- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
Canim benimle ayni zamanlarda dogum yapmissin yeni girdik 5 inci ayimiza ben hep annemi ornek aldim cok ustune dusmedim gece cok sukur uykusuzluk problemimiz yok ikinci ayindan itibaren gunduz uyanik tutup gece birlikte uyuyoruz uyku duzeni bu yuzden cok iyi uyanik kalabilmesi icin onunla konusup yuzunu oksayip guldurmeye calisiyordum. Bu cok ise yariyor uykusuz kalman butun bu yorgunluk bitkinlik ve sikintilara sebep oluyor oysaki anne olmak ozeldir herkes anne olamiyor biliyorsun bir cok kadin anne olabilmek icin nelerle savasiyor hep sukurler olsun diyorum iyiki varsin iyiki benimlesin. Zaman oyle cabuk gecicekki bir bakmissin senin en iyi arkadasin olmus beraber gezmeye gidiyorsunuz. :)Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Ev isi yemek yapmiyorum zaten yetisemem bebege zor bakiyorum, kv 4 gün falan kaldi gonderdim valla yoksa aylarca cikmaz. Bi de o faktor var her gun arayip ne zaman geliceksin torunumu getir ozledik, resmini cek hadi, napti kac saat uyudu gaz cikardi mi yildim artik delleniyorum iyice. bi nefes aldir kadin utanmasa bugun kac kere goz kirpti dicek
Engelle gitsin ya vikvikvikEv isi yemek yapmiyorum zaten yetisemem bebege zor bakiyorum, kv 4 gün falan kaldi gonderdim valla yoksa aylarca cikmaz. Bi de o faktor var her gun arayip ne zaman geliceksin torunumu getir ozledik, resmini cek hadi, napti kac saat uyudu gaz cikardi mi yildim artik delleniyorum iyice. bi nefes aldir kadin utanmasa bugun kac kere goz kirpti dicek
Canim benimle ayni zamanlarda dogum yapmissin yeni girdik 5 inci ayimiza ben hep annemi ornek aldim cok ustune dusmedim gece cok sukur uykusuzluk problemimiz yok ikinci ayindan itibaren gunduz uyanik tutup gece birlikte uyuyoruz uyku duzeni bu yuzden cok iyi uyanik kalabilmesi icin onunla konusup yuzunu oksayip guldurmeye calisiyordum. Bu cok ise yariyor uykusuz kalman butun bu yorgunluk bitkinlik ve sikintilara sebep oluyor oysaki anne olmak ozeldir herkes anne olamiyor biliyorsun bir cok kadin anne olabilmek icin nelerle savasiyor hep sukurler olsun diyorum iyiki varsin iyiki benimlesin. Zaman oyle cabuk gecicekki bir bakmissin senin en iyi arkadasin olmus beraber gezmeye gidiyorsunuz. :)Eki Görüntüle 1823091
Evet benim minnağim yerim yaaa hemn bi tane daha dusunuyorum sabahlari kosup uzerime atlasinlar bir suru minnaklar :)))Resimde ki senin kuzun mu, maşallahhhhh
Sen yine iyisin ben her saat başı emzirip sabahında işe giderdim ey gidi
Ha bi müjde emzirme işi bitince, uykuları da düzene giriyor
Meme sevdaları hala olsa da süt gelmeyince aman yatarım daha iyi diyorlar sanırım : )
Benim saçım dümdüzBende oğlum 3.5 aylıkken işe döndüm.
1 yıl çok perişan gelip gittim.
Saçımı kızlar burada düzleştiriyor, makyajımı yapıyorlardı sağolsunlar :)
İyi baktılar bana, iş arkadaşlarım bile destek oldu diyebilirim.
Benden sonra başka bir arkadaşımız doğum yaptı geldi.
Nasıl dedim çok zor geçiyor mu,
gece kaç saatte bir uyanıyor benim ki hala uyumuyor.
Arkadaşın cevabı
Niye uyansın ki?
Akşam yatıyor sabah kalkıyor
O kadar normalleştirmişim ki her bebek zor sanıyorum :)
Çok dramatik bir sahneydi benim açımdan.
Benim saçım dümdüz
Bi ondan yırttım
Bi de 2 ay uzattım, 5,5 aylıkken işe döndüm
Gerisi aynı senin ki gibi
Kolik denen cinsten
10 aydan sonra emme bitti diş hala vardı
12 aydan sonra yürüdü da gazını cazını nazını kendi attı
Belim kopuyodu onu taşımaktan
Bizim işyerinde bi arkadaşta beşiğine koyarım yatar, sallamam bile demişti gözlerim büyümüştü
Maşallah nazarım değmesin
Şimdi de uslu sayılmazEvet bizde 12 aylıkken yürümeye başladık gaz sorunu kısmen
düzeldi ama öncesinde o yaptığımız gaz çıkarma egzersizleri :)
bacaklarını bastırıp poposunu azıcık kaldırınca çart çurt çıkarınca
nasıl seviniyoduk yaaaa :)
Şimdi de uslu sayılmaz
Cadolozun teki ama
İlk hallerine bakınca şükür ediyo insan : )
Hala uyutana kadar akla karayı seçerim
Kendi odasında uyumaz
Bizim odaya beşik aldımBiz de öyleydik 2 yaşından sonra düzeldik.
Uyutma metodu denemediğimiz yöntem yoktu.
Şimdi uykum geldi deyip elimden tutup yatağa götürüyor beni uyut diye.
3 yaşında.
Yanına uzanıp sarılıyorum 5 dakika içinde uyuyor.
Yazarken bile inanamıyorum.
Nerden nereye gelmişiz.
Sizin biraz daha zamanınız var :)
Gerçi bu sorunlar bitiyor bu kez yaramazlıklar başlıyor.
İstediğin kıyafeti giydiremiyorsun, itiraz geliyor hemen :)
Bir şey söyleyip geçemiyorsun, neden diye soruyor
bir ton açıklama yapıyosun :)
Parka gidicez diye hazırlanıyorum,
ben gitmek istemiyorum diyor :) Öyle kalıyorum.
Her dönem kendi içinde zor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?