Ne zaman normale dönerim..

Bırakınca katılarak ağlıyor ve emmek istiyor. Dursa zaten mutfağa geçmeye çalışıyorum 🤷‍♀️
Şöyle söyleyeyim şu an belki çok yorgunsunuz ama inanın herşey yakında bir düzene girecek..sadece bu dönem çok yemek yapma gibi vs.sorumluluğunuz olmasa ..bilemiyorum eşiniz akşamları yemek yapamaz mı? Bir çorba koysa ocağa ..makarna haşlasa o bile kar.Benim doğumum sezeryandı ilk dönem katı yiyemedim çok sancım oluyordu yersem ..eşim bir çorba bir sebze yemeği getiriyordu ev yemekleri yapan bir yerden ..onları ben o akşam ve ertesi gün öğlen yiyordum..eşimde yumurta kahvaltı canı ne istiyorsa onu yiyordu...zaten 40 ı çıkana kadar düzene giriyor herşey

Aç değilken emmek için mi ağlıyor acaba gerçekten aç mı? Sütünüzü sağıp biberona koyabilirseniz eşiniz bu şekilde durdurabilir. Ya da emziğe alıştırmak nasıl olur? Aç olmadığı halde emmek istiyosa emzik de işe yarayabilir.

Bırakınca katılarak ağlıyor ve emmek istiyor. Dursa zaten mutfağa geçmeye çalışıyorum 🤷‍♀️
Ama sürekli emzirmek de iyi değil ki canım iki emzirme arası en az 2 saat olması lazım.. Onun gazı falan oluyordur çocuk doktorunuz varsa bir danışın bence damlalar falan oluyor. Bu kadar küçük bebeğin emdikten sonra altını alıp gazını çıkarıp uyuması lazım direk. Emziğe alıştırırsan baya rahatlarsın bir dene istersen? Bu arada güle güle büyüt :KK200:

Ben henuz dogum yapmadim. Buyuk konusmayim ama korkmuyorum da acikcasi, sakin bir insanim. Ama bu tuvalete bile gidemiyorum olayini hic anlamıyorum. Bi tuvalet suresi kadar da aglarsa aglasin yani. Cocuk aglamaktan ölmez ya 2 dk da . Baska isler yaparken de ana kucagina falan koyup yaninizda tutsaniz, bu kadar imkansiz olan ne olabilir ki. Hem neden esinize sorumluluk vemrek icin 6 ay gerekiyor. Babalik ruhsati anca mi cikacak o zamana? Ne alaka yani

Doğduğundan beri eşim yeri geldi benden çok ilgilendi diyebilirim.Sabahları erkenden kalkar karnını doyururdum,sonra eşim alır altını temizler gazını çıkarır,konuşur,evin içinde dolaştırır uyuturdu.Hava güzelse dışarı çıkarırdı.Şimdi 9 aylık oldu.Bazı sabahlar o kalkar kahvaltısını yaptırır.Ben dinlenirim.Ona bırakır dışarı çıkarım.Çünkü o da babası.Sadece size bağımlı diye bir şey yok.Babası da sizinle birlikte yaparsa bu kadar zorlanmazsınız.İlk zamanlar geceleri ben doyurur eşim gazını çıkarır altını değiştirir yatırırdı.Bunları illa anne yapacak değil.Eşinize sorumluluk verin.

Ben henuz dogum yapmadim. Buyuk konusmayim ama korkmuyorum da acikcasi, sakin bir insanim. Ama bu tuvalete bile gidemiyorum olayini hic anlamıyorum. Bi tuvalet suresi kadar da aglarsa aglasin yani. Cocuk aglamaktan ölmez ya 2 dk da . Baska isler yaparken de ana kucagina falan koyup yaninizda tutsaniz, bu kadar imkansiz olan ne olabilir ki. Hem neden esinize sorumluluk vemrek icin 6 ay gerekiyor. Babalik ruhsati anca mi cikacak o zamana? Ne alaka yani
Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin bebişinizi💕Aglamaktan ölmez tabiki ama dogunca anlayacaksın canım, aglayan bebek sesi anneyi tüketen bişey, dayanamıyorsun biran once susturmak istiyorsun. diğer soylediklerinde katılıyorum babayı dahil etmek icin tabiki 6 ay beklemek cok sacma. isteyen baba zaten annenin perişanlıgını görür, anne soylemeden yükünü alır.

