• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Ben 20 Haziran 2024 da evlendim 15 Ağustostan sonra kaynanam evime geldi oturdu o gündür bugündür bende oturuyor bir iki defa diğer oğlanlarına yanına kalmaya gitti bir hafta oturdu geri geldi.

ben yeni evliyim evde rahat edemdim giyinip süslenemedim ne zaman yapmak istesem misafir veya kaynanamın çocukları geliyor.( Sadece o var diye geliyorlar kaynanam olmadı zaman gelmiyorlar)

geçen gün 3 Ekim de benim doğum günümdü kocamla kutlayacaktim giyinip süslendim makyaj yaptım kaynımgil geldi
Canım sıkıldı tabi ertesi gün eşim hala canımın sıkkın olduğunu gördü filan sabaha kadar başımın ağrısından yatamadım dedim
Akşam telafi etmek için beni akşam gezmeye çıkarttı

Ondan öncede bu olaydan bir ay önce gece 10:30 yürüyüş yaparak bize evimize doğru görümecem ile eşi geldi ben ozaman gecelik filan giyinmiştim yine makyaj filan yaptım geldikleri zaman ağlamamak için kendimi zor tutum. Sinirlendim birde
Ama geçen gün doğum günümde artık dayanamadım gece ağladım " yeter ben böyle hayatı geçirmem" dedim zaten evliliğimin altıncı yedinci ayından sonra ben ayrı eve çıkmaya karar vermiştim
evliliğimizin birinci yılında eşime "rahat edemiyorum aile evine döndü herkes bizde toplanıyor annen var diye ayıp günah olur diye ben bir yıl boyunca mahrum kaldığımı kısıtlandığımı söyledim" dedim yani
oda çareye gezip dolaşmasına karar verdi iki tane kızı var şehir dışında oralara gidip gez dolaş bu yaştan sonra dedi .

Ama dedim gibi kaynımın ve görümcemin yapti şeyden sonra ben hisstetirmeye ve eşime söyledim ev satın alalım iki katlı filan ablangilde İstanbuldab gezmeye geldilerinde onlarda rahat eder bende oda başını sallayarak evet dedi inşallah anlamıştır tabi beni
( Kaynanam duydu tabi bunu biz müstakil evde yaşıyoruz dış kapısında oturulacak yer var tuvalette direk dış kapının yanında)
Kaynanam da ne zaman istemediğimi ayrı yaşmak istediğimi hissetse laf sokuyor
Bugünde yine yaptı aynısını eltimle konuşuyordum oda duydu bunu oda
bu sefer kaynanam "10 tane çocuk büyütürsün ağır gelemez ama çocukların seni bir eve sığdırmazlar" diyor öyle dedi bugün sonra şeyde bunu zaten sürekli diyor bizim zamanımızda zordu zar zor büyüttüm ( yani beni sığdırmıyorlar şimdi ) demek istiyor konuşma tarzından hal tavrından belli oluyor bu daha bir sürü şey söylüyorda yazmadım

Mesela evde bi iki defa kısa giyindim bu sefer dışarıda kimi açık görse bunlar utanmıyor mu? Diyor

Bir kerede hastaneden birini ziyarette gittik çıkarken de iki tane kısa giyen bir kadın gördü bunlar bu kadar sıcaklıyolar mi ki kısa giyiniyorlar ben evde bile giymeye utanırım diyip arka dönüp bana baktı
Eşimde annesine "sen evde giyersen ben senden korkarım zaten" diyor
Bende arkada gülmeye başladım

Aynı evde yaşıyoruz ama kaynanamla muhabbet bile etmem edemiyorum edesim de gelmiyor ben bir kere bir şeyden sinirlendim ve gerçekten canım sıkıldı zaman ne konuşabilirim nede yüzüne bakarım yapmam yani şu an öyle yaşıyoruz

Evet bir yandan mesela odasından çıkmaz sürekli odasında durur ama yinede aynı evde yaşıyoruz olmuyor ev zaten kibrit kutusu gibi benim akrabalarım geldi zaman sığmıyoruz bir yere bu konuda rahat edemiyorum

Birde şöyle bir şey İstanbul'daki görümecem bir kere biz valla giynirdik diyor kısa filan sonra giyemez olduk dedi eltimde bugün valla küçük kızı darda giyerdi diyor evde nasıl giyemiyorsun beğenmiyor diyorum bir kere çarşıya indik böyle dize kadar şort filan almak istedim tişört filan gel bunlar ben beğenmedim elbise al bol uzun diyor bana öyle aldırdı kadın
Siz aynı evde yasıcanıza daır eşinize soz mu verdınız.

