Ne zormus anne olmak..

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
78
Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..

inşallah sana yardım eden biri vardır o zamanlar çok zor oluyor
Esim elinden geldigince yardim ediyor, bazen ben emzirip ona veriyorum uyutmasi icin ama bazen kiyamiyorum iste onu uyandirmaya. Baska kimse yok annem yeni gitti, bi de o da hamile cok cagiramiyorum.

Selam burc
Ben de sendenim, hatta belki daha da siddetlisi
Ustelik benim oglum 7 aylik olmak uzere, ben pisman bile olmustum dogurduguma. Lohusa depresyonu iste tam olarak buydu. Yasim da 32, simdi dogurmasam ne zaman doguracaktim falan filan. Cok zor zamanlar gecirdim gece gunduz uykusuz ,canim kimseleri gormek istemedi, esim cok yardimciydi ama ev arkadasi gibi olmustuk artik vs vs .cok berbat zamanlar bana sorarsan. Ama kotu annelikle alakasi yok, sadece oyle hissediyoruz hepsi gececek. Aslinda sorunumuz su,baska anneler gibi degiliz. Demem o ki hani bazilari vardir ya anne olmak icin dogdum,cocugum olunca hayatim anlam kazandi, falancanin anasi diye kendine title koyanlar gibi degiliz. Sen missburcsun,Atillanin annesi degilsin ya ondan hep bunlar.
Hepsi gececek canim
Bana yaz ne zaman istersen,seni en iyi ben anlarim

Esim elinden geldigince yardim ediyor, bazen ben emzirip ona veriyorum uyutmasi icin ama bazen kiyamiyorum iste onu uyandirmaya. Baska kimse yok annem yeni gitti, bi de o da hamile cok cagiramiyorum.
tek meşgalen bebeğin ve kendin ol ev işi yemek gibi konularda çok uğraşma elinden geldiğince eşin yapsın ya da dışardan spariş edin bebeğin uyanıkken emzir uyurken sende uyu uyumasan bile dinlenme pozisyonunda sevdiğin müzikleri dinle kahve iç kendinle güzel vakit geçir.
bu dönemleri herkes zor atlatıyor ama bebekler büyüyünce unutuyorlar en azından yanında kv yok benim yanımda kv vardı yardım etmek bi yana benden hizmet bekledi
ikinciyi düşünmüyorum ama olurda tekrardan doğum yaparsam ilk 3 ay için yanıma yardımcı almayı düşünüyorum

Vallahi senden yorum bekleyerek actim zaten konuyu, okuyunca cok rahatladim

Sen bunalmssn ondan.olms böyle benmde ogl var 3 aylık annem yanımda bi hafta kalabldi sadece sezeryanla doğum yaptm ilk başlarda yemekti temzlkti bebekti resmen eridim iğne ipliğe dondm ama kendimi kötü hissetmedm makyaj yaptm sacimi yaptm dinlenemiyodm ama bunalimada girmek istemyodm smdi daha iyi en azından biraz uyuyablyrm daha aglamadan ih ih diye ellerini kundaktan çıkarmasına uyanyrm merak etme duyarsn her turlu :)

Ev isi yemek yapmiyorum zaten yetisemem bebege zor bakiyorum, kv 4 gün falan kaldi gonderdim valla yoksa aylarca cikmaz. Bi de o faktor var her gun arayip ne zaman geliceksin torunumu getir ozledik, resmini cek hadi, napti kac saat uyudu gaz cikardi mi yildim artik delleniyorum iyice. bi nefes aldir kadin utanmasa bugun kac kere goz kirpti dicek

Ne güzel anlatmışsın, o bilmem neyin annesi kafasını hiç anlamiyorum. Beni de onlar soğuttu çocuk olayından. Asla düşünemiyorum yaşım da 32 :) benim gibiler de varmış.

Vallahi senden yorum bekleyerek actim zaten konuyu, okuyunca cok rahatladim
tahmin ettim hatta sasirdim bu kiz beni niye etiketlemedi diye
Kendine zaman ayirmaya bak, ev isi falan kesinlikle yapma birak esin yapsin, yemene icmene cok dikkat et. Mutlaka yalniz da olsan al oglani disari cik hava al. Araba kullaniyorsundur, bilmiyorsan da mutlaka ogren, para harca biseylerle ugras. Bebekten baska bir dunyan da olsun. O zaten bir sekilde buyuyecek, kenara atacak degilsin, sadece kendini iyi hissetmen lazim ki ona da birseyler verebil.

Ne güzel anlatmışsın, o bilmem neyin annesi kafasını hiç anlamiyorum. Beni de onlar soğuttu çocuk olayından. Asla düşünemiyorum yaşım da 32 :) benim gibiler de varmış.
Benim oglan kaza kursunu derler ya o, ama aldirmam geceleri uyuyamazdim vicdan azabindan biraz mecbur dogurdum :)

Basim uykusuzluktan one duse duse yaziyorum yoksa etiketlemez miyim. Neler yazicam sana ama azicik uykuya ihtiyacim var, haxir benimki dalmisken. 7.30'a dogru yine uyanixak ezberledim artik..

Garip dimi kendileri degiller ille birilerinin anasi, birilerinin karisi olmak zorundalar. İste onlar bunalima girmiyor sen ben gibiler giriyor canim ya. Dusunmuyorsan yapma bosver ,oyle dunya durmuyor cocugun olmazsa,ama ille yapacam dersen de tam yasin gonlunden ne gecerse onu dinle.

Ay su lohusa depresyonlugunu bende yasadim su an kizim 3 aylik oldu cok sukur daha yeni duzeliyoruz annem sayesinde atlatdim kizimi biraktim anneme sutumu sagdim bi guzellik salonuna gidup kendime zaman ayirdim ve sonrasinda kendime gelmeye basladim insallah sende atlaticaksin ben kizimla birlikte agliyordum bu gune kadar da ayni durum devam ediyor kizimi sustiramuyinca bende agluyorum amma biliyorum bunlarin hepsi gecicek sadece o dusunceyi kafamizda bulumdirursak rahatliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…