• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Böyle kaynanalara illet oluyorum.Aile hayatına saygısı olmayan,bencil insanlar.Madem oturuyorsun istenmediğin halde ne diye ev sahibi gibi davranıp insana hayatı dar ediyorsun.Ben yapamam anında biterdi evlilik.Şuanda da görüşmüyorum zaten.Şeytan görsün yüzünü

Yok kapılar ayrı ama dibimde olsun sıkıntı yok ama kapılar ayrı
Ama onu da istemiyorum artık kendimi düşüneceğim
Ya o işlere girme müstakil nasıl bulacaksınız zaten köyde mi yaşıyorsunuz? En güzeli aynı semt diyin yürüme 15-20dk mesafede olun araçla daha yakın, eşinede dersin gözün annenin üstünde olur kardeşlerinde rahat rahat gider gelir herkesin ayrı düzeni olsun bende evimi bileyim rahat edeyim. Sen rest çek sonra bi bak, çocuk yaparsan zaten unut bunları direk annem yardım eder der hayat boyu kalırsınız. Aklını kullan

Eşiniz bunun olacagını önceden biliyordur . Size llaf soktugunda direk cevap verin. Herkes cocuk büyütüyor ama herkes gidip cocuguyla yasamıyor hele ki bu devirde. Görümceniz kaynınız geldginde de madem annelerine geliyorlar hiç bir iş yapmayın geçin odanıza oturun. Soran olursa da zaten annenizin eviymiş deyip geçin. Hatta söyleyin annelerine bir yardımcı tutsunlar temizliğe yemeğe destek olsun madem . Ay gece gece asırı sinirlendim

Ya o işlere girme müstakil nasıl bulacaksınız zaten köyde mi yaşıyorsunuz? En güzeli aynı semt diyin yürüme 15-20dk mesafede olun araçla daha yakın, eşinede dersin gözün annenin üstünde olur kardeşlerinde rahat rahat gider gelir herkesin ayrı düzeni olsun bende evimi bileyim rahat edeyim. Sen rest çek sonra bi bak, çocuk yaparsan zaten unut bunları direk annem yardım eder der hayat boyu kalırsınız. Aklını kullan
Yok artık direk eşim başka ev bulsun gelsin orada otursun ben evimden çıkmıyorum sonradan gelen kendisi

Bak kardesim bir insanin yasam alani ile söz hakki yoksa, aslinda evli bir birey degil, sadece baskasinin uzantisi oluyorsun. Bu kendi ailen olsun, esin olsun fark etmez. Biz esimin annesini babasini yanimiza aldik. Ayni binadalar ama ayri evleri var..ayni evin ici olmaz (yatili bakima muhtaclik yoksa). Kayinvalidenizin yasli haliyle tek basina kalmak istememesini anliyorum, ama böyle durumlarda hep en zayif koyun secilir ve tüm sorumluluk onun üstüne atilir. Siz kendi hayatinizi korumazsaniz kimse korumaz. "Annemin evi" diye baslasalar, "orda bir dur. Annenin evi var. Burasi benim evim diyeceksiniz". Siz sınırları cekeceksiniz. Dedigim gibi biz de sorumluluk almaktan kacmadik, ama bu bizim/benim koydugum sartlar cercevesinde oldu. Konuyu esinize biraksaniz muhtemelen böyle sürüp gider. Kayinvalide laf soksun, ama herkesin kendi hayatini yasamaya hakki var. En komigi hep kendi annesine babasina bakmayanlarin sira kendilerine gelince "anne babaya bakilmali" edebiyati yapmasi veya baskalarina akil vermeleri
Aynen öyle ağzına sağlık sağol

İcime sıkınti basti ortami düşündükçe ben olsam çikar annemin evine giderim.
Ya anneni o evden çikar ya bize başka bir ev tut ne yapiyorsan yap derim.
O zamana kadar eve dönmem
Kendi annen sana iki saatliğine çay icmeye bile gelemiyordur ama sen kocanin bütün sülalesine hizmet ediyorsun.
Resmen sizi kandirmislar ayri ev deyip kaynanali eve getirmişler.
Kendi aileniz ne diyor bu işe?