Diğer gelinlere de yapabiliyor mu ssize yaptığını ?
Hayır zaten bir haftalığına arayla gitti iki defa gitti ve iki hafta kaldı yani diğer eltimin evine gittiğinde eltime ben anneme eşimle ziyaret gideceğim dediğimde kaynanamı da götür dedi kaynanma tekrar ona gider diye korktu ama o zaman da görümecem gezmeye gelmisti kaynanamla oturdu

Hayır zaten bir haftalığına arayla gitti iki defa gitti ve iki hafta kaldı yani diğer eltimin evine gittiğinde eltime ben anneme eşimle ziyaret gideceğim dediğimde kaynanamı da götür dedi kaynanma tekrar ona gider diye korktu ama o zaman da görümecem gezmeye gelmisti kaynanamla oturdu
Ya gördün değil mi onun eşi niye birşey diyemiyor da sen kabul ediyorsun
Mesele tamamen eşin ve senin tavrın bu kadar stres sıkıntı görümce kaynana sorunu içinde ısrarla.ustelik yeni evli iken çocuk istemeni de çözemedim

Ben sonradan anala
Aralarda gözümden kaçmış olabilir yazdınız mi bilmiyorum ama ben şunu merak ettim bu kadının kira da olsa bir evi vardı değil mi
Size gelirken o ev ne oldu
Bosalttiysa eşyalar ne oldu
O ev kapanıp eşyalar bosaldiysa sizin bundan haberiniz olmadi mi
Eğer olduysa ömürlük kalacağını burdan anlamadınız mı
Yani insanlar sizin kayinvalide ile yaşamaya ömür boyu evet dediğinizi sanıyor olabilir bence sizce de öyle olabilir mi
Ya gördün değil mi onun eşi niye birşey diyemiyor da sen kabul ediyorsun
Mesele tamamen eşin ve senin tavrın bu kadar stres sıkıntı görümce kaynana sorunu içinde ısrarla.ustelik yeni evli iken çocuk istemeni de çözemedim
Eşim o zamanlar beni zor anlıyordu hatta anlamak istemiyordu ağır geliyordu kendisine annesi ile yaşmak istememem ancak bağırıp çağırıyordu
En son ben patladım yeter dinle diye kaç defa kavga ettik kaç defa tavır koydum en sonunda benim söylediklerim ile gerçekten kendi gözleriyle abisigilin giden geleni görünce annesinin yaptığını görünce anladı ama bir yil
geçmişti maalesef en sonunda dediğim gibi doğum günümde yine tavır koydum telafi etmeye çalıştı bir gün sonra söyledim iki ev olsun dedim hem ben rahat ederim hemde çocukları geldiği zaman rahat eder dedim oda zaten başını sallayarak evet dedi zaten
Nişanlıyken bana ben eşimle mutlu olmak huzurlu olmak için evlenemek istiyorum dedi dedim bende aynı şekilde dedim
Kendisinin savunmuyorum yemin ederim kendisin de hatta var düşünmedi umursamadı söylediklerim de kendisine ağır geliyordu şimdi mesela kendisi de istiyor

Öyle zaten
Gidecek bir yeri yok tek kalır korkusu ile de bana eşime laf sokuyor
Kadın bir şekilde çaresiz kalmış çocukları ortak kirayı karşılayıp bir ev tutsa ziyarete gitseler birer ikişer gün yanında kalsalar bu sıkıntılar olmaz ama kimse elini taşın altına sokayım demiyor
Esim 9 kardeş şuan 4 abisi var 3 ablası var temizliğini eşim yapar ayda bir ufak tefek gıda giderini karşılar oysa hepsinin durumu eşimden iyi evleri arabaları var

Anne hepsine bakarken evlatların hepsinin diğerinin üstüne atması anneyi
Hayatın acımasız yüzünü ortaya koyuyor malesef

