- 14 Mart 2010
- 7.922
- 6.836
- 723
- Konu Sahibi farahnihal
-
aynen şuan herkes kavgalı ortada ana baba dertli....
vicdanlara malesef hükmetmek mümkün olmuyorzorluğu yanındaki evladıyla arası bozuluyor..öteki hak isteyen hayatta bakamaz acil bişi olsa gelemez..ama gözünü para bürümüş...
Hem anne hem baba hayatta mı şuan eğer öyleyse diğer kardeş neden dava açmak istiyor,anne ve baba dava açmak isteyen kardeş hariç,diğer kardeşler arasında bir paylaşım mı yaptı?
vicdanlara malesef hükmetmek mümkün olmuyor
bu anne veya babanın tercihi değilse, diğer evlat onu zorda bırakıyorsa, yanındaki evladı bir şey yapamaz
kanunen hakkı neyse alır
artık anneye veya babaya bakmak, bakmamak vicdanına kalır
herhalde yanındaki evlat da miras için bakıp ilgilenmiyordur öyle değil mi?
bu durumda kalan yaşlılara çok üzülüyorum
aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık
işte bu durumlarda ak koyun, kara koyun ortaya çıkıyor
yoksa her şey güllük gülistanlıkken herkes ak
eğer öyle bir sıkıntı olacaksa, başına bir kadın tutulacakyanındaki evlat bakacakta bakalım gelin isteyecekmi oda var ...bende bakarım 6 ay oda gelsin baksın 6 ay der yani haklı olarak...
Şimdi şöyle birşey var eğer bir taraf ölmüşse anne yada babadan mirasçılar yasal olarak hakkını isteyebilir,hani bir söz de var ölüm hak miras helal demişler,eğer diğer kardeşler mahkeme istemiyorlarsa anlaşma yoluna gidecekler eşit bir şekilde.Eğer geride kalan birisi var ise anne gibi evlatlarda ona bakacak ama.sağ kalan anne yada baba dertli yazacaktım..çocuklarının küs olması ne demek ebeveyn için büyük hüsrandır yani , mezarda olanın da kemikleri sızlar...
eğer öyle bir sıkıntı olacaksa, başına bir kadın tutulacak
yaşlının parası yetmiyorsa evlatlar destekleyecek
bu onların kanuni zorunluluğu
allah herkese merhamet versin
e o zaman yaşlı da kanuni yollara gideceksence para için şuan düşünmeyen, bakıcı parası verir mi....
Şimdi şöyle birşey var eğer bir taraf ölmüşse anne yada babadan mirasçılar yasal olarak hakkını isteyebilir,hani bir söz de var ölüm hak miras helal demişler,eğer diğer kardeşler mahkeme istemiyorlarsa anlaşma yoluna gidecekler eşit bir şekilde.Eğer geride kalan birisi var ise anne gibi evlatlarda ona bakacak ama.
Sağ olan kişide evlatlarına dava açabilir bakıma mecburum bana bakmıyorlar diye böyle bir hakkında var aslında...sağ olan burdakiyle yaşamak istiyor zaten..ama bölüşme olursa burdaki evlat baksada gelin zor bakar ....miras eşitse bakımda eşit der..tahmi
Sağ olan kişide evlatlarına dava açabilir bakıma mecburum bana bakmıyorlar diye böyle bir hakkında var aslında.
Burada mevcut malların tapusunun kimin üzerine olduğu önemli. Kaynatanın üzerine ise öldüğünde yasal mirasçılarına kalır.Malların 2/8'i kaynanaya düşer. Kalan 6/8 çocuklar arasında eşit bölüşülür. Diyelim tek bir ev var mirasçılardan biri satıp hakkını almak istiyor diğerleri istemiyor.O bir kişi izaleyi şuur davası açıp satışın gerçekleşmesini sağlayıp parasını alabilir. Ama malların tapusu yaşayan kaynananın üzerine ise kaynana istediği şekilde tapulu malını istediği kişiye verebilir satabilir.
Bilmiyorum, mahkemenin işleyişine, iş yüküne ve davalıların tutumlarına bağlı.arada anlaşma yok , mirasçılardan biri dava açmak istiyor kaç yıl sürer...
sağ olan aslında bölüşülsün..ama yanımdaki baksın mantığında açık açık dile getrimesede
İzale-i ŞuyuAynen mirasçılardan sadece biri isterse izaleyi şuur davası acarsa ne kadar sürer..
anne baba sağ iken kesinlikle mal paylaşımına karşıyım
şu zamanda mal için bakılan anne babalar mal bölüşülünce malesef ortada kalıyor
mirasçılardan bazıları mırın kırın ederse tek kişi bile izaleyi şuyu davası açıp malın satılıp bölüşülmesini sağlayabilir diye biliyorumArkadaşlar kaynata ölür ama kaynana sağ, yada kaynana sağ kaynata ölmüş kardeşler miras bölüşür mü ? yoksa anne yada baba hangisi sağ ise istediğini, istediği evladına verebilir mi,nben ölünce bölüşün derse..genelde ev alırken hep erkek evlada alınır ya,bizim yanımızda olsun korusun gözetsin diye,sağ oldugu sürece malının yönetim hakkı anne baba da mıdır? kardeşler arasında mal paylaşabilir mi...ne zaman olur..hayatta olan anne yada baba paylaşım istemezse hangisi olmalı
bu davaya izale i şule diyeni bile duydumİzale-i Şuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?