Günaydın Hanımlar,
Hepinize Hayırlı Ramazanlar
Ben ilk gece kalktım niyetlendim ama ertesi sabah işyerine geldiğimde baktım ki regl olmuşum
Orucum bozuldu mecburen
Neyse, Ramazanda bizim işyerinde yemek yapılmıyor dışardan yemek zorunda kalıyoruz
İşyerinde sadece patron oruç tutmuyo bide işe yeni başlayan ayşe diye bir kız
Ben muahsebe departmanında çalışıyorum finansa da patronun sekreteri geçti 2 ay önce çok sevdiğim ablanın işten ayrılması sonucu
Bizde bu kızla hiç anlaşamıyoduk gerçi hala öyle sayılır
Finansa bu kız geçtiği için cumartesi günü utana sıkıla yemek parası istedim tamam veriyimmmm diyo böyle içinden gelmeyerek sanki cebinden veriyo
Ama kızlar suratını görmeniz lazım sanki borç para istiyoruz kızdan
Ya şirketin parası sana ne oluyo
Zate geçen senede ramazan da biizm yemek yememiz sorun olmuştu
Odadaki ablayla aynı zamanda oruç tutamadık dışardan söyledik tuhaf tuhaf bakıp bakıp duruyolardı patronun yengesi var bizim aşçı onunla birlikte
Dün de bu ayşe yanıma geldi kelebek yemek işini ne yapcaz ben çok acıktım dedi saat 2 ye geliyodu
Bende yine çekine çekine bu diğer kıza dedim biz ayşeyle yemek söylüyoruz kartta para var mı diye bilmem ki var mıdır diyo
Neyse sonra ben yemek söyledim
Bu kız da patronun yanından geldi bana demez mi kelebek ben patrobla konuştum bazen oruç tutamayanlar oluyo ne yapcaz kasada parada olmuyo dedim oda herkes cebnden verir günlük 10 tl falan maaş da veririz dedi diyo
Ben bunu duydum başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Ya kızlar böyle ufak bişeyi patrona söylemeye ne gerek var günlük 10-20 lira için
Ben zaten tutmadığımı söylemiyorum erkekler regl dönemini biliyo sonuçta ayıp olur anlarlar diye
Hayır yani koskaca şirket bizim yemek paramızla mı batacak
Ama ben hiç bişey demedim sadece ben zaten 1-2 gün yerim peki ayşe ne olacak kızın yol parası yok sabahları yürüyo hergün cebnden nasıl yemek parası versin dedim
Ya arada ben veririm ona kasadan diyo
Bende o zaman benm yemem mi göze batıyo diye düşünüyorum
Bide kız gizli saklı iş yapmasa eyvallah şirketin masrafları için sürekli hesaplardan kartlara para atıyo zaten yada şirket müdürüne kasaya para çektiriyo patrona söylemeden
Patron ksaya para çektirmiyor fazla diye
Hergün birileri akşamları mesai adı altında laklak yapmaya kalıyo onlarda kebap söylüyor kimse patrona bişey demiyo yada buna benzer bi dünya masraf çıkıyo günlük bir kere patrona söylemedi
Ya Allah askına bu kız ne yapmaya çalışıyo biri bna söylesin amacı ne
Onlara kalsa yemek de yemeyelim surat 5 karış
Cebimizden yesek ona bile bozulacaklar aşçı kadınla
Bugün konuşmayı düşünüyorum dün yaptığın ne anlama geliyodu diye
Bna fikir verir misiniz ne yapmalıyım konuşmam ne kadar doğru yoksa olay gerginlik çıkartmaktan başka bi anlam ifade etmez mi
Inan kirilman yada uzulmen icin demiyorum ama gercekten cok nazlisin kelebek bu kiz altini cizerek senin adini mi vermis tutmayanlar olabilir demis ki ne yapalim nasil edelim diye sormus
Farkibda degilsin ama o is yerini sevmedigin icin herseyi sana batiyor ve yine farkinda degilsin ama sen yeni bi is buluncaya kadar oraya ihtiyacin var
Benimde calistigim bi is yerinde bazen yogunluktan dolayi oglen yemege inemedigim yada inipte yemegin kalmadigi zaman oluyordu ama hic bir zaman kalkipta problem etmedim bi paket biskuviyle bazen onun bile almadan cok gecistirmusimdir
Ki benim kahvaltiya yapmaya firsatim bile olnazdi sabah 7 de orda olur aksam 8 de cikar 9 gibi evde olurdum
Tabi herkesin bunyesi ayni degil ama en fazla hasta kalacagin sure bir hafta bazi seyleri bu kadar buyutecegine kendi cozumlerini uretmeye calissan emin ol cok rahatlayacaksin
Arti bisey daha anlatayim kisa donem bi is yerinde calistim ilk yenege gidecegim gun kartimi unuttum diye gorevli tatsizlik cikartti bende bozulup yemek yekedim ama kisa bi surede degil 2 ay kadar yine ayni sekilde evden 6.30 da falan cikiyordum is yeri cok uzakti kahcalti yapma firsatim olmuyordu eve gelmemde 5i buluyordu ama yinede umursamadim
Bak sindi burda is yerindeki sikintilarla ilgili konu acilsa burda binlerce dert dinlersin bu ulkede kac insan is yerinde rahat ki is yerinde mobing taciz sizlu taciz hakaret emegin karsiligini alamama ve binlercesi
Evet herkesin duygu ve sabir esigi bir degil belki daha hassasin ama universite mezunlarinin dahi issiz oldugu bu ulkede bi isin oldugu icin sansli oldugunu bilmeni isterim
Burda cok okudum universite mezunu okupta tezgahtarlik basvurulari bile kabul edilmeyen insanlari
Bence yarin is yerine gittiginde bu kadsr olumsuzluk dusunecegine biraz olumlu dusun misal kredi cekip faizle odemek zirundayken borc veren patronunun iyi oldugunu dusun
Ay baslarinda maasin aldigin bi isin okdugunu dusun ve haline sükret bence
Cok bunaldigin zamanlar olursada ya yarin isten çikarilirsam diye dusunup kendini motive et isine daha sıkı sarilir problemleri daha az sıkıntı edersin
Yalnizkelebek