Ne yapmam lazım

Bu iki kişinin alması gereken bir karar. Eşi razı değilse yapamaz
Valla okumuşum calisip kazaniyorum da. Esim istemese de veririm ben. Bu kadar cimri olmaya gerek yok. Ayrica esimse zaten kendisi teklif eder, yakinımın elzem gidalarını aldigima gore almasam yataga ac girecek bir aile ya da cocuklar var ortada. Kusura bakmayin ama 500 lira konu sahibinin dedigi gibi araba alditmaz zengin de etmez ama bir aile yataga ac girmemiş olacak. Yarfim etme diyen eşin de vicdaninı sorgularım

Kesinlikle konuşulmalı bu konu. Sizin bir şey almak gibi bir hayaliniz varken eşiniz her ay ailesinden birine sizden gizli para gönderse hoşunuza gider mi? Asla hoş değil böyle gizli saklı iş yapmak. Eşiniz benim param ,ben kazandım sanane dese nasıl hissedersiniz? Söyleyin, kendi öğrenirse çok büyük problem çıkar

Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçekten

Iyide, olmayan parayi vermek niye? Siz banka değilsiniz, hayir kurumu değilsiniz. Iki çocul kredi ve araba yok. Üstüne bide yalan söyleyen eş. Ben eşinin yerinde olsam boşanirdim.

Hani 100 200 lira neyse, ve bunu eşine anlatarak fakat her ay 1000 lira gidiyor. Evet hayat zor, evet vicdan. Ama bazende acima, acincak hale düşersin oluyor durum.

Bana garip geldi ya. Nasıl saklayabilirsiniz ki yani, giderleri ortak yapiyorsunuz, çocuklarınız var. Hani iletişiminiz bu konuda baya az sanırım.

Ben hiç istemezdim eşimin böyle bir şey yapmasını. Kendimde yapıyor olmak istemem. Çok nahoş bir durum bence. Hani çok zengin olup, umursamayacak noktada olsanız okey ama öyle değil sizinki

Biz evde yemek yemeyecek kadar ya da okul servisine ücret veremeyecek kadar zor durumda değiliz ama verdiğim taraf öyle mecburum gerçekten zor durumda olsalar idare etsinler derim durum ciddi yani idare edebilecekleri bi şey yok
Anne baba falan mi yardim ettiğiniz kisi, benim annem gercekten ihtiyac icinde olsa yardim ederim tabii ki, bunu da esime anlatirim gönül rahatligiyla, buna bisey demeye hakki oldugunu dusunmuyorum sonucta ben de calisiyosam ve aile butcesine geri dondurulemez zarar vermiyosam anlayis beklerim.

Diyelim anneniz,babanız,yada kardeşiniz evinde aç bunu bile bile araba parası biriktirmeye mi devam edersiniz, yoksa elinizden geldiğince yardım mı edersiniz?Konu sahibinin yardımı keyfi değil, kişiye lüks sağlayan birşey değil anladığım kadarıyla.Yani yukarda bir mesajında durumu anlatmış ben öyle anladım
Yardım etmesin demedik zaten. Saklaması doğru değil
Aynısını erkek yapsa topa tutarsınız

Yardım etmesin demedik zaten. Saklaması doğru değil
Aynısını erkek yapsa topa tutarsınız
Gizli yapmaması gerektiğini bende söylüyorum, ama sizin önceki mesajlarınızda da en son yazdığınız mesajda da çocuklarımın rızkını ailesine yedirmesini istemem filan dediğiniz için alıntıladım.Adamlar ekmeğe muhtaç diyor konu sahibi,bence ailesine yardım yapmalı, uzun sürede başka çözümlerede bakmalılar, ama eşine söylemeli tabiki.Erkeği kadını yok bu durumun.Böyle bir yardımı yapanıda taşlamam alkışlarım ancak.Çok net söylüyorum erkekte kadında böyle bir durumda ailesine yardım etmeli.İnsanın başına ne geleceği belli mi? Yarın ekmeğe muhtaç hale gelmeyeceğimiz ne malum?

Ailemin temel şeylere ihtiyacı olsa çok uzulurum . Eşimin ailesi için de geçerli bu durum . Kaldı ki ben sizin yerinizde olsam eşime hemen söylerim bu durumu . Kendi ailesi zor durumda olsa yardım etmez mi ? Etmezse bir durup dusunmek lazım . Varsın arabanız iki yıl sonra olsun hicbirsey olmaz .

