- 16 Nisan 2017
- 1.787
- 1.532
- 133
- Konu Sahibi Stardust07
-
Kızlar sanırım biraz bunalımdayım ve içimi dökmeye ihtiyacım var.umarım duygu durumumu anlatabilirim.
* sıkıntım ne tam olarak bilmiyorum.çevremde arkadaşım yok pek fazla.kendimi yanlız hissediyorum ama kimse ile arayip konuşmak da istemiyorum.
* Yaklaşık 6 aydır sürekli bir kosturma halindeyim.(çalışmıyorum unutmadan ekleyeyim)misafir geliyor.
* görümcemin düğünü hazırlığı yardımı falan derken bayram yoğunluğu geldi geçti.o bitti hastalar bitmedi sürekli gitmek zorunda olduğum ve bizim bakmak zorunda olduğumuz.
* Atanmayı beklerken atamalar iptal oldu
* Cocuk düşünüyoruz nerdeyse bir senedir ama her ay bişey çıktı ve ertelemek zorunda kaldım.hep başkası için.
* Ben başkaları için hayatımı ertelerken onların daha arkamdan konuştuğunu duyuyorum.sadece işleri düştüğü zaman arıyorlar.malesef ki bende birisinin yardımıma ihtiyacı varsa yok diyemiyorum herseyi bilmeme rağmen.yoruldum..
(Çok uzun yazmış olabilirim kusura bakmayın sadece içimi dökmek istedim)
Başkasını mutlu etmek için değil de yapmayınca içim rahat etmiyor.gitmesek neden gelmediniz diye laf yiyoruz gitsek de neden erken eve dönüyoruz diye.bu aralar gitmiyorum ama fırsat olunca yine laf edilecek.bilemedimo zaman her çağırana koşma, bence başkaları için yaşamak insanın kendine yapacağı en büyük kötülük, gerçi bazı insanlar başkaları için yaşamaktan mutlu olur, o insanlardan değilsen, ufak ufak kendini çek, en azından kimsenin misafirine koşturma mesela, akrabalarla ilgili sıkıntın var sanırım bir gidiyorsan iki gitme
Çocuk istemeyen herkes eşiyle mi birlikte olmuyorçocuk olayını ertelemek nasıl oluyor ( bunu gerçekten soruyorum lütfen yanlış anlamayın ) yani hiç mi eşinizle birlikte olmuyorsunuz ,
konunuza gelince herkes kendı hayatını yaşıyor lütfen sende kendi hayatına odaklan sana işleri düşünce arayanları kaile bile alma
Başkasını mutlu etmek için değil de yapmayınca içim rahat etmiyor.gitmesek neden gelmediniz diye laf yiyoruz gitsek de neden erken eve dönüyoruz diye.bu aralar gitmiyorum ama fırsat olunca yine laf edilecek.bilemedim
Ay gulesim geldiçocuk olayını ertelemek nasıl oluyor ( bunu gerçekten soruyorum lütfen yanlış anlamayın ) yani hiç mi eşinizle birlikte olmuyorsunuz ,
konunuza gelince herkes kendı hayatını yaşıyor lütfen sende kendi hayatına odaklan sana işleri düşünce arayanları kaile bile alma
İnşallah ya.artık tuhaf bir haldeyim herseyden bezmis ümitsiz.artık çocuk işini ertelememe kararı aldık ama gerisini bilemiyorumo işi düşünce arayanların kesinlikle telefonunu açmamak lazım. çalışmıyorsun evdesin diye ona koş buna koş gitmesen ayıp bilmem ne durumları. inşallah en kısa sürede ataman olur da işinle meşgul olup akrabalardan elini ayağını çekip eşinle nefes alırsın. ama millet için çocuk yapmayı yada diğer planlarını sakın erteleme. hayat senin, başkalarının umrunda bile olmaz.
Benim de hiçbir konuda ortam yok ki.ya çok iyiyim ya çok kötü.yani atabilecegim kişiler değil.mesafe koyuyorum iki iyi olunca yine unutuyorumSorunun sebebini bilen çözümünü de biliyordur,ki siz de bunlardan birisiniz.
Çözüm basit,mecbur olduğunuz hastalara bakılacak,mecbur olunmayan düğünler derneklere koşturulmayacak ki bunlar yüzeysel çözümler.
Asıl olay her hıyarım var diyene tuzlukla koşulmayacak,kendi işiniz ,ihtiyaç ve istekleriniz öne alınacak.
Kestirip atamayacağım için böyle.aslında laflar karşısında Susan bir insan değilim.cevap veririm.o da yoruyor.çünkü değişen bişey olmuyor.işte sen laftan korkuyorsun, yani insanların lafla sitemle seni kontrol etmelerine izin veriyorsun, işim gücüm var de, sonuçta millete kalem kalem hesap vermek zorunda değilsin, bence kendine sadece kendine ait bi sosyal hayat yaratmaya çalış, çalışmadan da o biraz zor ama, şartlarına bakıp yapabilirsin
Küçük bir yerdeyim öyle kurs falan da çok yok ki.eminim demiştir ne iyi yenge diyegörümcen evlenecek koşturuyorsun o da kesin Allah razı olsun ne iyi yengem var diyodur !! iş atamasını beklerken kurslara falan gidip başka meşguliyetler edinebilirsin canım. kendini kimseye kullandırtma.
