Ne Yapsak Şaşırdık!

bir gün sarhoşken ağlamış babama ben üniverste okuyamadım iş bulamam doğru düzgün diye.
ama babam onu liseden sonra dersaneye yazdırdı gitmedi. 2 yıllık üniye başladı babam bir sürü masraf etti bi kaç ay sonra yapamıyorum dedi geldi. sonra ben çalışmaya başlayınca dersaneye gitmesi için para gönderdim ama kazanamadı

ama her cümlede masraf etti

çocuğa da bunu hissettiriyorsunuz

siz ya da diğer kardeşlerden okuyan var mı

yani ne bileyim masraf etti masraf etti de okumadı deyince insan Amerika ya göndermiş moduna giriyor da

örneğin kp memur hiçbir ek gelrii yok 4 yazıyla dört çocuğu var ilk ikisinin arasında bir yaş var

son ikisinin arasında da 3

hepsini tek maaşla üniversite okutmuş

hiç sizi okuttum masraf yaptım dediğini duymadım

ben tek çocuğum hiçbir zaman okutmak masraf olarak görülmedi ama bizim durumumuz iyiydi diyelim örneğin ben yüksek lisans yaptım o sene çalışmadım sınava çalıştım

her gün gittim geldim haftanın yedi günü dışarıda yedim içtim kimse de bir şey demedi

askerde masraf yaptı yemek yedi vs cidden hoş görülmüyor dışarıdan

Valla bunun bir değişik versiyonu da benim kardeşim.Ama ona çok küçük yaşlardan beri her türlü eğitim imkanı sunulmuş.4.sınıftan itibaren dersane sonrasinda dersane + özel hoca falan.Ona rağmen zorlamayla ortalama bir üni kazanmış.Sonra onuda bıraktı istemiyorum diye.Ama sizinki gene çalışıyor bizimkinde o da yok.Okulada gitmem çalışmam da diyor.Benimde onunla pek kardeşlik bağım yoktur zira oluşmasına izin vermedi.Şimdi de o yanaşıyor ben itiyorum.Hayırlısı.

bende böyle bir şey olsun isterdim ama sizin durumda işe yaramamış sanki
Evet , hayal kırıklığı olarak kaldı .

Herhangi bir usta (elektrik , sanayi , cam , duvar vs. ) yanına verip , bir iş öğrenmesini sağlayın.

Yemek yapmayı severse , aşçılık 10 numara mesela.

Ya da doğalgaz - kombi ustaları çok iyi kazanıyor.

Ailenizin yaptığı hataları , niye siz düzeltmeye çalışıyorsunuz , onu da anlamadım.
Çıktığınız yolda başarılar dilerim.

Önce amateme yatırın, hayatında uyuşturucu olduğu sürece düzeni olmaz 1 gün uyumaz 2 gün uyur bu yüzden uyuşturucuyu kesin olarak bıraktırın yoksa gözlerinizin önünde ölür bu uyusturucu sinir yapıyor ortamlarında pis, eninde sonunda uyusturucuyu bırakmazsa ya hapis ya kavga sonucu ölüm

Ona yapabileceğiniz en büyük şey tedavi ettirmek, tedavisi bitince kafası daha iyi temiz çalışır düzenli işede başlar.

ama her cümlede masraf etti

çocuğa da bunu hissettiriyorsunuz

siz ya da diğer kardeşlerden okuyan var mı

yani ne bileyim masraf etti masraf etti de okumadı deyince insan Amerika ya göndermiş moduna giriyor da

örneğin kp memur hiçbir ek gelrii yok 4 yazıyla dört çocuğu var ilk ikisinin arasında bir yaş var

son ikisinin arasında da 3

hepsini tek maaşla üniversite okutmuş

hiç sizi okuttum masraf yaptım dediğini duymadım

ben tek çocuğum hiçbir zaman okutmak masraf olarak görülmedi ama bizim durumumuz iyiydi diyelim örneğin ben yüksek lisans yaptım o sene çalışmadım sınava çalıştım

her gün gittim geldim haftanın yedi günü dışarıda yedim içtim kimse de bir şey demedi

askerde masraf yaptı yemek yedi vs cidden hoş görülmüyor dışarıdan
Bende kendi çocuğuma elimden geleni yaparım çünkü onu dünyaya getiren benim tabi ki mutlu olması yolunu bulmasi benim Asil vazifem ama herkes sizinle aynı şartlarda yaşamıyor benim üniversitedeysen para gönderip sonra haram eden amcalarla büyüdüm maalesef

Evet , hayal kırıklığı olarak kaldı .