Slm kızlar…ailemden biri zor durumda,ayda yeri geliyor bin yeri geliyor 500 ihtiyaçlarını gidermek zorundayım hani mecburiyet gibi bi şey yapmazsam olmaz yani bunu eşime söylemiyorum bi şekil ikna ederim bi şey demez ama tartışma durumunda başıma kakma ihtimali var ve istemeye istemeye kabul eder etse de.Kendine hiç harcama yapmayan asla boşa para harcamayan hatta gerektiğinde bile kendi ihtiyaçlarını erteleyen biri eşim..bu arada ben ondan çok kazanıyorum eve giren para toplam 9 bin civarında ev kredimiz var araba İçin para toplamak istiyoruz 2 çocuğumuz var..bu verdiğim bin,500 liralardan dolayı karttaki açıkları fark ediyor niye bi türlü kapanmıyor bu kartlar diye sorgu suale başladı gerçekten ne yapmam lazım bilmiyorum ondan gizlediğim için huzursuz oluyorum ama gerçekten istemez yapmamı o banane diyebilir ama benim ailemden biri ve çok zor durumda ben banane diyemem ha tartışma çıksa kendi paramdan veriyorum diyip üste de çıkabilirim ama istemiyorum bunu yani ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam nasıl davranmam lazım gerçekten
Eşinden gizli bunu yapman hiç etik değil.Ne demek kendi param senin benim yapma.Esine bir şekilde ya durumu söyle ya da gönderme artık

Eşiniz yaptığınız tutarları artık farketmeye başlamış ve işin ardını bırakmayacak, elbet bir gün anlayacaktır. O yüzden kendi kendine anlayıp, aptal yerine konulmuş hissetmesindense, sizin ona söylemeniz daha doğru. İyi bir vaktine getirip, çok muhtaç olduklarını belirtebilirsiniz, yoksa aranızda güven denen bir şey kalmayacak, o zaman işte o da kafasına göre harcamalar yapmaya başlayacaktır o vakit canınız yanar, bahsettiğiniz kişiler kök aileniz sanırım, ekmeğe muhtaç demişsiniz galiba, bu durumda zaten eşiniz bunu bilmiyor mu? O kadar yakın akrabalarınızın yiyecek ekmek bulamadığını? Kendisi demesi gerekir her ay belli bir ölçüde yardım edelim diye. Siz güzel bir dille bir an önce açıklayın bu durumu iş kötüye varır söyleyim. Çünkü adam gereksiz tek bir harcama yapmayan, kendine bile bir şey almayan biriymiş. Bir de o yakınlarınıza o derece de zordalarsa valilikten, belediyeden yardım bağlatabilirsiniz, bence bu tarz alternatif yolları da araştırın.

Eşiniz size guvendigi icin yeterince sıkıştırmıyor demek ki acigi farketse de. Cok yanlış yapiyorsunuz, sonradan ögrendiginde "başa kakmaktan" daha buyuk sorunlara yol acabilir. Yani bende yol açardi. Kabul etmeyecegimi dusundugu herşeyde yalan soyleyecek eşim diye dusunurdum ben olsam. Para konusunda yalan dolan hele...

Çok guven kirici.

Gizli yapmaması gerektiğini bende söylüyorum, ama sizin önceki mesajlarınızda da en son yazdığınız mesajda da çocuklarımın rızkını ailesine yedirmesini istemem filan dediğiniz için alıntıladım.Adamlar ekmeğe muhtaç diyor konu sahibi,bence ailesine yardım yapmalı, uzun sürede başka çözümlerede bakmalılar, ama eşine söylemeli tabiki.Erkeği kadını yok bu durumun.Böyle bir yardımı yapanıda taşlamam alkışlarım ancak.Çok net söylüyorum erkekte kadında böyle bir durumda ailesine yardım etmeli.İnsanın başına ne geleceği belli mi? Yarın ekmeğe muhtaç hale gelmeyeceğimiz ne malum?
O konuda hala aynı fikirdeyim. Gizli saklı yapıldığı sürece evet izin vermem. Ömür boyu sürecek bir yardımdan bahsediyor konu sahibi. Siz gerçekten doğru buluyor musunuz bunu? Eşinizin kendi isteklerinden vazgeçtiğini göre göre ömür boyu saklamaya devam edip yardım mı edersiniz? Ayrıca kendileride o kadar refah içinde yaşamıyormuş. Öyle bir zaman gelecekki evladından bile kısacak o yardımı yapabilmek için. Ben böyle bir durumda olsam eşimin hakkına girmemek için dürüstçe anlatırım ve kendi isteklerimden vazgeçerim yardım edebilmek için. Eşimin isteklerinden vazgeçmesini izlemem. Zaten adamda araba almak istiyormuş. Ailenin tamamına faydası olacak bir şey.

Son düzenleme:
ne demek her zaman vermek zorundayım? ayda 500 az değil bu devirde iki maaş 9000 2 çocuk diyosunuz şaka gibisiniz. saklamanıza hiç girmiyorum zaten orası ayrı bir fail

Bence ortada muhtaç aile yok. Yani kim muhtaç olmayan kişiye para vermek istemez?

