• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman?

Hainkoca

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
223
88
13
Merhaba hanımlar.eşimle bbir çocuğumuz olsun çok istiyoru..korunmadığımıZ halde bir sonuc alamadık.4 aylık evliyim.
Aşılama yada tüp bebek için uygun zaman nedir.yani ne kadar zaman geçmeli.daha çok yeniyiz biliyorum fakat yaş geçiyor.nasıl bir yol izlemeliyim.alternatif tıptankaç birsey denedik.deniyoruz da.ama ben zaman kaybı olsun istemiyorum.bir an öncr ı duyguyu tatmak çocuğumu kucağıma almak istiyorum.yazarken bile heyecanlanıyorum:).ve litfen 4 aylık evlisin ne bu acele gibi yorum yapacak olanlar yazmasın.benim sorum açıkne kadar zaman geçmeli bir tedaviye başlamak için.bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler

Bir jinekolog'la görüstünüzmü? Eger bir sorun yoksa 4 ayda tüp bebege karar vermek icin henüz cok erken.

O kadar erken ki endişelenmek için.canim daha 1 sene geçsin bir ondan sonra endişelenmeye başla.bir arkadaşım vardı mesela çocuk istiyordu normal yolla 8-9 ay sonra hamile kalabildi.gorumcem mesela 1 seneyi buldu hamile olması.hatta tedavi gerekmesi için emin değilim ama sanırım 2 sene olmaması gerekiyor.canim endişe etmeyip stres yapmazsan en kısa zamanda olur merak etme

O kadar erken ki endişelenmek için.canim daha 1 sene geçsin bir ondan sonra endişelenmeye başla.bir arkadaşım vardı mesela çocuk istiyordu normal yolla 8-9 ay sonra hamile kalabildi.gorumcem mesela 1 seneyi buldu hamile olması.hatta tedavi gerekmesi için emin değilim ama sanırım 2 sene olmaması gerekiyor.canim endişe etmeyip stres yapmazsan en kısa zamanda olur merak etme

Genelde pko falan olunca direk tüp bebek falan diyorlar gidin bi kontrole en iyisini doktor söyler bir problem.yoksa 1yil diyorlar diye biliyorum

4 ayda hamile kalınmayabilir günü denk gelmemiştir yumurtlama günü testi yapın

İstediğiniz zaman aşılama ve tüp bebek yaptırabilirsiniz bunun bir zamanı yoktur. Paranız varsa yaparsınız. Ha doğal yolla olsun derseniz de doktorlar 1 sene verir, 1 senenin sonunda da kendileri gerekli tetkikleri yapar eğer bir sorun yoksa aşılama tüp bebek falan önerirler.
Size tavsiyem önce bir jinekoloğa gidin gerekli her türlü testi yapın. Sorun çıkarsa tedavi olun. Eğer çıkmazsa da istiyorsanız aşılama yapın. İsteğinizi kimse engelleyecek değil sonuçta bu işler paraya bakıyor.

Merhaba hanımlar.eşimle bbir çocuğumuz olsun çok istiyoru..korunmadığımıZ halde bir sonuc alamadık.4 aylık evliyim.
Aşılama yada tüp bebek için uygun zaman nedir.yani ne kadar zaman geçmeli.daha çok yeniyiz biliyorum fakat yaş geçiyor.nasıl bir yol izlemeliyim.alternatif tıptankaç birsey denedik.deniyoruz da.ama ben zaman kaybı olsun istemiyorum.bir an öncr ı duyguyu tatmak çocuğumu kucağıma almak istiyorum.yazarken bile heyecanlanıyorum:).ve litfen 4 aylık evlisin ne bu acele gibi yorum yapacak olanlar yazmasın.benim sorum açıkne kadar zaman geçmeli bir tedaviye başlamak için.bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler

Tıpta genel kaide "korunmamak kaydıyla 1 yıl deniyor olmak"tır.

Tabi ayda bir seks yaparak değil.

Ayrıca istisnalar da vardır.

40 yaşına gelen kadına "siz daha 1 sene denememişsiniz, gidin, 1 sene dolunca gelin" denmez.

Kişiye özeldir zamanlama kararı.

Yaş kaç ki zaman kaybını dünüyorsunuz? Bünyeniz hazır değil belkide en azından 2 ay daha deneyin bence yumurtlama gününü ve pozisyonları takip ederek

Tüp bebek için erken ama, doktora gidip kontollerinizi yaptırabilirsiniz.

normalde 1 yıl bekleniyor ,sizin yaşınız kaç ?

Back
X