Ne yapmam gerekir bilmiyorum !

MELOS8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
261
1
26
İstanbul
kızlar sizin söyleyecekleriniz benim için çok önemli ilk defa bi konu açıyorum bu zamana kadar hep yorum yaptım

11 yaşından beri çalışıyorum babam çok gaddar bi insandı, sayesinde okuyamadık onun yerine 4 katlı ev yaptı. sadece büyük ablam okuya bildi bende tekstillerde filan çalıştım malüm meslek olmayınca ve hırs yaptım açık öğretimle dışardan okudum şuan açık lise okuyorum 102 kredim var 192 olunca mezun olucam Allah ın izniyle, ve muhasebe bilgisayar kurslarına gittim kendimi geliştridim ve bi yerden başladım yıllar önce ve şuan hem ön muhasebe hemde genel muhasebe bilgim var tecrübeliyim çok büyük yerlerde güzel referansla edindim ve 3 yıl önce internetten tanıştığım biriyle evlendim tanıştıktan 3 ay sonra söz 6 ay sonra nikahımız oldu eşim çok iyi bi insan onu ilk gördüğümde işte evleneceğim insan dedim ve kısmet evlendim buraya kadar herşey iyi ama eşim en küçük şeye alınganlık yapan biri biraz nankör 8 aylık bi kızım var 11 yaşından beri hiç durmadan çalışıyorum maddi olarak herşeyi ben karşıladım ailesi hiç bişey yapmadı yok diyorlar ama önemli değil ama eşim herşeyde annesini savunur asla laf ettirmez bebeğime kaynanam balkıyor 4 aylıktı bebeğim işe tekrar başladığımda şimdi 8 aylık oldu bitanem benim yaşım 27 eşim benden 1 yaş küçük

kirada oturuyorum 2+1 balkonsuz eşyalarım hiç bi yere sığmıyor çocuk olduktan sonra dahada daraldı ev bana benim bekarken biriktirdiğim ve düğünde takılan bileziklerle 35,000 e yakın birikimim var 10,000 tl de ailesi zar zor da olsa söyleye söyleye en sonunda çeker veririz dediler ve 45,000 tl ediyo bi ev buldum 140,000 tl eşim korktu taksitleri çok yüksek dedi tatil yapmadık dedi ve vazgeçtik eşimle sürekli tartışır durumdayım gündüzleri iyiyiz sürekli arar telefonlaşırız asla birbirimize seni seviyorum demeden kapatmayız ama yan yana olunca kedi köpek gibiyiz bilmiyorum bu adama onun sevmediğim ailesine güvenipte ev almalımıyım

yaşım 27 ve en az 10 sene krdi çekmemiz lazım çocuk var nasıl geçinicez eşim 1,100 tl maaş alıyo diplomam yok iş bulabilirmiyim şuanki işim batmak üzere ve yazın tatil yapmak istiyoruz çünkü 3 yıldır yapmadık izinde kullandırmadılar

ne yapmalıyım kızlar bu evden çıkmam lazım ev almalımıyım yoksa kiraya çıkmalımıyım
eşime güvenmelimiyim
paramın hepsini eve yatırırsam ayrılırsak ortada kalmazmıyım
kızım okula başlıycak kredi ödersek hiç bişey yaamıycaz sorunlarımız daha büyümezmi

karışık yazdım kızlar inşallah anlarsınız

şunuda belirteyim asla ayrılma taraftarı değilim çünkü gidebileceğim bi yer yok babam gel der ama ağzımdan burnumdan getirir ama annem tam tersi hep desdekçidir zaten ablam boşanmak üzere babamlarda zor yani Allah zorda olanlara yardım etsin

Güvenmiyorsan evi kendi adına alabilirsin
Çocuğa kayınvaliden bakıyorsa, siz çalışmaya devam ederseniz zaten kredi ödeyebilirsiniz
Sadece eşinin maaşıyla olmaz

45 bin varsa peşinat için, 140 yerine daha makul rakamlara ev bakabilirsin
Ne kadar az kredi çekersen o kadar kolaylık olur sizin için

Güvenmiyorsan evi kendi adına alabilirsin
Çocuğa kayınvaliden bakıyorsa, siz çalışmaya devam ederseniz zaten kredi ödeyebilirsiniz
Sadece eşinin maaşıyla olmaz

45 bin varsa peşinat için, 140 yerine daha makul rakamlara ev bakabilirsin
Ne kadar az kredi çekersen o kadar kolaylık olur sizin için

ikimiz çalışırız sorun o değil bana kalsa emekli olana kadarda çalışırım ama diplomam yok hemde benim mesleğimde hep genç arıyorlar iş bulabilirmiyim

ikimiz çalışırız sorun o değil bana kalsa emekli olana kadarda çalışırım ama diplomam yok hemde benim mesleğimde hep genç arıyorlar iş bulabilirmiyim

Mesleğin ne ?
Muhasebe biliyorsan, öyle bi mecburiyet yok..
İş bulabilir miyim derken şu an zaten çalışmıyor musun ?

