- Konu Sahibi mutluolmak
-
niye zor iibf dekiler nereye girebiliyosa biz de giriyoruz idari yargı hakimi de olabiliyoruz benim açıköğretim istememin sebebi işte alternatifim olur diye ve sadece sorun da o değil babamın bu yazdığım hareketleri.Senin bölümün ne?haklısın ulustan çok zor meslek edinebilmen. açıköğretimnde pek faydası olucagnı sanmam. kpssye hazırlanırsan güzel bi mesleğin olurr bnce ona ağırlık ver bzim hocalar sürekli onu önerio bize
bankacılık istiyorum demişsin ben uluslararası ilişkileri açıköğretimden okumuyorum normal 3. sınıfım hacettepedeyim.öyle evet iibfden çıkınca hepsi aynı statüde bizim iibfde puanı en yüksek bölüm bizim bölüm ama değişen bişey yok işletme iktisatın girdiği bazı yerlere biz giremiyoruz ne yapsak tekrar össye mi girsek sen hangi ünidesin?işletme ama ben bankacılık istiyorum daha karar vermedm de :) arkadşlarm ulus okuo onalrda açıköğretmden okuyolar dış ticaret vs. ulusun yanında o bölüme yakın şeyler okuyolar onlarada hocaları meslek bulmanız zor fln demiş moralleri baya bozuk. bzm hocamızda kpssye girin dio bnde bankacılk olmazsa kpss düşünüyorumm :/ kimse işletme okudu die kmseyi müdür yapmıo ulus okudu die o bölümle ilgli bi iş vermio maleseff. genel iibf olarak söyledm ztn bzm snfta müdür olcam dien yok mesela :) meslek edinmek zor dediğim okudugn bölümün mesleğini bulmak zorr
anlattım babam sabit fikirlidir öyle düşünyor değil mi o zaman öyledir ve insanın şevkini kırar üniversiteye başlaldığım ilk yıl o kadar hevesliydim ki şöyle yapayım böyle yapayım notlarımı özenli özenli tutardım şimdi hiçbirisi kalmadı ne bölümüm hakıında okuyorum ne ingilizcenin üstüne eğiliyorum ingilizceyi halletmem lazım senin ingilizce ne alemde?Benim bölümüm %100 ingilizce ve neye yarar?Dersler ingilizce işlenecek diye geldik işte 4 yıl sonra çok iyi bi ingilizceyle çıkacağız diye düşünüyorduk bi geldik hocaların hepsi türkçe şakıyor!Dersi ingilizce anlatan hoca taş çatlasın 2 dir.Hepsi türkçe konuşuyor.ben artık bunların hepsini kabullendim kendim öğreneceğim kendimi geliştireceğim napalım.Keşke öğretmenlik yazsaymışım uğraşmazdım kafam rahat olurdu.babanın davranışları ilede ilgli sen grçekten açköğretmden bşy okumak istiosan bu bnm kendimi gelştrmem için gerekli fln dedinmi yoksa istiyorum mu dedn anlatmadnmıı :26:
bankadaki iş seni tatmin edecek mi bankadaki memur napıyor babamın baya yakın arkadaşının kızı denizli işletmeyi bitidi sonra uludağda finans üstüne yüksek lisans yaptı ama kız bölümünü gerçekten seviyordu şimdi bankaya memur olarak girdi ama tabi yükselme imkanı var.anladm açıktan okumadgnı normalde meslek bulamıoz bide açık olsakişletme okuyorm diorm açktan okusan aynı şey diolar snir oluyorumm uludağdayımm. ama hocaların dedği gibi en garanti şey kpss ie düşünüyorum şuan ben 2. sınıfm hocalar müdür olmk isteyenleri fln soruo derste glüolar snra bize siz nsl müdür olcanızı düşünüonuz son snflar kpssye hazrlanıo diee . bide bankalar da ibfden alıoya yükselme şansıda var sevglm bi bayan için en ideali bankada çalşmak dio süreklii ondan da istiyorumm
