- 7 Temmuz 2011
- 5.100
- 200
- 363
- Konu Sahibi youonlyliveonce
-
canım ozamanki yaşının getirisiyle şimdiki yaşının getirisi aynı değilki insanların ihtiyaclarına göre düşünceleri değişir.ozaman daha toz pembe geliyodu şimdi iş ciddiye binince pembelik gitti gerçek dünyaya döndün bu normal bi sözden çok daha farklı bunuda anlat mesela
evet canım aynısını bende düşündüm ama bu gerçekten çok büyük bi haksızlık bana karşı eğer böyle düşünüyorsa
sonuçta kendiside tamamlayabilir çabalasa etse bu seçenek kendisi içinde var
dediğin gibi yüz yüze konuşacağım tek çare bu canım
evet canım doğru tabi bide biz o zamanlar daha yeni sevgili sayılırdık
şuanda daha bi oturaklaştı ilişkimiz umarım anlayış gösterir
gerçekten çok arada kaldım ya
Lütfen yapmayın bunu, hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin.
İstişare yapılır, istekler dikkate alınır, ama karışma noktasında 'dur' denir.
Neden izin veriyorsunuz ki buna?
kesinlikle öyle canım.. onun umrunda değil nasılsa dgs gibi şeyler.. o yüzden vermiş hemen sözü.. bence bi kızın diploması olmalı dünyanın binbir türlü hali var..
canını sıkma ertlemeden al karşına konuş.. belki tahmininden farklı olacaktır bilemezsinki sen sakince herşeyi anlattığında anlayış gösterecektir..bu yüzden ilişki bitirilmezkii
cnm bence sonuçlar kesinleşsin bi bak bakalım ne almışşın olacak gibi mi eğitimin sürecek gibiyse o zaman al konuş karşına biz çocuk değiliz yaşam kurmaya çalışıyoruz hayatta başımıza herşey gelebilir Allah korusun evlendik sana bir şey oldu. çocuğumuzda var ne yaparız o zaman ikimizde pişman olmazmıyız eğitimime devam etmediğim için. hayat bu nerden bilebiliriz. hem sen dersin ki ben okuyayım yine herşey garanti değil hem evlenince çocuğum olunca yine sen bize bakacaksın ele güne muhtaç etmezsin beni aileni inanıyorum de ama ilerde pişman olmak istemiyorum. hem çocuklarıma da örnek bir anne olmak istiyorum de. verdiğim söze gelince haklısın insanlar sözlerinde durmalı ama çok uzun vadeli düşünüpte karar veremediğim yada yanlış bir karar verdiğine inandığı konuda da ısrarcı olmamalı. ben hata yaptığımı görüyorum. hem eğitimime devam etmeyi aileme de bir borçmuş gibi görüyorum onları nasıl hayal kırıklığına uğratırım yada ben böyle üzülürken eksik hissederken kendimi sence mutlu olabilirmiyiz. ısrar edip okuma dersen seni dinleyeceğim ama bilki bu durum beni hep üzecek der blöf yaparsın bakalım ne diyecek. yine de ısrarcı olursa ben bunu yapamayacağım der okursun devam eder yada etmez bu onun kararı olur. hem seninde saydığın uzun bir maraton var önünde evlenmek için - askerlik düzgün kalıcı bir iş bulması gibi- oldu da başka sebeplerden ayrıldın başını taşlara vurmaz mısın nasıl geleceğimi böyle bir hale soktum diye. uzun vadeli düşünmek lazım.
Merhabalar herkese.. Son zamanlarda aklımı bi hayli kurcalayan ne yapabilirim diye düşünmekten bocalayıp durduğum bir konumu sizlere sunup değerli fikirlerinizi almak istiyorum..
Erkek arkadaşımla 3 senedir tanışıyoruz ama 7 aydır sevgiliyiz.. İkimizde önlisans mezunuyuz. O benden bir sınıf üstte olmasına rağmen özel sebeplerden dolayı malesef okulunu 2 sene uzatmak durumunda kaldı.. Bu arada bölümlerimiz farklı.. Koskoca 2 sene yandı diyor ama ben her zaman bir hayır vardır diyerek dert etmemesini sağlıyorum. Çok şükür bu sene okulu bitti ben zaten geçen yıl mezun olmuştum. Sevgili olduğumuz ilk zamanlar DGS muhabbeti geçmişti ve kendisine mutlaka gireceğimi kendisininde girip bölümlerimizi 4 yıllığa tamamlamamızı önerdim. Bana şöyle bir şart koydu ; Peki, sınava gireceğiz ama eğer ben kazanıpta sen kazanamassan ben gitmeyeceğim sen kazanırda ben kazamassam sende gitmeyeceksin madem bir hayat kurmayı planlıyoruz beraber ilerlemeliyiz dedi ve benden çok büyük bir söz istedi..Ben başta ne diyeceğimi bilemedim ama sonradan söz verdim.. Bana dipnot olarak ekledi ; Eğer o gün geldiğinde bu sözünü hiçe sayarsan en büyük yemini ediyorum kesin olarak ilişkimiz biter dedi bende peki dedim ..
Neyse temmuzda sınava girdik fena geçmedi ikimizinkide .. Kendisi ise 2 hafta önce tanışları aracılığıyla işe girdi medikal şirketinde cerrah asistanı olarak .. Kendi alanı değil yani yarın bir gün Allah korusun şirket batsa veya adamın kafası bozulsa kendisini işten çıkarsa ortada kalacak.. Bunu henüz konuşamadım kendisine ama DGS muhabbeti açtığımda hiç umursamıyor bile zaten çok iyi geçmedi benim umudum yok demeye başladı .. Sanırım girdiği işe güveniyor ama hata yapıyor. Patronu rahat yükselebileceği bir iş olduğunu falan anlatmış çabuk kaynaştı ayrıca işine.. Ben elbetteki seviniyorum ama buna bel bağlayıp okulunu tamamlamayacak olmasına kafamı takıyorum ister istemez. Bide eğer işinde yükselmek gibi bir hedefi varsa bana müsade etsin bari ben tamamlayayım bölümümü istiyorum ama söylemeye dahi çekiniyorum çünkü söz verdim..Sanırım hata yaptım söz vermekle ama o anda verdiğim bir karar oldu bu.. İnanın çok kafama takılıyor bu mesele.. Eğer ben kazanırım kendisi kazanamassa 3 sene boyunca yani ben tamamlayana kadar kendiside düzenini tamamen kurmuş birikimini yapmış olur ama ben onunda okumasını istiyorum hiç olmadı açık öğretimden tamamlarım diyor ama bilmiyorum .. Bide daha askerliği var açıköğretimden okusa bile 2 senede okulu bitirip 6 ayda askerliği hesaba katınca ben o süreçte boş kalmak istemiyorum.. Bide işimde yok ailem evlilik konusunda başka seçenekler sunduğunda onlara ne diyeceğim ??
Henüz bilmiyorlar kendisini ve tamamen düzenini kurduktan sonra aileme söylemeyi düşünüyorum. Biraz karışık olduysa kusura bakmayın lütfen okuyup bana fikirlerinizi söylerseniz sıkıntıma ışık tutmuş olacaksınız Herkese şimdiden teşekkürler
Çok saygısız ve bencilce davranarak bunun için söz istemiş. Sana haksızlık ediyor. Farkında değil misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?