İş bulmadan krediye girme
Mümkün olduğunca uygun fiyata ev bak ki, ona göre kredi vadeni düşürebilesin
Ev küçük diye bakma olaya, ilerde borcu bitince satar büyüğüne de geçersin nasipse
Ama birden büyüğe girip te Allah korusun ödeyemezsen çok sıkıntı çekersiniz

Mesleğin ne ?
Muhasebe biliyorsan, öyle bi mecburiyet yok..
İş bulabilir miyim derken şu an zaten çalışmıyor musun ?

İş bulmadan krediye girme
Mümkün olduğunca uygun fiyata ev bak ki, ona göre kredi vadeni düşürebilesin
Ev küçük diye bakma olaya, ilerde borcu bitince satar büyüğüne de geçersin nasipse
Ama birden büyüğe girip te Allah korusun ödeyemezsen çok sıkıntı çekersiniz

bu yaz kapanıcak iş yeri diplomam yok muhasebede çalışıyorum şirket muhasebesi kendime olan güvenimi yitirdim doğumdan sonra 10 kilo aldım :(

bu yaz kapanıcak iş yeri diplomam yok muhasebede çalışıyorum şirket muhasebesi kendime olan güvenimi yitirdim doğumdan sonra 10 kilo aldım :(

Sen sekreter değilsin ki
Muhasebe biliyorsan gerçek anlamda, kimse kilona ya da kaşına gözüne bakmaz bilgine bakar
Dediğin şekilde büyük firmalardan referansın varsa da zaten iş bulman çok zor olmaz

Ama ev almayı düşünüyorsan
Güzeline büyüğüne bakmayacaksın yatırım amaçlı diye düşünüp ufakta olsa kendi gelirine göre bi eve bakacaksın ki, borçları öderken maddi manevi aile olarak yıpranmayın..

Aza kanaat edersen, ilerde çoğu da bulursun
Küçük ev bitince üzerine koyup büyüğü almak daha kolay olur
Allah herkesin gönlüne göre bir yuva versin :3:

Aylik rahat bir sekilde Krediye ödeyebileceginiz Miktari ve vaadesini hesaplayin
ve rahat bir sekilde ödeyebileceginiz Kredi miktarinda bi Ev bakin derim..
Ilerde gecim sikintisi olduktan sonra Aile icinde huzur olmadiktan sonra
Evinizin büyüklügüde bir mutluluk getirmez

Hesabinizi cok iyi yapmalisiniz.. ve birazda tasarruflu olursaniz neden olmasin

Allah yardimciniz olsun

bizim burda giriş katlar 140,000 dan başlıyo 1 katlar 180,000 den mecbur kaynanama yakın olmam lazım çocuğuma bakıyor sabahları ben işe gitmeden geliyor akşam ben gelince gidiyor evine küçük büyük aramıyorum kilom 65 çok kilolu değilim ama doğum sonrası depresyonu sanırım ev alıp almamakta kararsız kaldım kirada otursammı alsam bu sefer eşimle maddi yönden sıkışıcaz birbirimize sarıcaz çok kararsız kaldım eşim çok çekingen bu konuda daha bi ev buldum yada baktım bile demedi herşeye ben koşturuyorum

Aylik rahat bir sekilde Krediye ödeyebileceginiz Miktari ve vaadesini hesaplayin
ve rahat bir sekilde ödeyebileceginiz Kredi miktarinda bi Ev bakin derim..
Ilerde gecim sikintisi olduktan sonra Aile icinde huzur olmadiktan sonra
Evinizin büyüklügüde bir mutluluk getirmez

Hesabinizi cok iyi yapmalisiniz.. ve birazda tasarruflu olursaniz neden olmasin

Allah yardimciniz olsun

büyük ev değil derdim yukarda anlatamadım sanırım sadece bu döküntü evden kurtulmak ben kartalda oturuyorum giriş katlar burda 2+1 90 m2 evler 140,000 den başlıyo

bide eşimin ailesine olan düşkünlüğü nankörlüğü çok yıprandım

ben nasıl ev almak ıstedığınızı anlamadım açıkcası. 1100 TL maaş alıyomuş eşınız ee sız çalışmıyorsunuz.. nasıl olcak anlamadım neye guvenerek. açar mısınız

Yani 100Bin'e bir ev bulabilirsinz bence yaa..
Daha sonra borcunuz bitince büyüğünü alırsınız..
Azla yetinmeyen çoğu bulamaz demişler..

anladığım kadarıyla eşinize karşı güvensizliğiniz var.. Bence ev almak hayırlı bir iş, her hayırlı işe mutlu olacağınızı düşünerek başlayın.. ev eşinizin üstünede olsa, sizin üstünüzede olsa medeni kanunumuzda ayrılık durumunda yarı yarıya paylaşıyorsunuz.. bende ev alırken neyim var neyim yok verdim ve ev eşimin üstüne açıkçası hiç düşünmedim ilerde ayrılırsak ortada kalırmıyım diye.. Böyle kötü düşünceleri silin aklınızdan.. size tavsiyem bulabilirseniz, daha makul bir fiyata ev bakmanız olabilir..