Herhangi bir usta (elektrik , sanayi , cam , duvar vs. ) yanına verip , bir iş öğrenmesini sağlayın.

Yemek yapmayı severse , aşçılık 10 numara mesela.

Ya da doğalgaz - kombi ustaları çok iyi kazanıyor.

Ailenizin yaptığı hataları , niye siz düzeltmeye çalışıyorsunuz , onu da anlamadım.
Çıktığınız yolda başarılar dilerim.
Aslında bir sürü becerisi var kullanmıyor
Ablasiyim kötü olsa bende mutsuz olurum ne yapayım

Erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor. Rahat bırakın bence karşılıklı hatalar var ortada. 30 yaşına kadar kendine gelir. Bende 25 yaşındayım ama yaşıtlarım olan erkeklere bakınca hala liseli gibi davranıyorlar. He aradan evlenip yuva kuranda var tabi ama geneli daha ergen gibi. Bence zaman lazım hepinize sık boğaz etmeyin

Bende kendi çocuğuma elimden geleni yaparım çünkü onu dünyaya getiren benim tabi ki mutlu olması yolunu bulmasi benim Asil vazifem ama herkes sizinle aynı şartlarda yaşamıyor benim üniversitedeysen para gönderip sonra haram eden amcalarla büyüdüm maalesef

ama bunlar hep masraf yaptım diye 25 yaşındaki genç bir adamın başına kakılmamalı

haram eden kendine eder

inanmam ben öyle kuru kuru haram ettim diyene

bu arada amcalar neden para gönderiyor onu da anlamadım ya neyse

kardeşimiz zaten her şeyini kendi çalışarak almış demek ki azim var

Bence gerçekten ona ulaşmaya çalışmak istiyorsanız eveveyn/ebeveyn taraflı modundan çıkın ve kardeşinizi ve yaşadıklarını empati yaparak ve onun bakış açısından görmeye çalışın. Siz babam söyle masraf yaptı diye sayıyorsunuz ama ortada bir kopukluk olduğu taa burdan belli. Kardeşiniz hayatını kuracaksa bunu kendisi için yapmak zorunda olduğunu ve değerli olduğunu anlamalı. Şu anda ailede gerçekten değer gördüğünü hissettiğini zannetmiyorum.

ama bunlar hep masraf yaptım diye 25 yaşındaki genç bir adamın başına kakılmamalı

haram eden kendine eder

inanmam ben öyle kuru kuru haram ettim diyene

bu arada amcalar neden para gönderiyor onu da anlamadım ya neyse

kardeşimiz zaten her şeyini kendi çalışarak almış demek ki azim var
Çok karışık bizim aile işleri babam amcalarımla ortak iş yaptı hala da tam ayrılabilmis değiller haliyle çekirdek aile kalamiyorsun her kafadan gelen ses oluyor. Evet azimli aslında Çaliskan olması basının çaresine bakması benim takdir ettiğim de şeyler ama yine de insan kardeşini iyi yerlerde görmek istiyor

Bence gerçekten ona ulaşmaya çalışmak istiyorsanız eveveyn/ebeveyn taraflı modundan çıkın ve kardeşinizi ve yaşadıklarını empati yaparak ve onun bakış açısından görmeye çalışın. Siz babam söyle masraf yaptı diye sayıyorsunuz ama ortada bir kopukluk olduğu taa burdan belli. Kardeşiniz hayatını kuracaksa bunu kendisi için yapmak zorunda olduğunu ve değerli olduğunu anlamalı. Şu anda ailede gerçekten değer gördüğünü hissettiğini zannetmiyorum.
Arkadas olabilsek zaten çok iyi olacak ama anne ve babam yerine onlar gibi davranıyor olabilirim bazen. Ona değerli olduğunu nasıl hissettirebilirim

Aynı olayı biz de yaşıyoruz. Baştan çok şımartılırsa ne yazık ki bir yerden sonra ne istersem zaten yaparlar ederler modunda oluyorlar. 20 yaşında erkek kardeşim bilgisayar başından ayrılmaz oyuna kızar telefon parçalar yenisi gelir bir şey ister alınır şimdi üniversite okuması için her gün nasihat ediyoruz. Yok bantlıcam yakında bilgisayara 🤦‍♀️

Arkadas olabilsek zaten çok iyi olacak ama anne ve babam yerine onlar gibi davranıyor olabilirim bazen. Ona değerli olduğunu nasıl hissettirebilirim

İletişime geçerek. Onu olduğu gibi kabul ederek. Dinleyerek. Biz büyük abla olarak öğüt vermeye alışığız bir yerde, ama onların da bizden farklı yollar secebileceklerini de kabul etmeliyiz. Kendine zarar verecek şeyler yapıyorsa sadece onu birakmak için yanında olup destek olucagimizi hissettirmeliyiz. Bizim ailede kardeşler pek birbirine güvenmezdi. Birbirimize destek olmayi sonra öğrendik. Kardeşiniz anladığım kadarıyla potansiyeli yüksek biri. Ve bunu neden kullanmadığını anlamak için onu daha çok dinlemek lazim. Bir insan herseyi boş yerden tamamen boş vermiyor.

