Ne yapsam, ne etsem bakıcı mi? Ücretsiz izin mi?

10 aylık oğlum var, Ankara'dan başka bir yere, yazlık bir bölgeye taşındım. Oğlumun uykularını düzenlemek için bile evin iyice yerleşip de oğlumun eve alışmasını bekleyeceğim. Bebek bu ne anlar diyenler olabilir belki ama eve taşındık taşınalı sakinleşti oğlum. Sağı solu merakla incelemekte kaç gündür. Demem o ki, bence işe dönmek için en azından çocuğunun yeni eve, yeni düzene alışmasını bekle. Onlar değişimlerden bizden çok etkileniyorlar emin ol.

Lojmanda olacakmışsınız orda bakıcı bulmak daha kolay yalnız yeni bir şehir yeni ev yeni hayat bu dönemde bebeğinizle birlikte kalmanız daha doğru olur bence

bence ücretsiz izin,çok maddi açıdan ortada kalmadıkça bakıcı mantıklı değil,duygusal varlıklarız biz, annelik de öyle kolay elde edilen birşey değil,evlat ise bambaşka birşey,kaldı ki gelişiminde ilk 2 yıl çok önemli diye düşünüyorum
benim içinde tatil
yıllardır okuyorum sınavlara hazırlık iş koşuşturması derken evde tatil yapmak benim de hakkım; bebeğim de en güzel sebeb evde takılmak için..bunalınca insan yapacak birçok aktivite bulabilir:kimine göre bu yürüyüş kimine göre ev gezmesi kimine göre herhangi bi hobi edinmek (benimde 6 aylık bebeğim var gayet iyi mesleğim var; 2 yılı miniğimle geçirmek bana az bile geliyo:)) )

Son düzenleme:
Lojmandakilerle iyice tanış samimi ol illa ki aralarında bebek bakabilecek biri vardır. Hem onlardan da tavsiyeler gelir. Ona göre içine sinen birini bulursan ise baslarsin bulamazsan zaten başka çare yok

18 aylık bir kızım var. Eğer iş yerim yarım gün calisma hakkımı onaylasaydı çalışırdım. CunKu kızım sabah oynayıp öğlen uyuyunca dönmüş olurdum. 4000 ile gecinirsiniz. Ben çalışmıyorum ve ondan daha az miktar ile idare ediyoruz mecbur. Yani erteleyebiliyorsaniz erteleyin gecinirsiniz. Ama saatleriniz müsait ise çalışabilirsiniz de. Şu an değil ama çocuğunuz okul çağına geldiğinde daha fazla paraya ihtiyacınız olacaktır. Eğer bakıcı tutacaksınız mutlaka kamera koyun.

Istanbulda mi yaşıyorsunuz? Zaten bakıcı tutarsam evin her yerine mutlaka kamera koyarım.

Istanbulda mi yaşıyorsunuz? Zaten bakıcı tutarsam evin her yerine mutlaka kamera koyarım.
Evet İstanbulda yaşıyorum. Benim durumum farklı. Yarım gün bakıcım var sabahtan oglene kadar çünkü kursa ve iş yerine gidiyorum kızımın uyuma saatinde evde oluyorum. ücretsiz izindeyim ama işlerim olduğu için mecburum gitmeye. Ev kirası bakıcı maaşı fatura vs derken tabiki çok masraf oluyor. ben de ona göre yaşıyorum tabiki. Ama geriye kalan sizin geriye kalacak olan miktarından daha azdır.

bence ücretsiz izin çok fazla harcamalarınız yoksa gayet güzel geçinirsiniz
bakıcı en az 1500 istanbul da bilginiz olsun

Kiradan sonra 4000 kalıyosa geçinirsiniz bence.Bunun yarısını bile almadan geçinen insanlar var.Eşiniz çok abartmış.

Siz mesaiye kaldiginizda mesaiye kalacak bakici bulmak cok zor. Yasayacaginiz sorunlari tahmin ediyorum. Zaten genelde en az asgari ucret sigorta isterler. Ek mesai olunca bunu da yansitsaniz size 3000e yaklasir. Bence bir sure erteleyin. Icinize sinen emin birini bulunca isi tekrar dusunursunuz. Fiyati da daha uygun kabul eder bu sekilde bulacaginiz kisi.

