... Şu an 2 tane evimiz var ama biz gene kirada oturuyoruz.. Çünkü iki ev de çalıştığımız yerlere çok ters... Çünkü maaşlarmızla şehir merkezinde ev alma şansımız yoktu. yatırım amaçlı şehre uzak yerlerden evler aldık...
Eşimin ailesinin ne nikahımda ne nişanımda ne takılarda ne kınada bir tek toplu iğnesi dahi yok.. Babasının takacağı blezği bile kendisi aldı...
Çokşükü benim ailem üstlerine düşen hertüü şeyi yptılar.. Ben zaten çalıştığım için kendi çeyizimi kendim düzdüm, ailem bir tek yatak odasıtakımımı aldı....
Biz sırf ev borçlarımız bitsin ye evliliğimizi erteledik. Ev borcunun üzerine bir de düğün eşya borcu binmesin diye....
Kendi kızım oğlum da olsa asla ama asla ne emekli ikramiyemi verip hadi ev alalım size evleninderim ne de başka bişey.... Kusura bakmasın, evlenmeyi biliyorsa evliliğin aile olmanın sorumluluklarını taşıyablecekse evlensin.. iki ıplak bir hamama yakışır, çıkışta da aileler birer havlu sarıverir belimize mantığıyla evlenilmez....
Herkes evlenirken ev sahibi olmak zorunda da değildir. nemli olan evlendiğinde kiranı fatralarını düğün masraflarını karılayabilecek bir gelirinin yada birikiminin olup olmadığıdır....
Ne zavallı adamcağız yılarca çalışıp tam rahat edeceği yaşlarında hadii emekli olup şimdiye kadar ocuğun okul masrafı aman ayakkabısı eskidi aman kıyafeti yırtıldı derdinden kurtulup şöyle bir of çekecek, emekliliğinin keyfini alacağı emekli ikramiyesi ile çıkaracakken..
Hoop babalık, beni doğrurdun büyüttün okuttun adam ettim iş güç sahibi ettin ama durrr kurtulamazsın, keif yapmak senn neyine ver enekli ikramiyeni bakayım ben evleniyorum ev almam lazım..
Hadi yaaa...
Yok öyle....
Yazık adam çok kötü zamanda emekli olmuş daha emekli ikamiyesi eline geçmeden kendisi daha kaç para ikramiye alacağını öğrenmeden gelin adayı o paraya göz dikmiş ve acaba kaç para alır diye kamuoyu yoklaması yaıyor..
Çok yazık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?