Ne yapsam düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyecem?

busu54

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
326
-99
98
27
Nerden başlasam bilmiyorum.Ben 2 senelik ilk ve acil yardım mezunuyum evliyim 2 cocuk annesiyim çalışamıyorum sebebi okurken evlenmem(okulu bitirebildim) atanamadım bakacak kimse yok kayınvalidem hasta annem uzak neysekuzenim fizyoterapi okuyorum 1 dersi bırakmıs atandıktsn sonra kalan 1 dersi vermis hem derecesini yükseltti hem de önlisans kpss sınavına girmek zorunda kalmadı.Haliıyle ailemin gözünde ben ev hanımı kendini yetiştirmeyen koca parası yiyen biri oldum kocam yazın mesaide dolayı sadece pazar günü izni var ve ben de 2 yasındaki oglumla huniyi takmak üzereyim (6 yasındaki kızıma babaannesi yaz tatilinde baktı hakkını yemeyeyim) dün parka çıktık bizim oglan kaymıyor kosuyor düz ara arkasına bakmadan esim heder oldu pesinde kosmaktan.Yemek yedik alışverişe çıktık vs eve geldik kavga rttik esime göre ben 3 4 sene daha sabredecem herkes diyor 1 senen var yok oglana çoban lazım .1 gün güzel geçti simdi ben evdeyim oğlanı aksam parka çıkarsam pesinde kosmaktan canım çıkıyor kosmasın diye korkutmaya çalıstım olmadı.En fazla hastaneye gideceksem anneme bırakabiliyorum onun dısında kimseye gidemiyorum oglum bir yeri kıracak mı diye pesinde dolanıyorum çünkü.En yakınlarım hep mutlu hep geziyorlar çevreleri çok geniş ben insan görebilmek için parka gitmek zorundayım😔 Yeminlen dün gece ölmek için dua ettim çok zor durumdayım.Bir yanım sınava çalıs memur ol bakıcıya kitle çocugu diyor(iyi sıralama için 90 puan almak zorundayım) bir yanım ise çocugun büyümesini bekle kreşe ver ya da temizlik işi bulursam evlere yanında götür diyor.Kararsız kaldım.Ne yapmam lazım?

Bakıcıya kitle çocuğu mu?
Yaklaşımınız çok yanlış, evet anne olmak çok zor ama bu çocuk tabiki koşacak, düşecek de. Siz önce çocuklar belli bir yaşa gelene kadar böyle olacağını kabullenin bence. Çevrenizle kendinizi kıyaslamayınnn bu dünyadaki en zor iş anne olmak. Biraz daha büyüdüğünde kreş yaşına geldiklerinde siz de artık kendi hayatınıza dönmeye başlarsınız elbette.

tercihlerinizi yaşıyorsunuz, evlenmek istediniz evlendiniz. çocuk istediniz yaptınız yetmedi ki ikinciyi yaptınız. belli ki çok memnun kaldınız. paranız ve vaktiniz vardı. yaş kaç bilmiyorum ama bu hayatı siz seçmediniz mi ? herkes çalışsın herkes geç evlensin geç doğursun kimse ev hanımı olmasın vs kafasında değilim. ama kendi tercihlerini yaşayıp da ölmek isteyenle ilk defa karşılaşıyorum.

Ben anlamıyorum çocuk yapmadan önce, hem de 2.çocuğu yapmadan önce işinizi gücünüzü erkek çocuğu olursa dinamiklerin nasıl olacağını bilmeden mi yapıyorsunuz

2 yaşında çocuk nasıl koşmasın ne yapsın?

Atanayım mı diye düşünüyormuşsun bu sefer de 90 puan almam lazım diyorsun, alt metin: atanamam demeye çalışıyorsun.

Ne yapalım biz mi bakalım çocuğa

ne yapmam lazım demişsiniz. çocuğu bakıcıya kitlemek çok ilginç bir düşünce,çünkü sıradan anneler bu duyguya tahammül edemiyor. dayanamıyor bile. yine aynı noktaya geliyorum ama silah zoruyla yapmadınız bakmak zorundasınız. insanlar kpss çalışırken okulun üstüne bişeyler katarken 2 yıllık benim nazarımda lise gibi bişey siz eşinizle mutlu mesut geziyordunuz ? ee bunun bi bedeli olmasın mı ? yani hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ki ? tercihlerinizi seveceksiniz kendinizi onunla bununla kıyaslayamayacakınız, emeğinizin karşılığını aldınız. siz aileye emek verdiniz ve bir aileniz var ? yapabileceğiniz tek şey kpss çalışmak. çocuğu kitlemek için değil bu kaos yıllarca sürmesin diye.

Çocuğu kilitlemek çok çirkin bir yaklaşım. Çocuktan kurtulmak için değil, hayatınızı inşa etmek için mesleğinizle ilgili bir adım atmalısınız.
Oğlunuz kreş yaşına gelince kpss, özel sektör gibi alanlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Çocuğu bakıcıya kitlemek mi? Bazılarınız sadece hayvanlar gibi çoğalıyorsunuz.

