ne yapsam bilemedim, konu ''geleceğimiz''

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
Merhabalar herkese.. Son zamanlarda aklımı bi hayli kurcalayan ne yapabilirim diye düşünmekten bocalayıp durduğum bir konumu sizlere sunup değerli fikirlerinizi almak istiyorum..
Erkek arkadaşımla 3 senedir tanışıyoruz ama 7 aydır sevgiliyiz.. İkimizde önlisans mezunuyuz. O benden bir sınıf üstte olmasına rağmen özel sebeplerden dolayı malesef okulunu 2 sene uzatmak durumunda kaldı.. Bu arada bölümlerimiz farklı.. Koskoca 2 sene yandı diyor ama ben her zaman bir hayır vardır diyerek dert etmemesini sağlıyorum. Çok şükür bu sene okulu bitti ben zaten geçen yıl mezun olmuştum. Sevgili olduğumuz ilk zamanlar DGS muhabbeti geçmişti ve kendisine mutlaka gireceğimi kendisininde girip bölümlerimizi 4 yıllığa tamamlamamızı önerdim. Bana şöyle bir şart koydu ; Peki, sınava gireceğiz ama eğer ben kazanıpta sen kazanamassan ben gitmeyeceğim sen kazanırda ben kazamassam sende gitmeyeceksin madem bir hayat kurmayı planlıyoruz beraber ilerlemeliyiz dedi ve benden çok büyük bir söz istedi..Ben başta ne diyeceğimi bilemedim ama sonradan söz verdim.. Bana dipnot olarak ekledi ; Eğer o gün geldiğinde bu sözünü hiçe sayarsan en büyük yemini ediyorum kesin olarak ilişkimiz biter dedi bende peki dedim ..
Neyse temmuzda sınava girdik fena geçmedi ikimizinkide .. Kendisi ise 2 hafta önce tanışları aracılığıyla işe girdi medikal şirketinde cerrah asistanı olarak .. Kendi alanı değil yani yarın bir gün Allah korusun şirket batsa veya adamın kafası bozulsa kendisini işten çıkarsa ortada kalacak.. Bunu henüz konuşamadım kendisine ama DGS muhabbeti açtığımda hiç umursamıyor bile zaten çok iyi geçmedi benim umudum yok demeye başladı .. Sanırım girdiği işe güveniyor ama hata yapıyor. Patronu rahat yükselebileceği bir iş olduğunu falan anlatmış çabuk kaynaştı ayrıca işine.. Ben elbetteki seviniyorum ama buna bel bağlayıp okulunu tamamlamayacak olmasına kafamı takıyorum ister istemez. Bide eğer işinde yükselmek gibi bir hedefi varsa bana müsade etsin bari ben tamamlayayım bölümümü istiyorum ama söylemeye dahi çekiniyorum çünkü söz verdim..Sanırım hata yaptım söz vermekle ama o anda verdiğim bir karar oldu bu.. İnanın çok kafama takılıyor bu mesele.. Eğer ben kazanırım kendisi kazanamassa 3 sene boyunca yani ben tamamlayana kadar kendiside düzenini tamamen kurmuş birikimini yapmış olur ama ben onunda okumasını istiyorum hiç olmadı açık öğretimden tamamlarım diyor ama bilmiyorum .. Bide daha askerliği var açıköğretimden okusa bile 2 senede okulu bitirip 6 ayda askerliği hesaba katınca ben o süreçte boş kalmak istemiyorum.. Bide işimde yok ailem evlilik konusunda başka seçenekler sunduğunda onlara ne diyeceğim ??
Henüz bilmiyorlar kendisini ve tamamen düzenini kurduktan sonra aileme söylemeyi düşünüyorum. Biraz karışık olduysa kusura bakmayın lütfen okuyup bana fikirlerinizi söylerseniz sıkıntıma ışık tutmuş olacaksınız Herkese şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bence kesinlkle taviz verme, eğitimin 1. planda olsun her zaman.
Hem senin verdiğin söz o kazanamazsa, ki işi bulmuş bu kendi isteği,
oldu da kazanamadı boşver sözü falan. Bi sözle hayatın yanmasın. Zaten seni bu yüzden bırakacak adamı sen bırak önce canım.

haklısın canım elbette eğitim 1. planda ama başta büyük bir yemin etti ve çok kararlıydı onuda kaybetmek istemiyorum okulumuda tamamlamak istiyorum iki arada bir derede kaldım

Böyle bir bencillik görmedim ben seni motive edicegine kazanırsan okuma diyor benim anladıgım senin kendinden ustun olmasını istemiyor bunu kaldırcak durumdsa değil eğitiminden asla taviz verme asla... bu günün yarını da var

Erkek arkadaşının istediği şey çok saçma kurabiyem,kusura bakma.