işte mutlu olacak mısın?girdikten sonra napayım ben mutlu olup olmadığımı girmişim zaten:) inşalah olur staj yap tabi bizim de staj zorunlu değil ama yapsak da iyi olur yani.mutlu olursam fark etmez benim için meslek bankada yükselme imkanı oldgu içn istiyorum ztn yoksa hep aynı kalıcak olsam ndn istym. inglizce seneye kursa yazlcam alttan baya dersim var :) blmiyorum ben ztn şirket olmazsa die bankacılk dedm ama bursa yeni gelişmektee ve o kdr çok yer açılıokii staj fln yapıcam bu yaz istediğim bi şirkette. ilerde iş bulamazsınız ama staj yaptgnız yerlerden sizi arayabilrler diolarr eleman alınırken ilk onlara bakılıomşş
aslında benim yaşamak istediğim yer belli ama işim nerede olursa orada yaşarım.nerde yaşamayı düşünüosun ilerde
evet bursanın za buçuk öyle bi yer olduğunu tahmin edebiliyorum marmarada sanayi şehri yani sanayi şehirlerinin birbirine yakın olduğu yerlerden biri biz ilk önce devleti deneyip sonra özle sektörü deneyeceğiz uludağ da iyi bi üniversite hoca bakımından herhalde öyle duymuştum en çok prof olan üniversiteymiş türkiyede.o zaman bursayı öneririmm. umutlu olmamın tek nedeni gerçekten bursanın gelişimini görmem buralıyım ben sürekli yeni bşyler açılıo yaa. geçen alşverş merkezi açldıı ulus okuyan akraba varr bide türkiyedede deil denkliği yok sanrm müşteri temslcisi olarak başla müdür yardmcısı müdür olarak yükselrsn demşler 1 mlyar maaş kız begenmedi girmedi evde boş boş oturuo. yükselemezsn deseler neyse ünlü bi mağaza zaten gitmedii deli. kuzenimde 2 yllk işletme okudu müdürdü burda evlendiği için bşka şehre gitti şuan orda işsiz burayı özlüoo orda kpssye hazrlanıoo. yani eleman açığı olan biyer diebilrm bursaya :)
evet bursanın za buçuk öyle bi yer olduğunu tahmin edebiliyorum marmarada sanayi şehri yani sanayi şehirlerinin birbirine yakın olduğu yerlerden biri biz ilk önce devleti deneyip sonra özle sektörü deneyeceğiz uludağ da iyi bi üniversite hoca bakımından herhalde öyle duymuştum en çok prof olan üniversiteymiş türkiyede.
açıktan okumak istememin nedeni hani bu bölümde iş bulamazsam alternatif olur benim için bursayı düşünürüm niye düşünmeyeyim.bn önce özel denersinz sandm hani açıktan okumk fln istiosunya size artıları olr özel sektörde diee devlette ztn hçbşye bakmıolarkii öylee kpssden yüksek puan alnca istediğin yerde olursun :) ben önce özel sonra devlet düşünüyorumm son seneye kdr fkrm deişmezsee. ama özel sektröde bursayı terch edebilrsnz )
ozly91 fıstık gibi ouanım vardı öğretmenlik yazsaymışım keşke ne güzel boğaziçi okul öncesi tutuyordu.Zengin koca da hazır kapıdaydı bizi bekliyordu.Hem ben öyle bşakasından para isteyemem kendi paramı yemek istiyorum.ben açığın çözüm oldguna inanmıyorum her bölümün açığı var bizm bölümlerin açığını okuyup işe girebilen çok az devlete sırtmızı yaslamak daha mı iyi neevallahi çok zor bazen diyorum bul zengn bi koca yeter artk bazende idealst bi hocam var prof bayan onun gibi mi olsam diyorum asistanlıktan başlayıpp ahh ahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?