Her bebek farklıdır ancak 6 ay gibi gözünüzde büyütmeyin.
Şu an sağlıklı mısınız? Kimseye bedenen bir ihtiyacınızın olmaması bile öyle güzel bir şey ki.
Bebeğinizi takip edin.
Emzirin uyutun mutfağa koşmanıza gerek yok. Kendinize fırsat verin. Yanına kıvrılın yatın. Bebek uykuya dalınca lavobaya da gidebilirsiniz.
Keza babası gelince emzirip ona bırakmanız da mümkün.
O da sallamayı öğrenecek, kucağında uyutmayın, ona müzik dinletmeyi, sağılmış süt/kullanıyorsanız formül mama vermeyi vs öğrenecek. En çok şimdi yapacak. Sonrasında öğrenemezse daha zor.
Tabii ki hayat değişiyor hepimiz daraldı bunaldık böyle mi olacak dedik. Ama havalar ısındıkça mesele biraz daha rahatladı. Şu 6 aylık bir kızım var. 6 aylıkken de yine anneye bağlı. Ek gıda yiyor ona rağmen 15 dakika geçmeden emmek istiyor. Babayı görünce mutlu olmayı bilmeli.

evet katılıyorum, durum ülkemiz kültüründe böyle. Ama klasik bir yabancıların çocuk yetiştirmesi lafı vardır ya mesela amerikada yaşadığım dönemde bebeğin/çocuğun ihtiyaclarını karşıladı mı koyuyo onu alalına. İsterse ağlasın,, ben diyodum kadına bebek ağlıyo ama diye kadın da e ağlar tabi bebek o deyip işine devam ediyodu. Bence en rahat çocuk yetiştirme stili onlarınki ya

evet katılıyorum, durum ülkemiz kültüründe böyle. Ama klasik bir yabancıların çocuk yetiştirmesi lafı vardır ya mesela amerikada yaşadığım dönemde bebeğin/çocuğun ihtiyaclarını karşıladı mı koyuyo onu alalına. İsterse ağlasın,, ben diyodum kadına bebek ağlıyo ama diye kadın da e ağlar tabi bebek o deyip işine devam ediyodu. Bence en rahat çocuk yetiştirme stili onlarınki ya
Bakalim biz nasil olucaz , su an bilemiyorum. Ama bağımlı bireyler yetiştirmeye bayiliyor bizim kadinimiz. Ben cok daha rahat bir insan oldugum icin bunlarin ustesinden gelecgime inanıyorum hep

Size katılmıyorum, ağlayıp ağlayıp susan bebek aslında çaresizlikten susar ve bebeklere sarılmadıgınızda zeka olarak da zayıf kalırlar. buarada bunu ben degil tüm psikoloji kitapları soyluyor. bebegin yeme içme temizlenme dısında duygusal ihtiyacları da var. bu rahatlık degil duyarsızlık

Size katılmıyorum, ağlayıp ağlayıp susan bebek aslında çaresizlikten susar ve bebeklere sarılmadıgınızda zeka olarak da zayıf kalırlar. buarada bunu ben degil tüm psikoloji kitapları soyluyor. bebegin yeme içme temizlenme dısında duygusal ihtiyacları da var. bu rahatlık degil duyarsızlık
zeka olarak dünyanın çok üzerinde olmamız gerekiyor o zaman ama görüldüğü üzere değiliz ,, demekki teziniz yanlış :KK70: orada 14 yaşından itibaren aklı başında harçlığını çıkaran sorumlu gençler varken burda ergenlerin tribinden geçilmez tabi. Kendi kendine yeten bireyler yetiştiriyorlar burdaki gibi cırıl cırıl kendini yerlere atan çocuk göremezsiniz . çocuğu doyurup kenara atıp suratına bakmıyor demedim, aksine çok daha kaliteli vakit geçirdiklerine, etkinlik yaptıklarına şahidim ve genelleme de yaparım. orda burdaki gibi çocuk doğunca evlilik hayatı, anne baba tuhaflaşmıyor. burda kendinize bağımlı çocuk yetiştirmeniz kaliteli vakit geçirdiğiniz anlamına gelmiyor.
Kendi çocuğunuzu istediğiniz gibi saksıda bağımlı yetiştirin ama bunu genelleyemezsiniz.

