- 13 Mart 2015
- 4.294
- 7.919
- 358
Merhaba hanımlar içinden cikamadigim bir konu var.
Bebegim 1 yaşına girmek üzere ve biz is dolayısıyla istanbula tasinicaz. Esim de ben de çalışan insanlarız ben şu an izindeyim.taşınma durumumuz olmasaydı bebegimi anneme bırakıp ise baslitacaktim. Ancak tayin olayı tüm planlarımızı alt üst etti.
Kafam allak bullak oldu. Işe başlasam güvenilir bir bakıcı bulabilir miyim? Nasil bulurum istanbulu hiç bilmiyorum.
Ücretsiz izinimi uzatsam evde çok bunaldim artık başlamak istiyorum. ancak bi yandan da boyle hissetigim icin vicdan yapiyorum. Yavruma karşı suçluluk duyuyorum.
Ayrica ıstanbul pahalı bir şehir diyorlar esim 4600 tl alıyor lojmanda kalacağımız için 4000 kalicak bize ve esim zorlaniriz baslasan iyi olur diyor.
Çalışma sartlarim ise şöyle beyin yorgunluğu agir olan bir isim var ancak mesaime karisacak gorusecek kimse yok. Atiyorum hergun öğleden sonra 2 de işten çıksam veya haftanın 2 günü ise gitmesem işler aksamadikca kimse bi şey diyemez. Ama yogunluk olursa haftada 3 gun mesaiye bile kalabilirim belli olmuyor.
Tüm bu şartları bir arada düşününce siz olsanız napardiniz?
Istanbulda mi yaşıyorsunuz? Zaten bakıcı tutarsam evin her yerine mutlaka kamera koyarım.18 aylık bir kızım var. Eğer iş yerim yarım gün calisma hakkımı onaylasaydı çalışırdım. CunKu kızım sabah oynayıp öğlen uyuyunca dönmüş olurdum. 4000 ile gecinirsiniz. Ben çalışmıyorum ve ondan daha az miktar ile idare ediyoruz mecbur. Yani erteleyebiliyorsaniz erteleyin gecinirsiniz. Ama saatleriniz müsait ise çalışabilirsiniz de. Şu an değil ama çocuğunuz okul çağına geldiğinde daha fazla paraya ihtiyacınız olacaktır. Eğer bakıcı tutacaksınız mutlaka kamera koyun.
Evet İstanbulda yaşıyorum. Benim durumum farklı. Yarım gün bakıcım var sabahtan oglene kadar çünkü kursa ve iş yerine gidiyorum kızımın uyuma saatinde evde oluyorum. ücretsiz izindeyim ama işlerim olduğu için mecburum gitmeye. Ev kirası bakıcı maaşı fatura vs derken tabiki çok masraf oluyor. ben de ona göre yaşıyorum tabiki. Ama geriye kalan sizin geriye kalacak olan miktarından daha azdır.Istanbulda mi yaşıyorsunuz? Zaten bakıcı tutarsam evin her yerine mutlaka kamera koyarım.
Kiradan sonra 4000 kalıyosa geçinirsiniz bence.Bunun yarısını bile almadan geçinen insanlar var.Eşiniz çok abartmış.Merhaba hanımlar içinden cikamadigim bir konu var.
Bebegim 1 yaşına girmek üzere ve biz is dolayısıyla istanbula tasinicaz. Esim de ben de çalışan insanlarız ben şu an izindeyim.taşınma durumumuz olmasaydı bebegimi anneme bırakıp ise baslitacaktim. Ancak tayin olayı tüm planlarımızı alt üst etti.
Kafam allak bullak oldu. Işe başlasam güvenilir bir bakıcı bulabilir miyim? Nasil bulurum istanbulu hiç bilmiyorum.
Ücretsiz izinimi uzatsam evde çok bunaldim artık başlamak istiyorum. ancak bi yandan da boyle hissetigim icin vicdan yapiyorum. Yavruma karşı suçluluk duyuyorum.
Ayrica ıstanbul pahalı bir şehir diyorlar esim 4600 tl alıyor lojmanda kalacağımız için 4000 kalicak bize ve esim zorlaniriz baslasan iyi olur diyor.
Çalışma sartlarim ise şöyle beyin yorgunluğu agir olan bir isim var ancak mesaime karisacak gorusecek kimse yok. Atiyorum hergun öğleden sonra 2 de işten çıksam veya haftanın 2 günü ise gitmesem işler aksamadikca kimse bi şey diyemez. Ama yogunluk olursa haftada 3 gun mesaiye bile kalabilirim belli olmuyor.
Ücretsiz izine ayrıl. Eşinin maaşı o kadar da az değil. Bebeğinizi başkasına emanet etmeden önce en azından derdini anlatabilecek, bir iki kelime söyleyebilecek yaşta olsun. Bir yaş daha çok minik. Tanımadığınız bilmediğiniz bir insana emanet etmeyin derim ben. Bir yıl daha ücretsiz izin alın. Bazı erkekleri de hiç anlamıyorum. Gerekiyorsa kendileri ek iş yapsınlar. Benim için minicik bir bebeğin konforu herşyden daha önemli. Aç değilsiniz, açıkta değilsiniz. Bir yıl daha hesaplı davranırsanız rahat rahat geçinirsiniz. Kira bile vermiyorsunuz! Daha ne olsun.Merhaba hanımlar içinden cikamadigim bir konu var.
Bebek açısından düşünen yok maalesef!4 bin ile çok çok rahat geçinirsiniz başka borcunuz yoksa. Evde bunalma meselesini de lütfen unutun. Çocukta bunalıyor, korkuyor, ağlıyor, ayrılmak istemiyor. Ama yapacak bir şeyi yok değil mi? Karar merci o değil çünkü. Ailenin insafına kalmış. Çok küçük daha, ücretsiz izne ayrılın bence.
Yeni bir şehirde yeni bir hayata başlıcaksınız. Şimdiden bol şans. Stres yapmanızı gerektircek birşey yok. Ewiniz hazır işiniz hazır. Alt tarafı bebeğinize bakıcı. Lojmanda kalıcaksanız oradaki bayanlar size yardımcı olur. Sorun yapmayın hayatın tadını çıkartın. Heyecanlı olucağınız yerde kendi kendizi strese sokmayın. İnanın çok gereksizMerhaba hanımlar içinden cikamadigim bir konu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?