Ne zormus anne olmak..

Garip dimi :KK66: kendileri degiller ille birilerinin anasi, birilerinin karisi olmak zorundalar. İste onlar bunalima girmiyor sen ben gibiler giriyor canim ya. Dusunmuyorsan yapma bosver ,oyle dunya durmuyor cocugun olmazsa,ama ille yapacam dersen de tam yasin :KK66:gonlunden ne gecerse onu dinle.
Ya ne bileyim dün biri konu açmış özürlü doğan bebegim diye, kadın epey bunalimda iyi değil, Allah yardımcısı olsun, hayatım bitti falan dio, öyle şeylerden de korkuorum , durduk yere başına iş almak niye diorum,Sizin de işiniz zor ama zorun zoru var işte, önce kadın olan güzel anneler:)

Ya ne bileyim dün biri konu açmış özürlü doğan bebegim diye, kadın epey bunalimda iyi değil, Allah yardımcısı olsun, hayatım bitti falan dio, öyle şeylerden de korkuorum , durduk yere başına iş almak niye diorum,Sizin de işiniz zor ama zorun zoru var işte, önce kadın olan güzel anneler:)
Canim haklisin, Allah evlatla sinamasin hic birimizi. Cok zor.
Sen once armensin, ben de dark ;) gerisini hallederiz bi sekilde

Benim bebegim 2 haftalik..
Gecen haftasonu Olumden dondu.Onu kaybettigimi sandim.Ambulansla hastaneye yetistirildi.2 gece yogun bakimda kaldi.Bir suru testler,cirpinislari,hickiriklari..tarifsiz korkular yasadim.Bebegim taburcu oldu Allaha binlerce kez sukur ama bendeki korku,kaygi gecmek bilmiyor..
Beterin beteri var elbet.Sukur ki yanimda..
Saglikli,sihhatli.
Sizin hissettikleriniz,uykusuzlugunuz, lohusalik da etkiliyor haliyle..Hepsi gecicek.En onemli sey yaninizda ve saglikli.Hepsi gecicek

Kızım doğduğunda 3 aylık olana kadar hep sabahladık eşimle sırayla baktık sabah işe gidecekken bile belli bi saat sonra onu uyandırırdım

Sonra annem çok destek oldu öyle böyle geçti 3 ay sonra Yavaş yavaş herşey normale döndü

Ben de genç anne olanlardanım 20 yaşında anne oldum

Ben de kendimi avutuyordum ohh 20 yaşında yaşıtlarım evlenmemişken benim çocuğumu bile büyütmüş iler de rahat edicektim

Emin ol geçecek hep böyle uykusuz huzursuz olmucaksın sadece zaman zamanla herşey eskisi gibi olucak oğlun büyücek büyüdüğün de de ne çabuk büyüdün diyip o zor günleri unutucaksın

Benim kızım şuan 3.5 yaşında ikinci bebeği istiyoruz düşün allahım hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah (tüm isteyenlere)

Son düzenleme:
Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.
Siz nasil atlattiniz bu gunleri..
3 ay oldu benimde. uykusuzluk vs onlarla derdim yok ama iste iyi annelik konusunda ben de seninle ayni kulvarda yarisirim. saglik takintim var deli gibi. okuyup okuyup kuruyorum. esimi de daraltiyorum. bikac hafta once psikiyatriden randevu almistim sonra vazgectim ilac vs diye simdi iyi bir psikolog ariyorum. cunku ben yonetemiyorum bu sureci...
Selam burc
Ben de sendenim, hatta belki daha da siddetlisi
Ustelik benim oglum 7 aylik olmak uzere, ben pisman bile olmustum dogurduguma. Lohusa depresyonu iste tam olarak buydu. Yasim da 32, simdi dogurmasam ne zaman doguracaktim falan filan. Cok zor zamanlar gecirdim gece gunduz uykusuz ,canim kimseleri gormek istemedi, esim cok yardimciydi ama ev arkadasi gibi olmustuk artik vs vs .cok berbat zamanlar bana sorarsan. Ama kotu annelikle alakasi yok, sadece oyle hissediyoruz hepsi gececek. Aslinda sorunumuz su,baska anneler gibi degiliz. Demem o ki hani bazilari vardir ya anne olmak icin dogdum,cocugum olunca hayatim anlam kazandi, falancanin anasi diye kendine title koyanlar gibi degiliz. Sen missburcsun,Atillanin annesi degilsin ya ondan hep bunlar.
Hepsi gececek canim
Bana yaz ne zaman istersen,seni en iyi ben anlarim:KK66:
dilerim ben.de gun gelir rahat bir sekikse anneligin tadini cikaririm gun isirken hep karar veriyorum bugun.takmayacagimbdiye. sonra bi iz goruyorum vucudunda bi oksuruyor inyerneti ac hoppp kur babam kur. paranoya obsesyon sanirim anksiyetiye hatta panik ataga dogru gidiyorum. bianonce bu sureci yonetmem lazim...

Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Artik hep gecelerim boyle uykusuz mu gececek, gezemeyecek miyim, esimle ilgilenemeyecek miyim diye soruyorum kendime. Daha 24 yasindayim, gec anne olanlar o yasta ugrasicakken ben o zamana cocugu buyutmus olup gezicem diyorum, oyle kendi kendime konusuyorum.
Varligina binlerce sukur, dogurduguma asla pisman degilim. Sadece uykusuzluk ve acemilik basima vurdu sanirim. Oyle icimi dokmek istedim.

Allah analı babalı büyütsün, ikinizede sağlık afiyet dilerim. Darısı bizlere inşallah
durumuna gelecek olursak her şeyin bir bedeli var, kendin demişsin zaten bir gülücük her şeyi siliyor zaten öyle bir Anne olacaksın ki sen bile kendine inanamayacaksin ....

burc, post: 46269279, member: 697990"]Uykusuzluktan kipkirmizi gozlerim, daginik saclarim ve mor gozaltlarimla annelikte berbat oldugumu hissediyorum. Henuz cok basindayim ama kotu bi anne olacakmisim gibi hissediyorum cunku gercekten zor bisey. Lohusa depresyonu bana yeni vuruyo sanirim. Oglumu emzirip yeni uyuttum, inanin gece uykusuna hasret kaldim. Saat basi uyanmak, ya aglar da duyamazsam diye korkarak uyumak, o agladiginda daha cok aglamak. bu sabah kustu, hemen acile goturdum, fazla emmis ondan kusmus dedi doktor oturup agladim, bebegimin doydugunu anlamiyorum bile ne bicim anneyim dedim. Dunyanin en guzel seyi, ama bana o kadar zit ki. Sonra ogluma bakiyorum, Allahima binlerce sukur, o bebek kokusu, boncuk gozleri, bir gulucugu yetiyor sevgisi icime sigmiyor. Bu sefer vicdan azabindan agliyorum.
Bende kizimi 1 saat önce uyuttum tüm gece uyanık duruyor.4 de uyumasina bile raziyim

bir yandan tez yazarken, diger yandan ayagimda veledimkoyu salliyordum. duygularini bu vesile cok iyi anlayabiliyorum. ancak onundeki gunler pasiflesmis, umutsuz, gucsuz bir anne adayini kabullenmeyecek; hayal ettigin anne olamayacaksin eger bu akisa birakirsan kendini. ayaga kalk ve derin nefes al.

destek alabilecegin biri var mi, yok ise ve kosullar da musaitse eve muhakkak gundelik icin kadin tut. bu vesile kendine kalan sureyi kendini motive etmek icin harca.

geçecek canım geçecek.

ay bir de bizi çok korkutmuşlardı, işte şöyle yapmayın böyle olur, böyle yapmayın çocuk hasta olur falan filan.

lohusalık bitti, biz eşimle seviniyoruz, öldürmedik çocuğu hala yaşıyor bak diye.
sonra da demek ki bakabiliyormuşuz dedik.

