Ne yapsam düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyecem?

Yaşlarımız yakin olduğu için seni anlayabiliyorum. Ve gerçekten hissettiklerin bana göre çok normal. Devir değişti artık. Bende 20 yaşındayım ve evlenme sözünü duyar duymaz tüylerim diken diken oluyor . 20 yaş çocuk için cooook erken. Ama hayatta keşke deyince zaman geri gelmiyor. Ne tavsiye versem bilemedim. İki ucu boklu değnek. Tanrı yardımcınız olsun. Ama en azından bir psikolog deneyebilirsiniz. Eminim hiçbir anne çocuklarından bu şekilde bahsetmez. Devlet hastanesinde psikolog desteği var diye biliyorum. En azından anlatır rahatlarsınız. Çünkü atandığınız veya temizliğe gittiğiniz zaman çocuklar bom diye kaybolmayacak .18 yaşına kadar dibinizde olacaklar . Şikayet etmek yerine bunla yaşamayı öğrenmek gerek.

Ya tembelliğinize kılıf aramayın, 2 senelik okulu beklememişsin çünkü koca kaçıyodu diyelim evlendin ee kpssye çalışsaydın puanlar gayet düşüktü mezun olduğun zamanlar, kuzenini kıskanınca mı aklına geldi 90la atama olduğu?
Böyle öleyim bayılayım psikolojisiyle sahada ne işin var ayrıca? 24 saat nöbetten çıkıp çocuk bakacak popo yok sende, ayrıca 24/72 dinlenme çoğu ilde yok 24/24 24/48 çalışılan 5-6 gün aşırı tutulan nöbetler var ee o zaman o yorgunlukla çocuklar ne olacak?
Yani öyle bakıcıya kitlemek falan değil mesele. Ailen haklı koca meraklısı olduğun için vasıfsız kalmışsın.
Çalışmaya gönlü olan özel sektördede çalışır tecrübe kazanır biraz, böyle bomboş atanınca ekipte ezilip dışlanman da çok olası.
Çocuğunu ver kreşe gir hastanede işe çalış düzenini kur, herkes böyle yaşıyor.

2 yaş çocuk kendisinden umulmayan bir şey yapmıyor ki,neden bu şaşırmak bu kadar panik? Herkesin durumu farklı. Herkese yetişemezsiniz. Memur olsanız da üç kuruş maaşlı biri olacaksınız mesela,kocası über zengin olup evde çifter çifter eleman çalıştırana özeneceksiniz bu defa. Bunun sonu yok,her birey farklıdır.

Öncelikle etrafında tonla insan olmasına gerek yok hatta hiç te olmayabilir.
Ben ikizlerimle akşamları esim gidince bile yemeğimizi aşimizi koyup değişik parklara gidip geziyoruz kumla oynatiyorum birşeyler sürüyorlar sonra oturup birşeyler yiyoruz sonra biraz konuşuyoruz sohbet ederek yürüyoruz elimde hem bebek arabası hem ikisini yönetmeye çalışıyorum düşün birde sırtımda çanta niye bukadar bezginsin insanlarin neler dediğini boşver bende çok skliyorum bazen ama anneyiz işte ikisiyle çekip annemin yanına ya da herhangi biryere de gidemiyorum yeni 2 yaş oldular bekliyorum.
Olumlu şeylere odaklanın birşey yapmak istiyorsanız biraz zamanını bekleyin ve gerçekleştirin sonuçta çocuklar varken yaşına göre yapabileceklerimiz belli.. sukredersek şükredecrk seylerimiz artar unutmayın kendinizle ve hayatınızla barişin fırsatları değerlendirin evde havuza sokarım oyun hamuru oynarız kitap okuruz, resim çizeriz kovalamaca oynarız vs oyun çağında çocuklar mecbur birşeyler yaparak geçiyor işte

24/72 olsa yine iyi valla 24/24 7 gün aşırı tuttuğum zamanları biliyorum hele izin dönemi kabus gibi. O kafayla evde çoluk çocuk ev düzeni her şeyi idare etmek gerek, konu sahibi bu tembellikle yapamaz bunları.
Bizim dönemdende vardı aynı konu sahibi gibi olanlar biz 8-9 senelik olduk onlar hala ama atamalar 90 diye ağlanıyolar halbuki o kadar yüksek değildi dünya kadar alım oldu

70bin maaş (nöbet usulu olduğu için fark çıkıyor mesailerle 75-80 belki daha fazla)
Ayda 8 gün çalışmak (24 nöbet) -izin dönemleri hariç-
Yeşil pasaport hakkı
Yani kaçırdıkları bunlar

Tebrik ederim. Herkes ana baba olmamalı diyoruz ama kime... Çocuklar bitki değil ki saksıda kendi kendine yetişsin. Çocuk yapmadan önce her ihtimali düşünmek lazım. Kim düşünecek?

