Ne yapmam gerekiyor?

melikepapatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2017
6
3
1
32
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım bi konuda tecrübelerinize ihtiyacım var yaklaşık 8 aydır evliyim eşimle çok uzun seneler önce tanıştık cocukluk aşkı diyebilirim başından beri ailelerin tanışması söz düğün hiç biri başından beri tam anlamıyla iyi gitmedi ellerinden gelse evlenmemizi istemeyecek duruma geldi ailesi her sorunu atlattık yani atlattım zannettim gözlerimmi kördü bilmiyorum herşeye göz yumdum duymamazlıktan geldim. Mesafe koydum. Evlendikten sonra ailesi hiç birşey olmamış gibi sürekli gelmemi gitmemizi istiyorlar. Zaten hafrasa 2 gün mutlaka gidiyoruz annesi eşimi arayıp hergün konuşuyor. Gittiğimizdede hep aynı konular siyaset siyaset siyaset. Arkadaşlar artık çok bunaldım babası takıntılı halde siyaset konuşuyor herkesi aşagılıyor sürekli kendini yüksek göstermeye çalışıyor. Geçen gün eşimin kuzeni ve onun eşi geldi . Sonra hemen ardından kayınpeder geldi . Bunlar genç oturup eglensinler demedi onlar gidene kadar bekledi sürekli siyaser konuştu kendini övdü adamın babasını atıp tuttu o kadar utandım ki... Kendi evimde böyle bişey olması beni yerin dibine soktu. Eşimle konuştgumda söyledigimde 60 yaşında adam ben onu düzeltebilirmiyim diyor. Artık çok bunaldım sürekli bi kimlik çatışması içindeyiz ses çıkarmasamda sürekli kendi memleketini övmesi cok garip geliyor ne anlamı var ? Eşimde sürekli ailesini koruyor ailesi tabiki sevecek saygı duyacak ama hiç benim üzüldügümü görmüyor gibi. Fedakarlıklarımı görmüyor. Aptallık mı ettim arkadaşlar erkenmi evlendim 23 yaşındayım eşim daha askere gitmedi gidicem dedi okula gitti gidicem dedi işe girdi şimdide yapmıycam dedide evlendik bedelli yapacakmos ama ondanda tam emin olamıyorum artık. Ailesi dügünden sonra ev alırız dedi almadılar şuanda kiradayız bende işten çıktım çocuk yapmak istesem yapamıyorum sürekli bi belirsizlik var hayatımda o kadar çok sıkıldım ki. O kadar cok seviyordum ki evlenmek icin can atıyordum şimdide kendime neden evlendim ki diye soruyorum. Aptalmıydım bunları nasıl görmedim diyorum. Şimdi boşanmak istesemde etrafın söyleyeceklerinden cok korkuyorum ama böylede nereye kadae gider bilmiyorum ailesini sevemiyorum eşimde beni savunmasını bilmiyor. Nişanlıyken bi kez nişan attım annesi aradı yalvardı barıştım keşke o güm bitirseydim diyorum kendi kendime . Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu işler genelde böyle ne yazık ki. Önce can atarız sonra pişman oluruz. Çünkü o aşk sevgi ve ne kadar farkında olmasak da cinsel dürtüler kör ediyo bizi. Ateşimiz geçtiğinde de aahhh ki ne ahh..

Üzmeyin kendinizi. Eşinize ailesini şikayet etmeyin. Ettikçe onların kollarına her defasında biraz daha itersiniz eşinizi. O da farkında her şeyin ama ses edemiyor çoğu. Terbiyesizlik kpnizin terbiyesizliği siz neden utanıyosunuz ki..

Bu yaştan sonra değiştiremezsiniz kabullenip takmıycaksınız. Veya gözünüzü karartıp ayrılcaksınız ama ayrılsanız da ülkemizdeki evliliklerin klasik problemi bu anlattığınız densiz eş ailesi ve kıytırık pısırık koca. Ailesine laf ettirmez ama sizi kollamaz.. hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

Bu işler genelde böyle ne yazık ki. Önce can atarız sonra pişman oluruz. Çünkü o aşk sevgi ve ne kadar farkında olmasak da cinsel dürtüler kör ediyo bizi. Ateşimiz geçtiğinde de aahhh ki ne ahh..

Üzmeyin kendinizi. Eşinize ailesini şikayet etmeyin. Ettikçe onların kollarına her defasında biraz daha itersiniz eşinizi. O da farkında her şeyin ama ses edemiyor çoğu. Terbiyesizlik kpnizin terbiyesizliği siz neden utanıyosunuz ki..

Bu yaştan sonra değiştiremezsiniz kabullenip takmıycaksınız. Veya gözünüzü karartıp ayrılcaksınız ama ayrılsanız da ülkemizdeki evliliklerin klasik problemi bu anlattığınız densiz eş ailesi ve kıytırık pısırık koca. Ailesine laf ettirmez ama sizi kollamaz.. hakkınızda hayırlısı olur inşallah...
Çok teşekkür ederim cevapladıgınız icin hem de ne ah bir gün hiç ayrılıgı düsünecegim aklıma gelmezdi inşallah belirsizlik en kötü şey inşallah en hayırlısı olur.