İcime sıkınti basti ortami düşündükçe ben olsam çikar annemin evine giderim.
Ya anneni o evden çikar ya bize başka bir ev tut ne yapiyorsan yap derim.
O zamana kadar eve dönmem
Kendi annen sana iki saatliğine çay icmeye bile gelemiyordur ama sen kocanin bütün sülalesine hizmet ediyorsun.
Resmen sizi kandirmislar ayri ev deyip kaynanali eve getirmişler.
Kendi aileniz ne diyor bu işe?
Hepsinin canı sıkkın işte annemde zaten ben gelmesini beklemiyordum gelse de bir kaç ay sonra gelsin direk evliğinizin ikinci ayında sizde ne işi var diyor
İşte dedim ya başka bir yerde annemde iki de bir laf soktu kaynanama ama umursamıyorum oğlum beni bırakmaz düşüncesinde ama eşimin en sonunda iki ev olsun kızı başkaları geldiğinde herkes rahat eder bende rahat ederim dedim eşimde başının sallayarak evet dedi zaten eşimde evet dediyse kafasına girmiştir artık
başka bir zaman da yine tanıdığım birine söyledim eşimde duydu çok olmadı üç hafta önce filan " ben zaten ayrı evde kalacağım dedim artık" dedim kadın bana o zaman " daha iyi dedi rahat edersin" dedi eşimde duydu sustu cevap vermedi normalde susmaz ama demekki oda artık istiyor

Hepsinin canı sıkkın işte annemde zaten ben gelmesini beklemiyordum gelse de bir kaç ay sonra gelsin direk evliğinizin ikinci ayında sizde ne işi var diyor
İşte dedim ya başka bir yerde annemde iki de bir laf soktu kaynanama ama umursamıyorum oğlum beni bırakmaz düşüncesinde ama eşimin en sonunda iki ev olsun kızı başkaları geldiğinde herkes rahat eder bende rahat ederim dedim eşimde başının sallayarak evet dedi zaten eşimde evet dediyse kafasına girmiştir artık
başka bir zaman da yine tanıdığım birine söyledim eşimde duydu çok olmadı üç hafta önce filan " ben zaten ayrı evde kalacağım dedim artık" dedim kadın bana o zaman " daha iyi dedi rahat edersin" dedi eşimde duydu sustu cevap vermedi normalde susmaz ama demekki oda artık istiyor
Madem kafanıza koydunuz üç hafta hiçte az bir zaman değil.
Akşam alın karşınıza konuşun eşinizi kendi kendine anlayıp annesine ev tutmasını mı bekliyorsunuz?
Ya da neyi bekliyorsunuz?
En azından tavırlara göre yolunuzu çizersiniz

Kadın gitmiyorsa sen de kendi anneni çağır gelsin kalsın.
Annem de geldiği zaman anneme misafir gibi davranıyor zaten bir haftalığına oturdu eltim benim muhatap almadan direk kaynanam benim önümde annem hakkımda "çok oturmuş" diyor gerçeği lafını verdim sonra bir daha evime gelmez oldu iyikide öyle oldu
Zaten kaynanam benim ayrı evde oturmak istediğimi duyunca iki gündür suratı asık dolaşıyor evde

iste o eşyalarını satarken sen ne dedin? belli ki sana guvenmis. tepkini o zaman koyacaktin. eşyalarını satan kadin gemileri yakmıştır daha da sizden ayrilmaz. gerekirse sen ayrilirsin esinden o oglundan ayrilmaz
Koymadım için zaten böyle oldu içime bir sıkıntı düştü o an zaten deli gibi sustum kendi hatırları için alttan aldım kimse beni umursamadığını görünce ne hissetimi kimse anlamyinca yeter dedim tabi bir yılım gitti

Koymadım için zaten böyle oldu içime bir sıkıntı düştü o an zaten deli gibi sustum kendi hatırları için alttan aldım kimse beni umursamadığını görünce ne hissetimi kimse anlamyinca yeter dedim tabi bir yılım gitti
Dahada yılların gitsin istemiyorsan al eşini karşına açık açık konuş, kafa sallamasına falan kanma yada eşinin niyetini okumaya çalışma net ol. Ben istemiyorum planın ne diye sor, yani bazı şeyleri göze almazsan asla sonuç alamazsın sana bugün yarın der şu ay der bi bakmışsın seneler geçmiş. Herkes evinde kocasıyla çocuğuyla rahat ederken sen hizmetçilik yapıyosun. Yani ne gerek var, kadının eşyası falanda yok sıfırdan alınacak her şey o yüzden tüm kardeşlerle birlikte hareket etmeniz gerek

Back
X