Ne zaman söylenmeli?

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
399
303
Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..

Valla bende olsam aynını söylerdim
Saklanacak birşey yok EVLİLİK sonuçta oyuncak değil...

Doğrusunu yapıyorsunuz, aşık olup bağlanıp sonra sıkıntılar çıkmasından kat kat iyidir.

Bu mezhep olayi bana cok garip geliyor, ne biriyle tanistigimda mezgebini sorarim ne soyledim, farkli olmasi da beni ilgilendirmez isteyen istedigi gibi ibadetini yapabilir. Adam olsun adam...

en basta soylemek en mantiklisi, zaten bu amacla oturup gorusuyorsunuz. adam sorun etmem zannedip bastan he deyip sonradan yok olmaz diyecegine, ne dusuncede oldugunu bastan gormeniz daha iyi. hem boylece siz de uzulmemis olursunuz.

En doğrusunu yapıyorsunn bu konuya ben takılmam ama takılan çok kişi var maleseff

Bu mezhep olayi bana cok garip geliyor, ne biriyle tanistigimda mezgebini sorarim ne soyledim, farkli olmasi da beni ilgilendirmez isteyen istedigi gibi ibadetini yapabilir. Adam olsun adam...
Aslında ben sıkıntı ettiğim için söylemiyorum ya da sormuyorum, belirtiyorum, çünkü başıma ne geleceğini az çok kestiriyorum:) Mesela bana diyor farklılık olması sorun olur mu diye, hayır sorun değil, önemli olan karşılıklı saygı sevgi dürüstlük olsun, ailem de benim gibi düşünür diyorum, akşam eve gidiyor, aileyle görüşüyor, tel açıyor, kusura bakma yolun açık olsun:) Çok sıkıldım bunun hep böyle olmasından..

Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)

O üçü de ana kuzusuymuş demek ki :) hadi erkeğin mezhebi farklı olur kızın ailesi sorun yapar tamam derim (lafım gelişi) ama erkek tarafının böyle bir şeyi sorun ettiğini hiç duymamıştım. Hani erkek daha baskı , evin sireği ve onun lafı geçer ya(!), ondan erkek tarafının pek sorun edeceğini sanmıyorum.

Ama açık sözlü olmak iyidir, bir yerlere gelmeye çalışıp da sonradan olmuyor denmesinden iyidir. Ben de eşime ilk günden ailemin bazı şeyleri sorun edebileceğini söylemiştim, benim de arkadaşlarım ilk gündem söylenecek şey mi demişlerdi, ama iyi ki söylemişim. Sizin de söylemeniz en doğrusu bence.

Eşimle mezheplerimiz farklı

Bunu hiç sorun olur mu diye konuşmadık

Birbirimizi tanıdık yaşam biçiminiz dünyaya bakışımız aynı idi oldu bitti

Birisi ile tanışınca ona mezhebimizi söylerseniz bu mezhebi önemsediğinizi gösterir

Yani sizin için önemli bir konumda olduğu imajını verir bu da karşı tarafta tereddütü artırır

Bir tanıdığımızın kızı hristiyan ile evlenecekti damat kp e sormuş önemli ise din değiştireyim demiş

Kp de demiş ki benim için önemli değil

Sonra anlattı damat için de dini önemli değilmiş katı bir din bağlılığı yokmuş
Ben bunu anladım dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…