sadece bu olay olsa neyse 2-3 güne bir olay oluyo.geçen hafta doktara götürdüm arabamla.bana gelmiş diyoki " bende yoruyorum seni hep diyo" devamındaki cümle "ama napalım sende araba kullanmayı bilmeseydin " lafa bak ya.bunu eşimle paylaşmadım.o da haklı ailesi anlıyorum.onları kötüleyemez.ama ben napıyım içim içimi yiyip gidiyor.
biz kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz.az önce kaynanamın dışarıdan sesi geliyodu.kapı süsü almştım kapıma.onunla ilgili kocasına dert yanıyodu benle ilgili..bu süsten banada al getir sanki ne olur diye.bana laf vuruyo yani.bi söyleyiş tonu vardı.bir sitem bir sitem.neyse..olayı söyleyişini ben duydum..
eşime dedim duydun mu diye.duymamış.niye böyle söylüyo dedim.o da yakınmıyodur şakayla karışık demiştir diyo.ama kulaklarıma mı inanayım ona mı?ben surat asıp oturdum.niye dert yanıyolar diye.(birde yeni evliyim hep böyle olaylar oluyo.bıktım artık ben kaynanadan bu lafları duymak için mi evlendim.sanki eşimle değil ailesiyle evlendim.oysa ne mutluyduk 6 senedir.)neyse eşim gitti uyumaya.bende yanına gittim konuşmaya.hep benim ailemle ilgili şikayet ediyosun.senin ailenle ilgili ben bunları söylesem hoşuna gider mi dedi.sen kimseye kapı süsü almak zorunda değilsin niye bu kadar takılıyosun diyor.sen surat asıyosun benim içinde olduğum durumu anlamıyosun.ben ne yapabilirim diyor.ama elimde değil bende çok takıyorum.ne gerek var gece gece kapımdaN geçerken öyle yüksek sesle şikayete..YANİ OFF.
sadece bu olay olsa neyse 2-3 güne bir olay oluyo.geçen hafta doktara götürdüm arabamla.bana gelmiş diyoki " bende yoruyorum seni hep diyo" devamındaki cümle "ama napalım sende araba kullanmayı bilmeseydin " lafa bak ya.bunu eşimle paylaşmadım.o da haklı ailesi anlıyorum.onları kötüleyemez.ama ben napıyım içim içimi yiyip gidiyor.
Tipik koca işte..
Direk ben senin ailene desem hoşuna gider mi?
Ben annene söylesem sen kırılmazmısın?
Ben baban a öylemi davranıyorum..
Hep soruya soru..
Birşeyi anlamıyolar bizim kız anneleri babaları bize yapılanı yapmıyolar asla damatlarına..
Hepsi aynı canım köküne kibrit suyu..
Anlayışlısı yok daha ben göremedim varsada bize denk gelmedi galiba
Bence bütün bunları evlenmeden önce düşünecektiniz. Kayınvalidenizle aynı apartmanda oturacağınızı evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Neden böyle bir saçmalığa razı geldiniz? Bu ülkedeki evliliklerin çoğu, vıcık vıcık akraba ilişkileri ve ümmet halindeki yaşam yüzünden bitiyor. Çekirdek ailenin kutsallığına ve mahremiyetine bu şekilde gölge düşürülüyor. Bazı insanların tek derdi çocukları ve onların eşleriyle uğraşmak, sonuç ya boşanma ya da mutsuz evlilikler.
Ben aşkımdan ölsem, böyle bir ümmet yaşamına razı gelmez, evlenmezdim. Her zaman mesafe korunmalı, yoksa iyiyken kötü oluyorsunuz... İyiliği korumak adına araya mesafe koyulmalı.
Şimdi siz hem kabul ediyorsunuz hem de kayınvalidenizin söylediği her söze takılıyorsunuz ve en kötüsü de bunları eşinize söylüyorsunuz. Bunlar huzursuzluktan başka şeye yaramaz. En iyisi, siz eğer o evliliği yürütmek isteğindeyseniz, kayınvalidenizin sözlerini duymazdan gelin, çok duymazdan gelinmeyecek gibi sözleri olursa iki laf yapıştırırsınız susar. Saygı da bir yere kadar. Sonuçta hem büyüğe saygı olmalı hem de küçüğe, başka türlü bir saygı anlayışı tanımıyorum ben. Size saygısızlık yaparsa cevabını almalı, o zaman devam edemez. Ama bu yazdıklarınız gibi ufak tefek laf dokundurmaları için cevap vermeye değmez, gülün geçin. Sözlerini espri gibi algıladığınızı belli eder şekilde espri ile cevap verin. Yapabileceğiniz başka bir şey yok.
ben anlattıklarında bir art niyet yada kötü bişi bulamadım kapı süsünü beğenmiş ne var bunda araba konusundada şaka yapmış sana bence sen çok alıngansın daha yeni evliyim diyosun bence evliliğinde konuşcak çok şeyin var kaynanan dışında onları konuş eşinle daha güzel vakit geçir şikayet etceğinee ttlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?