Evet okurken evlendiğin için peş peşe çocuklar yaptığın için koca parası yiyen, kendine bir şey katmayan, öylesine okumuş bir ev hanımı olarak görünüyorsun.

Bakıcıya çocuk kitlemek mantığından ötürü anneliği becerdiğin de söylenemez.

herkes tercihlerini yasar
erken yasta evlenmek bir tercih
evlendi diye okulu boslamak bir tercih
tonla korunma yolu varken evlenir evlenmez hamile kalmak bir tercih
tam biri büyümüş- hayallerini gerçeklestirebilecek hale gelmisken ikinciyi dogurman bir tercih

Okurken koştur koştur evlenip kocamda kocam diye gezerken o imrendiklerin bekar bekar okuyordu Yetmedi çocuk yaptın kimse zorlamadı,şartları biliyordun ama bu seni durdurmadı bir çocuk daha patlattın.Şimdi çevrende kızlar atanmış Fink Fink geziyor sana bir kıskanma geldi şimdi çocukları birilerine kitleme çabasına girdin.Tercihler ve sonuçlar....

kosmaktan.Yemek yedik alışverişe çıktık vs eve geldik kavga rttik esime göre ben 3 4 sene daha sabredecem herkes diyor 1 senen var yok oglana çoban lazım .1 gün güzel geçti simdi ben evdeyim oğlanı aksam parka çıkarsam pesinde kosmaktan canım çıkıyor kosmasın diye korkutmaya çalıstım olmadı
2 yas cocuk evde enerji atamiyor parkta kosacak tabi
Balkon varsa sisme havuza ya da legene su koyun oynasin icinde
Evde etkinlik yapin
bakiciya kitlemekle olmuyor
Kurtulmak istiyor tarzda konusmussunuz
Zaten diger cocugunuz buyukmus laftan anlar 1 ay sonra da okul acilacak
O okula gider oglen gelir o ders calisirken 2 yasindakine de verin kagit boya kalemi ablasina baka baka oyalansin o da
Siz de yemeginizi yapin oturun 2 dk kahve icin
1 yil sonra da krese verirsiniz cocugu sosyallesir
Siz milletin lafiyla mi yasiyorsunuz?
O bunu dedi herkes sunu diyor vs?
Bu dusunce yapisiyla rahata ermeniz zor

Okul bitmeden koşa koşa kocaya var. Okulda alt tarafi 2 yillik okul 2 sene sakın bekleme , koca gider gitmez 2 cocugu yapistir .sonrada kuzenini kiskan . Okulu bitirip atanip veya başka bir is bulup evlenseydin hayatin boyle olmazdı .Ama olur mu kocayla bakima muhtaç anası kaçar 😂

kocaya varmak icin 2 yil bile bekleyememissiniz, en azindan okulumu bitireyim elimde meslegim olsun koca parasi yemeyeyim dememissiniz ustune 2 tane cocuk patlatmissiniz simdi sikayet ediyorsunuz? secimlerinizin sonuclarini yasiyorsunuz ayrica ‘cocugu kitlemek’ ne demek? uremeseydiniz pes pese kedi gibi bakamayacaksaniz

Okul bitmeden koşa koşa kocaya var. Okulda alt tarafi 2 yillik okul 2 sene sakın bekleme , koca gider gitmez 2 cocugu yapistir .sonrada kuzenini kiskan . Okulu bitirip atanip veya başka bir is bulup evlenseydin hayatin boyle olmazdı .Ama olur mu kocayla bakima muhtaç anası kaçar 😂
Ne kadar kolay konuşmuşsun ben üstten ders alayım da anneme oyle esimle evlenmek istediğimi söylerim diye canımı dilime taktım baktım üstten ders alamıyorum baskı da var baktım nikah kıymadan olmayacak biz ayrılırız korkusuyla kaçtım 2.si herkes anında atanmıyor 10 sene atanamayan ögretmen çok benim arkadasım 5 sene sonra atandı ben 10 sene nişanlı mı bekleyecektım?

kocaya varmak icin 2 yil bile bekleyememissiniz, en azindan okulumu bitireyim elimde meslegim olsun koca parasi yemeyeyim dememissiniz ustune 2 tane cocuk patlatmissiniz simdi sikayet ediyorsunuz? secimlerinizin sonuclarini yasiyorsunuz ayrica ‘cocugu kitlemek’ ne demek? uremeseydiniz pes pese kedi gibi bakamayacaksaniz
Okulum bitti mesleğim var ama çocuklara bakan olmadığı için çalışamıyorum diye yazdım anlamamışsınız.O yuzden sordum sınava mı girip memur olayım bakıcı tutayım diye