hala bazı vakalarda ne yapacağımızı şaşırıyoruz, sonra yolunu buluyoruz, sonra gidip böyle genç ebeveynlere hava atıyoruz :KK49:

tipik lohusa depresyonu aramıza hoşgeldin canım iki aya hiçbir şey kalmıyor emin ol bak oğlum 6 aylık 4*4 lük bir annemiyim eminimki hayır ama daha iyyim onu bilir onu söylerim ;)sende düzeleceksin alışacaksın acemiliği atlatacaksın ;)

bir yandan tez yazarken, diger yandan ayagimda veledimkoyu salliyordum. duygularini bu vesile cok iyi anlayabiliyorum. ancak onundeki gunler pasiflesmis, umutsuz, gucsuz bir anne adayini kabullenmeyecek; hayal ettigin anne olamayacaksin eger bu akisa birakirsan kendini. ayaga kalk ve derin nefes al.

destek alabilecegin biri var mi, yok ise ve kosullar da musaitse eve muhakkak gundelik icin kadin tut. bu vesile kendine kalan sureyi kendini motive etmek icin harca.
veledinkoyu sallarken tez yazarken bir de gebe misin abooooov:KK53::anneadayı:

canım bugünlerde geçecek merak etme. çocuk büyütmek hiç kolay değildir. annelik mükemmel bir duygu. bunu zamanla daha iyi anlayacaksın. bebeğinin her ağlama sesi farklı bir sıkıntısı olduğunu göstercek sana o zaman daha az panikleyeceksin. anneliği bebeğin öğretecek sana. üzülme sakın bu kadar sıkma kendini, üstelik lohusasın böyle hissetmen normal. hepimiz bu yollardan geçtik. bebeğin uyuduğunda bol bol uyu ki kafanı topla. uykusuzluk sağlıklı düşünmeni engelleyeceği için gündüzleri annen veye kv yanında olsun ki bebeğin uyuduğunda onlar göz kulak olurken sende dinlen ve uyu canım.

bende henüz bir buçuk aylık anneyim.. yazdıklarının birebir aynısını.. noktasına kadar yaşadım hala da yaşıyorum..
bebeğim kolik ve maalesef gündüzleri hiç uyumuyor..
evi temizleyemiyorum saçımı tarayacak vaktim bile yok..
uzun uzun banyo yapmak lüks oldu.. hemen duş alıp çıkıyorum..
tek başıma baktığım için yemek yapamıyorum kahvaltı desen bir bardak çay içebilirsem ne ala :)
eşim çok yardımcı ama yinede bebeğin en çok anneye ihtiyacı oluyor...
dışarıya 2,5 aydır iki defa çıkabildim onda da pişman oldum çarşının ortasında bastı çığlığı taksiyle zor attım eve kendimi:)
çok şükür hamd olsun onu verene elbet şikayet etmiyoruz ama anneliğin zor olduğu da bi gerçek..
geçecek elbet biraz sabır lazım..
sizin yardım edeniniz yok mu yanınızda biraz kalsa..

Şu an,milyonlarca insanın hasretle beklediği,maddi manevi çöktüğü,gitmediği doktor,görmediği tedavi,kullanmadığı ilaç kalmadığı,sabahlara kadar ağlamaktan uykusuzluktan kahrolduğu hatta yuvasının bozulmasına sebep olduğu kavuşamadığı evlada Allah lütfuyla sana vermiş.Bunları düşün.Her güzel şeyin illa ki bir zoruluğu var.Okulda bir sınav için,işyerinde bir konu için bile insanlar strese girerken,uykusuz günler aylar geçirirken,sen bir can büyütüyorsun.Tabiki kolay olmayacak.Ama bu dönem geçecek.Güzel yanlarını düşün.Kendi anneliğini yargılama.Kimse hayata profesyonel anne olarak gelmiyor.Her bebeğin de huyu başkadır.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Uykusuzluk zamansızlık bu hep böyle devam edecek. Yetişememek, kendini yetersiz hissetmek... Bu duygular geçmeyecek ama alışacaksın. Alışınca düzene girecek. Bu duygulara alışacaksın kırk yaşında dahi olsa yine uykusuz gözlerle endişeli yürekle bakacaksın ona.

tüm annelerin geçtiği dönem. zamanla düzeliyor. ben 21 gün kapının önüne dahi çıkmadım.ücretsiz izinden dönerken kuaföre gittiğimde kuaför 'bu saçlara ne olmuş böyle demişti.ama zamanla bir düzen kuruluyor.ben bu aşamalarda bir de doktora yaptım.sadece zaman ve sabır

Back
X