Ne yapmam gerekiyor

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.593
10.168
773
Ankara
Benim için karar zamanı .daha önceden burada bir çok konu açtım bilen arkadaşlar vardır.
Bi kac aydır baba evindeyim ama artık bu kararı kesinlestirme zamanı geldi.eşimle telefonda konuştuk o son bi kez deneme taraftarı bense yorgun ve kırgınım ailem kapımız her koşulda sana açık ama yinede son kez dene istersen diyorlar.anlaşmalı olarak bosanirsak bir iki hafta içinde herşey bitecek aramızdaki para mevzuunu hallettik eşyalar zaten ikimiz içinde önemli deil.eşim bunları konuşuyor ama kayinvalidem aradı o da bosanmamizi istemiyor.eşim benim diretmemle bu kararı aldığını anlaşmalı boşanmadan vazgececegini söylemiş mahkemeye gitmem demiş yani bi nevi beni oyaliyormus.
Artık çok daraldim ne yapacağımı bilmiyorum.Bi yandan bazı şeyleri yıkmak kolay olmasa da bi yandan da onun düzeleceğine inancım olmaması takıntılı halleri anneme karşı olan saygısız davranışları k.validemintavırları aklıma gelince doğru yoldan dönmeme gerektiğini düşünüyorum. Lütfen fikirlerinizi yazın desteğe ihtiyacim var.

Bilemedim canım ışte ikiside zor ikisinin de iki ucu b.. değnek ...hakkında hayırlısı olsun .ama olmayınca olmuyor .yani bu aşamaya gelen herkesin yine bu aşmaya geldiğini ve bittiğini gördüm.çocuk var mi?

Bende dikiş tutacağına inanmıyorum .aylar önce bi karar aldım arkasında durdum ama eşim yan çiziyor.bu arada çocuk yok olmadı çocuğumuz

Her halükarda zor bi süreç sizi bekliyor. Boşanmak kolay değil elbette, onca emek, onca anı...
Ama ben sizin eşinizin değişeceğini düşünmüyorum. Belki kısa vadede olabilir. Ama bi süre sonra yine eski haline dönecektir.
Şans verdiğiniz de kaybedecek biseyiniz olduğunu düşünmüyorsanz, deneyin.
Ama tekrar aynı süreçleri yaşamak sizi daha da yıpratabilir.
Ben burda hiç boşanmaktan korkup yola gelen adam duymadım, okumadım. Ama boşanma arefesinde süt dökmüş kediye dönüp sonra yine evrim geçiren çok...

Birkaç ay ayrılık Size herşeyi daha detaylı düşünme fırsatı vermiştir.
Onsuzluk Size nasıl hissettirdiyse bu doğrultuda karar verin.
Aynen arkadaşa katılıyorum aylardır onsuz kalabildiysen ,devamindada kalabilirsiniz.araya soğukluk girmiş .seni kendisiz bırakmış ..sorun ne olursa olsun .neyse ya benim evliliğim bitti .ama şimdi herkesin evliliği bitmesin diye dua ediyorum.sorunu bilmiyorum ama sen seviyorsan bırakma.ailene bakma zamanla her şey oturur yerine.Sen o adamı çekebilir misin onu düşün aileni değil.

Birkaç ay ayrılık Size herşeyi daha detaylı düşünme fırsatı vermiştir.
Onsuzluk Size nasıl hissettirdiyse bu doğrultuda karar verin.
Evimi bırakıp gelmek altı sene sonunda kolay gelmedi ama şu da var ki huzursuz hissetmiyorum kendimi sürekli kafamın içinde olumsuz duygu ve düşünceler yok genel anlamda iyyim.

