- 16 Aralık 2012
- 462
- 399
- 303
- Konu Sahibi pandoraksk
-
Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)2017 yılında buna takılarak ayrılan birisi zaten ömürlük değildir
Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
Aslında ben sıkıntı ettiğim için söylemiyorum ya da sormuyorum, belirtiyorum, çünkü başıma ne geleceğini az çok kestiriyorum:) Mesela bana diyor farklılık olması sorun olur mu diye, hayır sorun değil, önemli olan karşılıklı saygı sevgi dürüstlük olsun, ailem de benim gibi düşünür diyorum, akşam eve gidiyor, aileyle görüşüyor, tel açıyor, kusura bakma yolun açık olsun:) Çok sıkıldım bunun hep böyle olmasından..Bu mezhep olayi bana cok garip geliyor, ne biriyle tanistigimda mezgebini sorarim ne soyledim, farkli olmasi da beni ilgilendirmez isteyen istedigi gibi ibadetini yapabilir. Adam olsun adam...
Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?