Eşiniz haklı 60 yaşında adam değişmez ama siz konuyu değiştirebilirsiniz.
Siyaset mi konuşuyo eee havalarda ısındı diyin başka şey mi konuştu kış nasıl olucak diyin.
O sizi değil siz onu bezdirin

Askerliğe gelince yaşınız genç nezaman giderse dönüştü yaparsınız çocuğu

Eşiniz haklı 60 yaşında adam değişmez ama siz konuyu değiştirebilirsiniz.
Siyaset mi konuşuyo eee havalarda ısındı diyin başka şey mi konuştu kış nasıl olucak diyin.
O sizi değil siz onu bezdirin

Askerliğe gelince yaşınız genç nezaman giderse dönüştü yaparsınız çocuğu
değiştirmeyede çalışıyorum o gece 3-4 kere gülerek sıkıldım artık bile dedim artık. Zaten aileyle oldugumuzdada hiç yorum bile yapmıyorum farklı şeylerden bahsediyorum ama adam yinede aynı en sonunda uygun bi dille anlatsam diyorum bu seferde çok fevri sinirlenir diyorum. Çocugu zaten şuan ki şartlarda yapamam. Teşekkür ederim sizede

Adamı değiştiremezsiniz ama bu demek değilki konuşsun siz pür dikkat dinleyin.
Konuşunca kalk git bi işin varsa onu yap, bulaşıkları topla, tv izle. Dinlenmediğini farketsin. İsterse oğlu dinlesin onu.

Ayrıca misafirinize yaptığı da ayıp olmuş ama bunun için senin utanmana gerek yok. Kendi ayıbı.

Eşin hangi konuda sana destek olmuyor onu çözemedim.

Benim de etrafımda sürekli kendini öven insanlar var. Fazlaca mesafeli davranıyorum. Kusura bakmasınlar onlar üzülmesin diye sinirlerimi laçkalaştıramam.

Evlilik için yaşınız küçük diye düşünüyorum ama olmus artık. Lutfen bebek olayına hiç girmeyin bir süre

Size ev alacaklarmis almadiklari için mi her şey batiyor?

Akrabalar arasinda siyasete takintili insanlar oluyor öz. 50 yaş üstü oooo bu konuda önüne geçilmez. Dikkate almayacaksin o kadar.

Baskada sorun goremedim bence sen ya anlatamadin bize ya da her sey batiyor

Akrabalar arasinda siyasete takintili insanlar oluyor öz. 50 yaş üstü oooo bu konuda önüne geçilmez. Dikkate almayacaksin o kadar.

Cevabınız icin tesekkür ederim Ev almamalarıyla hiç alakası yok böyle bi rahatsızlıgım olsaydı baştan diretirdim almaları için. Ev alamadıkları için kafama takıp problem edecek değlim. Kimse kusura bakmasın tam olarak acıklayamadım ama benim masamdada gelip hain insanlar için siyaset yapıyorsa savunuyorsa takibi tepki gösteririm. Eşimi de çok seviyorum ailesi laf söyledigi zaman yanımda olmadığı için, bu yaptıklarına ses cıkarmadıgı için sinirleniyorum.

Hayır eğer evle alakalı olsaydı baştan diretirdim onunla hiç alakası yok . Kimse kusura bakmasın benim soframdada gelip hain insanları savunamaz kimse. Tabi ki daha anlatmadıgım uzun birçok şey var. Hepsini buraya yazsam olmaz. Dikkate almamaya calısıcam teşekkür ederim cevabınız için

Olay siyasete girecek belliki iki taraf farkli goruslerde ee siz bunu bilmiyor muydunuz ? Yaptigi yorumlarin size zit gelecegini tahmin etmis olmalisiniz.
En iyi yapacaginiz sey o konulara girince uzaklasmak dinlemeyin gormezden gelin. Oglu dinliyorsa dinlesin.
Ayrica cocuk icinde erken degil mi daha askerlik yapilmamis.

Cevabınız icin tesekkür ederim Ev almamalarıyla hiç alakası yok böyle bi rahatsızlıgım olsaydı baştan diretirdim almaları için. Ev alamadıkları için kafama takıp problem edecek değlim. Kimse kusura bakmasın tam olarak acıklayamadım ama benim masamdada gelip hain insanlar için siyaset yapıyorsa savunuyorsa takibi tepki gösteririm. Eşimi de çok seviyorum ailesi laf söyledigi zaman yanımda olmadığı için, bu yaptıklarına ses cıkarmadıgı için sinirleniyorum.

Canim benim gicik kayinbabam ayni anlattigin gibi biri. Siyaset sevmem genel olarak ama bu adami tanidiktan sonra midem bulaniyor siyasetten. Sürekli haber kanallari, aman Allahim insan bu kadar mi kafayi yer ya. Hamileyken bu adami gördükce sinir küpü oluyordum. Hicbirsey yapmasa bile gözüme batiyordu. Simdi biraz düzeldim. Fazla kaale almiyorum. Ayrica kaynanam ve görümcem hep kizar bu konuda kendisine. Görümcem " sus artik siyasetten biktik." Der. Sen de mümkün oldugunca uzaklas. Bu arada kizim dogduktan sonra konusmuyor siyaset:KK71:kizima cok düskün hep onunla oynuyor.

1. Niye çalışmıyorsun?
2. Niye haftanin iki günü kvnin yanindasin?
3. Niye kpye baba gerim gerim gerdin bizi... birak siyaseti siyasetciler yapsin... bunaaaaaaldim demiyorsun?
4. Eşine niye cemkirmiyorsun? Sifatini sormuyorsun? Esin evinin süs yastığı konumunda galiba?
5. Kocalik yapamiyan adama niye karilik yapiyorsun?

Kayınbabanın siyasi görüşünü çok merak ettim :) Hadi onu söylemen forum kurallarına aykırı olabilir ama hiç değilse memleketini söyle. Kaşı gözü falan nasıl tarif et bi yerde görürsek uzak duralım :))))

Back
X