Size katılmıyorum. Alıntılamazsanız sevinirim.

o dönemde bebeğin genelde uyuması gerek. uyumuyorsada zamanla bir düzeniniz oluşur.

bu arada babayı kendinizden uzak tutmayın yoksa öyle alışır emziremese de altını temizleyebilir kucağında sakinleştirebilir yok öyle rahatlık

zeka olarak dünyanın çok üzerinde olmamız gerekiyor o zaman ama görüldüğü üzere değiliz ,, demekki teziniz yanlış :KK70: orada 14 yaşından itibaren aklı başında harçlığını çıkaran sorumlu gençler varken burda ergenlerin tribinden geçilmez tabi. Kendi kendine yeten bireyler yetiştiriyorlar burdaki gibi cırıl cırıl kendini yerlere atan çocuk göremezsiniz . çocuğu doyurup kenara atıp suratına bakmıyor demedim, aksine çok daha kaliteli vakit geçirdiklerine, etkinlik yaptıklarına şahidim ve genelleme de yaparım. orda burdaki gibi çocuk doğunca evlilik hayatı, anne baba tuhaflaşmıyor. burda kendinize bağımlı çocuk yetiştirmeniz kaliteli vakit geçirdiğiniz anlamına gelmiyor.
Kendi çocuğunuzu istediğiniz gibi saksıda bağımlı yetiştirin ama bunu genelleyemezsiniz.

Size katılmıyorum. Alıntılamazsanız sevinirim.
beni alıntılayıp cevap veriyorsanız benim de aynı hakkım bulunuyor. bilgi sahibi olmadan, okumadan arastırmadan sadece gördüğünüz birkac yurtdısı örnekle cocuk yetiştirmeye bayag hakim olmussunuz tebrikler :D
bagımlı olmakla cocugun ihtiyaclarına cevap vermek farklı seyler. üstelik bundan 20-30 sene önce cocuguna özen gösteren bir anne-baba ortamı yoktu, daha yeni yeni insanlar cocuk yetiştirmenin önemini anlamaya basladı, o da gercekten bilincli olan bir kesim. ülkemizdeki insanlar cok zeki gibi bir tez öne sürmedim. bilimsel arastırmalar bebege sarılmanın zeka gelişimiyle ilgili öneminden bahsediyor herhangi birşeyi genellemedim. isterseniz birkac kitap karıstırın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak yerine.
ben cocukları bagımlı yetiştirelim gibi bir cümle kurmadım lütfen önce okudugunuzu anlayın ondan sonra cevap verin yada vermeyin cok onemli degil alıntılayıp alıntılamamanız

Bebekten bebeğe değişiyor olabilir bu konuda tek bir doğru var diyemem ama tuvalete bile gidememeyi, akşama kadar aç kalıp birşeyler yiyememeyi ben sadece burada okudum. Kendim dahil etrafımdaki kimsede bu boyutta bir zorluk görmedim, duymadım açıkçası bunu yazmadan geçemeyeceğim. Hamile olanlar okuyup bende de aynı mı olacak diye korkmasın tüm bebekler için geçerli değil bu zorluk durumu.

Eşiniz bebek konusunda yardımcı olamıyorsa şuan, yemek yapıp, evle ilgilenebilir. En azından onlarla kafanız meşgul olmamış olur.