Değişeceğine benim de inancım yok değişeceğini bilsem o son şansı ona verirdim aslında tereddüt etmezdim ama bende yazdıklarına katiliyorum

Ailem her koşulda arkamda çok şükür ama ileride acaba demek istemezse düşün diyorlar baskı kuramıyorlar.
Burada bi çok konum var eşim zor bi insan yüksek bi egosu var takıntılı bi tip.annesi desen yapışık yani birikimler çok. Bi de ciddi anlamda anneme takmış vaziyette.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/evden-ayrilmaya-karar-verdim.923453/

şu konudan sonra asla dönmezdim şans vermezdim bu ayrılık dönemini güzel atlatmışsin ki henüz konun yok özledim sıkıldım bunaldım diye konu açmamişsin hiç. İnan bana çok şanslısın nice kadın senin yaşadığının kat kat fazlasını yaşıyor da arkasında kimse yok diye susuyor, sen şanslısin ki ailen arkanda. Bu dünyaya bir daha gelmeyeceksin düşün çekmeye değer mi?

ilk yıllar deseydin bekle derdim. ama ailene karşı tavırları onun ailesinin sana tavırları aslında çok mühim değil. her evlilikte (çoğu evlilikte) kayınvalide gelin arası zaten düzgün gitmez, işler pisleşir hatta. bu durumda eşinin sana karşı tavrından çok senin kayınvalidene tavrın ve eşini yanında tutman önemli. anlayışsız bir koca her zaman zorluk çıkaracaktır. boşanırsan bundan sonraki hayatını da planlaman gerek mutlaka. çok zor olacak başlarda. buna hazır olacak mısın? eşini sevmiyor musun? seni aldattı mı? ona karşı kırgınlığın sebebi gerçekte ne? İlk yıl 10 yıllık sevgilim olan eşimden boşanma noktasına gelmiştik. Sonra oturup konuştuk ki bu çok önemli. işler düzeldi. ben de 6 yıllık evliyim. artı eksi notu tutmuştum ben. eksilerin ve artıların değerlendirmesi vardı yanında. matematik hesabı hayatımda her zaman işe yaramıştır. Bir kaç aydır ayrı kaldıysan zaten kararını vermişsindir. Dikkatli ol ve senden daha önemli birşey yok bunu unutma. sevgiler

Icimi sıkan düşünce ve kaygılarım var onun dışında iyi sayılırım .ailemin sayesinde ayaktayım.
Bu süreci atlatmaya çalışıyorum gençken başımın çaresine bakmak en doğrusu diye düşünüyorum ama arada üzülüyorum

Aslında çok da kararsız değilim garip bi his var içimde korku gibi
Cocugun da yok arkadaşım gonul rahatligiyla arkana bakmadan gidebilirsin.Ben yerinde olsam yine de istihare yapardım.Bir gün gittigim kursta bi kadınla kantinde sohbet etmeye başladık başından geçen üç evliligini anlattı,konuyu da değişen sadece yastıklarmış diye kapatti.Önceki konularini hic okumadim.Iyice dusun tasin oyle karar ver arkadaşım.

Bir evvelki konunu okumuştum, bence doğu kararı vermişsin ve arkasında durmuşsun. Evet bundan sonra ki hayatında ne yaşayacağının belirsizliği, 6 ayıllık evliliğin getirdiği bazı alışkanlıklar gözünü korkutuyor olabilir ama eşin değişmeyecek ve ben daha fazla uzatıp kendini yıpratman taraftarı değilim açıkçası.

Reactions: anu
kayinvalide faktörünü ve anneme yaptığı saygisizliklari bi tarafa koyup düşündüğümde eşimin anlayissizligi ve tartışma anında inanılmaz kırıcı konuşması ve bana psikioloji olarak şiddet uygulaması beni yıldıriyor sekiz yıl flört ettikten sonra evlendik sevgim tam olarak bitmiş deil ama artık çaba sarf edecek gücüm yok mutsuz olmaya gücüm yok.
Iyi olan yönleri evden işe işten eve bi insan
Sorumluluklarını bilir
Herhangi kötü alışkanlığı yoktur

Nasıl istihare yapıldığını tam olarak bilmiyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…