- 3 Mayıs 2009
- 6.508
- 3.352
- 398
- Konu Sahibi pandoraksk
-
eminim tanıştığınız insanlarda belli kültürden olan insanlardır, ama ne acıki hala bu devirde bu tarz farklılıklar sorun ediliyor. en başta söylemeniz çok yerinde, ileride duygular oluşup kararınız evliliği bağlandığında söylerseniz bu düşüncede bir insan yine olmaz deyip son dakkada bırakır malesefMerhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
Tahmin etmiş olman lazım, Türkiye'de hangi iki mezhep arasında bu tarz durumlar yaşanıyor, bi düşün, ben sayıca az olandanım, isim vermiycem dedim diye yazmıyorum..Merak ettim mezhebim nede bu kadar istenmiyorsun...
Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
Tatlım 10. Da olsa seni mutlu edecek olanı bulmalısın.Kesinlikle, ne oluyorsa sanki, ben ve ailem sorun etmez, ama üç kişiyle görüştüm, üçü de aynı sebepten istemedi:)
İkinci dediğiniz gibi, ama ben sanki bak ben sorun etmem ama sen edeceksen bil gibi söylüyorum, olmayınca da üzülüyorum, kafam karıştı galiba, belki zamanla söylemek doğrudur, bilemedimGundelik yaşaminizin kirmizi cizgilerini mezhebiniz mi belirliyor? Yoksa mezhebiniz sadece kulturel bir olgu olarak mi hayatinizda var? Eger ikincisiyse bahsetmeye gerek yok bence, zira ben bu zamana kadar kendimi hic bir ortamda sunniyim diye tanitma geregi duymadim.
Mezhep dediğin şey bildiğimiz mezhepse eğer,bunun sorun olmaması gerekiyor..Merhaba hanımlar, içinden çıkamadığım bir konu var, fikirlerinize ihtiyacım var. İsim vermeden şöyle izah edeyim, ben evlilik amaçlı biriyle tanıştığımda mezheplerimizin farklı olduğuna kanaat getirerek mezhebimi söylüyorum, karşı taraf da ailem sıkıntı edebilir, problem olabilir diyor, yani en başından olumsuz sonuçlanıyor, arkadaşıma anlattığımda neden ilk tanışmada söylüyorsun ki falan dedi, sizce yanlış mı yapıyorum, kendi mezhebimden biri de denk gelmedi daha, böyle üzücü bi durum işte, açıkçası kafanda olur mu acaba falan diye düşünüp sonrada olumsuz sonuçlanması, bilemiyorum ama üzülüyorum, bana ne dersiniz, siz olsanız nasıl bi yol izlersiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
İkinci dediğiniz gibi, ama ben sanki bak ben sorun etmem ama sen edeceksen bil gibi söylüyorum, olmayınca da üzülüyorum, kafam karıştı galiba, belki zamanla söylemek doğrudur, bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?