ne zaman...

zorluğu yanındaki evladıyla arası bozuluyor..öteki hak isteyen hayatta bakamaz acil bişi olsa gelemez..ama gözünü para bürümüş...
vicdanlara malesef hükmetmek mümkün olmuyor
bu anne veya babanın tercihi değilse, diğer evlat onu zorda bırakıyorsa, yanındaki evladı bir şey yapamaz
kanunen hakkı neyse alır
artık anneye veya babaya bakmak, bakmamak vicdanına kalır
herhalde yanındaki evlat da miras için bakıp ilgilenmiyordur öyle değil mi?
bu durumda kalan yaşlılara çok üzülüyorum
aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık
işte bu durumlarda ak koyun, kara koyun ortaya çıkıyor
yoksa her şey güllük gülistanlıkken herkes ak

Hem anne hem baba hayatta mı şuan eğer öyleyse diğer kardeş neden dava açmak istiyor,anne ve baba dava açmak isteyen kardeş hariç,diğer kardeşler arasında bir paylaşım mı yaptı?

sağ kalan anne yada baba dertli yazacaktım..çocuklarının küs olması ne demek ebeveyn için büyük hüsrandır yani , mezarda olanın da kemikleri sızlar...

yanındaki evlat bakacakta bakalım gelin isteyecekmi oda var ...bende bakarım 6 ay oda gelsin baksın 6 ay der yani haklı olarak...

yanındaki evlat bakacakta bakalım gelin isteyecekmi oda var ...bende bakarım 6 ay oda gelsin baksın 6 ay der yani haklı olarak...
eğer öyle bir sıkıntı olacaksa, başına bir kadın tutulacak
yaşlının parası yetmiyorsa evlatlar destekleyecek
bu onların kanuni zorunluluğu
allah herkese merhamet versin

sağ kalan anne yada baba dertli yazacaktım..çocuklarının küs olması ne demek ebeveyn için büyük hüsrandır yani , mezarda olanın da kemikleri sızlar...
Şimdi şöyle birşey var eğer bir taraf ölmüşse anne yada babadan mirasçılar yasal olarak hakkını isteyebilir,hani bir söz de var ölüm hak miras helal demişler,eğer diğer kardeşler mahkeme istemiyorlarsa anlaşma yoluna gidecekler eşit bir şekilde.Eğer geride kalan birisi var ise anne gibi evlatlarda ona bakacak ama.

eğer öyle bir sıkıntı olacaksa, başına bir kadın tutulacak
yaşlının parası yetmiyorsa evlatlar destekleyecek
bu onların kanuni zorunluluğu
allah herkese merhamet versin

sence para için şuan düşünmeyen, bakıcı parası verir mi....

Kv ve kp im eşime,abisine ve rahmetli görümceme eşit bi şekilde paylaştırmışlar,ne küslük var ne memnuniyetsizlik..

..sağ olan burdakiyle yaşamak istiyor zaten..ama bölüşme olursa burdaki evlat baksada gelin zor bakar ....miras eşitse bakımda eşit der..tahmi

..sağ olan burdakiyle yaşamak istiyor zaten..ama bölüşme olursa burdaki evlat baksada gelin zor bakar ....miras eşitse bakımda eşit der..tahmi
Sağ olan kişide evlatlarına dava açabilir bakıma mecburum bana bakmıyorlar diye böyle bir hakkında var aslında.

Sağ olan kişide evlatlarına dava açabilir bakıma mecburum bana bakmıyorlar diye böyle bir hakkında var aslında.

sağ olan aslında bölüşülsün..ama yanımdaki baksın mantığında açık açık dile getrimesede

Burada mevcut malların tapusunun kimin üzerine olduğu önemli. Kaynatanın üzerine ise öldüğünde yasal mirasçılarına kalır.Malların 2/8'i kaynanaya düşer. Kalan 6/8 çocuklar arasında eşit bölüşülür. Diyelim tek bir ev var mirasçılardan biri satıp hakkını almak istiyor diğerleri istemiyor.O bir kişi izaleyi şuur davası açıp satışın gerçekleşmesini sağlayıp parasını alabilir. Ama malların tapusu yaşayan kaynananın üzerine ise kaynana istediği şekilde tapulu malını istediği kişiye verebilir satabilir.

Aynen mirasçılardan sadece biri isterse izaleyi şuur davası acarsa ne kadar sürer..

Bu iş aslında biraz karışık.
Şimdi, aksi bir anlaşma yoksa eşler arasında, mal edinimi eşittir. Yani 1/2 esindir. Terekeye borç odendikten sonra diğer mirascilar bu orandan kalan payin 3/4 ' unu alır.
Hayatta kalan eş işini bilen bir avukat tutsun.

mirasçılardan bazıları mırın kırın ederse tek kişi bile izaleyi şuyu davası açıp malın satılıp bölüşülmesini sağlayabilir diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…