İnşallah konusu filan tekrar açılsa zaten tekrar susmaadim gibi susmayacağım herkese söyledim söylüyorum bunu herkese ayrı evde yaşayacağımı iki üç kişi şimdi bunu biliyor kaynanam da eşimle konuşma ortasında o gün kulak misafir oldu tekrar laf sokmaya başladı
Kim ne derse desin kayananm da eşimde çocukları ne dediği benim umurumda değil artık bu sefer benim dediğim olacak onların değil beğenselerde beğenmeslerde bu böyle olacak nokta
Ya güzelim orda mizahen diyorum seni sallamış kocan. İstemiyorum rahat edemiyorum bir sürü çocuğu var diyeceksin, adama işve cilve yapmayacaksın, ya ayrı düzen kurarız yada ben yokum diyeceksin. Kötü olmadan bazı şeyleri elde edemezsin, kaynanan ne derse desin evlatlarım bakamıyo bilmem ne derse çocukları bize baksın diye mi doğurdun, beni doğurmadın ya herkesin kapısı ayrı diyeceksin. Kocanla kötü olmaktan korkuyosun ama o senle kötü olmaktan korkmuyor, sen rahat edememişsin, millete hizmet etmişsin, heveslerin kursağında kalmış umrunda değil adamın.

Ev kira kirayı evin bütün ihtiyaçlarını eşim ödüyor eve bir eşya alıyor derindondurcu gibi eşyalar kendisinin de eşyası oluyor herkesin eşyası oluyor bizim bu diyor
Bakıma muhtaç değil kendi işinin yemeğini yapabiliyor kadın eşim evet belliki söz vermiş
Ev kadının değildi eşim evlenecek diye ev arardı kiraladı evi yenildi filan düzeltti herşeyi evin ihtiyaçlarını o doldurdu
Kiralık evi nasıl yaptırdınız?

Ben sonradan anala
Eşim o zamanlar beni zor anlıyordu hatta anlamak istemiyordu ağır geliyordu kendisine annesi ile yaşmak istememem ancak bağırıp çağırıyordu
En son ben patladım yeter dinle diye kaç defa kavga ettik kaç defa tavır koydum en sonunda benim söylediklerim ile gerçekten kendi gözleriyle abisigilin giden geleni görünce annesinin yaptığını görünce anladı ama bir yil
geçmişti maalesef en sonunda dediğim gibi doğum günümde yine tavır koydum telafi etmeye çalıştı bir gün sonra söyledim iki ev olsun dedim hem ben rahat ederim hemde çocukları geldiği zaman rahat eder dedim oda zaten başını sallayarak evet dedi zaten
Nişanlıyken bana ben eşimle mutlu olmak huzurlu olmak için evlenemek istiyorum dedi dedim bende aynı şekilde dedim
Kendisinin savunmuyorum yemin ederim kendisin de hatta var düşünmedi umursamadı söylediklerim de kendisine ağır geliyordu şimdi mesela kendisi de istiyor
Beni alıntilamis ama soruma cevap vermemissiniz

Ya güzelim orda mizahen diyorum seni sallamış kocan. İstemiyorum rahat edemiyorum bir sürü çocuğu var diyeceksin, adama işve cilve yapmayacaksın, ya ayrı düzen kurarız yada ben yokum diyeceksin. Kötü olmadan bazı şeyleri elde edemezsin, kaynanan ne derse desin evlatlarım bakamıyo bilmem ne derse çocukları bize baksın diye mi doğurdun, beni doğurmadın ya herkesin kapısı ayrı diyeceksin. Kocanla kötü olmaktan korkuyosun ama o senle kötü olmaktan korkmuyor, sen rahat edememişsin, millete hizmet etmişsin, heveslerin kursağında kalmış umrunda değil adamın.
Evet haklısın öyle zaten birde bunu bende biliyorum eşimde söyledi herşey eşimden istiyordu bir yandan git diğer çocuklarında işte ben tek senin çocuğun değilim dedi ne biliyim hepimizide suç var

Eşim Ev sahibinden istedi oda kabul etti istediğini yap dedi öyle anlaştılar kiradan düşürdü
Aklın varsa hiç iki ev falan teklif etme. İki ev dediğin aynı avlu içinde iki müstakil gibiyse eğer, o çat kapılar misafirler, burası annemin evi lafları bitmez.

Back
X