Çok bilenler toplanıp Avrupa’daki uslu bebekler argümanıyla başlamışlar. İlk dört ay dördüncü trimester olarak geçer. Çocuk henüz doğduğunu bile idrak edemediği için anne kokusunu arar. Benim bebeğimin doktoru özellikle ilk üç ay sürekli emmek isteyeceğini bunun açlıkla alakası olmadığını, korksa, annesini özlese, kokusunu arasa da emmek isteyeceğini bunun doğal olduğunu söylemişti. Asıl ilk üç ay bebek anneye yapışıktır ve bu durum tamamen hayatta kalma içgüdüsüdür. İki saatte bir emmezse kan şekeri düşen bir varlıktan bahsediyoruz.
Konu sahibi çok normal. İnanın çok doğal. Hazır şeylerle idare edin, çok besleyici mükellef sofralara gerek yok.
Zaman geçtikçe çoğu şey kolaylaşacak. Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Çok bilenler toplanıp Avrupa’daki uslu bebekler argümanıyla başlamışlar. İlk dört ay dördüncü trimester olarak geçer. Çocuk henüz doğduğunu bile idrak edemediği için anne kokusunu arar. Benim bebeğimin doktoru özellikle ilk üç ay sürekli emmek isteyeceğini bunun açlıkla alakası olmadığını, korksa, annesini özlese, kokusunu arasa da emmek isteyeceğini bunun doğal olduğunu söylemişti. Asıl ilk üç ay bebek anneye yapışıktır ve bu durum tamamen hayatta kalma içgüdüsüdür. İki saatte bir emmezse kan şekeri düşen bir varlıktan bahsediyoruz.
Konu sahibi çok normal. İnanın çok doğal. Hazır şeylerle idare edin, çok besleyici mükellef sofralara gerek yok.
Zaman geçtikçe çoğu şey kolaylaşacak. Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Evet Tabiki anneyi isteyecek ama sıkıntı burda anneye yapışık olması değil babanın bebek bakımında pasif rol oynaması.Bebeğin altını değiştirmek gazını çıkarmak biraz kucakta gezidirip oyalamak bunları anne yapmak zorunda değil.Baba işten gelince biraz bebekle ilgilense anne bi kahve içse gece uykusunda biraz yardımı dokunsa bu kadar zorlanmaz.Gündüzleri de 7 24 emmiyor.Kolaylaştırıcı şeyleri hayatına sokabilir.Sling olabilir.Ana kucağına koyup müzikle falan oyalayabilir.İlla uyur bebek bu günlerde.Yoksa Tabiki ilk 3 ay koy bir köşeye dursun diye bir şey kimse söylemiyor.En büyük yardımcısı eşi ve sorumluluk vermeli Yoksa ilerde hiç almaz bu sorumluluğu.

Sanırım her yeni annenin ortak sıkıntıları bunlar ilk zamanlar zor geçiyor ama geçiyor bir şekilde.
Bebeğin şuan sadece emmek için size ihtiyacı var onun dışında akşam bakımında her şekilde eşiniz yardımcı olabilir.
Şuan bebek bana bağımlı gözü ile bakıp eşinize sorumluluk vermekten kaçınmayın yoksa bu halde gelir bu halde gider.

Evet Tabiki anneyi isteyecek ama sıkıntı burda anneye yapışık olması değil babanın bebek bakımında pasif rol oynaması.Bebeğin altını değiştirmek gazını çıkarmak biraz kucakta gezidirip oyalamak bunları anne yapmak zorunda değil.Baba işten gelince biraz bebekle ilgilense anne bi kahve içse gece uykusunda biraz yardımı dokunsa bu kadar zorlanmaz.Gündüzleri de 7 24 emmiyor.Kolaylaştırıcı şeyleri hayatına sokabilir.Sling olabilir.Ana kucağına koyup müzikle falan oyalayabilir.İlla uyur bebek bu günlerde.Yoksa Tabiki ilk 3 ay koy bir köşeye dursun diye bir şey kimse söylemiyor.En büyük yardımcısı eşi ve sorumluluk vermeli Yoksa ilerde hiç almaz bu sorumluluğu.
Yorumlarda babadan ziyade bebeklerin bu dönemde anneyi istemesi anormalleştirilmiş. Bebekler ilk aylarda uyumuyor. İki saatte bir uyanmaya ben uyumak diyemem yani. Ki anne de o iki saatte zaten kendine gelip de bir şeyler yapacak enerjide olmuyor.

Selam hanımlar.

Sanırım çoğu doğum yapan kadının hissettiği şeyleri ben de hissediyorum. Yeni doğum yaptım. Annem 10 gün kalıp gitti. O varken az da olsa rahattım. 3 gündür kapana sıkışmış gibiyim. Eşim ışten geliyor hani "geldi, biraz rahatlarım" diyemiyorum. Çünkü doğal olarak bebek şu an bana bağımlı. Bi kap yemek yapmak için , afedersiniz rahatça tuvalete gitmek için bebeğin başından kalkamıyorum. Eşimle sorumluluğu paylaşmak için sanırım en az 6 ayım var...

Beni daraltan şeylerden biri de yaşadığımız şehirde kimsemiz yok. Bebeğime biri bakabilecek duruma geldiğinde bile bikaç saat gönül rahatlığıyla bırakabileceğimiz kimse yok... Kendimi kötü hissediyorum 😔 ne zaman az da olsa rahatlarım
Tek teselli size verebileceğim çoğumuz bu yollardan geçtik.Benim ikiside birbirinden fenaydı.

Back
X