Aynı olayı biz de yaşıyoruz. Baştan çok şımartılırsa ne yazık ki bir yerden sonra ne istersem zaten yaparlar ederler modunda oluyorlar. 20 yaşında erkek kardeşim bilgisayar başından ayrılmaz oyuna kızar telefon parçalar yenisi gelir bir şey ister alınır şimdi üniversite okuması için her gün nasihat ediyoruz. Yok bantlıcam yakında bilgisayara 🤦‍♀️
Sizinde Allah yardımcınız olsun
Sorumsuz erkek çok zor gerçekten

İletişime geçerek. Onu olduğu gibi kabul ederek. Dinleyerek. Biz büyük abla olarak öğüt vermeye alışığız bir yerde, ama onların da bizden farklı yollar secebileceklerini de kabul etmeliyiz. Kendine zarar verecek şeyler yapıyorsa sadece onu birakmak için yanında olup destek olucagimizi hissettirmeliyiz. Bizim ailede kardeşler pek birbirine güvenmezdi. Birbirimize destek olmayi sonra öğrendik. Kardeşiniz anladığım kadarıyla potansiyeli yüksek biri. Ve bunu neden kullanmadığını anlamak için onu daha çok dinlemek lazim. Bir insan herseyi boş yerden tamamen boş vermiyor.
Çok teşekkür ederim yorumunuz dediklerinizi yapacağım

Aile desteği tabi önemli ama bazısının da içinde olmuyor. Benim ailem de maddi manevi destek olmadı ama derece ile üniversite kazandım şimdide araştırma görevlisiyim. Nişanlımın ailesi de eğitime çok önem verir. Ne isterse yapmışlar eğitim anlamında. Yurtdışına bile göndermişler ama başarısız biri bana göre. Aynı evde daha az destek olunan ablası ise aşırı başarılı. Kiminin kafası basmıyor, kimi çalışmayı sevmiyor. Adamı birazda ben dürtükledim dil falan öğreniyordu. 1 yaptı 2 yaptı 3.de bıraktı. Ben de uğraşmıyorum artık bu yaştan sonra herkesin yaptığı kendine

psikolojik problemleri vardır belki de psikoloğa götürmeyi deneyin derim..

Bir sey soracağım babanız kardesinize harçlık veriyor muydu ? Telefon konusunda evet alınabilirdi yaşı küçükmüştür tahminimce 14-15 yaşlarında telefon almak icin ciddi çalışmak lazım.Dershaneye ha son sene göndermissin ha mezun olunca bir faydası olmuyor zaten. Ama babadan bilgisayar ve araba istemek bana absürt geldi. Bilgisayarımı 22 yaşımdayken aldılar onda da ben hic demedim alın diye. Arabayı zaten istemem çalışıp kendim alırım. Eğer babaniz kardeşinize harçlık vermediği halde bunları almadiysa haksız ama harçlık verdiği halde bunları da istiyorsa kardeşiniz haksız

ama önceden ne yapabilirdim ben bu şartlarda kendi hayatımı kurdum o da kurabilirdi.
Size iyi kötü destek olunmuş. Kardeşinize hiç olunmamış. İlla maddi destek gerekmez manevi destek her şeye yeter maddi durumu kötü olup aile ilişkileri sağlam olan birsürü arkadaşım var benim. Kardeşiniz ergenken arayıp bir sıkıntın derdin var mı diye sordunuz mu hiç ? Benim abimin ayağına her türlü imkanlar serildi. Benim çalışmama dahi izin verilmedi ya atanır öğretmen olursun ya evde kalır ev hanimi olursun bana sunulan seçenekler bunlar.
Şu an bende ailemden çok soyutum aynı evde yaşayan yabancılar benim için. Abim sık sık sen soğuksun, sen kimseyle konuşmuyorsun diye beni azarlar. Eee bu azarlayan insanlar ben büyürken nerdeydi ?
İkide bir masraftan bahsetmişsiniz kardeşinize onun yük olduğunu açık açık hissettiriyorsunuz demek ki.

Back
X