Kendimde o gücü bulursam öğreneceğim inşallahHayır demeyi öğrenmezsen kendinin değil,başkalarının hayatını yaşamaya mecbur kalirsin
Ben 6 ay görümcemin hazırlığı sürdü demedim.her zaman hasta bakıyorum demedim.kaynanama söyledim ona rağmen gel bana yardım et de demedim farkındaysanız.ben Hayır diyemiyorum içim rahat etmiyor da dedim.cocuk tedavisi için adetin ilk günleri gitmem gerekiyor.düşündüğümüz zaman şehir dışında olduğum da oldu.hadi kalkın gidin diyemicegim misafirlerim de oldu.siz yaşamamış olabilirsiniz böyle şeyler.ben anlamıyorum da diyebilirsiniz ama abartiyorsun diyemezsiniz.ben zaten bu yüzden bunaldim çünkü gerçekten hepsi üst üste geldi.bu 6 ay içinde ben bir tane kimyasal gebelik de yaşadım yani tek bunlar da değil.6 ay çok abartı bir süre, yani annemi düşünüyorum, ne kız ne erkek kardeşim için yapılan hazırlıklar 1 ay tutmamıştır.
Misefir gelir gider, bayram herkese bayram... evde hasta baktım diyorsunuz, haftalarca mı kaldılar?
Yani gerçekten haklı sebepleriniz olabilir, ya da ben çok yaparım; kendi plansızlığıma, bir işlerini yerine koyamayışıma hep bahane bulurum, başkaları yüzünden , elimden olmayan durumlardan vs derim...öyle bir durum mu sizin ki de emin olamadım.
Mesela çocuk için tedaviye başlasaydınız, bugün hastaneye gitmem lazım dediğinizde, KV olmaz bana yardım et dermiydi?
Yanlış anlamayın, sizi kırmak değil amacım. Abartıyorsunuz demedim, abartı yani fazla bir zaman dedim, belki gerçekten haklı bir vakit darlığınız vardı, belki de bilinç altı ile gelen bir erteleme olabilir, elbette ne yaşadığınızi ben bilmiyorum. Ben bir işe tam girişmek istemeyince, o da geçsin, bu da geçsin diye sebepler buluyorum. Belki çocuk için tedavi de sizi korkutuyor, görümcemin düğünü, bayram geçsin, misafirler gitsin vs diye ertelemiş olabilirsiniz.Ben 6 ay görümcemin hazırlığı sürdü demedim.her zaman hasta bakıyorum demedim.kaynanama söyledim ona rağmen gel bana yardım et de demedim farkındaysanız.ben Hayır diyemiyorum içim rahat etmiyor da dedim.cocuk tedavisi için adetin ilk günleri gitmem gerekiyor.düşündüğümüz zaman şehir dışında olduğum da oldu.hadi kalkın gidin diyemicegim misafirlerim de oldu.siz yaşamamış olabilirsiniz böyle şeyler.ben anlamıyorum da diyebilirsiniz ama abartiyorsun diyemezsiniz.ben zaten bu yüzden bunaldim çünkü gerçekten hepsi üst üste geldi.bu 6 ay içinde ben bir tane kimyasal gebelik de yaşadım yani tek bunlar da değil.
Bu sürecin böyle olmasında en büyük pay benim.kendim rahat etmediği için.sadece çocuk konusunda kismet diyorum o benim elimde değildi.her defasında bişey çıkıyordu.daha zamanı değilmiş demek ki dedim hep.öteki konularda da aslında bir daha olsa yine aynısını yaparim kesin.insanlardan uzaklaşıyorum mesafe koyuyorum.ama bir ihtiyaç anında kendim koşuyorum.ben bundan yoruldum.o yüzden buraya yazmak istemiştim.kimseye de anlatmıyorum. burası bana iyi gelebiliyor.Yanlış anlamayın, sizi kırmak değil amacım. Abartıyorsunuz demedim, abartı yani fazla bir zaman dedim, belki gerçekten haklı bir vakit darlığınız vardı, belki de bilinç altı ile gelen bir erteleme olabilir, elbette ne yaşadığınızi ben bilmiyorum. Ben bir işe tam girişmek istemeyince, o da geçsin, bu da geçsin diye sebepler buluyorum. Belki çocuk için tedavi de sizi korkutuyor, görümcemin düğünü, bayram geçsin, misafirler gitsin vs diye ertelemiş olabilirsiniz.
Hayat sizin, siz planlarınız yapın, dahil olanlar size uymak zorunda. Keyfine yatıya gelebilen misafir mesela, siz hastaneye gittiğinizde evde beklemeli, hatta yemekdi işti yardımcı da olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?