- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Paylaşılır neden paylaşılmasın..
Geri kalan eş ve çocuklar mirasçıdır.Hepsinin ortak karar alması lazım.Ya da çocuklar kendi payları kadarını bölüşebilirler.Arkadaşlar kaynata ölür ama kaynana sağ, yada kaynana sağ kaynata ölmüş kardeşler miras bölüşür mü ? yoksa anne yada baba hangisi sağ ise istediğini, istediği evladına verebilir mi,nben ölünce bölüşün derse..genelde ev alırken hep erkek evlada alınır ya,bizim yanımızda olsun korusun gözetsin diye,sağ oldugu sürece malının yönetim hakkı anne baba da mıdır? kardeşler arasında mal paylaşabilir mi...ne zaman olur..hayatta olan anne yada baba paylaşım istemezse hangisi olmalı
Bu ne kafa karışıklığı, 1 senede öğrenmeye çalıştığım miras hukuku bilgilerimi aldı götürdü benden
neyse şaka bir yana, eşlerden biri ölürse miras eşe ve çocuklara yasal payları oranında dağıtılır. (Vasiyet yoksa)
Sağ kalan eşinin ben miras paylaşımını istemiyorum deme gibi kanuni bir hakkı yoktur. Kardeşler kendi haklarını kendi aralarında paylaştırabilirler tabi ama önce terekenin tespit edilmesi gerekli.
anne baba sağ iken kesinlikle mal paylaşımına karşıyım
şu zamanda mal için bakılan anne babalar mal bölüşülünce malesef ortada kalıyor
Yukardaki arkadasin dedigi gibi geriya kalan es ve cocuklar mirascidir. Benim dedem vefat ettiginde, tüm mal varligi babaanem ve cocuklari arasinda bölüsüldü. Eger arada anlasamamazlik olursa bu süre beya bi uzayabilir
allah evladın hayırlısını versin.bende öyle düşünüyorum, eğer bu kardeşler paylaşım yaparsa sağ olan anne baba nın yüzüne bakılmıcak..
allah evladın hayırlısını versin.
bu paylaşımda hayatta olan anne veya baba zor durumda kalacaksa, paylaşılmaması gerekir diyorum
mesela ortada tek bir ev var, ev satılıp parası kanunun dediği gibi paylaşılsa bile, anne veya baba evsiz kalacak, maaşı yetmeyecek, sıkıntı çekecek vs
böyle bir durumda insanın vicdanı sızlar, sızlamalı da zaten
olaya sadece kanunen bakmamak lazım diye düşünüyorum
eğer imkanları varsa sağ iken maddi yardımda olunmalı ev araba gibibende öyle düşünüyorum, eğer bu kardeşler paylaşım yaparsa sağ olan anne baba nın yüzüne bakılmıcak..
eğer imkanları varsa sağ iken maddi yardımda olunmalı ev araba gibi
ama miras zaten devlet tarafından da hakkıyla bölünüyor
bence evlat için çok ileriye gitmemek lazım sonuçta zaman kötü
anlaşma yok kaç yıl sürer........
mal sahibi öldüyse kalan nal eşine ve çocuklarına bölüştürülür. Ama atıorum mal kayınvalidenizin üzerinde ve kynpeder öldü onu bölüştürmeyebilir kaynvalide. Ayrıca kanunen böyle olsada atuorum baba öldüyse mal yönetimi genelde annede olur o da ölünce kardeşler bölüşür.Arkadaşlar kaynata ölür ama kaynana sağ, yada kaynana sağ kaynata ölmüş kardeşler miras bölüşür mü ? yoksa anne yada baba hangisi sağ ise istediğini, istediği evladına verebilir mi,nben ölünce bölüşün derse..genelde ev alırken hep erkek evlada alınır ya,bizim yanımızda olsun korusun gözetsin diye,sağ oldugu sürece malının yönetim hakkı anne baba da mıdır? kardeşler arasında mal paylaşabilir mi...ne zaman olur..hayatta olan anne yada baba paylaşım istemezse hangisi olmalı
Bizimkisi cok uzun sürmüstü 3 yil sanirim. Anlasamamazlik vardi kardesler arasi. En son olay mahkemeye gidecektiki anlasip bölüstüler cok zor bir sürec. Kardesler arasi küskünlük sogukluk oluyor sonrasinda. Biz bu meselerden yildardir görüsmüyoruz tüm aile
Hem anne hem baba hayatta mı şuan eğer öyleyse diğer kardeş neden dava açmak istiyor,anne ve baba dava açmak isteyen kardeş hariç,diğer kardeşler arasında bir paylaşım mı yaptı?arada anlaşma yok , mirasçılardan biri dava açmak istiyor kaç yıl sürer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?