Ne zaman anlatmaliyim?

Açık açık konuş bence.
Kendimi karşındaki adamın yerine de koymaya çalışıyorum, bunu ne zaman duysam sorun çıkarmam diye...
Tüm bu tereddütlerinle beraber anlat. Hani "Bunu söylemek için uygun zaman nasıl belirlenir bilmiyorum, aramızdaki şeyler biraz daha ilerler ciddileşirse o zaman söylerim diye düşündüm ama, neden daha önce söylemedin diye bana sitem eder misin diye kararsız kaldım. En iyisi bunu en başından bilmen" gibisinden söyler, içini ferahlatırsın.

Seni dul diye (dul kelimesi gerçekten sinir bozucu) yargılayacaksa da en başından görmüş olursun.
Ama bundan sonra, daha dikkatli olman gerekir. Dünyanın binbir türlü hali var, adam "Nasıl olsa bu dul, takılır keyfime bakarım, oyalar başımdan savarım" gibisinden malca bi düşünceye kapılıp seni kullanmaya kalkmasın.. Artık onun ayarı sana kalmış.

Off hic böyle düşünmemiştim. Nasıl olsa dul!
Gayet böyle düşünebilçek tipler de vardır.

Ha tutki söyledim, sonra konu niye bosandina gelecek. Iste burda kopuyor benim jarteller. Ne diyecegim? Eski esim bana ilgi göstermiyordu, kari koca gibi degildik ev arkadasi gibiydik mi diyecegim? Cok ayip yaa.

Empati yaptırarak, üstünden kabaca anlat ve bunu anlatırken kesinlikle ayrıntıya girme, karşı tarafı full suçlayıcı konuşma. Anlaşamadık vb. basit, bilindik cümleler. Sonra ekle "Bu kadarı yeterlidir sanıyorum, içini huzursuz eden şeyleri sorabilirsin, seni anlarım, ama bu konu üzerine daha fazla konuşmamın evlilik ruhuna saygısızca bir davranış olacağını düşünüyorum, lütfen sen de beni anla. Sadece bilmeye hakkın olduğunu düşündüğüm için bu kadarını paylaştım." gibisinden...

Sırf onun merakı gitsin diye, ayrıntılarıyla anlatmaya kalkma.
Kendi incindiğinle kalırsın...
Sana saygısı varsa zaten sormaz sürekli.

Bakın durumun gidişatının farkındasınız
İlgi alaka görüyorsunuz, ufak da olsa bir niyet seziyorsunuz
Hal böyleyken olayların gelişmesini beklemek ve o size açılana kadar beklemek bence yapabileceğiniz en büyük hata olur
Gizlemek de neredeysr yalanla eş değerdir
"O sizin özeliniz anlatmayın " düşüncesine hiç katılmıyorum. Boşanmış olmak utanılacak bir durum değil. Komşuya da söylenebilir iş arkadaşına da. Boşanmak doğal birşey. Kimsenin yetersizliği değil.
Sizi sevecek olan en başından bilerek sevsin, önce sevip sonra bilmesin.
Benim eşim boşanmış olsaydı ve bunu bana bıçak kemiğe dayanınca anlatsaydı çok bozulurdum. Ama boşanmış olmasına değil gizlemiş olmasına.

Bence söylemelisin.. onun da duyguları bunu duydugunda değişme gösterecekse bunu da görmüş olursun..ayrıca bence bunu saklamanı gerektiren bi durum oldugunu düşünmüyorum rahat olmalısın ki eger sende o insana biraz zaman sonra birseyler hissedeceksen asıl o zaman zor durumda kalırsın

Off hic böyle düşünmemiştim. Nasıl olsa dul!
Gayet böyle düşünebilçek tipler de vardır.
_angela_
Cok cok sagolun uyariniz icin. Gercekten simdiki erkekleri adam yerine koyup dogrulari anlatmak tá tehlikeli. Ama havasini alir canim benim hic merak etme. Tekrar sagol uyariniz icin. :)

Ha tutki söyledim, sonra konu niye bosandina gelecek. Iste burda kopuyor benim jarteller. Ne diyecegim? Eski esim bana ilgi göstermiyordu, kari koca gibi degildik ev arkadasi gibiydik mi diyecegim? Cok ayip yaa.
İşte o konu özel.bahsetmek zorunda değilsiniz. Anlaşamadık dersiniz.sizide garip buldum açıkçası nerede nekadar konusacaginizi kestiremiyor musunuz?