Bence ortada bir kredi durumu var ve konu sahibi toparlayamiyor. Burdada acaba nasil para hortumlanir diye fikir istiyor. Tabi kredi derse topa tutulcak, yani bahanesini değiştiriyor. Cünkü sürekli mecburum felan diyor. Benim bildiğim tek mecburiyet, banka oluyor.

Eşine yalan söyleyen, burda niye söylemesin?

Bence ortada muhtaç aile yok. Yani kim muhtaç olmayan kişiye para vermek istemez?

Bence ortada bir kredi durumu var ve konu sahibi toparlayamiyor. Burdada acaba nasil para hortumlanir diye fikir istiyor. Tabi kredi derse topa tutulcak, yani bahanesini değiştiriyor. Cünkü sürekli mecburum felan diyor. Benim bildiğim tek mecburiyet, banka oluyor.

Eşine yalan söyleyen, burda niye söylemesin?
Zaten sorulara da cevap vermiyor. Ömür boyu mu yardım edeceksin, Neden başka bir çare düşünülmüyor, yardım almak, işe girmek vs gibi diyorsun ses yok. Çünkü onun almak istediği cevap eşe hissettirmeden bu parayı nasıl vermeye devam edebilirim..

Öğrenirse benim param diyip üste çıkabilirmiş. Evlilik böyle bir şeymiş gibi.
Bence boşanma sebebidir bu durum.

Slm kızlar…ailemden biri zor durumda,ayda yeri geliyor bin yeri geliyor 500 ihtiyaçlarını gidermek zorundayım hani mecburiyet gibi bi şey yapmazsam olmaz yani bunu eşime söylemiyorum bi şekil ikna ederim bi şey demez ama tartışma durumunda başıma kakma ihtimali var ve istemeye istemeye kabul eder etse de.Kendine hiç harcama yapmayan asla boşa para harcamayan hatta gerektiğinde bile kendi ihtiyaçlarını erteleyen biri eşim..bu arada ben ondan çok kazanıyorum eve giren para toplam 9 bin civarında ev kredimiz var araba İçin para toplamak istiyoruz 2 çocuğumuz var..bu verdiğim bin,500 liralardan dolayı karttaki açıkları fark ediyor niye bi türlü kapanmıyor bu kartlar diye sorgu suale başladı gerçekten ne yapmam lazım bilmiyorum ondan gizlediğim için huzursuz oluyorum ama gerçekten istemez yapmamı o banane diyebilir ama benim ailemden biri ve çok zor durumda ben banane diyemem ha tartışma çıksa kendi paramdan veriyorum diyip üste de çıkabilirim ama istemiyorum bunu yani ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam nasıl davranmam lazım gerçekten
Eşinizin yerinde olsam çok kızarım
Enayi yerine koyuyorsunuz adamı
Mecbursanız mecbursunuzdur
Ama adam bunu bilmeli, aynısını o yapsa yıkar geçersiniz eminim
Çalışıyorsunuz her ay şuraya para vericem diyin olsun bitsin, rakama birlikte karar verin
Ayrıca 9 bin lira maaş için her ay 1000 liraya birine yollamak çok büyük rakam
19 bin olsa anlarımda kalan size aile olarak yetiyormuki

Kendi kazandığınız paradan ailenize destek olmanıza karşı çıkacak bir eş. Bazı cumleleeinizi tekrar okudum yanlış anlamış olmamak için. Ben vermek isticem durumum uygun olacak annem ,babam veya kardeşim hatta onları geçtim kardeşim gibi gördüğüm güvendiğim biri para isterse meblaga göre veririm. Eşime de söylerim ama onun bana verme deme hakkı yoktur. Zaten bizim daha çok ihtiyacımız varsa veremem ama ekonomik özgürlüğüm elindeyken durumum uygunken aileme yardım ederim gerekirse bunu her ay yaparım.

Zaten sorulara da cevap vermiyor. Ömür boyu mu yardım edeceksin, Neden başka bir çare düşünülmüyor, yardım almak, işe girmek vs gibi diyorsun ses yok. Çünkü onun almak istediği cevap eşe hissettirmeden bu parayı nasıl vermeye devam edebilirim..

Öğrenirse benim param diyip üste çıkabilirmiş. Evlilik böyle bir şeymiş gibi.
Bence boşanma sebebidir bu durum.

Aynen. Annem/kardeşim için bile diyemiyor. Banka, tefeci yada akrabadan borç alip geri ödemesi lazim gibi bişey var.

Kesinlikle boşanma sebebi. 2 cocuk arabasiz perişan olsun, sonra konu sahibi sanki hiçbişeymiş gibi aylik 1000 tl eşten saklasin. Ben derhal avukata giderdim ve mallara el koyardim. Zavalli koca bide, güveniyor eşine ki daha o kadar konu sahibin üzerine gelmiyor.

Bence eşiniz bilmek zorunda değil, söylemeyin.

Back
X