Çocuğu bakıcıya kitlerim diyen biri sizin gibi ilgili ve sabırlı olamaz.

70bin maaş (nöbet usulu olduğu için fark çıkıyor mesailerle 75-80 belki daha fazla)
Yeşil pasaport hakkı
Yani kaçırdıkları bunlar
O maaşla öyle gürül gürül bakıcılar hizmetçiler tutulamaz ki. Özel sektör üst düzey çalışanlar ancak.
Konu sahibi neyi elde etse hep daha iyisini kıskanacak gibi görünüyor

O maaşla öyle gürül gürül bakıcılar hizmetçiler tutulamaz ki. Özel sektör üst düzey çalışanlar ancak.
Konu sahibi neyi elde etse hep daha iyisini kıskanacak gibi görünüyor
Bakıcılara hizmetçilere özendiğini sanmıyorum, çoğu meslektaşımın 2-3 tane çocuğu var eşi nöbetli çalışansa çapraz nöbet (ailesinden uzakta olanlar) eşi akşam evdeyse eşi bakıyor, gündüz okul yada kreşte oluyor.
Ki şuda var 70min, nöbet usulu olduğu için çoğu ay + oluyosun. Yani bence gayet güzel para evi tek geçindirmeyenler için, çift maaşlı çiftler için yani.
Bekar memurlar ya geziyor ya koluna her ay ajda takıyor, ben ilk senemde çok gezdim mesela. Kuzenine her türlü özenmesi çok normal.

bir de kuzenim ATT benim

yengemin 3, kuzenimin 2 çocuğu var, hadi yengemin çocuklara görümcesi kendi çocuğu gibi baktı, muhtemelen o nöbetten gelince uyuyabildi bebeklerken (eşi veteriner, hayvancılık bölgesi, eş 7/24 mesaide gibi bişey) fakat ona göre de görümceye parasını verdiler.

diğeri ise tamamen alakasız yerde yaşıyor, hem çalıştı hem büyüttü. eşle dönüşümlü. sanmıyorum ki koşturmadan büyüsün bu çocuklar....

15 senedir çalışan kadınlar bunlar. hep de dedikleri şeydir biz hemen meslek sahibi olduk, atandık çoluk çocuk yaptık diye. ben şikayetlerini duymadım. nöbetli çalışmak zor ama meslek baştan belliyse ona göre kabul edip giriyorsun (nöbetli çalışan baba kızıyım, nöbetli çalışan kardeşim var).

ama mesela çoğu bayramda, kimiz kez düğünde izinleri yoktur, millet bayramı yapar dönmeye hazırlanırken, onlar yeni gelir.

illa ki her tercihin bazı zorlukları ona göre de bazı avantajları var. bu kız da erkenden çocuk yapmış, gençken büyütmüş şimdi bile mızıldanıyor 35-40 yaşında doğursa candan mı fırlatacaktı bebeleri anlamadım...

Konuda üzüldüğüm tek kişi 2 yaşında ki çocuk. Annesi ona bakmamak için ölmek istiyor ne acı … bu arada bu tarz konularda da hep kpss calısma , atanan da cok okey ama atanamayan da cok. Madem çalışmak istiyorsunuz girin bir özel sektöre deneyin o zaman , hem ev hem çocuk hem iş kolay mı bir bakın. Şu insanların gezmesine mutlu olmasına da takmayın artık. Siz 20 yaşında evlenmeyi seçmişsiniz , kimseye önden hayatının fragmanı izletilmedi, bilmiyordum falan diyemezsiniz ki anneniz karsı cıkmıs dinlememişsiniz.

Hele dönüşümlü bakanlar için öyle zor ki, bilerek seçiyosun bu mesleği, çocuk yapıyosun, eşinle bi düzen kuruyosun. Eşin 24ten çıkıyor çocuk bakıyor yada sen aynı şekilde uyumadan bakıyosun (çocuklar okullu olana kadar uyuyamıyosun mecburen). Böyle çalışan o kadar insan var, çok büyük emek.
Zamanında emek vermeyip sonra başarılı olan insanlara haset edenlerin bi kazanımı olduğunuda hiç görmedim.
Kuzeni şimdi ne yapsa ailede lafı olur x her ay maaşıyla koluna bilezik taktı, arabasını aldı evine şunu aldı vs artık ne olursa.
Konu sahibine hasetlenmek için bir sürü sebep

O zaman ağlamıyacaksın bide kaçmış kk dan da kaçmış gene üyelik iptali gelmiş

Yeşil pasaport hakkı
Yani kaçırdıkları bunlar
Bir şey merak ediyorum sanırım çıplak maaş 55 civarı nöbet mesai hariç ek ödemeyle 70 oluyormuş bu ek ödemeyi hastaneye atanan büro personeli de alıyor mu yoksa sadece ebe tekniker vs mi alıyor ek ödemeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…