Ne yapsam?

Eceduygum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
36
9
1
46
Selamlar arkadaşlar. Benim problemim kendi şahsımla alakalı daha çok diye düşünüyorum. 38 yaşımda bekar bir bayanım. Daha evvel evlilik aşamasına gelmiş iki ilişkim oldu. İkisinde de bir şekilde anlaşamadık ailelerimiz uyuşmadı ayrıldık. Bu ara yine görüştüğüm biri var. Fakat ben yine ailelerimizde çok farklılıklar seziyorum. Her ailede çok farklılık olur elbet ama sorun şu ki hem kendi ailem hem bem pek farklılıklara tahammül edemiyoruz. .Egitimli, kulturlu, duzgun, aile yapimiza uygun olsun istiyoruz. Bizim ailemiz geniş çok eğitimli görmüş geçirmiş insanlarla dolu. Modern yapıdalar. Ben ise her ne kadar tesettüre girmiş olsam da modern yapıdaki ailelere alışığım. Evlenme planı yapmış olduğum arkadaşın ise sanıyorum ailesi daha küçük, kendi halinde bayağı muhafazakar insanlar. O çok iyi bir insan fakat kendisinde de tam olarak alışamadığım farklılıklar görüyorum. Benden yaşının küçük olması, gözünün henüz açılmamış olması. İşin kötü yanı üç dört aydır tanıştığım bu kişiye de bağlandığımı hissettim. Bir kere bile beni kırmadı hep yanımda oldu. Ama ben çok mükemmeliyetçiyim her seferinde hayal kırıklığına uğradım yine uğrayacağımı hissediyorum. Bu onun şahsı değil de şartlarıyla alakalı. Şartlara önem veriyorum. Ama ayrılığı da göze alamıyorum. Sevdim, bağlandım, yani bir yanım çok bağlanıyor bir yanım çok kopuk, huzursuzum. Kendimi şu an arada kalmış hissediyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Son düzenleme:
kenidini azcik rahat birak herkes mukemmel degil ki sen dahil hicbirseyin dort dortluk degildir bence :/
akisina birak bnce erkek arkadasin kac yasinda ¿
kadinlar daha olgun olabiliyor gozu dr acilmamis diyon ipler hep senjn elinde mus olur ^^

Benim için ailelerin farklı olması cok sorun teşkil etmez. Tabi birbirlerine saygıyı korudukları sürece.
Benim için sorun; eş adayının gözünün açılmamış olması. Hayatı tecrübe etmiş birini tercih ederdim. Bazı şeyleri yaşamış.

Merhaba, oncelikle 38 yasında bir bayanın 3-4 aydır tanıdıgı birine bu sekilde baglanması bana sacma geliyor.

Dıger konu ise, ailelerdeki farklılıklar baska sorunlar da getiriyor evlenince yani cunku esiniz o ailede büyümüş farklı olacagını dusunmeyin. Ya da sizin onu yönlendirebileceğinizi. Ama bu kadar da katı olmamanızı öneririm maalesef birebir ailesi sizin gibi olan birini bulamazsınız. Yani ortak noktalar fazla ve ortak olmayan noktalar tolere edılebılır ise devM edin derim.

Yanlis anlama ama sen bu kafayla daha çok beklersin. Resmen karşındakini ve ailesini küçümsemişsin. Yok biz ailecek şuna tahammül edemiyoruz, yok bizden şukadar üstün olacak, yok mükemmelliyetçiyim. Sen bence kendine ve ailene yakışacak birini bul.

İstersen evlen yapamazsanız boşanırsın, bunu 20 li yaşlardaki birine söylemezdim ama yaşın artık oturmuş kimse de ay acele ettin hata yaptın diyemez. Millet evde kaldı demeye çok meraklı herkes te çenesini kapar böylece. Isındım dediğin için söyüyorum ayrıca bunları yoksa aksi olsa millet sussun diye yapılacak şey değil evlilik.

Seviyorsun işte bundan daha iyi bir sebep olabilirmi ilişkiyi sürdürmen için. Kimsenin mükemmel olmadığını kabul edersen mutlu olabilirsin. Yoksa ne evlenebilirsin, ne de mutlu olabilirsin.

Sen bence mutlu olamazsın. Karşına beklediğinri de çıksa,sen mükemmel olmasını bekleyeceksin ve beklentilerin fazla olduğu için hiç bir şekilde memnun olamayacaksın.
Biraz rahat olmanı ve insanları olduğu gibi kabul etmeni tavsiye ederim. Ne kadar beklenti o kadar mutluluk.

Kendime gore mi aileme gore mi koca seciyorum? Aileme denk bir aileyi bulsam ogullariyla anlasacagim ne malum?

karşıda sorun yok, siz bakış açınızı değiştirmezseniz kimseyle olamazsınız.
Kimse mükemmel değil olamaz olmaz buna sizde dahilsiniz.
Tahammül edebileceğiniz biri ile evlenin

Armudun sapı üzümün çöpü dememek lazım.Hiç kimse mükemmel değil.Farzedin ki mükemmeli buldunuz.Bu mutlu bir evliliğin garantisi değil yine de.Ya siz ona yeteri kadar mükemmel gelmezseniz?

"Egitimli, kulturlu, duzgun, aile yapimiza uygun birini istiyorum" deseydiniz anlarim da "Kendimizden ustunu istiyorum" derken kendinizi kuculttugunuzun umarim farkindasinizdir. Hem o "ustunler" - ayni mantikla hareket edersek - niye sizi tercih etsinler ki?

Ayrica, farkliliklara tahammulu olmayan bir aileyseniz bekarlik sizin icin en iyisi. Tahammulsuzlugunuzle yuvarlanir gidersiniz.

Evet hepiniz haklısınız:) üstün derken yanlış tabir ettim sanırım, özür:) tam tarif edemedim ama şartlar açısından daha çok uygun buldukları diyelim.

Haklısın, ben de bu konuya takılıyorum biraz. Yaş değil de gözü açık olsaydı iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…