Boşanmış kişiye dul denmez. Dul kocası ölene denir. Nüfus memuru olarak söylüyorum. Boşanan kişi için bekar yazıyoruz.
Ama toplum öyle bakmiyor ne yazikki. Hatta karadul bile deniliyor. Toplumumuz niye böyle anlamiyorum gercekten

İşte o konu özel.bahsetmek zorunda değilsiniz. Anlaşamadık dersiniz.sizide garip buldum açıkçası nerede nekadar konusacaginizi kestiremiyor musunuz?
Kestirmemek olurmu, fikir alisverisi yapiyoruz surda. KK kadinlarinin engin tecrübelerinden faydalaniyorum. Herseyi ben bilirim zanneden hic birsey bilmez. Fikir alisverisi iyidir.

Iyi geceler kizlar.

Yeni tanistigim biri var, bir kez bulustuk.
Yarin yine bulusacagiz. Oldukca ilgili alakali davraniyor bana karsi. Ben tam bilmiyorum, icimde korkularim endiselerim var basimdan gecen evlilikten dolayi. Adimlarimi cok dikkatli atmaya calisiyorum.

Yanliz kafama takilan birsey var.

O benim daha önce basimdan bir evlilik gectigini bilmiyor, buyrun burdan yakin.
Ilk bulusmada konusu gecmedi söylemedim. Durduk yere söylemek sacmalik olur diye düsûndüm, cocuk evlenmemi teklif etti sanki, gayet arkadasca bir bulusmaydi.
E bu cocuk simdi ilgili alakali oldu, yarin ikinci kez bulusacagiz, söyleyimmi simdi ben yarin bunu pat diye?? Ben dulum diyim, oda desinki sizde duldunuz duldunuz bu günümü buldunuz :KK70: yahu dul ne üstelik, kim niye icat etti bu kelimeyi?! Off kafamda yine deli sorular..
Bnce söyleme cnm ya dulluk kavramı cok zor erkek basit gibi görüyor akıllarına ilk gelen şeyde yataqa atmak oluyor ciddi olursa söylersin senigercekten seven zaten sorun etmez arkadasken sende ailesine bakarsın sorun olurmu diye dul olman herkesede güvenme hemen diyorum allah yardımcın olsun

canım yaa nasılda hislerime tercüman olmuşsun.Nefret ediyorum dul kelimesinden boşanmış deseler bari.Aynı kaygıları bende yaşıyorum hep görüstüklerim bekar oluyo kimisi bu durumumu bilmiyo bunu söylüyosun bide nie boşandıgını anlatıyosun bende artık cok sıkıldım bu durumdan inanırmısın :(

Valla ben dan dan soyluyodum. Sohbet arasinda "he ya benim eski esim de oyleydi" diyodum adam sok :KK57:
Gerci ben takiliyodum pek kimseyi ciddiye aldigim yoktu :KK53:
Simdi ki esim haric tabi. Johnny zaten bosanmisti sansima.

ya kızlar dulları yatağa atmaya çalışıyorlar da bekarlara çalışmıyorlar mı ?
Niyeti kötü olana bekar dul farketmiyor.
Cok dogru. Mühim olan bir kadinin, kiz yada dul her ne haltsa iste.. Kendine sahip olmasidir. Sahip olmak derken, istemedigi birseyi zorla yapmamasidir. Ha oda istiyorsa karismam tabi..

ya kızlar dulları yatağa atmaya çalışıyorlar da bekarlara çalışmıyorlar mı ?
Niyeti kötü olana bekar dul farketmiyor.
Var cnm ama evlenip ayrılanı daha bi basit olarak görünüyor bu bir gerçek kaybedecek bişeyi yok nasılsa diolar

bencede özel ama maalesef bazı takıntılı insanlar var ki , boşanmış kadının dava dilekçesini araştıran. arkadaşımın başına öyle bir psikopat gelmişti de.

ya acaba soru cevaptan mı gitseniz konu açıp...
mesela hiç evlendin mi diye ona sorup sonra ben de şöyle evlendim şu kadar süreli gibi birkaç cümle ile bilgi mi verseniz...

yani keşke dışarıdan bir yerden biliyor olsa, bunu durduk yerde söylemek çok saçma çünkü.

Back
X