2 yas cocuk evde enerji atamiyor parkta kosacak tabi
Balkon varsa sisme havuza ya da legene su koyun oynasin icinde
Evde etkinlik yapin
bakiciya kitlemekle olmuyor
Kurtulmak istiyor tarzda konusmussunuz
Zaten diger cocugunuz buyukmus laftan anlar 1 ay sonra da okul acilacak
O okula gider oglen gelir o ders calisirken 2 yasindakine de verin kagit boya kalemi ablasina baka baka oyalansin o da
Siz de yemeginizi yapin oturun 2 dk kahve icin
1 yil sonra da krese verirsiniz cocugu sosyallesir
Siz milletin lafiyla mi yasiyorsunuz?
O bunu dedi herkes sunu diyor vs?
Bu dusunce yapisiyla rahata ermeniz zor
Bunaltıyorlar bu yüzden bunaldım herkesin gözünde itibarsız vasıfsız biri gibi görünüyorum bundan da bıktım cocugumu az bırakabilseydim bu kadar bunalmazdım belki de

Ne kadar kolay konuşmuşsun ben üstten ders alayım da anneme oyle esimle evlenmek istediğimi söylerim diye canımı dilime taktım baktım üstten ders alamıyorum baskı da var baktım nikah kıymadan olmayacak biz ayrılırız korkusuyla kaçtım 2.si herkes anında atanmıyor 10 sene atanamayan ögretmen çok benim arkadasım 5 sene sonra atandı ben 10 sene nişanlı mı bekleyecektım?
evet once ekonomik ozgurlugunu kazanacaktin? sen su an ev hanimi, kendini gelistirmemis ve koca parasi yiyen birisin. ‘biz ayriliriz’ korkusuyla geldigin hal bu simdi. kendi cocuguna bile tahammul edemeyen bir anne. mutluluklar

yani ? buradaki dram nerede ? ayrılız diye güvenmediğiniz adamla sırf evlenmek için evlenmişsiniz. evlendiğinizde 2.sınıfsanız max 20 yaşındaydınız. kaçtınız bi de ? Kızım var büyük sözüme tövbe, Allah ailenize sabır versin. Ee nişanlı dayanamam dediniz kaçtınız şimdi ne değişti kocişkonun aşkı çözmüyor mu sorunları ?

Nerden başlasam bilmiyorum.Ben 2 senelik ilk ve acil yardım mezunuyum evliyim 2 cocuk annesiyim çalışamıyorum sebebi okurken evlenmem(okulu bitirebildim) atanamadım bakacak kimse yok kayınvalidem hasta annem uzak neysekuzenim fizyoterapi okuyorum 1 dersi bırakmıs atandıktsn sonra kalan 1 dersi vermis hem derecesini yükseltti hem de önlisans kpss sınavına girmek zorunda kalmadı.Haliıyle ailemin gözünde ben ev hanımı kendini yetiştirmeyen koca parası yiyen biri oldum kocam yazın mesaide dolayı sadece pazar günü izni var ve ben de 2 yasındaki oglumla huniyi takmak üzereyim (6 yasındaki kızıma babaannesi yaz tatilinde baktı hakkını yemeyeyim) dün parka çıktık bizim oglan kaymıyor kosuyor düz ara arkasına bakmadan esim heder oldu pesinde kosmaktan.Yemek yedik alışverişe çıktık vs eve geldik kavga rttik esime göre ben 3 4 sene daha sabredecem herkes diyor 1 senen var yok oglana çoban lazım .1 gün güzel geçti simdi ben evdeyim oğlanı aksam parka çıkarsam pesinde kosmaktan canım çıkıyor kosmasın diye korkutmaya çalıstım olmadı.En fazla hastaneye gideceksem anneme bırakabiliyorum onun dısında kimseye gidemiyorum oglum bir yeri kıracak mı diye pesinde dolanıyorum çünkü.En yakınlarım hep mutlu hep geziyorlar çevreleri çok geniş ben insan görebilmek için parka gitmek zorundayım😔 Yeminlen dün gece ölmek için dua ettim çok zor durumdayım.Bir yanım sınava çalıs memur ol bakıcıya kitle çocugu diyor(iyi sıralama için 90 puan almak zorundayım) bir yanım ise çocugun büyümesini bekle kreşe ver ya da temizlik işi bulursam evlere yanında götür diyor.Kararsız kaldım.Ne yapmam lazım?
Kpss çalışıp atanın.

Türkçe'ye odaklanın, yazdığınız gibiyse dilbilginizde (ki eminim oyledir), 90 puan veya üzeri alma şansınız çok düşer.

Ayrıca çocuğu niye korkutuyorsunuz? 2 yaşındaki çocuğu korkutunca olacak tek şey bilişsel ve fiziksel becerilerini geliştirememiş bir çocuk elde etmeniz demek, böyle mi olsun? Yaşitlarından geri mi kalsın?

Back
X