- 23 Nisan 2017
- 31
- 13
- 3
- Konu Sahibi aysegulxxx
-
Evet burada yabancıyız diye istemiyordu, şimdide ben çıkamıyorum.Eşin tek başına bi yere çıkmana mı izin vermiyor ?
Haklısınız sorun zaten benim bu hale gelmem birşeyleri düzeltmek için çabalıyorum en ufak birşeyde çöküyorum yineo yemege gittiginiz eşleri kahve içmeye davet edin, eşinizle bebegimize bir seyler bakalım mı? diye dısarı cıkarın.. akşam o geldiginde bugun cok sancım tuttu yemegı dısarda yıyebılır mıyız ? deyin.. boyle boyle alıstırın, arkadas edinin. Sehirlerde meslek edindirme kursları var halk egitimlerin. Bedava. Onlara başlayın. Size sizden baska kimseden fayda yok.
Önce siz kendinize acımayı bıraksanız?
Hep o baskılar yüzünden insanın hevesi kalmıyor...Evet burada yabancıyız diye istemiyordu, şimdide ben çıkamıyorum.
İlk zamanlar izin vermiyordu şimdi birşey diyeceğini düşünmüyorum zaten hiç öyle birşey teklif etmedim. Ne zaman geçti acaba ağlamalarHamilelikten biraz da o ağlamalar, bende bir kere seyire gidecekti bavulunu verirken hüngür hüngür arkasından ağlamıştm. Eşin tek başına bir yere gitmene izin vermiyor mu?
Gerçekten öyle ilk zamanlar balkona bile çıktığım zaman tedirgin olurdu istemezdi sanki şimdi karışmıyor ama iş işten geçti artık ben istemiyorum hiç birşey evim gerçekten kocaman ben sadece bi odasında perdeleri kapatıp öyle oturuyorum.Hep o baskılar yüzünden insanın hevesi kalmıyor...
Ama sen artık bi adım at kendıne gel ve cevre yapmaya bak, yoksa kapandıkca içine kapanırsın,sonrası sinir stres tamamen özgüvenini kaybetmeden sosyalleşmeye çalış..
peki kendi memleketinizde durum nasıl? doğu diyorsun ne kadar doğu hangi şehirdesin ve bulunduğun şehirde savaş filan mı var da eşin bu kadar korkak davranıyor?
çok teşekkürlerİnsan o kadar evin içine kapanır kalır mı ya. Bagımlı olma ona, boşver. Kendin ufak tefek yürüyüşler yapsana. Doğu deyip geçmemek Laz'ım, bazı mahalleler gerçekten tuhaf ama bazı yerler batıdan güzel. Kötü mahalledeyseniz taşının. Tanıştığın kadınları dışarı çağır. Halk eğitim merkezi en mantıklısı. Yaparsın başarırsın. Kısıtlama kendini.
Orada normal davranıyor buradaki gibi değil, Batmanda yaşıyorum sessiz sakin bi şehir benim gördüğüm kadarıyla inanın neden böyle davrandığını ben bile anlamıyorumpeki kendi memleketinizde durum nasıl? doğu diyorsun ne kadar doğu hangi şehirdesin ve bulunduğun şehirde savaş filan mı var da eşin bu kadar korkak davranıyor?
Benim 5 aya kadar devam etti herşeye ağlardm kendime de sinir olurdum niye ağlıyorum diyeİlk zamanlar izin vermiyordu şimdi birşey diyeceğini düşünmüyorum zaten hiç öyle birşey teklif etmedim. Ne zaman geçti acaba ağlamalar
Çok konuştum bu konu için sadece acıyor bana komşularla falan tanış dedi o kadar.Üzerine gitmen lazım. Market olur hastane olur kendini zorlayarak çık. Esinle iletisimin nasıl? Seni yargilamayacaksa onunla dertles. Destek versin eve kapatmak yerine. Nasıl bi yerde yaşıyorsun avm falan ypk mu?
Ben iyi anlıyorum seni..Gerçekten öyle ilk zamanlar balkona bile çıktığım zaman tedirgin olurdu istemezdi sanki şimdi karışmıyor ama iş işten geçti artık ben istemiyorum hiç birşey evim gerçekten kocaman ben sadece bi odasında perdeleri kapatıp öyle oturuyorum.
Bende öyleyim hepBenim 5 aya kadar devam etti herşeye ağlardm kendime de sinir olurdum niye ağlıyorum diyeilk zamanlar neden izin vermiyordu peki ? Şimdi ne değişti ?
Çok teşekkür ederim yalnız olmadığını bilmek güzel gerçektenBen iyi anlıyorum seni..
kapının önüne bile çıkmak istemiyorsundur,
Ama böyle yapmaya devam edersen
Psıkolojın çöker bak hamilesinde hayattan zevk almaya bak,
Mutlu anneler mutlu çocuklar
O da bir bakıma haklı ama seni dışarı çıkarması gerekiyor. Neyse bundan sonra en azından ufak tefek bakkal market vs gitmeye bak . Öyle evde otur otur olmaz. Yarın bir gün bebek olacak o zaman insan bir süre eve tikilmak zorunda kalıyor..eşinle kaç yaş farkı var ?Bende öyleyim hepYabancı bi şehir olduğu için herhalde öyle söylerdi. Konuştum sürekli anlattım derdimi oda anlayış gösterdi galiba yada artık alıştığımı düşünüyor bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?