Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Merhaba, 27 yaşındayım 1 yıldır birlikte olduğum sevgilim var 1 ay sonra nişanımız var.

Sevgilim mühendis 5 bin kadar maaşı var bende çalışıyorum. Ama çok fazla kredi borcu var maaşının tamamı neredeyse. Ekonomik durumları olmadığı için nişan bu kadar geç kaldı ve düğün seneye kaldı.

Benim düşüncelerime göre düğün nişan vs. Süreçleri erkek yapmak zorunda değilde elimizden ne geliyorsa onu yaparız şeklinde. Örneğin, 1.5 TL ye nişan kıyafeti beğendim erkek arkadaşıma bunu ben ödeyeyim diye ısrar ediyorum aynı zamanda kuaför paramı , ayakkabıımı vs daha bi kaç şeyi ben veririm diyorum hayır diyo müsade etmiyor ben yaparım diyo öyle desede ben yinede seçim yaparken uygun şeyler seçiyorum.

Asıl soruna gelirsek daha önce de buna benzer bu konum olmuştu ama şimdi direk bunun hakkında konuşmak istiyorum dağılmasın konu diye.
Sorun şu; erkek arkadaşımla babalar günü hediyesi aldık babasına 190 TL ye tişört. Ertesi gün sevgilim tekrar bi hediye daha aldı adidasın bi modeli 900 TL ayakkabı.
Şimdil diyeceksiniz ki sanane kızım babasına bir hediye almasın mı evet tabiki alsın asla böyle bir şeye karışmam evli bile olsak. Ama 1 ay sonra nişanı olacak erkek ailesi yapması gereken büyük masrafları olan çocuğuna bu fiyatta bir hediye aldırması ondan istemesi beni şok etti arkadaşlar.

Ve dünden beri çok kafama takıyorum heves falan kalmadı henüz bi alyans bi tek taş aldı bana ikiside hiç istediğim gibi değil sadece ucuz olsun diyerek aldığımız şeyler. Lütfen bana bi akıl verin ben haksızsam aklımı başıma getirin çok ihtiyacım var şuan yolun çok başındayım korkuyorum bu işlerden. Teşekkürler
 

damdan

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
27.009
62.785
Öncelikle bir yıllık ilişkide nişan geç kalmamış

5000 maaşı var kredi borcu var ne almış o kredi borcu ile yiyip içip gezmiş mi

5000 maaş ile 1.5 k elbise de pahalı 1 k hediye de

Tektaş alyans vs zaten maaşı geçer nişan için kıyafet de alınacak vs

Sizin maaşınız kaç tl

Yani evi nasıl kuracak nasıl geçineceksiniz

10000 olsa çok rahat geçinilir derim çoğu yorumumda ama 1000 tl hediye alan birisi için zor

Babasına yahut baba oğul ilişkisine sözüm yok ama bana 1000 tl ayakkabı çok geldi profesyonel sporcu mu bu adam daha ucuz model giysin

Bu miktar uçak bileti, sağlık harcaması vs olsaydı yorumum farklı olurdu
 

MssPARE

Herkese yetişirsin de bir kendine geç kalırsın
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mart 2019
8.422
23.179
Aynen sanane babalar günü senede bir geliyor alabilir ister ucuz ister pahalı
Siz şimdiden kime ne alınıyor hesabı icine girmeyin karşılaştırma hiç yapmayın yaparsanız bu işin sonu gelmez benim yüzüklerim elbisem ucuz derseniz olmaz
O hediye mevzusu babasıyla arasında nisan mevzusu senle sevgilin arasında
Nişanlın borcu olduğunu sana açık dürüstce söylemiş ev kurulucak düğün dernek bunlar ortak yapılacak şeyler boyle takıntı yaparsanız isin başında işiniz iş
 

Cicek kiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
4.085
11.319
Evet babalarimiz annelerimiz canımız ama sevgilim herseyin en ucuzunu beğenmediği halde alip babama bin tlye hediye almazdim. Hediyeyi babasi istemiş anladığım kadarıyla, demek ki ailesine hayır diyemiyor, gerci babasinin istemeside tuhaf, haklısınız. Acaba biraz dahamı bekleseydiniz nisan için? Evlendiginizde nasıl geçineceksiniz
 

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Evet babalarimiz annelerimiz canımız ama sevgilim herseyin en ucuzunu beğenmediği halde alip babama bin tlye hediye almazdim. Hediyeyi babasi istemiş anladığım kadarıyla, demek ki ailesine hayır diyemiyor, gerci babasinin istemeside tuhaf, haklısınız. Acaba biraz dahamı bekleseydiniz nisan için?
Evet babası istedi hayır diyemiyor aynen öyle onu net anladım bana baskı yapıyor.
 

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Aynen sanane babalar günü senede bir geliyor alabilir ister ucuz ister pahalı
Siz şimdiden kime ne alınıyor hesabı icine girmeyin karşılaştırma hiç yapmayın yaparsanız bu işin sonu gelmez benim yüzüklerim elbisem ucuz derseniz olmaz
O hediye mevzusu babasıyla arasında nisan mevzusu senle sevgilin arasında
Nişanlın borcu olduğunu sana açık dürüstce söylemiş ev kurulucak düğün dernek bunlar ortak yapılacak şeyler boyle takıntı yaparsanız isin başında işiniz iş
Haklısınız bende kendimi ikna etmeye çalışıyorum böyle şeyler düşünme daha çok ayrıntı var başın ağrır diye. Ama aptallık benim işte hesap bile ödetmedim ben ona borcu var diye.
 

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Öncelikle bir yıllık ilişkide nişan geç kalmamış

5000 maaşı var kredi borcu var ne almış o kredi borcu ile yiyip içip gezmiş mi

5000 maaş ile 1.5 k elbise de pahalı 1 k hediye de

Tektaş alyans vs zaten maaşı geçer nişan için kıyafet de alınacak vs

Sizin maaşınız kaç tl

Yani evi nasıl kuracak nasıl geçineceksiniz

10000 olsa çok rahat geçinilir derim çoğu yorumumda ama 1000 tl hediye alan birisi için zor

Babasına yahut baba oğul ilişkisine sözüm yok ama bana 1000 tl ayakkabı çok geldi profesyonel sporcu mu bu adam daha ucuz model giysin

Bu miktar uçak bileti, sağlık harcaması vs olsaydı yorumum farklı olurdu
İnanın takım elbise alsa 5 katı fiyatına bunları düşünmezdim ihtiyaç şuan derdim babasına yani. Ama spor ayakkabı şuan bu fiyata olmasaydı olmaz mıydı
 

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Siz 1.5 k nişan kıyafeti beğeniyorsunuz, ucuz olsun diye aldığınız şeyleri beğenmiyorsunuz ama babasına senede bir hediye alamıyor. Ayrıca gerçekten ne kredisi bu böyle 5bin maaşın ne kadarı gidiyor?
Ben kendim ödiycem diye beğendim o fiyatta elbiseyi. Araba bedeli askerlik kredisi borcu var. Ayrıca babasına isyerse araba alsın ama şuanda masraflı bi süreç içerisinde zaten almıştık bi tane hediye bana babasının düşüncesizliği garip geldi