Ne yapsam, ne etsem bakıcı mi? Ücretsiz izin mi?

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Merhaba hanımlar içinden cikamadigim bir konu var.

Bebegim 1 yaşına girmek üzere ve biz is dolayısıyla istanbula tasinicaz. Esim de ben de çalışan insanlarız ben şu an izindeyim.taşınma durumumuz olmasaydı bebegimi anneme bırakıp ise baslitacaktim. Ancak tayin olayı tüm planlarımızı alt üst etti.

Kafam allak bullak oldu. Işe başlasam güvenilir bir bakıcı bulabilir miyim? Nasil bulurum istanbulu hiç bilmiyorum.

Ücretsiz izinimi uzatsam evde çok bunaldim artık başlamak istiyorum. ancak bi yandan da boyle hissetigim icin vicdan yapiyorum. Yavruma karşı suçluluk duyuyorum.

Ayrica ıstanbul pahalı bir şehir diyorlar esim 4600 tl alıyor lojmanda kalacağımız için 4000 kalicak bize ve esim zorlaniriz baslasan iyi olur diyor.

Çalışma sartlarim ise şöyle beyin yorgunluğu agir olan bir isim var ancak mesaime karisacak gorusecek kimse yok. Atiyorum hergun öğleden sonra 2 de işten çıksam veya haftanın 2 günü ise gitmesem işler aksamadikca kimse bi şey diyemez. Ama yogunluk olursa haftada 3 gun mesaiye bile kalabilirim belli olmuyor.

Tüm bu şartları bir arada düşününce siz olsanız napardiniz?

İznimi uzatırım taşınma şu bu derken bir hareketlilik olur o bunalma halin geçer canım çalışan insan için evde durmak zor anlıyorum ama evde durduğun süre boyunca bakıcıyı içine sine sine seçersin bir gün bakar sen gözlemlersin daha iyi olur lojman için 600 vermek de çok iyi ist da 1000-1500 kira veriyorum diyen üyeler var 4000 ile geçim olur diye düşünüyorum

Sehir degistirme olmasa bakici tutun ise donun derdim ama yeni bir sehir isi karistiriyor
Duzeninizi oturtana kadar birkac ay evde kalin , yerlesip cevreye adapte olunca bakici arayin derim ben

Bakici olayina girersem aynen bakiciyi ayarlayip 1 ay da onunla beraber durduktan sonra başlamayı düşünüyorum. Ancak bulabilir miyim nasıl bulabilirim hiç bir fikrim yok. Bi de gerçekten çok bunaldim ancak sanki kendi keyfim için bebegimi birakicakmisim gibi düşünüyor vicdan yapıyorum.

Ucretsiz izin.ben aldim..hicde paraya sikismadik..hatta ev ile arabayi oduyorduk.sadece ekdersle gecindik..

Yeni şehre alışana kadar bence biraz bekleyin. Kiranız yüksek değilmiş kalan parayla geçinebilirsiniz. Bakıcı işi zaten başlı başına sıkıntı. Ben de bebeğimi yedi buçuk aylıkken bıraktım kayınvalidem bakıyor. Bunaldınız ama bebekten ayrılmak da kolay olmuyor emin olun.

Yepyeni bir yer bebeğin içinde bu yenilik farklılık çok önemli. Bebek deme onlar bu yer değişikliklerinden çok daha fazla etkileniyorlar. Değişip bir ortam olacak zaten senin için. Sıkılmaya fırsatın olmayacak. Minik yavrunun bir süre daha yanında olmalısın. Merak etme her türlü geçinirsiniz. Yavrunun anne ihtiyacı bence paradan çok daha önemli. Bir sure sonra çevreyi tanırsın belki çok içten ve güvenilir insanlar tanır onlara emanet edersin yavrunu. Acele etme arkadaşım. Para bulunuyor da çocuğun bunca değişikliğe adaptasyonu sırasında bir de senin yokluğunun açacağı boslugun telafisi yok.

biz is dolayısıyla istanbula tasinicaz. Esim de ben de çalışan insanlarız ben şu an izindeyim.
Ben bu kısmı anlayamadım, istanbula yeni taşınacaksınız (yani henüz taşınmadınız)iş değişikliği olmaz mı sizin de? Hazır iş mi var? Tayin mi olucaksınız_ Memursunuz desem hiçbi memur haftanın 2 günü işe gitmemezlik ya da 2 de çıkma yapamaz.. Ben olayı çözemedim burda?

Memur değilim. Evet isim hazır.

ben iş durumunuzu anlamadım nasıl kafanıza göre çalışacaksınız ne rahat işmiş o

ben istanbulda bakıcı olayına güvenmiyorum bir kreşe verin daha güvenilir olur

İstanbul'da geçim zor.Eşiniz haklı. Şimdi 4000 TL ye geçinirsiniz ama çocuk büyüdükçe zorlaşır.
Eşim emekli maaşı alıyor, dizilerde çalışıyor ben iyi bir ücret alıyorum evim kira değil, 2 çocuk okutuyorum ve inanın sizden çok daha fazla eve para girse bile yetmediği ve zorlandığımız zamanlar çok oluyor.
Bebiş daha küçük o yüzden bence bir kaç ay daha izin kullanın. İyi bir bakıcı bulunur mu bilemem çünkü bulmakta zor burada, bulsanız bile muhtemelen ücreti çoktur. Valla yazarken ben bile iyice karıştırdım. Allah sizlere kolaylık versin.

Canım mecbur bakıcı girecek devreye istanbulda tonla bulursun merak etme sen keyfi gitmiyorsunki işe ona daha iyi bir gelecek verebilmek için gidiyorsun böyle düşünerek kendini kötü hissetme

Çocuğun evde yabancı bir kadınla yalnız kalmasındansa kreşte başka bebek/çocuklarla kalması bence onun için daha iyi..benim de bebeğim bir yaşında,çalışıyorum..bakıcımı çok iyi referansla buldum,zaten çok az kalıyor bakıcıda ama ben de kreşe vereceğim bu ay..
Bence taşınma/yerleşme telaşı arkadaşların dediği gibi çok zaman alır. Bebeğinizin de uyum süreci söz konusu olur. Yaz geliyor, bebeğinizi sırtınıza takın güzel güzel İstanbul’un keyfini sürün.
Geçinme olayına gelince de bu kocaların totosu niye tutuşuveriyor hemencik anlamıyorum
Bunalmanız gayet doğal ama inanın bundan sonra bebeğinizle keyifle vakit geçirme zamanı

4 bin ile çok çok rahat geçinirsiniz başka borcunuz yoksa. Evde bunalma meselesini de lütfen unutun. Çocukta bunalıyor, korkuyor, ağlıyor, ayrılmak istemiyor. Ama yapacak bir şeyi yok değil mi? Karar merci o değil çünkü. Ailenin insafına kalmış. Çok küçük daha, ücretsiz izne ayrılın bence.

Sizin yorumunuzu bekliyor ve ne yonde olacagini da biliyordum zaten.Yorum icin tesekurler

Sizin yorumunuzu bekliyor ve ne yonde olacagini da biliyordum zaten.Yorum icin tesekurler
Ay çok üzülüyorum küçük bebeklere. Onlar gerçekten benim gibi mi düşünüyor, hissediyor bilmiyorum. Ama kızımla geçirdiğim bu 2 yılda anladım ki, şu zamanı kaybettiğimi bile farkedemeden yaşasaydım bomboş bi hayatım olurdu. O yüzden benim tarafıma gelin, burası çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…