Ne zaman gitmeli ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
İşin içinden cikamayinca size bi sorayım dedim.. özellikle doğum yapmış anneler. .
Eşimin 3 aylık bi yurt dışı eğitimi var. Cook uzun zamandir emek verdi bunun icin. Esime gore cok onemli. Simdi sansa bakin ki , Benim doğumum 13 Mart ta görünüyor takvime göre. .
1- Eşim ya ocak ayında gidecek nisan basi gelecek . (Bu durumda doğumda yanımda olamaz. Ama doğumdan sonra yanımda olacak. Ben zaten temmuza kadar evdeyim doğum iznindeyim)
2- nisan ayında gidip temmuz ayında geri gelecek. ( bu durumda doğumu bebeği görüyor ama bebeğin ilk 3 ayı yanımizda olamıyor. . Ben o süre içinde evde doğum izninde olacağım )
Sizce hangisi daha mantikli ??
Eger gitmemeyi seçerse yine çok uğrasmasi gerekecek. Bu onun hayali idi diyebilirim. .
Siz olsanız ?
(Not : doğumdan 1 hafta önce kayın Validem kayın babam gelecekler . Her durumda. 40 i çıkana kadar yanımda olacaklar. Sonra ben yalnız bakacağım bebeğe.
Ailemle bağım yok )

ilk seçenek daha mantıklı geldi bana 15 gün rötarlı gelecek sonrasında senin ve bebeğinizin yanında olacak ayrıca ailei de gelecek yalnız kalmayacaksın.
diğer türlü hem ailesi gitmiş olacak hem iznin boyunca gece gündüz yalnız kalacaksın hem de eşin 3 ay boyunca sizden ayrı kalacak.çocukla bir başına kalma derim ben.

Erken gitmesi daha mantıklı. Sonradan giderse aklı sizde ve bebekte kalır, daha zor olur. Önce gidip gelirse siz zaten o kalabalıktan, doğum sonrası yoğunluktan ne olduğunu anlamdan geliverir.

Zamanlama kötü olmuş ama bebek doğmadan gitsin bence. kendim yeni doğum yaptım, kesinlikle o şekilde tercih ederdim.

40'ınız çıkınca yalnız kalmayın bebekle, eşiniz işe gitse bile akşamları yanınızda olur. Allah korusun ani bir şey olsa doktora gitmek bile sıkıntı bebekle tek başına. Ben zorlanıyorum en azından.

Zaten muhtemelen bebeği bir gördükten sonra bırakıp gidemez. Gitmesi de çok hayırlı olacakmış, bu fırsatı kaçırmasın. Benim eşim bebek 15 günlükken halasının cenazesine 1 geceliğine şehir dışına gitti, saatte 4-5 kere aradı, gece hiç uyumadı. Miras işleri vardı, halasının çocuğu yok. Eşim kuzenlerinden birine vekalet vermiş sabahın köründe atladı geldi. Kime vekalet verdin diyorum ya Okan'a ya Oktay'a diyo siz düşünün aklı o derece burda kaldı. Elindeki kağıdı açıp baktık ordan öğrendik

Doğumda eşimin olmaması beni çok etkiler mi?
Evet haklısınız galiba. Doğumdan sonra yanımda olmasi daha iyi gibi geldi bana da.. bi 15 gün süre var işte. Doğumdan sonra. O kısmı bi atlatabilsek..

Bi yandan da lohusa iken psikolojisi bozulan bi sürü insan duyuyorum. Açaba diyorum tek olsam daha mı iyi doğumdan sonra .
Eşime sarma şansım olmaz en azından. .

2 secenek daha mantikli ,dogumdan sonra nasilsa kv kp yaninda bir sure kalacak bebekle hareket etmek kolay ama hamileligin son aylari agir ,
Daha kolay atlatirsiniz,

Doğumda yanınızda olsun istersiniz. Şimdi mantıken bakınca ilk seçenek denmiş ama, o duygusallıkta etrafta eşinizi görememek, dünyaya ilk geldiği gün beraber başında olmamak içinizi burkar.

Zaten doğum sonrası kadınların kaba tabirle dellenme halleri olabiliyormuş, eşleri ne yapsa batanlar oluyormuş, o riskiniz olmaz. İkinci şıktaki gibi giderse bu açılardan daha iyi olur.

Bence bebeğin doğumunda yanınızda olması daha mantıklı. Yani hiç doğum yapmadım vs ama çok özel birşey bu. O özel anda bence sizin yanınızda olmalı. İlerde doğumunda tektim gibi düşünüp üzülmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…