4000 ile istanbulun bir cok yerinde gecinebilirsiniz ama sadece gecinirsiniz. Nerede yasayacaksiniz? Tam mevsiminde 32 liraya domates satilan semt de var gayet makul fiyatlari olan semtler de var.
10 liraya manikur yapan yer de var 120 liraya yapan da var. 1 liraya da ekmek var 26 liraya da...

Ücretsiz izine ayrıl. Eşinin maaşı o kadar da az değil. Bebeğinizi başkasına emanet etmeden önce en azından derdini anlatabilecek, bir iki kelime söyleyebilecek yaşta olsun. Bir yaş daha çok minik. Tanımadığınız bilmediğiniz bir insana emanet etmeyin derim ben. Bir yıl daha ücretsiz izin alın. Bazı erkekleri de hiç anlamıyorum. Gerekiyorsa kendileri ek iş yapsınlar. Benim için minicik bir bebeğin konforu herşyden daha önemli. Aç değilsiniz, açıkta değilsiniz. Bir yıl daha hesaplı davranırsanız rahat rahat geçinirsiniz. Kira bile vermiyorsunuz! Daha ne olsun.

Bebek açısından düşünen yok maalesef!

ucretsiz izin sizi sarsmayacaksa madden izin alin derim ben biz bile kendi cocugumuza bakarken bazen mizmizlanmasina dayanamayacak duruma geliyorken el nekadar saglikli bakar diye dusunuyorum yanlismi dusunuyorum bilmiyorum

4 bin lira ile ilk etapta zorlanmazsınız. Lojman diyorsunuz bir süre daha izin alın derim,bu süreçte bakıcı ayarlar bir süre bakıcıyla vakit geçirirsiniz,sonrasında işe dönme durumu olursa kamera sistemi kurar öyle dönersiniz. Bunalıyorum demeseydiniz 1 sene daha siz bakın,2 yaşında kreşe başlatın derdim ama bunaldım dediğiniz için bu öneriyi sundum.
Bakıcıdansa kreş/anaokulu her zaman öncelikli tercih olur benim için,hem çocuğun sosyalleşmesi açısından da daha uygun.
Ben sitede ve parkta bakıcıyla çocuklar görüyorum ve üzgünüm ama gayet başıboş halde oluyorlar. Ha istisnalar muhakkak vardır ama ben denk gelmedim.

bence işe başlayın ve bir bakıcı buluverin.
çocuğa küçük yaşta baktığı için belki bir bağ oluşur aralarında.
hani istediğiniz zaman başlayacağınız bir işse beklenebilir. ama belli süre varsa başlanabilir

Yeni bir şehirde yeni bir hayata başlıcaksınız. Şimdiden bol şans. Stres yapmanızı gerektircek birşey yok. Ewiniz hazır işiniz hazır. Alt tarafı bebeğinize bakıcı. Lojmanda kalıcaksanız oradaki bayanlar size yardımcı olur. Sorun yapmayın hayatın tadını çıkartın. Heyecanlı olucağınız yerde kendi kendizi strese sokmayın. İnanın çok gereksiz

doğma büyüme istanbulluyum. eşiniz abartmış. kira derdiniz olmayacak. 600 lira hiç birşey. geri kalan parayla çok rahat yaşarsınız. bebeğin bir daha bu aylarda olmayacak ve sana en çok ihtiyacı olduğu zaman. benim eşim 3.500 alıyor. ev kredisi ödediğimiz halde ben ücretsiz izne ayrılacağım. hesapladık yaşanıyor. biz yaşıyorsak sizde hayli hayli yaşarsınız

Bir süre daha ücretsiz izin alın.
4000 lira ile sıkıntıya düşmeden geçinirsiniz.Orada insanın belini büken kira zaten.
Çalışmaya başlasanız bile en az 1500 lirası bakıcıya gidecek.Güvenilirliği de tartışılır.
Değer mi önce öncelikle ona karar verin.
Arkadaşların dediği gibi lojmandakileri de tanımış olursunuz bu arada.
Belki güvenip,çocuğunuzu emanet edebileceğiniz bir komşunuz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…