Okul bu okul.

Okumak isteyen binlerce kız varken o buna nasıl karışabiliyor ?

Ayrıca ailen var senin başında ondan önce.

Bu konuda taviz verme.

Hayat bu,her şey olabilir.

Tut ki ayrıldınız.

Pişman olmaz mısın okumadığına ?

Önce iş,sonra eş der babam hep.

hayatın bu erkeğe bağlı değil
seni büyüten ailen ve ailen okumanı ister. hangi aile kızım evde otursun iş güç olmasın der ki ?
eğitimini kesinlikle tamamla
o yükselemiyor diye senin önünü kesmeye hakkı yok

adını ben koyamadım canım bencillik mi üstün olmamı istemiyor mu ama gerçekten böyle bir şart öne sürmesi çok canımı sıktı ilk başlarda fazla canımı sıkmıyordu bu durum ama sınava girip çıktıktan sonra epey düşünmeye başladım..
sanırım üniversiteye gittiğimde aramızdaki bağların kopacağını falan düşünüyor ama asla öyle bişey olmaz ben kendisine her zaman sadık kaldım

Boyle bir seyi sart koymus olmasi bile anlamsiz.
Seven insan destekler sevdigini, daha iyi yerlerde olmasini ister, gormek ister.
Sen sinavini kazan ins oncelikle, ondan sonra alir karsina adam akilli konusursun.
Gelecek kaygisi tasidigini da acik acik anlatirsin.
Ama yok illa ayrilacagim derse de, izin ver, gitsin.
Hicbir sey geleceginden daha onemli degil, emin olabilirsin.

evet bugu bizimkilerde aynı düşüncede önce diplomanı eline al eş zaten olur derler
işte hata benim malesef başta o sözü vermemeliydim
bide kesinlikle biter dedi yemin etti gözümü korkuttu tabiri caizse
inan arada kaldım

doğru söylüyosun canım
ailem her zaman destekçidir okumam hususunda
ama böyle bir şart sunması gerçekten çok anlamsız
şimdi açsam konuyu ben biliyodum senin sözünün değeri bu kadarmış işte tamam defol bitti falan der biliyorum
kaybetmekte istemiyorum onu
nasıl bir çözüm bulsam

sakın hayatında bu kadar büyük yer edinmesini sağlama !
sen ondan önce de vardın seni anlamıyorsa, geleceğine önem vermiyorsa yol ver gitsin işler daha da sarpa sarmadan
benim fikrim bu.

evet kesinlikle çok anlamsız ama benimde buna tamam demem ayrı bir aptallık
o anda sırf onu kaybetmemek için aklıma yattı bu ve kabul ettim
tamamen duygularıma yenildim
dediğini yapacağım canım karşıma alıp konuşmak en mantıklısı
belli olmaz belki kazanamayadabilirim ama ben olumluyu düşünerek sizlere danıştım

eğitimin herzaman birinci planda olmalı ilk önce sen kendini sağlama almalısın çünki Allah korusun gitmesen ve bi ayrılık yaşasanız ben ne yaptım diiye ağlarsın..zaten seni çokk seviyor ise eğitimine devam etmen için sana destek olmalı.Yarının ne getirdiği belli değil.son pişmanlıkta daha kötü.

Başta yemin edilmiş sözler verilmiş ama bence durumu ona anlatmalısın
İlişkiniz yerinde oturmuştur artık bence korkutuğun gibi tepki vermeyebilir
İkna edebilirsin diye düşünüyorum

Aşk bence fedakarlık ister ama bu durumda aşkın için fedakarlık yapması gereken sen değil sevgilin.
Çünkü senin geleceğin senin istikbalin söz konusu..
Nasıl bir şeydir bu aşk ki gerektiğinde ailemize rest çekebiliyoruz ama elin oğluna çekemiyoruz..
Sen taviz verme kararından dönme zamanla anlayacaktır seni..

çok haklısınız teşekkür ediyorum sonuçta eğitimim bana bir ömür boyu gerekli olan bişey
Allah korusun hayatta herşey var
pişman olmak istemiyorum

hayatta karşına ne çıkacağı belli değil maalesef
erkek arkadaşını karşına al konuş onun yorum yapmasına izin verme , anlat tüm düşüncelerini okulunu tamamlamaya ne kadar önem verdiğini ama onu da çok sevdiğini..
ama buna rağmen okulunu bitirmene olumsuz bakarsa sen bitir pişman olacaktır diye düşünüyorm .
insan elindekinin değerini kaybettikten sonra anlıyor.
sen okulunu bitir işinin başına geç önün ne fırsatlar çıkar daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…