ben nasıl ev almak ıstedığınızı anlamadım açıkcası. 1100 TL maaş alıyomuş eşınız ee sız çalışmıyorsunuz.. nasıl olcak anlamadım neye guvenerek. açar mısınız

tam okumadınız sanırım çalışıyorum ben eşimde çalışıyor 45,000 peşinat çıkarıyoruz sorun ben ilerde iş bulabilirmiyim diplomam yok
güvenim kalmadı kendime korkuyorum ya bulamazsam diye yazın bu şirket kapanıcak

anladığım kadarıyla eşinize karşı güvensizliğiniz var.. Bence ev almak hayırlı bir iş, her hayırlı işe mutlu olacağınızı düşünerek başlayın.. ev eşinizin üstünede olsa, sizin üstünüzede olsa medeni kanunumuzda ayrılık durumunda yarı yarıya paylaşıyorsunuz.. bende ev alırken neyim var neyim yok verdim ve ev eşimin üstüne açıkçası hiç düşünmedim ilerde ayrılırsak ortada kalırmıyım diye.. Böyle kötü düşünceleri silin aklınızdan.. size tavsiyem bulabilirseniz, daha makul bir fiyata ev bakmanız olabilir..

evet sağol cnm daha uygun fiyatlara bakıcam yazdan sonra artık

bizim burda giriş katlar 140,000 dan başlıyo 1 katlar 180,000 den mecbur kaynanama yakın olmam lazım çocuğuma bakıyor sabahları ben işe gitmeden geliyor akşam ben gelince gidiyor evine küçük büyük aramıyorum kilom 65 çok kilolu değilim ama doğum sonrası depresyonu sanırım ev alıp almamakta kararsız kaldım kirada otursammı alsam bu sefer eşimle maddi yönden sıkışıcaz birbirimize sarıcaz çok kararsız kaldım eşim çok çekingen bu konuda daha bi ev buldum yada baktım bile demedi herşeye ben koşturuyorum

Bu eve sığamıyorum, çocuk olduktan sonra iyice dar geldi diye yazınca büyük ev bakıyorsunuz o yüzden 140 sandım
Nerede oturuyorsunuz bilemedim ama
Bizimde almak istediğimiz semtte evler daha yüksek olduğundan, başka yerden aldık

Çok uzak olmasa da bir vesaitlik mesafelere bakabilirsiniz daha uygun olacaksa ev, kayınvalidenize olan mesafeye..
Hem kira hem kredi bence de çok çok zor olur

45 nakıtte olsa bankadan 100 bıne yakın kredı çeksenız en az odemesı 1300 flan olr ozaman cok zorlanırsınız.benım tavsiyem 45 siz verın 50 de bankadan cekın makul bır ev almanız.ozaman 650 700 falan oluoyor odemesı.
ben 1 aydır annemlerın yanına tasındım esımle ev alıcaz Allah kısmet ederse.
bana kalırsa kira odeyene kdr kendı evınızı odemenız daha mantıklı.
ALlah yardımcınız olsun.biraz cesaret gerek tabi.
ayrıca boşansanız dahi o evde yine sizin payınız olucak.
ve birde eşinizle aranızda boşanmayı gerektırıcek bır durum goremedım.

bütçene göre ev bulmaya çalış derim. 140 tl. büyük meblağ, 45 bin peşinatla 95 kredi çeksen yine de uzun vadeli ve sancılı bir süreç olur sizin için. hiç yere para yüzünden tartışmalarınız olacaktır diye düşünüyorum. daha makul fiyatlarda bulmaya çalışın. 100 e kadar olabilir mesela, 55 kredi çekersin kira gibi kendi evine ödemiş olursun.

uzun vadeli kredilere kesinlikle girmenizi önermem...

kırası uygunsa o evde idare etmeye çalış sonuçta geçici ev değilşmekte masraf yazın yenı işini garantılemeden kredı çekmeyın bence bıraz daha bırıkım yapın sonrası allah yardım eder

valla arkadaşım sizin bu şartlarda ev almanız pek mantıklı gelmedi bana. çocuğunuz da varmış. nasıl geçiniceksiniz. çok zor.

ben olsam istanbuldan değil de karasu taraflarından 60-70 milyara bir ev alırdım. özellikle üniversiteye yakın. öğrencilere 300 liraya kiraya verirsiniz.

borcu bittikten sonra da size ek bir gelir sağlamış olur. en azından kiranızın bi kısmını karşılar. sonra satar daha güzelini alırsınız. ama birden bu kadar borcun altına girilmez.

tabi bu benim fikrim. bol şans

Back
X